Pudra.com 28.05.2013

Her 100 erkekten 70’i erken boşalıyor

Genellikle cinsel birleşme başladıktan sonra 1-3 dakika arasında gerçekleşen boşalmaya "erken boşalma" deniyor. Erkekler arasında yaygın olan bu soruna dair bilinmesi gerekenler Pudra.com'da.

Erken boşalmanın her 100 erkekten 70’inin başına geldiğini biliyor muydunuz?

Her 100 erkekten 70’i erken boşalıyor

“Erken boşalma, cinsel ilişki sırasında ya da cinsel ilişkiye başlamadan önce erkeğin isteği dışında ve partnerini tatmin etmeksizin boşalmasıdır" diyen Uluslararası On Klinik Üroloji Uzm. Op. Dr. Özer, erken boşalmanın nedenleri ve tedavisi hakkında şu bilgileri veriyor:

"Dünya çapında çeşitli yaş gruplarındaki erkekler üzerinde yapılan araştırmalar gösteriyor ki erkeğin ortalama boşalma süresi yaklaşık 5-12 dakikadır. Dolayısıyla genellikle cinsel birleşme başladıktan sonra 1-3 dakika arasında gerçekleşen boşalmalar erken boşalma olarak tanımlanır. Ben süre vermekten ziyade boşalmanın erkeğin kontrolü altında olup olmadığına ve süreklilik kıstasına dikkatleri çekmek istiyorum. Özellikle ilk cinsel ilişkide ve cinsel ilişkiye bir süre ara verildikten sonraki ilk cinsel birlikteliklerde erken boşalma sıklıkla görülür ve olağan olarak da kabul edilir, fakat durum süreklilik arz ediyorsa erken boşalma sorunundan söz edilebilir ve uzman bir hekime başvurmak gerekir. Erken boşalmayı ele alırken erkeğin boşalma eylemi üzerindeki kontrolünü ve partnerinin tatminini de irdelemek gerekir.”

Erken boşalmanın yaşı yok
“Erken boşalma her yaşta görüldüğü için erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluklarının başında gelir. Ama 40 yaş altı erkeklerde görülme oranı daha yüksektir. Erken boşalma hem psikolojik hem de fizyolojik nedenlere bağlı olarak gelişebilir. 40 yaş altındaki erkeklerde daha çok yeterli cinsel deneyimin olmaması, mastürbasyon yoluyla boşalma alışkanlığı, stres, depresyon, heyecanlı, aceleci kişilik yapısı ya da partner tarafından aşırı uyarılma gibi nedenlerle ortaya çıkar.

İleri ve orta yaşlarda ise erken boşalmanın çoğunlukla fizyolojik nedenlere bağlı ortaya çıktığını gözlemliyoruz. İdrar yolu ve prostat enfeksiyonları, nörolojik problemler, hipertiroidi (tiroit bezlerinin aşırı çalışması) erken boşalmaya neden olabilir. Ayrıca sertleşme yetersizliği olanlarda da erken boşalma görülür.”





Erken boşalma tedavi edilebilir mi?
“Erken boşalma erkeklerde yetersizlik hissi, mutsuzluk, kaygı, cinsel ilişkiden uzaklaşma yarattığı gibi kadınlarda da benzer durumlar yaratarak, ilişkiyi zedeler, sorun çözülmezse evliliklerde boşanmaya varacak bir sürecin zeminini hazırlar. Ne yazık ki ülkemizde bu kavram hala toplumumuzun bazı kesimlerince bilinmiyor ya da toplumsal, sosyal değerler nedeniyle eşler bunu aralarında dile getirip, paylaşamadıkları için durum olağan kabul edilerek sürüp gidiyor. Oysa erken boşalma probleminin tedavisinde ortalama yüzd 85 gibi yüksek bir başarı vardır. Tedavideki ilk ve en önemli aşama sorunu kabul etmek ve konusunda uzman bir üroloji hekimine başvurmaktır. Erken boşalma sorununun nedenlerine bağlı olarak uzman hekim tarafından uygun tedavi planı çizilecek, gerekli olduğu takdirde hasta diğer branş hekimlerine yönlendirilecektir.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER