@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.11.2009

Tatil arkadaşınızı doğru seçin

Seyahatinizin sıkıntıya dönüşmemesi için birlikte geçireceğiniz arkadaşı seçerken bazı konulara dikkat edin.

İkinizin de ayırdığı bütçe yaklaşık mı?

İki tarafın da birbirine yakın bir bütçeyle tatile planı yapması da uyumlu bir tatil için en önemli hususlardan biri! Çünkü bütçeler arasında bir uçurum olması kalınacak yerlerden gidilecek restoranlara, yapılacak aktivitelerden gidilecek plajlara kadar birçok konuda sorun çıkmasına neden olacaktır. İki tarafın istekleri aynı olsa da, yapabilecekleri veya yapamayacakları farklı olacaktır. Bu nedenle tatile çıkmayı planladığınız arkadaşınızla ne kadar para ayırdığınız konusunu mutlaka önceden konuşun.

İlgi alanlarınız benzer mi?
Tatil arkadaşınız ruh eşiniz olmak zorunda değil elbet. Fakat onunla birkaç ortak ilgi alanınız olması, evinizden uzakta geçirdiğiniz bu birkaç gün için oldukça önemli. Örneğin ikiniz de galeri gezmekten zevk alıyor veya farklı yiyecekleri denemeye ilgi duyuyorsanız tatil ikiniz için de daha keyifli olacaktır. Eğer ortak hiçbir noktanız yoksa, yapılacak planlarda sürekli bir arıza çıkacak, iki taraf da istediği şeyleri pek de yaşayamamış olacaktır. Dolayısıyla arkadaşınızda bu tip bir durum varsa yalnız bir tatil sizin için çok daha doğru olacaktır.

Arkadaşınız aşırı derecede titiz mi?

Arkadaşınız girdiğiniz her restoranda kendine özel bir yemek siparişi mi veriyor? Bu tür takıntılara sahip arkadaşlarınız normal hayatınızda sizi çok rahatsız etmese de, tatilde oldukça zorluk yaratabilir. Yine aynı şekilde yapmak istediklerinizi yapamamanıza neden olur, sizin de tatilinizi takıntılı olduğu konulara yenik düşmüş bir halde sonlandırmanıza neden olur. İsyan edip, tatilinizi yarıda kesip dönmemek için beraber tatil yapacağınız arkadaşınıza bu açıdan bir bakın, kararınızı öyle verin.

Öncesinde tatille ilgili tüm detayları birbirinizle paylaşın

Tatil öncesinde en küçük detaydan en büyüğüne kadar herşeyi onunla konuşun. Tatilinizin amacının dinlenmek mi, yoksa hiç durmadan aktivite halinde olmak mı olduğunu önceden tartışmak iki tarafın da netleşmesini sağlayacaktır. Bu şekilde arkadaşınız sizin, siz de arkadaşınızın beklentilerinden haberdar olacak; seçimi ona göre yapabileceksiniz.

Öncesinde bir haftasonunu birlikte geçirin
Eğer arkadaşınızla çok uzun bir tatile çıkacaksanız, onunla öncesinde kısa bir haftasonu tatili planlayın. Böylece onun sizin için doğru tatil arkadaşı olup olmadığını test etmiş olabilirsiniz. Bu kısa tatilde onunla aynı odayı paylaşmanın nasıl olduğunu, kişisel alışkanlıklarınızın uyuşup uyuşmadığını anlayabilirsiniz. Bu kısa deneyim, uzun tatiliniz için birçok şeyi öngörmenize ve kararınızı sağlıklı vermenize yardımcı olacaktır.


İlgili yazılar:


Dost musun, düşman mı? En yakınınızdaki dostunuzun aslında bir düşman olup, tehlike yaratıp yaratmayacağını nasıl anlarsınız?

Tatiline göre kitap Farklı tatil anlayışlarına göre farklı kitaplar... Bunlar her tatil meraklısının kitaplığında olmalı!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER