@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.09.2015

Testosteron seviyesi nasıl yükseltilir?

Testosteron seviyesinin azalması cinsel hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Doğal yollarla testosteron seviyesini nasıl yükseltebileceğinizi Pudra.com yazdı.

Kadınlarda da olmasına rağmen, özellikle testisler tarafından üretilen testosteron hormonu genellikle erkeklikle ilişkilendiriliyor. Testosteron seviyesi erkek cinselliği ve üremesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca saç büyümesi, kas kütlesi, kemik yoğunluğu ve kırmızı kan hücrelerinin seviyesi üzerinde de etkili. 30'lu yaşlarına gelen bir erkeğin testosteron seviyesi zamanla düşmeye başlıyor.

Testosteron seviyesi nasıl yükseltilir?

Eğer son zamanlarda cinsel isteğinizde bir düşüş yaşadığınızı fark ediyorsanız ya da ereksiyon problemleri ile karşılaşıyorsanız sebebi testosteron seviyenizdeki düşüş olabilir. Ayrıca depresif ruh hali, konsantrasyon bozukluğu ve hafıza problemleri gibi belirtiler de testosteron seviyesindeki düşmenin belirtileri olarak görülebiliyor. Bu durumda testosteron seviyesinin ölçülmesi için bir uzmandan destek almakta fayda var. Böyle bir düşüş olması halinde ise kimyasal destek sağlanabileceği gibi doğal yöntemlerle de testosteron seviyenizi yükseltebilirsiniz. İşte libidonuzu artırmak ve cinsel sorunlarınızı çözmek için doğal yöntemler...


Kilo vermek

Dünya Endokrin Derneği ( Endocrine Society) tarafından 2012'de yapılan araştırma, aşırı kilolarınızdan kurtulmanızın testosteron seviyenizi artıracağını gösteriyor. Fazla kilo sorunu yaşayan erkeklerin testosteron seviyeleri düşük olduğu için, kilo vererek bu seviyeyi artırabilmeleri aslında işin hilesi. Kilo vermek için yapılan kısa dönemli yoğun egzersizler de testosteron düşüşünü engellediği gibi aynı zamanda yükselmesine de yardımcı olabiliyor. Ancak uzun süreli ve orta seviyedeki egzersizlerin testosteron seviyeniz üzerinde bir etkisi yok. Aynı zamanda aralıklı olarak aç kalmak da, insülin, leptin, adiponektin başta olmak üzere birçok hormonla birlikte testosteron seviyesinin de artmasını sağlıyor.


Çinko ve D vitamini

Çinko testosteron üretiminde oldukça önemli rol oynayan bir mineral. Yapılan araştırmalar, beslenme programlarında 6 hafta boyunca çinkoya yer veren erkeklerin testosteron seviyelerinde yükselme olduğunu gösteriyor. Aynı şekilde çinko tüketilmediğinde ise düşüşle karşılaşılabiliyor. Steroid hormonunu etkileyen D vitamini de sağlıklı sperm hücrelerinin oluşumunda oldukça önemli olduğu gibi testosteron seviyesinin artmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca yeterli D vitamini almanın libidoyu, sperm kalitesini ve sayısını artırmak gibi faydaları da var.
 

Stresten kurtulmak

Aşırı stres altındayken vücudunuz yüksek oranda stres hormonu olarak bilinen kortizol salgılar. Bu hormon da testosteronun etkisini engeller. Stres altındayken, flört, rekabet gibi testosteron etkili sosyal davranışlar içinde bulunmak da zorlaşır. Aşırı stres altında bir işte çalışıyorsanız, İş stresini nasıl azaltabilirsiniz? yazımıza göz atabilirsiniz.


Beslenme alışkanlıklarını değiştirmek

İnsülin seviyesini yükselten şekerin aşırı kullanımı da testosteron seviyesini düşürüyor. Amerika Tarım Bakanlığı tarafından yapılan araştırma, ortalama bir insanın hayatı boyunca 2 ton şeker tükettiğini gösteriyor. Bu da hem sağlık hem de cinsel yaşam için oldukça zararlı. Şekeri beslenme planından çıkarmanın yanısıra sağlıklı yağları eklemek de oldukça faydalı. Özellikle avokado ve fındık yağları testosteron seviyesini yükseltiyor. Araştırmalar, yüzde kırktan daha az yağ oranına sahip diyetlerin de olumsuz etkisi olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Fitness.mercola.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER