@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.03.2010

Sanal seks aldatma sayılır mı?

Eşinizin sanal seks yaptığını nasıl anlarsınız? Onu yakaladığınızda ne yapmalısınız?

Son yılların çok konuşulan konularından biri sanal seks. Sanal ilişkiler, uzun süreli ilişkilerin ve evliliklerin bitmesinde önemli bir neden. Sanal seks bağımlısı biri eşiyle ya da sevgilisiyle normal hayatına geri dönüyor. Peki, yaşanan sanal birliktelik aldatma sayılır mı? İşte sanal seks hakkındaki gerçekleri, ilişkileri nasıl etkilediğini Pudra.com araştırdı.

Sanal seks aldatma sayılır mı?

Sanal seks boşanma nedeni

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, evli çiftlerin çoğu, beraberliklerinde bulamadığı cinsel tatmini internette arıyor ve fiziksel bir ilişki olmadığı için internette yaptığı seksi aldatma olarak görmüyor. Ancak, eşleri için aynı düşünce söz konusu olmayacak ki, çiftlerin boşanma nedenleri arasında sanal seks ilk sıralarda yer alıyor.

Psikolog Mahmut Şefik Nil, “Gerçeklik insanın kafasındadır” diyor. Yani sanal seksin partneri aldatma anlamına geldiğini savunuyor. “Yapılan seksin gerçek bir seks olması ya da olmaması durumu değiştirmez” diyor.

İnternette tahrik sonsuz, utanma ise hiç yok

Psikolog Rebia Erdoğan, “İnternet utanma duygusunu rahatlatır. Kimse birbirinin yüzünü görmediği için ötekiyle yüzleşmez. Karşısındakiyle ilişki kurarken, sadece fantezileriyle yüzleşir. Orada, yani internette tahrik sonsuz, tükenmişlik de yok. Oysa gerçek bir cinsel ilişkide tükeniş var. Çünkü gerçeklik, başlangıç ve bitiş arasında yaşanır. Gerçekliği yaşamak ise yetişkin olabilme kapasitesiyle ilişkili” diyor.

Neden sanal seks?

İnsan acıktığında yemek resimlerine bakabilir ve yemeği yediğini düşünebilir. Ama aslında karnı doymaz. İşte sanal seks de buna benzer bir durum. Gerçek anlamda haz yaşanmıyor aslında. Oysa gerçek seks, insanı rahatlatıyor, mutlu ediyor. Dolayısıyla insanlar daha toleranslı hale geliyorlar hayatta. Üstelik seksin insanı gençleştirip güzelleştirdiği de artık bilimsel bir gerçek. Saçlar ve cilt güzelleşiyor, gençlik hormonu daha etkin hale geliyor. Peki, tüm bu faydaları ortadayken, insanlar neden fiziksel birlikteliklerden ziyade sanal ilişkileri tercih ediyorlar? Psikiyatrist Mustafa Güveli bu soruya şöyle bir açıklık getiriyor:

“Sokakta yürüyen birine ‘Gel seninle sevişelim’ demenin yükü ağırdır. Sanal sekste ise rahatlık vardır. Bazısının sosyal statüsü, bazısının dini inançları reel anlamda aldatmayı kaldırmaz. Sanal sekste ise sorumluluk yoktur. Pek çok gerçeği sırtına almadan sanal alemde bunu yaşar insan.”

Eşinizi sanal sekste yakaladığınızda…

Siz, eşinizi sanal seks yaparken yakalarsanız ne yaparsınız? Şıkları sayalım:

a- Bilgisayarı evden atarsınız ve hayatınıza kaldığı yerden devam edersiniz.
b- Bunun gerçek bir aldatma olduğunu düşünüp işi ciddiye alarak ayrılmak istersiniz.
c- Partneriniz bunu size neden söylemedi diye kırılırsınız, kendinizi aşağılanmış hissedersiniz.
d- Siz de sanal seks yapmaya başlarsınız.
e- Hiçbiri. (Size özel bir yol bulursunuz!)

“d” şıkkı size göre değilse, diğer yolları denemeden önce Psikolog Mahmut Şefik Nil’in söz ettiği soruları kendinize sorun:
  • Partneriniz neden fantazilerini, sanal seks yaptığını, bir başkasıyla beraber olduğunu gizlemek istiyor?
  • Gizlediği şey açığa çıkarsa ne olacağını düşünerek kendini gizleme ihtiyacı duyuyor?
  • Nasıl bir ihtiyacı ve arayışı vardı ki sanal sekse yöneldi?
  • Sanal seks yapma nedeni meraktan mı kaynaklanıyor, yoksa başka bir cinsel yönelimi mi var?

Hangi erkekler sanal seks yapıyor?

Sanal seks, daha çok erkeklerin başvurdukları bir ilişki türü. Genelde uyarılma, sertleşme, boşalma sorunu yaşayan erkekler tercih ediyor sanal seksi. Bu ilişki biçimine öyle bağımlı hale geliyorlar ki, artık bir sanal seks hastası oluyorlar. Üstelik bir yerden sonra gerçek cinsellikten zevk alamama durumu da ortaya çıkıyor. Evde mutsuz bir adam, eşine de ilgi gösteremiyor ne yazık ki.

Eşinizin sanal seks yaptığını nasıl anlarsınız?
  • Bir kere sanal alem bağımlısı haline gelmiş birinin uyku düzeni değişir. Artık geceleri geç saatlere kadar bilgisayarın başından kalkmaz.
  • Onun bilgisayarını kullanmanız konusunda isteksizdir. Kullanmanız gerekiyorsa da kullandığı chat programlarının arşiv bölümünü sürekli siler.
  • Bilgisayar kullanırken siz aniden odasına girdiğinizde telaşla ekranı kapatır.
  • Bilgisayarı sık sık virüs sorunuyla karşılaşır.
  • Sizinle seks yapmaktan kaçınır, eskiye oranla fazlasıyla ilgisizdir.
  • Ev işleri ve gündelik hayatın sorumluluklarından gittikçe uzaklaşır.
  • Bilgisayar başında kalma süresi uzadığından sizinle zaman geçirme süresi epey kısalır. Hafta sonu birlikte dışarı çıkma, uzun yemek yeme ritüelleri azalır.
  • Hep evde tek başına kalmak ister, içine kapanır. Sizi, onsuz dışarı çıkmaya ikna etmeye çalışır.

Sanal seksten sonra pişmanlık ve depresyon

Sadece erkekler değil, kadınlar da sanal seks bağımlısı olabiliyorlar. Bunda eşle yaşanan tatminsiz cinselliğin etkisi oldukça fazla. Sonuçta pişmanlık, günahkarlık, suçluluk gibi duygular beraberinde geliyor sanal aldatmanın. Başta depresyon olmak üzere pek çok psikiyatrik sorun da eşlik ediyor bu duygulara. Bir uzmandan yardım alıp tedavi olmak kaçınılmaz hale geliyor.

Oysa gerçekten dokunarak, görerek, sesini duyarak sevişme ve bundan haz alma; şefkatli bir dokunuş, karşılıklı paylaşım ve birbirini duygusal olarak tatmin etme ile daha mutlu bir cinsellik yaşanacağını unutmamak gerekiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER