milliyet cadde 18.05.2010

Sevgiyi yaşatmanın 10 yolu

Sevgiyi kalıcı kılmanın, yaşatmanın yollarını biliyor musunuz? Ya da, zamanı ve yeri geldiğinde kırmadan, kırılmadan ayrılmanın yollarını?

“Aşkım” demek yetmez

Sevgiyi yaşatmanın 10 yolu
Her şey dönüp dolaşıp sevgiye dayanıyor. Şiirlere, öykülere ve şarkılara dünyada her şeyden daha çok konu olmuş o beş harfli sözcüğe. Çok basit ve anlaşılır bir şeymiş gibi söz edilen, ama içinden çıkılması çoğumuz için hiç de o kadar kolay olmayan o duyguya. Dünyada sevgiden yüce bir şeyin olmadığı, sevginin her zorluğu yendiği, her şeye yettiği söyleniyor. Evet, evet, tamam da bunu nasıl yapacağız?

Sevgide nasıl dikiş tutturacak, onun kalıcı olmasını ve taze kalmasını nasıl sağlayacağız?
Yanıtları ünlü yazar Richard Templar, Optimist Yayınları’ndan çıkan ‘Aşkın Kuralları’ isimli kitabında anlatıyor.

1- Kendinizi onun yerine koyun
Olaylara onun gözüyle bakabildiğiniz zaman, birden her şeyin daha anlaşılır ve daha kolay başa çıkılır göründüğünü fark edeceksiniz. O zaman, kızgınlık ve çaresizlik, yerini sempati ve anlayışa bırakacak. Bu da her türden sorunu çözmenin çok daha iyi bir yoludur.

2- Akrabalar pakete dahildir

Eğer çok şanslıysanız, eşinizin akrabaları harikulade olur ve onlarla gül gibi geçinip gidersiniz. Ama gerçekler farklı değil mi? Eşinize ihtiyacı olanı vermek için onlarla ilişki kurmak zorundasınız.

Onları görmeye katlanamıyor olsanız bile, bundan sıyırma şansınız yok. Kendinizi geri çekmeniz eşinize karşı haksızlık olur. Eğer onlarla görüşmek sinir bozucu oluyorsa ki olabildiğini biliyorum, bu işin altından kalkmak için stratejiler geliştirmek zorundasınız.Yapabileceğiniz tek şey oyunun havasına girmek ve rolünüzü layıkıyla oynamaya çalışmaktır.

3- Konuşmaya devam edin
Aranızdaki yakınlık ve teması kaybetmemek için düzenli bir iletişime ihtiyacınız var. Kendi düşüncelerinize dalarak sadece el ele tutuşup kafa dinlemek istediğiniz zamanlar da olacak. Ama her gün partnerinizle konuşmaya ve onun anlattıklarını dinlemeye de bol bol zaman ayırdığınızdan emin olmak zorundasınız. Size anlatacağı her şey ilgi çekicidir, çünkü partneriniz ilgi çekicidir.

4- Suçluluk bencilce bir duygudur

Eğer suçluluk duymakla meşgulseniz, başka insanlara doğru dürüst sevgi gösteremezsiniz. İnsanları yararlı bir şekilde sevebilmek için dikkatiniz kendinize değil, onlara çevrili olmalı. İlgi aramayı bırakmak ve başkalarını düşünmek zorundasınız. Suçluluk duygusundan beslenen insanlar da tanıdım. Kendilerini suçlamak için bir şeyler arıyorlardı. Bu tüm sevginizi kendinize odaklamanın en kolay yoludur. Buna teslim olmayın. Eğer kötü bir şey yaptıysanız, hatanızı giderin ve yolunuza devam edin.

5- Sevgi eşittir zaman
Acil ve önemli şeyler genellikle ilk sırayı alır, ama bunların ille de çok zaman alması gerekmez. Sevdiklerinize vakit ayırmak zorundasınız. En azından yanında olmak istediğinizi ama zamanınızın sınırlı olduğunu ve elinizden geleni yapacağınızı açıklamalısınız.

6- Ne kadar verirseniz, o kadar alırsınız

Bu dünyadan gittiğimde cenazeme kaç kişinin geleceğini düşünmek, bu konuda aklımı başıma toplamakta bana her zaman çok yardımcı oluyor. Her ne zaman cenazeme geleceklerin sayısının olmasını istediğimden az olacağından şüphelenirsem, kendime sevdiğim tüm insanlara ilgi ve özen göstermeye biraz daha çaba harcamayı hatırlatıyorum.

7- Ne varsa, başkalarında var
Hayattan çok şey almanın tek yolu, kendinizden önce başkalarını düşünmekten geçiyor. Başka insanlara yardım ederek kendinize yardım edersiniz. İnsanların sizin sevgi ve desteğinize en çok ihtiyaç duyduğu yer neresiyse, dikkatinizi çevirmeniz için en iyi yer orası. Kendinizi yararlı ve değerli hissedeceksiniz ve bu da kendi sorunlarınızın üstesinden gelmekte size yardım edecek.

AYRILIK KURALLARI

8- İç sesinizi dinleyin
İlişkinizin artık katlanmaya değer olmadığına emin olmak için daha ne kadar mutsuzlaşmayı bekleyeceğinize siz karar vereceksiniz. İçinizdeki o sesi dinlemeniz ve size işlerin daha iyiye gitmeyeceğini ve bu işi bitirmenin daha iyi olacağını söylediği anda, zarardan dönmeniz gerekir.

9- Ahlaki çıtayı yüksek tutun
Bakın, işler ne kadar sertleşirse sertleşsin, şunları asla yapmayacaksınız:
1- İntikam almak,
2- Kötü davranmak,
3 - Çok ama çok öfkelenmek,
4- Birini incitmek
5- Düşünmeden hareket etmek,
6- Saldırganlaşmak.
İşte, hepsi bu. Ahlaki çıtayı daima yüksek tutacaksınız. Sizi kışkırtan şey ne olursa olsun, dürüst, düzgün, nazik, bağışlayıcı ve iyi davranacaksınız.

10- Külleri eşeleyip durmayın
Partnerinizin size ne yaptığı umurumda değil. Bütün suçun onda olduğuna ve günahsız olduğunuza ne kadar inandığınız da. Bütün bunlar geçmişte kaldı ve şimdi artık orada değiliz. Önümüze bakıyoruz ve bizi harika bir hayat bekliyor. Artık mutlu olmaya bakın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER