@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.09.2017

Zengin olmanın sırrı iyi bir ilişki!

Mutlu bir evlilik başarılı bir kariyer da sağlıyor. Gazeteci Napeloeon Hill'in milyonerler üzerinde yaptığı araştırmanın detayları Pudra.com'da.

78 yıl önce bir gazetecinin 500 milyoner üzerinde yaptığı araştırmada ilişkiler hakkında sunduğu bilgiler günümüz için hala geçerli. Yaklaşık bir asır önce gazeteci Napeloeon Hill Amerika'nın en başarılı ve en zengin iş adamları tarafından kullanılan stratejileri gün ışığına çıkarmak ve belgelemek için bir göreve çıkmıştı. 500'den fazla milyoneri 20 yıl boyunca inceledi ve yaptığı araştırmayı 1937 yılında çok satan "Think and Grow Rich (Düşün ve Zenginleş)" eserinde yayınladı ve burada 13 para kazanma sırrını da paylaştı.

Zengin olmanın sırrı iyi bir ilişki!
 
Bu maddelerden 10. prensip olan "seks değişimindeki gizem" aşk, ilişkiler ve seksin başarılı ve zengin olmak için çok önemli olduğunu anlatıyor. Hill şöyle yazmış:
 
"Seks insanların en güçlü dürtüsü. Bu dürtü kontrol altına alınıp edebiyat, sanat veya kariyer ile ilgili herhangi başka bir alana aktarıldığında yaratıcılık ve cesaret gibi itici bir güç olarak kullanılabilir. Aşk, ilişki ve seks erkekleri süper başarılara ulaştırabilecek duygular. Bu üçü bir araya getirildiğinde bir adamı dahi seviyesine çıkarabilir."
 
Hill cesurca şöyle söylüyor: "En başarılı adamlar aynı zamanda çok gelişmiş seks güdüsüne sahipler ve muazzam zenginliklere ulaşan adamlar bir kadının etkisiyle bunu yapma motivasyonu bulmuşlar." Bu prensip biraz uydurma gibi görülebilir fakat finansal başarıda bir eşin etkisi konusunda söylenecek birçok şey var". Bu 78 yıl sonra yeniden su yüzüne çıkıp günümüzde de önemli olan bir düşünce.
 
Mal varlığı yaklaşık olarak 1.1 milyar dolar olan Facebook CEO'su Sheryl Sandberg 2011 yılında New York'taki IGNITOIN konferansında şöyle diyor: "Kariyerinizle ilgili vereceğiniz en önemli karar kiminle evleneceğiniz."
 
The Simple Dollar'daki Catherine Alford da bu düşünceyi şöyle destekliyor: "Eğer başka biriyle evlenseydim hayatım oldukça farklı olurdu. O an belki de fark edememiş olabilirim ama, eşim verdiğim en iyi finansal karardı."
 
Mantıklı bir düşünce. Ünlü konuşmacı Jim Rohn'un söylediği gibi: "Biz, en çok zaman geçirdiğimiz beş kişinin ortalamasıyız." Bu söz özellikle eşlerimiz düşünülünce çok daha doğru oluyor.
 
Bu düşünce yapılan bir araştırmayla da desteklenmiş. St. Louis'deki Washington Üniversitesi'nden Brittany C. Solomon ve Joshua J. Jackson'ın yaptığı bir çalışma gösteriyor ki vicdanlı bir eşe sahip olmak gelirinizi önemli ölçüde arttırabilir. Harward Business Review, eşlerin vicdanlılığındaki her standart sapma artışında bahsi geçen çalışanın yaklaşık olarak yılda 4000 dolar daha fazla kazandığını belirtiyor. Çok üst düzeyde vicdanlı (ortalamanın iki standart sapma üstünde) bir eşe sahip bir çalışanın çok düşük düzeyde vicdanlı (ortalamanın iki standart sapma altında) bir eşe sahip bir çalışana göre yaklaşık olarak %50 daha yüksek ihtimalle terfi alıyor.
 
Araştırmacılar şöyle bitiriyor: "Vicdanlı eşler partnerlerinin kariyerlerine daha fazla odaklanmalarına izin vermeye meyilli. Bunun yanında, vicdanlı eşlere sahip insanlar evlilikleri hakkında daha olumlu düşüncelere sahipler ve evlerinde tartışma ve stresin olmaması enerjilerini işlerine saklayabilmelerine imkan verir."
 
Hill'in felsefesinin bir kısmının zamanı geçmiş olsa da ilişkilerin finansal açıdan başarıya ulaşmak adına önemli bir yere sahip olduğu konusunda önemli bir şeyler yakalamış.

Kaynak: businessinsider.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız

İşkolik erkekle baş etmek mümkün mü?
Eşiniz bir işkolik mi? Sizden önce işini düşünen bir erkekle mi birliktesiniz? İşkolik sevgiliyle baş etmek için yapmanız gerekenleri Pudra.com yazdı.

İstediğinizi elde etmek için 5 öneri
İstediğiniz bir şeyi elde etmek için ilk şart, doğru hareket etmek. Kariyerinizde ve özel yaşamınızda hedeflerinize kolay ulaşmanıza yardımcı olacak 5 prensibi, mutlaka hayatınıza adapte edin.

Evliliğinizi güçlendirmenin 10 yolu
İlişkinizi taze tutmak ve evliliğinizi güçlendirmek için bazen biraz çaba göstermeniz gerekebilir. Mutlu bir evlilik için yapmanız gerekenler Pudra.com'da.

​Başarılı kadınların 10 özelliği
Başarının sırrı nedir sizce? Cevabı bulmak zor ama başarılı kadınların sahip olduğu ortak özellikler cevabı bulmamızda bize yol gösterebilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER