@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.01.2010

Erkekler neden kadınlarla yarışır?

İş hayatında “ben de varım” diyen kadınlar bazı eşleri deliye döndürüyor. Eşiyle rekabet eden erkekleri tanıyor musunuz?

Artık kadınlar sadece evde oturup ev işleri ve çocuk bakımıyla meşgul olmuyorlar. İş hayatında kariyer basamaklarını birer birer tırmanıyorlar. Ama bir dakika, bu birileri için sorun mu yaratıyor yoksa? Birilerinden kasıt, eşler ya da sevgililer elbette. Bazı erkekler, sevgililerinin veya eşlerinin başarılarını kıskanıyor veya bundan rahatsızlık duyuyor. Neden acaba, bir bakalım?

Erkekler neden kadınlarla yarışır?

Rekabette yenik düşme korkusu

Bir ilişki düşünün. Herkesin hayranlıkla baktığı, her şeyin yolunda gittiği… Ancak zamanla bir çıtırtı duyuluyor. Tabii sadece kadının içinde bir yerlerde. Erkek, hiçbir şeyin farkında değil. Çünkü sorunu yaratan kendisi.

Karısının ya da sevgilisinin işinde başarılı olmasına, bir başka bilgi alanı olmasına, kendisinin bu alanda bilgisinin olmamasına içten içe hayıflanıyor. Kadınının karşısında sönük kaldığını düşünüyor. İlişkide ters giden bir şeyler yok gibi ama aslında erkeğin kafasında yarattığı bu “rekabette yenik düşme korkusu”, ara ara gerilimlere yol açabiliyor. Belki kadın bu sorunu fark ettiğini söylese, erkek kabul etmeyecek. Peki, burada sorulması gereken sorular neler? Erkek hep en güçlü, en başarılı olmak zorunda mı? Bu duyguyu hissetmesi içgüdüsel bir durum mu?

Kadın aklıyla da üretmek istiyor

Galiba cevap, kadın ve erkeğin değişim süreçlerinde saklı. Artık büyükannelerin kaderini kabullenmek istemiyor kadınlar. Sadece bedenen değil, akıl yoluyla da ‘yaratan’, ‘üreten’ olmak istiyorlar. Erkekler ne mi yapıyor? Tabii aklıyla var olmak isteyen kadınları kendi iktidarları için tehdit olarak algılıyorlar. Artık beyniyle ve bilgisiyle “Ben de buradayım” diyen kadın karşısında şaşkınlar.

İçten içe başarıyı çekemeyen erkekler

‘Erkek adam’ işlerini yapmaya alıştırılmış, güçlü olması, kadının önünde olması öğretilerek büyümüş bir erkek için kadının da eşit koşullarda olması kabul edilir bir şey değil. Siz bakmayın, pek çok erkeğin, “Ben karımın başarılı olmasından mutluyum” demesine… İçten içe kafasında yarattığı rekabette geride kalma korkusu öyle büyüktür ki aslında. Her şeyde, diğer kadın ve erkeklerden daha önde olan bir kadınla birlikte olmak ha? “Kadın her yerde güçlendi, tamam da, benim karım niye…?” demiyor mu sanıyorsunuz erkek kafasında…

Rekabetçi erkekle başa çıkabilirsiniz

Erkeğin daha çok güç arayışı, geleneksel bakış açısının kodlarında saklı. Biraz da içgüdüsel olduğu söylenebilir. Ama unutmamak gerekiyor ki içgüdüler her zaman denetlenebilir. İnsan olmanın da biricik ölçüsü budur zaten. Dışarıdaki zorlu güç savaşları yetmiyormuş gibi bir de aynı çatı altında bu savaşı vermeye ne gerek var, öyle değil mi? İşte burada devreye sevginin gücü çıkıyor. Erkeğin kadınıyla rekabet duygusunu yenmesinin en önemli yolu sevgiden geçiyor.

Haydi rekabetçi erkekler, karınızı rakip olarak görmekten vazgeçip, sizin seçtiğiniz ve sizi seçen kadınla birlikte daha bir güçlü hissetmeye var mısınız? Ve siz sevgili hanımlar! Kafanızdaki ‘işim mi aşkım mı?’ tereddütünü bir kenara bırakarak, erkeğinize sevgiyle yaklaşıp, yolunuzdan taviz vermeden, güç savaşı içinde sizin de var olduğunuzu vurgulamaya ne dersiniz?


İlişkiler ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayın…

Kusursuz bir ilişki istiyorum Mükemmel bir ilişki için yapılması gerekenleri işin uzmanından okumak ister misiniz?

İdeal ilişki nasıl yaratılır? ''Ben varım'' mı diyorsun, yoksa ''ben yok’um'' mu?

Mutlu bir ilişki hayal değil! İdeal bir ilişkiye kavuşmak için sihirli değneğe ihtiyacınız yok. Sizin için küçük, ama ilişkiniz için büyük adımlar atmayı deneyin.

Mutlu bir ilişki için öneriler Kendinizi sevin, kendinize güvenin ve iyi bakın; sorunlardan çok çözüme odaklanın; gerçekten ne istediğinizi bilin...

İlişkinizi değiştirecek 7 sihirli söz Mutlu bir ilişki ve evliliğin sırrı ne biliyor musunuz? Hepimizin bildiği, kullanmayı unuttuğu güzel sözler…

İlişkinizi baştan yaratın!
İletişim, seks, para, ev işleri, fikir ayrılığı, güven... Bu temel ilişki problemlerine çözüm bulmaya ne dersiniz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER