Pudra.com 19.07.2011

Erkeklere neler oluyor?

Erkeklerde sperm sayısı azalıyor, sperm parametreleri değişiyor, normal değerleri düşüyor, küresel ısınma spermleri de öldürüyor. Bu durumda erkek nesli tükeniyor mu? Yanıtı, bu haberde...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), çocuğu olan erkekler üzerinde dört kıtada yaptığı araştırma sonuçlarına göre, sperm parametrelerinin düştüğünü, açıklıyor. Avrupa Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Serhat Partalcı; iyi haberin semen (meni) değerlerinin düşmesine rağmen halen gebeliklerin oluşabilmesi, kötü haberin ise semen (meni) değerlerindeki bozulma bu hızla devam ederse insanoğlunun yakında gebelik oluşturmakta çok zorlanabileceği olduğunu söylüyor.

Erkeklere neler oluyor?

Dr. Serhat Partalcı WHO'nun araştırma sonuçlarını şöyle değerlendiriyor:

"Araştırmada sperm sayısı ve fiziki özellikler incelendikten sonra hareketliliği ve hareketin niteliği değerlendirildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) son yayınladığı verilere göre evli çiftlerin kendiliğinden gebelik oluşturabilmesi için gerekli en düşük meni değerleri eskiden (1999 verilerine göre) 2 ml iken son araştırmada 1,5 ml’ ye düştü. Spermin hareketlilik oranı ise % 61’ den % 40’ a düştü. En önemlisi ise morfoloji, yani spermlerin şekil bozukluğu oranı, gebelik yeterliliği için % 15 yeterli görülürken, son verilere göre %3’ e düştü. Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) eskiden % 5’ in altında kalan değerleri mutlak kısır kabul etti."

Neden spermler kayboluyor?
"Tüm bu değişiklikler çevresel nedenlerden kaynaklanıyor. Testisler vücut derecesinden 1 – 1,5 derece daha düşük ısıda çalışmaya programlanmış durumda. Yani spermler 35,5 - 36 derecede yaşar. Bu nedenle vücut dışına yerleştirilmiştir. Son yıllarda yaşanan küresel ısınmanın da etkisiyle spermin yarıdan fazlası kayboluyor. Gelişen teknolojiyle birlikte elektro manyetik alanların içinde bulunma, yediğimiz hazır gıdalar, kutu içecekler ve sigara kullanma, sperm sayılarını azaltıyor."

Sperm sayısını artırmak için ne yapmalı?
"Genetik mirasını değiştiremeyen erkeğin sperm sayısını artırmak için doğal beslenmeye önem vermesi, konserve ve hazır yiyeceklerden uzak durması, sigara, alkol ve madde kullanımını kesmesi, stresi yönetmeyi öğrenmesi, kıyafetlerinde, özellikle iç çamaşırlarında pamuklu ve serin tutan kumaşları tercih etmesi, beden ölçüsünden dar pantolon kullanmaması gerekiyor."

Erkekte sperm miktarını ikiye katlayan yiyecekler yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER