Gazeteport 15.07.2013

Kadınlar boşanmayla daha iyi başa çıkıyor

Kadınların, erkeklere kıyasla boşanmanın üstesinden daha iyi geldikleri tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre kadınları en fazla zorlayansa mali durum.

Kadın ve erkeklerin çoğunun rüyası evliliklerinin mutlu şekilde sürmesi. Özellikle kadınlar için boşanmak bir kabus olarak görülür. Ancak boşandıktan sonra kadınların kocalarından daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

Kadınlar boşanmayla daha iyi başa çıkıyor

Kingston İşletme Okulu İş, Beceri ve Toplum Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Yannis Georgellis boşanmanın kadınlar açısından mali olarak olumsuz etki yaptığını söyledi. Georgellis "Boşanma gerçekte kadınların mali açıdan kötü olmasını getiriyor. Ama tüm bunlara rağmen erkeklerden daha mutlular. Bunun bir olası açıklaması mutsuz bir evliliğin içinden çıkan kadının kendini erkeğe göre daha özgür hissetmesi olabilir" dedi.

Araştırma İngiltere'de 10 bin kişi üzerinde yapıldı. 16-60 yaş arası bu insanlar sürekli olarak takip edildi. Hayatlarının önemli dönüm noktalarından önce ve sonra mutluluk katsayıları değerlendirildi.

Kayıp, işsizlik gibi diğer değişikliklere karşu tepkiler de araştırmada değerlendirmeye alındı. Uzmanlar her iki cinsiyette de sevdiklerini kaybetmek acı verse de en sorunlu olayın işsizlik olarak karşılarına çıktığını belirtti. Uzmanlar işsizliği uzun vadeli ve sorunlu sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

Prof. Georgellis "İşsizlik erkekleri ciddi şekilde etkiliyor, özellikle eve ekmek getiren biri ise bu daha çok etkiliyor. Her iki cinsiyette de işini kaybetmek olumsuz durum yaratıyor. İnsanlar yeni bir iş bulsa da bunun yarası kalıyor" dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER