Gazeteport 08.03.2013

Seni seviyorum demek için ne kadar bekliyoruz?

Erkekler "seni seviyorum" demek için ortalama 88 gün bekliyor. Ancak kadın daha temkinli davranıyor. Kadınlar 134 gün sonra o sözü ilk kez söylüyor.

Birçok insan için sevgililerinden 'seni seviyorum' sözünü duymak, birçok hediyeden daha makbul. Ama kadın ve erkeğin o sözü ilk kez duyması için beklemeleri gerekiyor. Eğer erkek aşık olmuşsa çok zaman geçmeden söylüyor. Erkeğin "seni seviyorum" demesi için 88 gün geçiyor. Buna karşılık kadın 134 gün bekliyor.

Seni seviyorum demek için ne kadar bekliyoruz?

İngiltere'de yapılan araştırmada erkeklerin yüzde 39'u ilk ayda "seni seviyorum" diyor. Buna karşılık kadınların oranı ise yüzde 23.

Erkeklerin üçte biri (yüzde 33) flörtlerinin ilk ayında sevgilisini ailesiyle tanıştırıyor. Kadınlarda ise bu oran sadece yüzde 25. YouGov'un eHarmony için yaptığı araştırmaya göre erkekler teklif etmekte daha çabuk davranıyor. Yüzde 33'ü ilk ayda teklif ediyor.

Ancak çok tekrarlanan klişeninn aksine erkeklerin büyük oranı önemli günleri hatırlıyor. Mesela yüzde 77'si ilk kez ne zaman "seni seviyorum" dediğini hatırlıyor. Sadece yüzde 5'i partnerinin elini ne zaman tuttuğunu hatırlamıyor.

18 ile 24 yaş arası gençler beklentilerin aksine ilk kez el ele tutuşmak ve ilk öpücük için diğer yaş gruplarına göre daha çekingen davranıyor. Erkek ve kadınlar yüzde 58'i ilişkilerinin ilk üç ayında cinsel ilişkiye girdiklerini söylüyor. Erkeklerin yüzde 43'ü, kadınların ise yüzde 36'sı ilk ayda yerine getirdiklerini belirtiyor.

Erkek kendini uzun ilişkiye daha çok adıyor. Erkeklerin yüzde 33'ü ilişkiyi ilk yıl içinde sıkılaştırıyor ve yüzde 37'si 12 ay içinde evlilik veya nişanlılık için dizlerinin üstüne çöküyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER