@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.10.2015

Mental orgazm nedir?

Fiziksel bir uyarıcı olmadan sadece düşünce gücüyle de orgazma ulaşmak mümkün. Mental orgazm hakkında bilinmesi gerekenler Pudra.com'da.

Birçok kadın orgazma ulaşmakla ilgili sorunlar yaşayabiliyor. Elbette seks ya da mastürbasyon yoluyla cinsel doyuma ulaşmak için ilk olarak kendi bedeninizi tanımanız ve Orgazm nedir? sorusunun cevabını bilmeniz gerekiyor. Orgazm, çeşitli cinsel uyaranlarla beynin uyarılması şeklinde başlayan ve uyaranların etkisiyle hem bedensel hem de ruhsal olarak algılanan bir his olarak tanımlanıyor. Ayrıca yapılan son araştırmalar özellikle kadın orgazmında zihinsel sürecin fiziksel süreçten daha önemli olduğunu gösteriyor. Güzel, romantik ve stressiz bir günün sonunda kadınların cinsel doyuma ulaşmasının daha kolay olduğu biliniyor. Ancak "The Science of Orgasm (Orgazm Bilimi)" kitabının yazarlarından biri olan Dr. Barry Komisaruk, bu düşünceyi bir adım ileri götürerek zihinsel orgazmı yazdı. Peki zihinsel orgazm nedir? Birçok kadının seks ya da mastürbasyonla ulaşmakta zorlandığı orgazma zihinsel olarak nasıl ulaşılabilir? Her kadının bu deneyimi yaşaması mümkün müdür? İşte cevapları...



Mental orgazm nedir?
Mental orgazm nedir?

Hiçbir fiziksel uyaran olmadan, sadece düşünce yoluyla cinsel doyuma ulaşmaya mental orgazm deniyor. Bu kavramı ortaya çıkaran Dr. Komisaruk, yaptığı araştırmada beynin cinsel ilişki sırasında çalışan kısımlarının çok az bir efor ve herhangi bir fiziksel yardım olmadan kapanıp açılabildiğini ortaya çıkardı. Ayrıca hastaları üzerinde yaptığı çalışmada, orgazm olduğu anları düşünen kadınların beynindeki zevk merkezinin, orgazm yaşayan bir kadınla aynı şekilde çalıştığını gösterdi. Bu araştırmaların sonunda da kadınların erkeklerden farklı olarak fiziksel bir uyarana ihtiyaç duymadan orgazma ulaşabileceklernii ispatlandı.


Mental orgazma nasıl ulaşılır?

Dr. Komisaruk araştırmasında hastalarının mental orgazma ulaşabilmek için genellikle nefes egzersizlerinden ve cinsel fantezilerinden yararlandığını belirtti. Ayrıca araştırma bu şekilde zorlanan bazı kadınların kegel egzersizlerinden yardım aldığını ancak birçok kadının da uyku esnasında mental orgazma ulaşabildiğini gösterdi. Tüm bu seçenekler arasında en önemli nokta ise kendini rahat bırakabilmek. Zihinsel orgazma ulaşabilmek için ilk olarak rahat edebileceğiniz bir yere uzanıp, gözlerinizi kapatarak rahatlamanız gerekiyor. Stresten ve kötü düşüncelerden kurtulabilmek için birkaç kez derin nefes alıp verebilir ya da daha öncesinde meditasyon yapabilirsiniz. Ancak tam olarak rahatladıktan sonra orgazma ulaşmanız mümkün olabilir. Daha sonra cinsel fantezilerinizi ya da daha önceki orgazm deneyimlerinizi düşünmeniz, gerekirse pelvik kaslarınızı hareket ettirmeniz de zihinsel orgazma ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Ancak zihinsel orgazm için önceden net çizgilerle belirlenmiş bir prosedür olmadığını ve her kadının tecrübeyle kendi sürecini oluşturacağını aklınızda tutmalısınız.


Her kadın mental orgazmı yaşayabilir mi?

Uzmanlar her kadının kendi zihni tarafından engellenmediği sürece mental orgazma ulaşabileceğini söylüyor. Ancak normalde mastürbasyon yapmayan veya yanlış bulan, cinsellikle ilgili korku ya da travmaları olan kadınların mental orgazma ulaşmasının da oldukça zor olduğunu belirtiyorlar. Zihinsel olarak orgazma ulaşmanın ilk şartı kendini rahat bırakmak olduğu için aşırı stresli, yorgun ya da endişeli kadınlar da sonuca ulaşamayabiliyorlar.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Orgazmın püf noktaları
Daha büyük ve güçlü orgazmlar yaşamak için bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz. İşte, orgazm tüyoları…

Orgazm hakkında doğru bilinen yanlışlar
Orgazm hakkındaki bazı kulaktan dolma bilgiler cinsel hayatımızı olumsuz etkileyebiliyor. Orgazm hakkında doğru bilinen yanlışlar Pudra.com'da.

Kadınlar neden orgazm taklidi yapıyor?
Gerçekten orgazm olamayan kadınlar, çözümü taklit yapmakta buluyorlar. Pudra.com orgazma ulaşmayı kolaylaştıran yolları açıklıyor…

Çoklu orgazm olmanın yolları
Orgazma ulaştıktan sonra bir şeylerin eksik kaldığını düşünmeniz ya da libidonuzun hala yüksek olması anormal bir durum değil. Çözümü ise, çoklu orgazm. Çoklu orgazma nasıl ulaşabileceğinizi Pudra.com yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER