12.11.2017

Cinselliğe yeni başlayanların bilmesi gerekenler

Cinselliğe yeni giriş yapıyorsanız Pudra.com’da yer alan bilgiler işinize yarayacaktır, mutlaka göz atın.

Cinsellik hakkında pek bir bilginiz yoksa kulaktan dolma bilgiler kafanızı bulandırmasın. En basit haliyle bilmeniz ve önlem almanız gerekenleri sizler için derledik.

Yeni başlayanlar için cinsellik
 
Öncelikle kendinizi tanıyın. Kabul etmek gerekir ki çoğu insan cinselliği porno izleyerek öğreniyor. Kabul edelim, hiçbir şey orada gördüğünüz gibi değil. Ne sizin vücudunuz ne de partnerinizin vücudu... Kendinizi keşfettiğinizde her şey daha da kolay olacaktır. Sonrasında zaten partnerinizi keşfedeceksiniz. Örneğin, mastürbasyon yapmak kendinizi tanımanıza yardımcı olacaktır.
 
Dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise korunmak. Hem gebelikten hem de cinsel yolla bulaşabilecek hastalıklardan.

korunmaKorunmanın yolları:
Prezervatif
- Gebelik önleyici haplar
Kadınlara takılan prezervatif
Geri çekme yöntemi
- Spiraller
- Gebelikten koruyucu iğneler
 
Takvim tutmaya başlamalısınız. Bu yöntemde kadınlar regl olma günlerini hesaplayarak riskli günlerde cinsel ilişkiye girmezler. Bunun için telefonunuza da indirebileceğiniz birçok uygulama mevcuttur.
 
En güvenilir yöntem ne yazık ki hala kadının uyguladığı doğum kontrol yöntemidir. Kondom ve geri çekme gibi erkeğin uyguladığı geleneksel yöntemler, ya da takvim metodu gibi yumurtlama günü hesabı yöntemleri riski oldukça yüksek yöntemlerdir. Kadının doğum kontrol hapı kullanması (unutma olmaksızın ve doktor önerisi ile) veya rahim içi araç şu an sık kullanılan güvenilir metotlar olarak kabul edilmektedir.
 
Merak edilen bir soruya da cevap verelim, sürtünmeyle hamile kalmanız düşük bir ihtimaldir. Erkek, vajinaya doğru boşaldıysa ancak o zaman hamile kalma riskiniz olabilir. Evet, bakire de olsanız durum aynı olabilir. Çünkü kızlık zarının yapısı ince bir halka olduğu için spermler içeri sızabilir. Küçük bir ihtimal olsa da dikkat etmekte yarar var.

sevişme     
Merak edilen sorular:

Seks acı verir mi?
Vajinal sıvının yeterli olmadığı durumlarda, eğer bir kayganlaştırıcı da kullanmadıysanız, doğacak tahrişlerden ötürü seks acı verebilir.

Seks sonrası küçük ağrılar genellikle problem yaratmayacak cinstendir. Ancak, ağrı sürekli hale geliyorsa ve her birleşme sırasında ve sonra yineleniyorsa, mutlaka doktora görünün. Çünkü bu tip ağrılar vajinal kistlerin ve yaraların habercisi olabilir. Birleşme sonrası kaşıntı ve tahriş yaşıyorsanız, belki de meni alerjiniz vardır. Siz siz olun, işinizi şansa bırakmayın ve doktora görünün.
seks

Kadınlar da boşalır mı? 
Cevabı çok merak edilen bir konu olan, kadınların boşalması kimilerine göre kadınların %40’ı erkekler gibi boşalıyor. Ancak, bunun normal vajina sıvısı mı, yoksa G noktasının orgazma katkısı mı olduğu konusu henüz kesin değil. Bir araştırmada, kadınların G noktalarına baskı uygulanmış, sonuçta bazı kadınlarda boşalma görülmüş. Önerimiz, çok merak ediyorsanız, kendiniz deneyin!
 
Seks sırasında komik sesler çıkar mı?
Üzülmeyin, kimi zaman böyle şeyler olabilir. Hatta gaz kaçırmak da mümkün. Bunu seksin doğal sürecinin bir parçası olarak kabul edebilirsiniz. Dert etmeyin!
seksi

Regl döneminde seks yapılır mı?
Kanamanız olurken siz ve partneriniz bu durumdan şikayetçi değilse bi sakıncası yoktur. Yalnızca regl döneminin tehlikesiz olduğunu düşünüp hamile kalmak çok acı bir sürpriz olabilir. Unutmayın, bazı kadınlar, cinsel ilişki sırasında bile yumurtlayabilirler!

Bilmeniz gereken terimler:

Ön sevişme:
Dokunmak önemlidir, partnerinizin saçına, sırtına, boynuna kısacası her yerine dokunun, öpün… Sevişme boyunca nelerin hoşunuza gittiğini belirtmeniz ve partnerinize iltifat etmeniz iyi bir fikir olabilir. Unutmayın, çoğu insan partnerinin zevk almasından ciddi anlamda tahrik olur.
 
on sevisme
 

Oral seks

Ağız yoluyla gerçekleştirilen cinsel ilişkidir. İlişki sırasında partnerlerden biri diğerinin cinsel organına ağzıyla öpme, emme, yalama gibi temaslarda bulunur. Temiz olduğunuz ve korunduğunuz sürece tiksinilecek, korkulacak bir şey yok. Bu seksin en zevkli ve önemli kısımlarından biridir.

Oral seks ile AIDS bulaşabiliyor olması ise şehir efsanesi değildir, bulaşabilir. HIV virüsünün bazı vücut sıvıları ve kanla bulaştığı herkesçe biliniyor. Oral seks sırasında ağzınızın içindeki mikroskobik kesikler, diş etlerinizdeki küçücük bir yara virüsün vücudunuza girmesine neden olabilir. Sadece HIV değil, herpes virüsü ve pek-çok cinsel hastalık, oral seks sırasında bulaşabilir. Dikkatli olmakta yarar var.
 
oral
 

Anal seks

İyi bir ön sevişmeden sonra vajinal sekse geçiş yaparken ıslak olmasına dikkat edin. Eğer ıslaklık seviyesi düşükse canınız acıyabilir. Böyle durumlarda kayganlaştırıcıyı mutlaka kullanın. Ayrıca kayganlaştırıcı yerine sakın "bebek yağı" kullanmayın. Yağ bazlı vazelin, el kremi, dudak parlatıcısı, ruj gibi maddeler, prezervatifi zayıflatabilir. Bu tip ürünler kullanmak yerine özel hazırlanmış ve prezervatifle kullanılabileceği belirtilmiş maddeler kullanın. Ya da en iyisi, ön sevişme süresini uzatın.
 
G noktası
Partnerinizle birlikte bu duyarlı bölgeyi bulmak için çeşitli pozisyonlar denemekten kaçınmayarak arayışınıza başlayabilirsiniz. Vajina içinde yaklaşık 5 cm derinlikte bulunan G noktasını bulmak için  öncelikle kendi parmaklarınızı kullanabilirsiniz.
 
Erkek de kadının uyarıldığı bölgelerden uyarılabilir. Örneğin göğüs uçları, kulak içleri, ense, kadında da erkekte de ortak erojen bölgelerdir. Erkeklerde, kadınlardaki G noktasına karşılık gelen bölge, testislerle anüs arasında bulunur. Erkeklerin G noktasını bulmak kolaydır. Ancak, çoğu zaman erkekler anüslerine yakın dokunulmasından hoşlanmadıklarından, buna izin vermeyebilirler.
 
Vibratör
Vibratör partnerinizin olmadığı günlerde kullanabileceğiniz titreşimli suni penistir. Türkiye’de pek yaygın olmasa da evlerinde bulunduranlar var.

İlgili haberlerimiz:

Çalışan çiftler için hafta sonu cinsellik önerileri
İşe git, eve gel, erken kalk, tekrar işe git… Bu yoğunlukta birlikte geçirdiğiniz zamanın değerini bilmeniz için öneriler Pudra.com’da.

Doğum sonrası mutlu cinsel yaşam için 5 öneri
Doğum sonrası ilk cinsel ilişki her kadın için merak konusudur. Evliliğinizde daha mutlu bir cinsel yaşam için mutlaka Pudra.com'daki yazımıza göz atın.

İdeal penisin boyu kaç cm olmalı?
Prof. Dr. M. İhsan Karaman'ın penis boyutuyla ilgili çok net bilgileri Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER