Pudra.com 06.06.2012

Ünlü çiftler artık aşk için idol değil

Gençlerin aşka bakışı üzerine yapılan araştırmaya göre artık ünlü çiftler gençlerin aşk için idolü olmaktan çıkmış. Ancak gençler aşk yaşamak isteyecekleri dizi karakterleri olarak Çağatay Ulusoy ve Beren Saat'i sayıyor.

Cornetto'nun Türkiye çapında gerçekleştirdiği "aşk araştırması" sonuçlarına göre özellikle 80’li ve 90’lı yıllarda belirgin olan, gençlerin aşkta da hayranı olduğu ünlüyü idol alma eğiliminin neredeyse sona erdiği ortaya çıktı.

Ünlü çiftler artık aşk için idol değil

Sonuç bölgeden bölgeye değişse de gençler için halen “en romantik” çift algısı var. Ancak “Aşkın en çok yakıştığı çift kimdir?” sorusuna verilen yanıtların büyük çoğunluğu ünlü isimlerden oluşmuyor. Kızların %42,7’si bu soruya “yok” diye yanıt verirken, erkeklerde de bu oran hayli yüksek: %47,1.

Bu soruya bir çiftin ismini veren erkeklerin %32’si, kızların ise %27,5’i arkadaş çevresinden bir çiftin adını veriyor. Bu da, gençlerdeki yeni aşk ve yaşam trendinin, daha gerçekçi bir boyuta ulaştığını gösteriyor.

Peki en romantik yerli ve yabancı ünlü çift hangileri? İşte ünlü aşkların bölgelere göre dökümü:

İstanbul:
Yerli: Demet Şener – İbrahim Kutluay (%13,4)
Yabancı: Angelina Jolie – Brad Pitt (%53,4)

Eskişehir:
Yerli: Adını Feriha Koydum dizisinin Feriha-Emir’i (%12,6)
Yabancı: Angelina Jolie – Brad Pitt (%17,2)

Adana:
Yerli: Çağla Şikel – Emre Altuğ (%10)
Yabancı: Angelina Jolie – Brad Pitt (%37,5)

Trabzon:
Yerli: Annem ve babam (%8,1)
Yabancı: Angelina Jolie – Brad Pitt (%8,9)

Feriha’nın Emir’iyle aşk başkadır!
Araştırma soruları arasında yer alan “Hangi dizi karakteriyle aşk yaşamak istersin?” sorusunun yanıtlarında ise "Adını Feriha Koydum" dizisinin Emir’i Çağatay Ulusoy ve "Fatmagül’ün Suçu Ne" dizisinin Fatmagül’ü Beren Saat öne çıkıyor. Kızların %15,8’inin bu soruyu Çağatay Ulusoy diye yanıtlıyor. Bu ünlüyü %10,4 oranıyla Kıvanç Tatlıtuğ izliyor.

Erkeklerin Beren Saat tercihi ise %6,4 oranında. Erkeklerin aşk yaşamak istediği ikinci karakter "Yalan Dünya"da Açılay karakterini başarıyla canlandıran Nihal Yalçın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER