@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.04.2016

Hangi pozisyon orgazma ulaşmanızı sağlar?

Kadınların vücut anatomisi en az duygusal durum kadar orgazm üzerinde etkili. Kadın anatomisine göre orgazmı kolaylaştıran pozisyonu biliyor musunuz?

Araştırmaların çoğu kadın orgazmının önündeki en büyük engelin, cinsel ilişki sırasında yaşanan duygusal ve zihinsel süreçler olduğunu gösteriyor. Öz güven eksikliği, partnere güvenmeme, isteksizlik ya da seksi bir görev olarak görme, kadınların orgazm olmasını çoğu zaman engelliyor.

Hangi pozisyon orgazma ulaşmanızı sağlar?

Ancak Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mayo Klinik tarafından yapılan bir araştırma, aslında bunun tamamen anatomiyle ilgili olabileceğini gösteriyor. Araştırmanın baş yazarı Dr. Elizabeth Emhardt, cinsel deneyimlerin sizin davranışlarınıza dayandığı ve tamamen kişinin kontrolünde olduğu varsayılır diyor. “Ancak ya cinsel deneyimlerdeki farklılıkları oluşturan şey cinsel anatomimizdeki değişimlerse? Ya cinsel deneyimlerimiz üzerinde sandığımız kadar kontrol sahibi değilsek?”

Araştırmacılar, cinsellik ve sinir anatomileri hakkında daha önce yapılan ve neden bazı insanların orgazma çok daha kolay ulaştığı üzerine çalışan araştırmaları gözden geçirdi. Bir erkeğin orgazmı büyük ölçüde sinir sistemine bağlıyken (beyin, omurilik ve penis arasındaki doğru sinyali alma ve gönderme üzerine kurulu), kadının orgazma ulaşması fiziksel anatomisiyle hatta tamamen klitorisin hareketiyle ilgili. Yani cinsel ilişki sırasında klitoris vajinal duvara yaklaştığında kadının orgazm olma ihtimali artıyor.

Önceki araştırmalar, vajinal duvarı mikroskop altında inceleyerek sinir uçlarını tanımlamaya çalışsa da oldukça tutarsız sonuçlar ortaya çıkmıştı. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor?

Hangi pozisyon orgazma ulaşmanızı sağlar? 2


Kısaca, doggy pozisyonundan vazgeçin ve vajinal duvarın uyarılmasını sağlayacak pozisyonlara yönelin. Yani misyoner sevenler için haberler iyi. Her ne kadar sıkıcı ya da klişe bir pozisyon olduğu düşünülse de, misyoner pozisyonunda orgazm olma şansınız çok daha fazla. Doggy gibi kadının sırtının erkeğe dönük olduğu pozisyonlarda, vajinal duvarın uyarılması misyoner ya da kadının üstte olduğu pozisyonlara göre oldukça zor.

Mayo Kilik’ten Dr. Jason Siegel, eğer kadın vajinal orgazma ulaşmaya çalışıyorsa, vajinanın ön duvarının uyarılması gerekir diyor. Araştırmada buna ek olarak penisin vajinal duvarı uyarması için, 30 ile 45 derece arasında bir açıyla penatrasyon sağlaması gerektiği ortaya koyuldu.

Elbette, zaten orgazm olmak yeterince zorken bir de seks sırasında bunlar için endişelenmek istemiyorsunuz. 'Klitorisim vajinal duvarıma yeterince yakın mı?' sorusu muhtemelen işleri sizin için daha da zor hale getirir. Ancak belki de orgazm olabilmek için kendiniz mental ya da duygusal olarak hazırlamak yerine birkaç klişe pozisyon denemeniz yeterli olacak.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Orgazm tipiniz kişiliğiniz hakkında ne söylüyor?
Orgazm olamamanızın ya da tercih ettiğiniz orgazm tipinin nedeni karakter özellikleriniz. Orgazm ve kişiliğiniz arasındaki ilişki Pudra.com'da.

100 Kamasutra Seks Pozisyonu
Seksin kutsal kitabı Kamasutra hem cinsel yaşamınıza hem ilişkinize heyecan getirebilir. Kamasutranın 100 seks pozisyonu Pudra.com'da.

Orgazm çeşitleri
Vücudunuzda G noktası ve klitoris dışında da orgazm ulaşmanızı sağlayacak birçok bölge var. Orgazm çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenleri yazdık.

​Mental orgazm nedir?
Fiziksel bir uyarıcı olmadan sadece düşünce gücüyle de orgazma ulaşmak mümkün. Mental orgazm hakkında bilinmesi gerekenler Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER