@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.09.2017

Sevgilinizin duygusal duvarlarını yıkın!

Erkeklerin duygularını açığa çıkarmak zor ama imkansız değil. Partnerinizin duygusal duvarlarını yıkmak için yapabilecekleriniz Pudra.com’da.

Kabul edelim erkekler duygularını ifade etme konusunda kadınlar kadar iyi değiller. Olaylar üzerindeki fikirlerini rahatça ifade edebilirken, konu duygulara gelince sus pus oluyorlar. Yetiştirilme tarzları ve toplumsal tavır da erkeklerin duygularını ifade etmesinin önünde bir engel, ama en büyük engelin kendileri olduğunu söylememiz de yanlış olmaz. Birçok erkek duygusal olarak kendini açmayı bir zayıflık olarak görüyor. Özellikle ilişkinin başında karşılaşılan bu durum bazen kronikleşiyor ve ilişkiniz hangi boyuta gelirse gelsin devam edebiliyor. Peki, bu durumda kadınlar ne yapmalı? Karşınızda duygusal olarak ulaşılmaz bir erkek varsa onunla bağ kurmanız nasıl mümkün? İşte cevapları...



Sevgilinizin duygusal duvarlarını yıkın!
Doğru iletişim kurmayı öğrenin

Karşınızdaki erkekten duygularını açmasını bekliyorsanız, ilk olarak aranızdaki iletişimin sağlıklı olduğundan emin olmanız gerekiyor. Her ilişkinin kendine özgü bir dili var ve bu daha ilişkinin başlarında belli aslında. Sizin ilişkinize nasıl bir dil hakim? Birbirinize nasıl hitap ediyorsunuz? Tartışma zamanlarında sesler yükselip, kırıcı kelimeler kullanılıyor mu? İkinize özel kısaltmalarınız, sadece sizin anladığınız esprileriniz ya da işaretleriniz var mı? Tüm bu soruların cevabı doğru bir iletişim için çok önemli. Eğer ilişkinizde ikinize ait bir dil oluşturabilirseniz, bu sadece size ait bir dünya oluşturduğunuz anlamına gelir. Duygusal açıdan ulaşılmaz bir noktada duran partneriniz bu özel dünyada kendini çok daha güvende hissedeceğinden duygularını açmaya daha istekli olur.

Sevgilinizin duygusal duvarlarını yıkın
Önce siz duvarlarınızı yıkın

Kadınlar genellikle aşk itirafını da sevgi sözcüklerini de ilk önce erkeğin söylemesini bekler. Ancak bu erkekler için de sandığınız kadar kolay değil. Duyguları yokmuş gibi davranılan, “erkekler ağlamaz” gibi cümlelerle yetiştirilen erkek için duygularını ifade etmek sandığınızdan daha zor. Bu yüzden karşınızda sizi sevdiğini bildiğiniz ancak duygularını ifade etmekte zorlanan bir erkek varsa, ilk adımı atıp ona yol göstermeyi deneyin. Önce siz duvarlarınızı yıkıp, tabularınızdan kurtulun. İlk seni seviyorum diyen siz olun, içinizden geldiğinde sevginizi göstermekten çekinmeyin. Bunun kendisini ne kadar mutlu ettiğini fark eden partneriniz, sizi de aynı şekilde mutlu etmek için adım atabilir.


Beklentileriniz konusunda açık olun

Karşınızda duygularını yaşamaktan korkan biri var diye, isteklerinizden vazgeçmek ya da beklentilerinizi düşürmek zorunda değilsiniz. Elbette ilişkide orta yolu bulabilmek önemli ancak bu hep sizin fedakarlığınızla oluyorsa ortada bir sorun var demektir. Bir erkek için asla yapmamanız gereken şeylerden biri de kendinizden vazgeçmek. Bu yüzden beklentileriniz konusunda açık olmanız gerekiyor. Partnerinizin size nasıl davranması mutlu olmanızı sağlar? Ne yapması ya da yapmaması sizi gerçekten üzer? Duygularını ifade edememesi aranızdaki güveni sarsıyor mu? Hislerini, sorunlarını, kırgınlıklarını sizinle paylaşması neden önemli? Tüm bu soruları cevaplayıp partnerinizle paylaşın. Bu tavrının ilişkinize zarar verdiğinin farkında bile olmayabilir. Sizi ne kadar üzdüğünü görürse bir şeyleri değiştirmek isteyebilir. Ancak bunları yaparken duygu sömürüsü yapmamaya dikkat edin. Bu sadece onu daha çok korkutur.

Sevgilinizin duygusal duvarlarını yıkın!
Yazarak anlaşmayı deneyin

Konuşarak kendimizi ifade edebilmek aslında hiç de kolay değil hele de söz konusu duygularsa. Abartıya kaçmadan hislerimizi anlatabilmek, ağlamadan kırgınlığımızı söylemek ya da bağırmadan öfkemizi gösterebilmek hepimiz için zor. Ama erkekler için daha da zor. Bu yüzden hislerinizi yazarak anlatmayı deneyin. Birbirinize notlar hatta mektuplar yazmayı teklif edin. İlk başta partneriniz bu konuda çok istekli olmayabilir. Ancak ilk adımı siz atıp ona bir şeyler yazarsanız ve bunun sizi ne kadar rahatlattığını, kendinizi çok daha iyi hissettiğinizi söylerseniz onu da teşvik etmiş olursunuz. Zaten karşınızda duygularını ifade etmek konusunda iyi olmayan bir erkek varsa, birçok konuda onu teşvik eden taraf olmanız gerekecek. Buna alışsanız iyi olur.


Çevre etkisini minimuma indirin

Erkeklerin duygularını ifade etmelerinin önündeki engellerden biri de çevre baskısı. Zaten ilişkide yapılan hatalardan biri de çevrenizdekilerin görüşüne fazla önem vermek. Öyleyse bu çevre baskısının ilişkinizde olmadığını ona göstermeniz gerek. Annenizin ne dediğini, arkadaşlarınızın fikirlerini ya da çevredeki diğer “örnek ilişkileri” ilişkinizden uzak tutun. Sevgilinize önemli olanın sadece ikiniz arasındaki paylaşım olduğunu ve insanların bu konudaki fikirlerini önemsemediğinizi anlatın. Böylece ilişkiniz onun için bir rahatlama alanına dönüşür. Dış dünyanın yargılarından uzakken kendisini açması da kolaylaşır. 


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Duygusal olarak ulaşılmaz bir erkekle mi birliktesiniz?
Bazı erkeklere duygusal olarak ulaşmak mümkün değil. Hoşlandığınız kişinin o ulaşılamaz erkeklerden biri olduğunu gösteren işaretleri yazdık.

Çiftlerin daha çok yapması gereken 7 şey
Mutlu ilişkinin sırrı her gün yapabileceğiniz ufak hareketlerde saklı. Çiftlerin daha çok yapması gereken şeyleri Pudra.com yazdı.

Toksik ilişki nedir?
Kendinizi sürekli kötü hissettiğiniz ve mutlu olmadığınız ilişkilere toksik ilişki deniyor. Toksik bir ilişkide olduğunuzu gösteren işaretler Pudra.com'da.

Bağlanma korkusu olan erkeğe nasıl davranmalı?
Sizin ne kadar mükemmel bir kadın olduğunuzu söyleyen ama konu ilişkiye gelince kaçan bir erkekle mi karşı karşıyasınız?


Etiket: aşk, ilişki, erkekler
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER