@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.04.2014

Çocuğun evliliğe dair verdiği 5 ders

Çocukla birlikte tekrar öğrenciliğe başlayanlardan henüz çocuk sahibi olmayanlara, evliliğe dair çocuğun verdiği 5 ders Pudra.com'da.

İlişki konusunda her şeyi biliyorum havalarındaysanız, bir çocuğun tüm bildiklerinizi unutturabileceğini göz ardı etmeyin. Çocukla birlikte evlilikte pek çok şey değişebildiği gibi, anne baba olarak sizin için de yeni bir öğrenme süreci başlıyor.

Çocuğun evliliğe dair verdiği 5 ders

Çocukla birlikte tekrar öğrenciliğe başlayanlardan henüz çocuk sahibi olmayanlara, evliliğe dair çocuğun verdiği dersler şunlar:


Özür dilemek

Çocuklar herhangi bir konuda hata yaptıklarında, yetişkinlerin tavrı çocuklardan özür beklemek olur elbette. Çocuklara, birini incitince özür dilenmesi gerektiğini öğretmek isteriz. Oysa biz yetişkinler özür dileme konusunda biraz daha inatçı olabiliyoruz zaman zaman. Çocuklar da sandığımızdan akıllılar, bizi takip ediyorlar. İşte çocuklu bir evlilikte, çocuğunuza özür dilemeyi öğretmek için, önce siz ona örnek olmayı, eşinizle birbirinizden özür dilemekten kaçınmamayı öğreniyorsunuz.

Dürüst olmak

Çocuklar akıllarından geçen her şeyi söylerler. Onların yetişkinlerdeki gibi bir süzgeci yoktur. Herhangi bir şeye kızacağınızı bilseler dahi söylerler. Dondurma isterler, herhangi bir oyuncak konusunda ısrarlı olurlar, parktan eve dönmek istemezler... Kartları hep açıktır onların. İşte, çocuk sahibi olmak, yetişkinlere de kartlarını açık oynamayı öğretiyor. Ondan kazandığınız dürüstlük alışkanlığıyla eşinize de hislerinizi ve isteklerinizi açıkça anlatmayı seçiyorsunuz.

Sabırlı olmak

Sevgi, sabretmeye zorluyor insanı. Çocuk sevgisi de hiçbir şeye benzemiyor. Hayatınızın en sabırlı günlerini çocuktan sonra yaşıyorsunuz adeta. İşte bu sabretme alışkanlığı, ilişkiye de yansıyor ister istemez. En ufak bir şeyde eşinizi fırçalamak yerine, daha sakin kalmayı öğreniyorsunuz. Bazen de çocukla ilgili şeyler daha ön plana çıktığından, önceki hayatınızda eşinize kızmak için gözünüzden kaçırmadığınız o küçük şeyler hiç gözünüze görünmüyor bile. Hayatınızdaki önemlilerin sırası değişiveriyor çocukla birlikte.

Kendi yayıntılarınızı kaldırmak

Kirli çoraplar, bulaşıklar ya da çocuğunuzun yoluna çıkabilecek herhangi bir engel... Belki çocuksuzken istediğinizi istediğiniz zaman topluyordunuz ama çocuklu olmak, evde size ait bütün yayıntıları acilen kaldırmayı öğretiyor. Çocuğun zarar göreceği ya da kendi kendine oynamasını engelleyecek her şeyi ortadan kaldırdığınızda ev içindeki hayat çok daha kolaylaşıyor. Çocuğun kendine ait yayıntısı olsa da kendi yayıntınızı hızla kaldırmayı öğreniyorsunuz ev içinde.

Planlı olmak

Çocuklu olmak, planlı olmayı gerektiriyor. Dışarı çıkmak ya da tatile gitmek istediğinizde anlık kararlar verme dönemi kapanıyor çocukla birlikte. Önceden planlayıp çocuğu kime emenat edeceğinizi ya da sizinle birlikte gelecekse, ona hitap edecek yerler seçmeyi öğreniyorsunuz. Spontane yaşamak güzel olabilir ama önceden plan yapmak, size beklemek için bir neden sunuyor ve hayatınıza bir heyecan katıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER