@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.03.2016

Orgazm tipiniz kişiliğiniz hakkında ne söylüyor?

Orgazm olamamanızın ya da tercih ettiğiniz orgazm tipinin nedeni karakter özellikleriniz. Orgazm ve kişiliğiniz arasındaki ilişki Pudra.com'da.

Kim harika bir orgazm yaşamak istemez ki? Peki gerçekten ne kadar sıklıkla aklımızı başımızdan alan ve bizi kendimizden geçiren bir orgazm yaşıyoruz? Kimine göre az, kimine göre çok sık... Bu durumun elbette birçok sebebi var ve bu sebeplerin çoğu aslında bizim karakterimizden kaynaklanıyor. Kendimize güvenmememiz, odaklanma sorunumuz ya da bir şeylere çabuk ulaşma isteğimiz cinsel hayatımızda tatminsizliğe neden olabiliyor. Sadece orgazm olurken yaşadığımız sorunlar değil, tercih ettiğimiz orgazm tipi de karakterimiz hakkında birçok ipucu veriyor. İşte orgazm ile karakterimiz arasındaki ilişki...



Orgazm tipiniz kişiliğiniz hakkında ne söylüyor?
Klitoral Orgazm

Muhtemelen en bilindik ve en çok deneyimlenen orgazm türü kilitoral orgazm. 8 bin sinir ucunun bulunduğu klitoris kadın vücudunun en hassas bölgesi ve uyarılması halinde orgazma ulaşmak çok kolay. Klitorisin yapısı temelde penisle aynı mekanizmaya sahip. Yani klitoral uyarılma sonucu ulaşılan orgazm erkeklerinkiyle oldukça benzer. Enerjinin tamamen, adeta bir patlama gibi, dışarı atılmasını sağlayan klitoral orgazm sonunda kendinizi bitkin hissetmeniz de doğal. Ancak bir yandan da aslında klitoral orgazm bir başlangıç noktası, karmaşık cinselliğinize attığınız ilk adım.

Eğer öncelikli tercihiniz klitoral orgazm ise, muhtemelen hayatınızda da hızlı hazların ve acele sonuçların peşindesiniz ve bu yüzden de bazı şeyleri yüzeysel yaşamayı tercih edebiliyorsunuz. Büyük resmi ve hayatın size sunduğu diğer seçenekleri görmezden geliyorsunuz. Sadece belli bir açıdan bakıp, bu yüzden de çoğu zaman daha iyi olanı kaybedebiliyorsunuz. Sadece önünüze koyulanı, kolay ve ulaşılabilir olanı almayı tercih ediyorsunuz. Rahatlamak ve stresten kurtulmak sizin için çok önemli. Derinlere inmek muhtemelen sizi korkutuyor ya da uğraşmak istemiyorsunuz.


Vajinal Orgazm

G noktası orgazmı olarak da bilinen bu orgazm türü ise maalesef birçok kadın tarafından deneyimlenemiyor. Vajinal orgazm için cinsel ilişki anında G noktasının direkt olarak uyarılması gerekiyor. Aynı anda klitorisin elle uyarılması da vajinal orgazmı kolaylaştırıyor. Bu deneyimi yaşamış olan kadınların çoğu çoklu orgazm deneyimini de yaşadıklarını belirtiyor. Klitoral orgazmın aksine, vajinal orgazmda enerji dışarı atılmak yerine tüm vücudunuzu sarıyor. Bu da orgazmdan sonra saatlerce bu enerjinin vücudunuzda dolaşmasına ve kendinizi daha canlı hissetmenize yardımcı oluyor.

İlk tercihiniz bu orgazm türüyse, muhtemelen hayattaki tüm deneyimlerinizde sınıra kadar gitmekten hoşlanıyorsunuz. Keşfetmeyi, oynamayı, yeni ve heyecanlı şeyler bulmayı seviyorsunuz. Günümüzdeki birçok kişinin aksine anlık hazların ya da hızlı çözümlerin peşinde değilsiniz. Bunun yerine projelerinizi adım adım geliştirmeyi ve beklenti içine girmeyi seviyorsunuz. Asla var olanla yetinemiyorsunuz. Muhtelemen, hayatın gizemlerine ve size sunacağı maceralara karşı meraklısınız ve hepsini almak istiyorsunuz. Tüm zamanınızı bir şeyleri keşfetmeye harcayabilirsiniz ve yeni olanaklara karşı kendinizi asla kapatmazsınız.

orgazm 1


Orgazm olamama sebepleri ve karakteriniz hakkında söyledikleri


Odaklanamamak

Harika bir seksin ortasındasınız, partnerinizle uyumunuz mükemmel, her şey yolunda gidiyor ve bir anda olaydan kopuyorsunuz. Bu çoğumuz için tanıdık bir andır aslında. Ancak bazılarımızın başına sık sık gelir. Ufacık bir ses ya da gözümüze çarpan bir şey dikkatimizi dağıtır. Kaynak ne olursa olsun bir daha o moda girmeniz ve doğal olarak orgazma ulaşmanız çok zordur. Bu durumu sık yaşayanlardansanız, muhtemelen günlük hayatınızda da bir şeyler için kolayca heyecanlanan  ancak dikkati kolay dağılan birisiniz. Odağınızı kaybediyorsunuz ve işlerinizi bitirmekte zorlanıyorsunuz. Zihniniz çoğu zaman sizin yararınıza çalışmıyor. Hayatın coşkusundan yorulmuş ve her şeyle nasıl baş edeceğinizi bilemiyor olabilirsiniz. Oysaki kadınlar mental orgazm yaşayabilirler ve bu sizin çözümünüz olabilir. Hayatın size sunduklarıyla baş etmek yerine, mental olarak özgür hissedeceğiniz bir dünyaya yolculuk yapabilirsiniz.


Her zaman klitoral uyarılmaya ihtiyaç duymak

Vajinal orgazma ulaşamama sebebinizin, aslında sadece klitoral orgazm yaşayabileceğinize inanmanız olduğunu biliyor muydunuz? Neredeyse her kadın G noktası orgazmı yaşayabilir sadece biraz pratiğe ihtiyaç var. Siz de vajinal orgazm yaşayabileceğinize inanmayanlardansanız, muhtemelen sadece seks hayatınızda değil her alanda ne kadar güçlü olduğunuzu da fark edemiyorsunuz. Bir süper star olduğunuzun ve her şeyin en iyisinin hak ettiğinizi henüz bilmiyorsunuz. Hayatınıza, kişiliğinize ya da bedeninize dair şüpheleriniz var ve özgüven eksikliği yaşıyorsunuz. Durulmuşsunuz ve olmanız gereken yerden çok daha küçüğüyle idare ediyorsunuz. Bir kadın olarak yaratıcı gücünüzü ve yeteneklerinizi göremiyorsunuz. 

orgazm


Orgazmik çökme

Sevişiyorsunuz, her şey mükemmel gidiyor ve birden bir hatıra, bir his, bir insan aklınıza geliyor. Belki de ardından sebebini bile tam olarak bilmediğiniz gözyaşları ve acı. Ve her şey bir anda mahvoluyor. Sekse devam etmek istemiyorsunuz ve bunu yaptığınız için kendinizi daha kötü hissediyorsunuz. Bu durum tekrarlandıkça ilişkinizin bozulmasından da korkmaya başlıyorsunuz. Muhtemelen geçmişten kalma bir travmanız var veya içten içe suçluluk ya da utanç hissediyorsunuz. Bir şeyler size cinsel özgürlüğü hak etmediğinizi, buna değmediğinizi ya da elde edemeyeceğinizi söylüyor. Bazen kendinizden utanıyorsunuz ve saklamaya çalışıyorsunuz. Işıltınızı ve güzelliğinizi göstermekten korkuyorsunuz. Belki de hayatın adaletsiz olduğunu ve insanların sadece sizden yararlanmak istediğini düşünüyorsunuz.


Mastürbasyonun ilk tercih olması

Evet, mastürbasyon orgazma ulaşmak için kolay ve kesinlikle harika bir yol. Ancak çok fazla yapıldığında, özellikle de vibratör gibi seks oyuncakları çok kullanıldığında cinsel ilişkiden zevk almak zorlaşıyor. Hatta zamanla sevişmek yerine mastürbasyon tercih edilebiliyor. Peki, hayatta her zaman kısayolları mı tercih ediyorsunuz? Hep kolay olan çıkışa mı gidiyorsunuz? Muhtemelen
kendinizi iyi hissetmek için hep fazla aksiyona ihtiyacınız var ve hayat sizin sıkıcı, birçok şey ilginizi çekmiyor. Sadece hızlı sonuç alabileceğiniz şeylerle ilgileniyorsunuz. Eğleneceğiniz şeyleri bile acele ettiğiniz için kaçırıyorsunuz. Gittiğiniz bir yerde bile eğlenmek yerine, alacağınızı alıp çıkmak istiyorsunuz. Bunu yaparken de aslında birçok şeyi kaçırıyorsunuz. Tatları, kokuları, anlamlı diyalogları...


İsteksizlik

Orgazma ulaşamamanızın bir başka nedeni de isteksiz olmanız. Seks sizin için sadece bir görev, sıkıcı bir şey ya da zaman kaybıysa zevk almanız çok zor. Her zaman aynı şey olmasından ya da kendinizi iyi hissetmemekten yakınıyorsanız muhtemel sebebi orgazmın ne kadar muhteşem bir his olduğunu daha önce deneyimlememiş olmanız. Çünkü kendinizi yaratıcı hissetmiyorsunuz. Hayatınızın sıkıcı olduğunu ve artık eğlenemeyeceğinizi düşünüyorsunuz. Tekdüze ve kısıtlanmış hissediyorsunuz. Muhtemelen sevmediğiniz bir işte sadece yaşamınızı sürdürmek için çalışıyorsunuz. Hayattan keyif alanları ve kariyerini istedikleri alanda yürütenleri kıskanıyorsunuz. Kendinizi görünmez hissediyorsunuz. Herkesin sizin önünüze geçtiğini düşünüyorsunuz. İnsanlarla derin bağlar kuramıyorsunuz ve ilişkilerinin yüzeysel olduğunu hissediyorsunuz.

Kaynak: elephantjournal.com



Konuyla ilgili diğer yazılarımız


Kadınlar sevişirken ne düşünüyor?
Birçok kadın sevişirken tam olarak odaklanamıyor ve birçok farklı konu düşünüyor. Kadınların seks sırasında akıllarından geçen cümleleri Pudra.com yazdı.

Kadınların sevdiği oral seks hareketleri
Birçok kadın partnerinin hatalı hareketleri nedeniyle oral seksten çok zevk alamıyor. Kadınların oral seksi sevmesini sağlayacak tüyolar Pudra.com'da.

Orgazm süresi nasıl uzatılır?
Orgazmı daha yoğun ve uzun bir deneyim haline getirmek istemez misiniz? Unutulmaz bir orgazm yaşamak için yapmanız gerekenleri Pudra.com yazdı.

​Mastürbasyonla ilgili en çok sorulan sorular
Kadın mastürbasyonu hakkında henüz rahat konuşamıyoruz. Bu durum akıllarda birçok sorunun kalmasına neden oluyor. Mastürbasyon hakkında merak edilen soruların cevaplarını Pudra.com yazdı.


Etiket: seks, orgazm, cinsellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER