Sabah 25.01.2012

Kokunun seks gücünü keşfedin

Karşı cinsle ilk etkileşimi sağlayan şey koku. Koku uyumu çiftleri birbirine yakınlaştırır ve mutlu bir ilişkiyi destekler.

Hattat Hastanesi Cinsel Fonksiyon Araştırma Bölümü'nden Prof. Dr. Halim Hattat ve Uzm. Psikolog Meliha Karayay, koku ve cinsellikle ilgili merak edilen soruları yanıtladı:

Kokunun seks gücünü keşfedin

Kadın ve erkek kokusu, birbirinden çok mu farklıdır?
Herkesin kendi ten kokusu özeldir. Kadın ve erkeğin hormonal yapıları ve ortaya çıkan koku farklı olduğu için ikisi de birbirinden farklıdır. Bu koku terle birleştiğinde ortaya çıkan koku, karşı cins tarafından algılanır. Kimyasal içerik olarak cinselliği etkileyici parfümlerin içerisindeki kadın ve erkek kokusu farklıdır. Dolayısıyla cinsel etki için kullanılacak parfümlerin unisex olmaması, kadın ve erkek için ayrı formlarının kullanılması gerekir.

Cinsel yönden çekici bulunması neleri içerir, bu kavram doğru mu? Cinsel çekiciliği artırmak için ne zaman ve ne tip kokulardan yararlanılabilir?
Cinsel çekimde, özel bir etkileşim ve çekim söz konusudur. Cinsel çekimi artırmak için karşı cinsi çeken uyarıcı parfümlerden yararlanılabilir. Yalnız unutulmaması gereken bir şey var; bu kokuların kişide var olan hormonal düzeyin derecesine göre kullanımı uygundur. Menopoz dönemdeki bir kadın, partnerini etkilemek için bu kokulardan fayda görürken, 20'li yaşlardaki bir kadın daha yoğun hormonal destekleri olduğu için feromona ihtiyaç duymaz.

Seks ve koku arasında ciddi bir bağ var mı?
Cinsel etkileşim ve arkasından gelişen cinsel uyarılar, merkezi sinir sistemi desteğiyle bir sonraki aşama olan cinsel uyarılma dönemine izin verir. Bu da merkezi sinir sisteminin hormonal uyarımlarıyla olur. Böylelikle cinselliğe bir bütün olarak baktığımızda; seks yani cinsellik ve koku arasındaki bağ güçlü bir bağ vardır. Burada koku alan reseptörler (alıcılar), merkezi sinir sisteminin uyarılmasına ve cinsel uyarılmaya geçişte önemli bir basamak olarak karşımıza çıkar.

Parfümlerin içine gerçekten seks gücünü ateşleyen bir madde konuluyor mu?
Yasal olarak parfümlerde uyarıcı bir ibare olmamakla birlikte bazı parfümlerin kullanımdan sonra nasıl etki ettikleri ve yaşanan olaylar hakkında anket çalışmaları yapılır.

Çiftler ilk görüşte birbirlerinin kokularından etkileniyor mu?
Karşı cinsle ilk etkileşim çok önemlidir. Buradaysa koku ilişkiyi başlatan bir özellik olarak karşımıza çıkar. Kişiler ilk etkileşimde özellikle ten kokusuna duyarlılık gösterir ve cinsel olarak bir çekim hissederler.

Koku duyumuz aşık olacağımız kişiyi seçerken etkili oluyor mu?
Her insan genetik olarak belirlenmiş ve sadece kendine ait bir koku taşır. Canlıların vücutları arasında adeta bir koku haberleşmesi var. Bu vücutlardan salgılanan ve 'feromon' denilen maddeler aracılığı ile oluyor. Her canlı türünün kendi feromonu ayrıdır ve sadece kendi türünü etkiler. Feromonlar burundan havayla beraber alınarak, özel bir sinirle beyne iletiliyor. Bu uyarılar kişinin ruh halini ve davranış şekillerini etkileyebiliyor. Bunun nasıl olduğu hâlâ tam olarak anlaşılabilmiş değildir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER