@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.12.2009

Kötü giden ilişkiyi kurtarma yolları

Ayrılık, ilişkilerde bazen kaçınılmaz son olur. Oysa bazı hataları tekrarlamamak, ilişkiye farklılıklar getirmek çözebilir her şeyi…

Evliliklerde veya kötü giden ilişkilerde görülen sorunları çözmek için yapabilecekleriniz pudra.com’da…

Kötü giden ilişkiyi kurtarma yolları

Konuşmak ve paylaşmak, karşınızdaki insanı anlamaya çalışmak, hayatı renklendirecek küçük sürprizler yapmak, hobilere zaman ayırmak ve seks hayatınızı canlandırmak kötü giden bir ilişkiyi veya evliliği kurtarabilecek önlemler…

İletişim kurun

Genelde ilişkinin kötüye gittiği, iletişim kopukluğunun yaşanmasından anlaşılır. Ya da iletişimsizlik başladığı an, ilişki kötüye gitmeye başlar. İşte bu nedenle kötüye giden bir ilişkide yeniden diyalog kurabilmeyi başarmak çok önemlidir. Diyalog esnasında birbirinizin sözünü kesmeden, konuşma bir tartışmaya doğru gidiyorsa, kim haklı yarışına girmeden dinlemeyi başarmak gerekiyor.

Empati geliştirin

Empati kurmayı başarmak, aslında sorunun üstesinden gelmek için çok yol kat etmek anlamına geliyor. Çünkü kendinizi karşınızdakinin yerine koyup, durumu tamamen onun şartları açısından değerlendirdiğinizde her şeyin çok farklı görüneceğinden emin olabilirsiniz.

Tabii empati, karşılıklı geliştirilmesi gereken bir duygu. Siz kendinizi partnerinizin yerine koyarken, ortada sorun olduğunu düşündüğünüz konuyla ilgili ondan da kendisini sizin yerinize koymasını isteyebilirsiniz. Empati kurarak vardığınız sonuçtan dolayı, “evet, haklısın” diyebilmeyi de başarmalısınız.

Küçük sürprizler yapın

Evliliklerin ya da uzun süreli ilişkilerin kötü bir yola girmesinin, belki de bitme noktasına gelmesinin en önemli nedenlerinden biri monotonlaşmadır. Öyleyse küçük sürprizler, şaşırtma oyunlarıyla ilişkinizi renklendirmelisiniz.

Örneğin, “Niye birlikte dışarı çıkmıyoruz?” ya da “Sinemaya/konsere gidelim mi?” demek yerine, gitmek istediğiniz ve partnerinizin de zevk alacağı bir etkinlik için iki kişilik biletinizi alıp, ona verin. Ya da güzel bir mekanda akşam yemeği için yer ayırtın ve “Bu akşam yemeğe gidiyoruz” diyerek tatlı emrivakiler yapın. Bir hafta sonu kaçamağı için otelde iki kişilik yer ayırtmak da iyi bir fikir!

Bireysel yaşamınızı yenileyin

Bazen ilişkiler, eşlerin karşılıklı anlatacakları bir şey kalmadığı için sıkıcı bir hal alır. Bir kafede ya da restoranda oturan pek çok çiftin birbirlerine anlatacakları heyecanlı konuları olmadığına, sıklıkla etrafı gözlediklerine şahit oluruz. Oysa bireysel olarak hayatınızı rutinin dışına çıkararak, hayatınıza yenilikler eklerseniz, eşinize anlatacağınız ne çok şey olur, düşünsenize… Dans kursuna gitmek, tek başınıza kısa bir seyahate çıkmak, yeni ve ilginç bir hobi edinmek gibi…

Seks hayatınızı renklendirin

İster inanın ister inanmayın ama bir ilişkinin temelini sevgi kadar iyi giden bir cinsel hayat oluşturur aynı zamanda. Seks hayatı canlılığını yitirmişse, ilişki de monotonlaşır. Ya da ilişki rutine girmişse, zamanla seks hayatı tadını kaybeder. Öyleyse seks hayatınızı renklendirerek, ilişkinizi yoluna sokmak konusunda önemli bir adım atmış olursunuz. Örneğin fanteziler kurmak ve onları hayata geçirmek, seksi yatak odası sınırları dışına taşımak, eşinizin yenilik isteklerine açık olmak, o güne kadar yapmadığınız sürpriz bir değişiklikle sevişmenizi tatlandırmak gibi farklılıkları deneyebilirsiniz.


Evlilik, aşk, cinsel yaşam, psikoloji… İlişkilere dair aradığınız ne varsa pudra.com’un aşk-ilişkiler bölümünde…

Mutlu bir evlilik veya ilişki yaşamak için neler yapmalıyım diye soruyorsanız cevabı pudra.com’da… Okumak için tıklayın

Kusursuz bir ilişki istiyorum Mükemmel bir ilişki için yapılması gerekenleri işin uzmanından okumak ister misiniz?

İdeal ilişki nasıl yaratılır? ''Ben varım'' mı diyorsun, yoksa ''ben yok’um'' mu?

Mutlu bir ilişki hayal değil! İdeal bir ilişkiye kavuşmak için sihirli değneğe ihtiyacınız yok. Sizin için küçük, ama ilişkiniz için büyük adımlar atmayı deneyin.

İlişkide dengeler üzerine… İlişkinizde bazı şeyleri ‘az’ veya ‘çok’ yaşamak yerine denge kurmayı başarabilmek, uzun vadeli ilişkinin sırrıdır.

Mutlu bir ilişki için öneriler… Kendinizi sevin, kendinize güvenin ve iyi bakın; sorunlardan çok çözüme odaklanın; gerçekten ne istediğinizi bilin...

Evlilik neden bu kadar zor? Prof. Dr. Mehmet Sungur, aşk, evlilik, cinsellik, seks, ilişkiler, aldatma gibi hepimizin merak ettiği konularda bizi aydınlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER