@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.02.2012

Daha iyi seks için pelvik tabanı güçlendirme egzersizleri

Seks yaparken daha çok zevk almak, daha büyük orgazmlar yaşamak istiyorsanız pelvik kaslarınızı güçlendirmelisiniz. İşte, çok kolay uygulanabilen pelvik egzersizleri…

Pelvik bölgesini güçlendirmek, idrar tutamama sorununun üstesinden gelmeye yardımcı olmasının yanı sıra seks hayatını geliştirme, seksten daha çok zevk alma, daha büyük orgazmlar yaşamayı beraberinde getirir.

Daha iyi seks için pelvik tabanı güçlendirme egzersizleri

Peki o zaman bizi pelvik kaslarını güçlendirecek egzersizleri yapmaktan alıkoyan ne? Sorun şu ki, uzmanlar her üç kadından birinin pelvik bölgesini doğru saptayıp kasma hareketini yapamadığını belirtiyor. Öncelikte pelvik tabanı (pelvic floor) neresi, bakalım...


Pelvik tabanı, pubik kemik (leğen kemiğinin ön kısmı) ve omurga kemiğinin alt kısmı (kuyruk sokumu kemiği) arasında bir hamak gibi asılı duran kas tabakalarıdır. Bunlar destekleyici kas tabakalarıdır. Mesaneyi, rahmi ve bağırsakları yerinde tutar, mesane ve kalın bağırsak çıkışını kapatma görevi görür.

Pelvik taban egzersizlerini doğru yaptığınızı nasıl anlarsınız?
Hareketi doğru yaptığınızda poponuz ve kalçalarınız serbest kalmalı ve vajinanızı içeriden sıktığınızı hissetmelisiniz. Dilerseniz pelvik kaslarınızı sıkarken iki parmağınızı vajina bölgesine koyarak, vajinanızda kasılıp gevşeme hareketi olup olmadığını fark edebilirsiniz. Başaramıyorsanız kadın hastalıkları doktorunuza danışmalısınız.

Pelvik tabanı egzersizleri

Günde üç kere bu egzersiz programını uygulamalısınız:
  • Mesanenizin boş olması gerekiyor egzersize başlarken. Dolayısıyla önce idrarınızı yapmalısınız.
  • İster oturarak isterseniz de ayakta pelvik kaslarınızı, sanki tamponu sıkıyormuş gibi kasın, bırakın.
  • Vajinanızı 10 kısa sıkma, ardından 10 uzun sıkma hareketi yapın. Uzun sıkma hareketini yaparken her bir sıkma 10 saniye sürmeli ve 10 kısa sıkma hareketiyle bitirmelisiniz.
  • Kasıp bırakma hareketinde, kasmanın ardından pelvik tabanınızı tamamen serbest bıraktığınızdan emin olun. Bu, pelvik tabanınızı kasma hareketi kadar önemlidir.

Egzersizlerin kaslarınızı güçlendirmesi zaman alacaktır. Gelişmeyi haftalar sonra fark edebilirsiniz. Bu yüzden egzersizleri bırakmayın.

Pelvik taban egzersizleri ne işe yarar?
Pelvik taban kaslarınızın güçlenmesi sekste daha çok sevk almanızı sağlar, orgazma ulaşmanızı kolaylaştırır. Ayrıca idrar tutamama sorununuz varsa ona da çare olabilir. Eğer idrar tutamama sorununuz çok fazlaysa ve her üç saatte bir tuvalete gitmek zorunda kalıyorsanız, pelvik kaslarınızı sıkıp bırakma egzersizi yaparak mesane kaslarınızı güçlendirmeyi deneyebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER