Rengarenk Kırmızı 07.06.2011

Annesine bağımlı büyüyen erkekler

Üzerine anne kokusu sinmiş erkeklere mecazen "rahim kokulu erkekler" deniliyor. Peki bu erkekler nasıl bu hale geliyor? Cinsel hayatları bu durumdan nasıl etkileniyor? Rengarenk Kırmızı dergisinin araştırdığı konuyu Pudra.com sayfalarına taşıdık.

Ödipus kompleksinin sağlıklı çözümlenmediğini erkeklere mecazen “rahim kokan erkekler” deniyor. Yani üzerine annelerinin kokusu sinmiş erkekler bunlar. Bu erkekler cinsel sorunlar yaşamaya başlıyorlar. Rengarenk Kırmızı dergisinin haziran sayısında ele alınan bu konuda Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Cem Keçe şu bilgileri veriyor:

Annesine bağımlı büyüyen erkekler

  • Fiziksel bir problemi olmadığı halde cinsel işlev problemi yaşayan erkek danışanların sayısı her geçen gün artıyor.
  • Bu erkeklerin cinsel sorunlarının ortaya çıkmasında anneleriyle aralarındaki güçlü bağlar etken olabiliyor. Çünkü, anne ve oğul arasındaki güçlü bağın bilinçli olarak değil, bilinçdışı süreçlerde yaşandığını görüyoruz.
  • 3-6 yaş döneminde, bir erkek çocuk için özellikle annesi büyük önem taşır. Ortalama üç yaşına kadar çocuk anneye bağımlıdır. Üç yaştan itibaren çocuk yavaş yavaş anneden ayrılarak birey olmaya başlar.
  • Ancak bu süreçte çocuğun ayrılmasında annenin verdiği tepki çok önemli. Anne ne kadar doyurucu bir anne olursa olsun, eğer bebeğinden ayrılmaya hazır değilse ve bebeğin kendinden uzaklaşıp kendi dışındaki dünyayla tanışmasını engelleyen bir tavır sergiliyorsa, yine anne bağımlılığı oluşabiliyor.


Çocuktaki iç çatışma
  • Böyle anneler "yapamazsın, edemezsin, beceremezsin" diyerek, çocuğun becerilerinin gelişimini köstekliyorlar.
  • Ayrıca doğduğundan beri tek doyum nesnesi olan annesine bağlılığı bu dönemde farklı bir boyut kazanır.
  • Bu dönemde erkek çocuk cinsel kimliğinin temellerini atmak için annesine tek başına sahip olmak ister, annesine tıpta ödipal bağ adı verilen yeni ve güçlü bir bağla yeniden bağlanır ve bu süreçte babasının varlığını bir engel olarak algılayabilir.
  • Babasını kendisine bir rakip olarak görür, ondan nefret edebilir, hatta yok olmasını isteyebilir. Diğer yandan annesine beslediği sevgiden dolayı kendisini suçlu hisseder. Bu gizli isteklerini babasının sezdiğini sanır ve bundan ötürü babası tarafından cezalandırılmaktan korkar.
  • Erkek çocuktaki bu iç çatışmaya Freud, "Ödipus kompleksi" demiştir. Çocuk, kendisini babasıyla karşılaştırır, onun kendisinden güçlü olduğunu fark eder ve babasıyla uzlaşarak annesine beslediği ödipal bağdan kurtulur ve anneden vazgeçer, Ödipus kompleksini yaratan cinsel ve saldırgan içgüdülerini bastırır, annesine olan ilgisini saf bir sevgi ve şefkat haline dönüştürür.


Cinsel sorunlar
  • Erkek çocukların yaşadıkları bu süreç anne ve babalar tarafında yanlış değerlendirilmektedir. Çoğu zaman anneler, erkek çocuklarının kendilerine olan düşkünlüklerini babaya karşı koz olarak kullanarak bu yakınlığı abartmakta ve babayı bu sürecin dışında tutuyorlar.
  • Babalar da oğulları ile ya çok otoriter ya da vurdumduymaz bir ilişki sürdürmektedirler. Bu durum karşısında çocuk baba ile sağlıklı özdeşim kuramıyor.
  • Ödipus kompleksinin sağlıklı çözümlenmediği erkeklere 'rahim kokan erkekler' denir ve mecazi olarak üzerlerine annelerinin kokusu sinmiş bu erkekler, cinsel olarak aktif hale geldiklerinde sorun yaşamaya başlarlar.
  • Bu sorunlar eşi ile yaşadığı cinsellikten dolayı cezalandırılacakları düşüncesiyle en sık erken boşalma, ereksiyon olamama (empotans) ve cinsel isteksizlik şeklinde kendini gösteren sorunlardır.
  • Rahim kokan erkeklerin duygularında dengesizlikler ön plandadır, nefret ve sevgi, dostluk ve düşmanlık gibi birbirinin karşıtı olan duyguların aşırı biçimlerde yansıtıldığı ve bu duyguların sık sık birbirleriyle yer değiştirdikleri görülür.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER