06.12.2017

Spiral kimler için uygun değildir?

Gebelik istenmediği takdirde kadın doğum yöntemi olan spiral takılabilir. Peki, kimler spiral takamaz? Cevabı, Pudra.com'da.

Kadın doğum yöntemi olan spiral, rahim içine yerleştirilen T şeklinde bir plastiktir. Vajinanın girişinden takılır. Vücuda yabancı bir madde olan spiral takıldığında en korkulan yan etki enfeksiyon olmasıdır. Bu enfeksiyonların en önemli belirtisi ise kanamadır. Spiral takılan kişide kanama görülmüşse enfeksiyon oluşmuş olabileceği için dikkat edilmelidir.

Spiral kimler için uygun değildir?
 
Kadının bünyesi kabul ettiği takdirde doğum kontrol yöntemi olarak spiral iyi bir yöntemdir. Spiral adet kanamalarının miktarını biraz arttırır. Bu rahatsız edici bir durum değildir. Zaten kanaması fazla olan kadınlarda spiral nedeniyle kanamanın artması rahatsızlık yaratabilir.
 
spiralKimler spiral taktıramaz?
 
  • Daha önceden enfeksiyon geçirmiş yumurtalıklarında ve genital bölgede enfeksiyonu olan kişilerde spiral kullanımı uygun değildir. Tekrar enfeksiyonun alevlenmesine neden olabileceği için uzmanlar tarafından önerilmez. Bu nedenle bu kişilerde spiral kullanımı tercih edilmez.
 
  • Kadın doğum yöntemi olan spiral, bakire ve hamile olan kadınlar için uygun değildir.
 
  • Aşırı fazla kanaması olan hastalarda kullanılmaz. Çünkü hormon içerikli spiral dışındaki spiral çeşitleri kullanıldığı zaman adet kanamalarını arttırmaktadır.
 
  • Adet düzensizliği olan hastalar kullanamaz. Çünkü takılan spiraller adet kanamalarını arttırarak düzensizliğe sebep olur.
 
  • Rahim içinde miyom bulunan hastalara takılmaz.  
 
  • Pıhtılaşma ile ilgili sorunu olan hastalara spiral takılmaz.

İlgili yazılarımız:

Spiral nasıl takılır?
Spiral gebelikten nasıl korur? Spiral ipinin kopması ve spiralin kurtularak rahim içine kaçması zarar verir mi? Spiral nasıl geri alınır? Op. Dr. Gökçen Erdoğan Pudra.com’a açıklıyor.

​Spiral rahim ağzı kanserini önlüyor mu?
Bilim dünyası bu sorunun yanıtını araştırıyor. Ancak şimdiye dek bunu kanıtlayan bir sonuca ulaşılamadı. Peki, rahim ağzı kanserini önlemek için ne yapmalı? Op. Dr. Gökçen Erdoğan, Pudra.com için açıklıyor.

​Doğum kontrol yöntemi: Spiral
Spiral, en çok tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinden biri olmasına rağmen, bazı durumlarda takılmaması ya da çıkarılması gerekiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER