21.08.2017

21 Ağustos Güneş Tutulması' nın burçlara etkileri

Olmamız gerekeni, olduğumuz gibi kalarak olamayacağımızı anlamanın tam zamanı. Astrolog Şebnem Ekşib, Güneş Tutulması' nın burçlara etkilerini yazdı.

21 Ağustos 2017 Pazartesi günü saat 21.30 da gerçekleşecek Güneş Tutulması, Vedik Astroloji de Aslan burcunda oluşuyor. Doğal olarak tutulma burçlar kuşağında Aslan etkisi yüksek kişileri yani yükselen veya Ay burcu veya Güneş burcu Aslan olanlarla, bu noktada önemli bir gezegeni bulunanları daha yoğun şekilde etkileme potansiyelinde.

21 Ağustos Güneş Tutulması' nın burçlara etkileri

Tutulma sırasında gökyüzünde hangi burcun yükseldiği de önemlidir ki Vedik Astroloji'ye göre tutulma anında Balık burcu yükseliyor. Aslan, Kova, Balık, Başak burçlarında yükselen, Güneş veya Ay etkileri olanlar tutulma enerjilerinin vereceği değişim potansiyelini hayatlarında daha vurgulu yaşayabilirler. Tutulma enerjisi yıl sonuna kadar etkisini devam ettirirken; Ağustos, Eylül ve Ekim ayları daha vurgulu olduğu zamanlar olacak.

Tutulma geniş bir yelpazede etkileşim verse de, kişisel hayatımızdaki yansımaları elbette doğum haritalarımıza göre şekillenecektir. Bu nokta da size genel olarak burcunuza göre tutulmanın hayatlarınızdaki majör etkilerini veya en genel haliyle verebileceği etkileşimleri de yazımızda bulabileceksiniz. 

Tutulmanın burçlar bazında ayrıntılarından önce genel etkilerini sıralayacak olursak;
Güneş tutulması; değişim, yeni başlangıçlar, eskilerden kurtulma ve yeni bir düzene geçme açısından Aslan ve Oğlak yükselenler ve Ay burcu Aslan veya Oğlak olanlarda yoğun etkiler vermekte.
Aşk ve ilişkiler açısından Kova ve Koç burçlarını ve yükselenleri bu alanda olanları daha fazla etkileyebilir.
Parasal konular, maddi gelişmeler, finansal alanlarda Yengeç ve Terazi burçları tutulma etkisi altındalar.
Balık ve Akrep burçları iş ve kariyer, mesleki konular, kariyer değişimleri, bir süredir üzerinde çalıştıkları bir iş veya projenin olgunlaşması adına gelişmeler yaşayabilir. Toplum önündeki durumları, medeni halleri açısından da yine gelişmelere açıklar.
Hedefler, kısa vadeli iş ve projeler, kardeşler, kuzenler, yakın arkadaşlar, hayata bakışları, eğitim ve yurtdışı alanları, eğitim başlangıçları, kişisel gelişim alanlarında İkizler ve Yay burcu ve yükselenleri bu noktada olanlar etkileşim içinde olacaklar.
Boğa burcu veya Boğa yükselenler ev ve aile alanları, ebeveynler, ev değişimleri bu alanlardaki kararlarını yeniden gözden geçirecekler veya kararsız kaldıkları noktaları eyleme dönüştürebilecekler.
Başak burçları ve Başak yükselenler, Ay burcu Başak olanlar ise hayatlarından çıkarmaları gerekenleri yeniden düzenleme, bir anlamda temizlik yapma etkisinden geçerken, yaşamlarında arka planda ilerleyen alanlarda, gizli konularda, düşmanlarını, gerçek dostlarını fark etme süreçlerini deneyimleyebilirler. Bu döngüde önemli yüklerden kurtulma, yeni başlangıçlara geçme potansiyelleri hayli yüksek.

21 Ağustos 2017 Tutulmasının Burçlara Göre Ayrıntılı Etkileşimi
  • KOÇ YÜKSELEN VEYA KOÇ BURCU:
Vedik Astroloji'ye göre ilişkiler ve aşk alanınızda gerçekleşecek olan tutulma, bir süredir devam eden bir ilişkinizle ilgili karar vermenizi, yönünüzü belirlemenizi destekliyor. Bu durum size yük olan bir ilişkiden kopma veya yolları ayırma şeklinde kendini gösterebileceği gibi, beraberliğinizi yeniden ele alıp ciddi bir alana taşımanıza da olanak verebilir. Hayatınıza aniden biri girebilir, kendinizi aşkla ilgili hızlı bir gelişmenin içinde bulabilirsiniz. Evli iseniz çocuklar, çocuk sahibi olma veya karar verme, bu konuda adım atma, çocukla ilgili düşündüğünüz bir konuda adım atmayı destekleyebilir. Diğer yandan bu alan eğitim ve hobiler, kişisel işlerinizle de bağlantılı olduğu için eğitim veya hobiniz olarak gördüğünüz bir konuda farklı bir deneyimi yaşayarak, yeni bir sürece geçebilirsiniz.
 
  • BOĞA YÜKSELEN VEYA BOĞA BURCU:
Vedik Astrolojiye göre ev ve yuva alanınızda gerçekleşecek tutulma, bu alandaki sorumluluklarınızı yeniden değerlendirmenize olanak sağlayacak. Ebeveynler, aile, yakın akrabalarla ilgili beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Ev ve gayrimenkulle ilgili ani bir gelişme veya değişiklik yaşayabilirsiniz. Planladığınız bir ev değişikliği, taşınma varsa süreç hızlanacak. Ev içi gerginliklere karşı yuvanızda dengeye veya huzura önem vermelisiniz. Bir süredir biriken sorunları ele alma veya yüzleşme durumunda kalabilirsiniz. İç huzursuzluklarınızın arttığını, ne yöne gideceğinize karar vermekte zorlandığınızı  hissediyor olabilirsiniz. Tutulmayı takip eden bir haftalık süreçte bu duygu karmaşaları sakinleşme eğilimine geçecek ki radikal kararlar için tutulma haftasını geçirmeye bakın.
 
  • İKİZLER YÜKSELEN VEYA İKİZLER BURCU:
Yakın çevreniz, kardeşler, yakın arkadaşlar veya kuzenler gibi yakın temasta olduğunuz kişilerle ilgili yeni bakış açısı gelişebilir. Veya onların hayatlarındaki radikal değişimlere destek vermek durumunda kalabilirsiniz. Kısa vadeli planlarınızı gözden geçirdiğiniz, yeniden planladığınız bir dönem geçireceksiniz. Medya, basın, reklam alanlarında işleriniz varsa önemli çıkışlar, önemli projelerin içinde olmak söz konusu. Önceden gelen, yarım kalmış veya sizin gönlünüzün istediği ama bir türlü olmayan bir konu çözülebilir. Girişimci taraflarınızı harekete geçiren bir tutulma süreci yaşayacaksınız. Bu girişimler hayatınızdan çıkarmak istediğiniz bir konu veya kişiyle ilgili harekete geçmek şeklinde de olabilir, bir iş veya planı sonuçlandırabilirsinizde.
 
  • YENGEÇ YÜKSELEN VEYA YENGEÇ BURCU:
Maddi konular, finansal alanlar öne çıkarken parasal işlerinizde beklettiğiniz bir konuyu hızlandırmanız söz konusu. Bankacılık işleri, krediler açısından da gelişmelere açık bir dönemden geçeceksiniz. Öte yandan değerler, değer verdiğiniz konuları kendi hayatınızda öne çıkaracak ve kişisel beklentilerinizi, ertelediğiniz alanları yeniden aktive edeceksiniz. Öte yandan aileniz ilgili halletmeniz, çözümlemeniz gereken bir konu sonuçlanabilir.   Bu süreç aynı zamanda size ertelediğiniz ve başkaları için kişisel isteklerinizde vazgeçtiklerinizi yeniden ele alma fırsatı sunuyor.
 
  • ASLAN YÜKSELEN VEYA ASLAN BURCU:
Tutulma eski konuları, halletmeniz gereken alanları yeniden önünüze getirirken, ruhsal dönüşümlere açık olmanızı sağlayacak. Değişim etkilerinden geçtiğiniz ve değiştirmek zorunda olduklarınızla yüzleştiğiniz bir döngü söz konusu. Bu güne görmediğiniz veya fark etmediğiniz bir konuda ani bir aydınlanma, farkına varma yaşamanız söz konusu. Sezgileriniz artarken, iç bilişlerinizde hayli kuvvetli. Tutulma dönemi, iş veya özel hayatınızda hatta toplumsal yerinizde dikkat çekmenizi, fark edilmenizi de sağlayacak. Ertelediklerinizle buluşacak, bitirmek veya harekete geçirmek durumunda kaldıklarınızı yeniden ele alacaksınız. Tutulma kalabalık bir gezegen gurubu ile etkileşim içinde olduğu için iç gelgitleriniz, korkularınız, takıntılarınız artabilir. Sonuç odaklı olur ve bitirmeniz, artık tamamlamanız gerekenlere doğru adımlar atabilirseniz, son 3 yıldır uğraştığınız, emek verdiğiniz konularda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Düşmanlar veya sizi daha önce üzen kişiler veya olaylarla ilgili hayatınıza geri dönüşler olabilir. İntikam duygusuna kapılmadan, olgunluk göstermeniz durumunda büyük bir çıkış elde etmeniz söz konusu.
 
  • BAŞAK YÜKSELEN VEYA BAŞAK BURCU:
Bilhassa yükselen Başak burçları adına önemli bir tutulma süreci yaşanacak. Takıntılar, son iki yıldır takıldığınız konular, hayatınızda adeta düğüm etkisi yapan, aşamadığınız alanlarda yüklerden kurtulmak ve önünüze bakmak, hatta temiz bir sayfa açmak için tutulma güzel fırsatlar veriyor. Giderlerinize tutulma sonrası Merkür gerilemesinin bitimi 5 Eylül e kadar dikkat etmek faydalı olacaktır. Hayatınızda görmek istemediklerinizle veya fark etmediklerinizle buluşmanızı sağlayacak bu tutulma, korkmadan ve yüzleşerek ilerlemeniz durumunda size daha rahat ve özgür olacağınız yeni bir dönem sunabilir. Arkadaş çevreniz değişebilir, yeni bir çevreye girebilir, farklı insanlarla hatta işlerle ilgili yeni tecrübeler yaşayabilirsiniz. Yeniliklere açık olursanız siz karlı çıkarsınız. Gizli düşmanların aniden açığa çıktığı, arkanızda iş çevirenlerin gizlenemediği ve adeta önünüze düştüğü bir süreç yaşanabilir ki bunları dert etmek yerine gerçekleri fark etmenin tadını çıkarın.
 
  • TERAZİ YÜKSELEN VEYA TERAZİ BURCU:
Hedefleriniz, yapmak istedikleriniz ve bir süredir beklettikleriniz adına harekete geçme dönemini deneyimleyeceksiniz. Yeni bir çevreye geçebilir, yapmanız gerekenleri öne çıkarabilirsiniz. Dostlarınız, arkadaşlarınız olarak gördüğünüz kişilerle ilgili içinizde fark ettiğiniz ama dillendirmeniz bir çok durumla yüzleşme ve adım atma zamanları aktif olacak. Çevrenizle daha fazla temas içine geçerken, yeni bir grubun, insanların içinde kendinizi bulabilirsiniz. Seçimler yapma ve belki de çoktan yapmak durumunda olduğunuz ve sürekli ertelediğiniz seçimleri aktive etme zamanları söz konusu. Şartlar ve etrafınızdaki insanlar değişirken, daha cesur ve kararlı adımları atmayı tecrübe edeceksiniz. Hayatınızdan insanlar çıkabilir. Yenilemek durumunda olduklarınızı kendinize güvenerek ilerlemelisiniz. Kazanç noktalarınız, maddi kazanç alanlarınız değişiyor. Farklı alanlardan parasal gelirler elde söz konusu. Veya bu konuda beklettiğiniz, karar veremediklerinizi şartlar uygulamanızı gerektirecek.
  • AKREP YÜKSELEN VEYA AKREP BURCU:
İşinizde, kariyerinizde bugüne kadar bildiğiniz alanların dışına çıkma, farklı bakış açılarını genişletme, yeni bir işe, alana geçme söz konusu. Devam eden iş rutininde gelişme, yeni bir dönemi başlatma olabileceği gibi sorumluluklarınızın arttığı bir döngünüz de var. Her durumda inisiyatif kullanmak, sorumluluklarınızı iyi organize etmek, kendi bakış açınızı yenilemek durumunda kalabilirsiniz. Planlı giderek ve ek yükleri, gereksiz konuları hayatınızdan çıkararak yüklerinizi hafifletmeniz de önemli olacak. Kontrol etme dürtünüze, her şeyi sizin yapma ve böylece daha fazla hakimiyet kurma isteğinize gem vurmalı ve gerek aile, gerekse iş alanlarınızda üzerinizdeki fazlalıkları paylaştırmalısınız. İş ve kariyere bakış açınızın değiştiği bir döngünüz söz konusu. Bir süredir önem verdiğiniz, öncelik haline getirdiklerinize artık farklı bakmaya başlayacaksınız. Bir süredir devam eden iş arayışlarınız varsa beklenmedik fırsatlar gelebilir.
 
  • YAY YÜKSELEN VEYA YAY BURCU:
Yolculukların, seyahatlerin arttığı, kendi gelişiminize ve kişisel isteklerinize öncelik verdiğiniz bir dönem başlıyor. Hayata bakışınızı yeniden belirliyorsunuz. Üzerinizde yük olanlardan kurtulmak için tutulma döngüsü iyi fırsat. Ancak kararsızlıklardan, yüzeysel yaklaşımlardan uzak durarak, gereken değişimleri hayatınıza almanız gerekmekte. Eğitim, yayıncılık, turizm gibi konularda çalışan Yay yükselenler yoğun bir tempoya girebilir. Satürn burcunuza doğru ilerlerken, özellikle sonbahar ortalarında sorumluklarınızın arttığı, farklı bir alanda tecrübe edineceğiniz yeni bir iş fırsatı yaşanabilir. Eğitimle uğraşıyorsanız, akademik bir çalışma adına önemli gelişmeler sağlayabilir, kararlar verebilirsiniz. Yurt dışına gitme planlarınız varsa, bu yıl sonuna kadar beklenmedik fırsatlar yakalayabilirsiniz.
 
  • OĞLAK YÜKSELEN VEYA OĞLAK BURCU:
Değişim etkilerini yoğun yaşayacaksınız. Güvendiğiniz, kendinizi daha rahat hissettiğiniz alanlardan ayrılarak, yeni başlangıçlar yapmanız, beklettiklerinizi aktive etmeniz söz konusu. Farklı bir iş alanı tecrübe etmek, farklı bir şehre taşınma, uzun süredir oturduğunuz bir yerden ayrılma, tek başına eve çıkma, sizi yoran bir ilişki ile yolları ayırma, farklı alanlarda parasal kazançlar arama gibi hayat akışında bildiğiniz alan ve konular dışına çıkma, adım atma potansiyeliniz yüksek. Hayat size değiştirmeniz gerekenleri değiştirmeniz için fırsatlar sunabilir ancak sizin de güvenli bölgenizden ayrılmayı göze alıp, cesur adımlar atmanız gerekmekte. Başkalarından gelebilecek parasal kazançlarınız adına miras, nafaka, komisyon alacaklarınız, danışmanlık ücretleriniz, kira gelirleriniz gibi yeni bir yapılanma söz konusu. Bu alanlarda ilerlemeyen iş ve konular aniden düzene girebilir.
 
  • KOVA YÜKSELEN VEYA KOVA BURCU:
Hayatınızda ortak yürüttüğünüz işler ve konular tutulma süreciyle birlikte yeni bir döngüye geçmekte. Ayrıca eşiniz, partneriniz, birlikte hayatı paylaştığınız bir kişiyle ilgili önemli gelişmeler yaşanırken, bu kişiler sizin yaşamınızda ki bazı yükleri üzerinizden alabilirler. Her türlü ikili ilişkinizde yeni bir dönemi tecrübe ediyorsunuz. Yüzeyden giden, derinliği olmayan kişilerle yollarınız ayrılabilir. İş ortaklıklarınız, birlikte çalıştığınız veya proje yönettiğiniz kişilerle ilgili ilişkinizi veya beklentinizi tekrar ele alma, gözden geçirme zamanları. Yeni teklifler, beklenmedik anlaşma veya sözleşme talepleri gelebilir. Evlilik kararı, kararsız kaldığınız bir ilişkide netlik kazanmak adına da radikal adımlar atabilirsiniz. Yurt dışı planlarınız adına hızlı gelişmeler olabilir. Bu konuda düşündüğünüz ve uygulamaya cesaret edemediklerinizi hızlandırmanız söz konusu.
 
  • BALIK YÜKSELEN VEYA BALIK BURCU:
Günlük hayatınızı, günlük rutinlerinizi yeniden ele almak ve alıştığınız rahat bulduğunuz alanlardan çıkarak, hızlı gelişmelere ayak uydurma durumuna geçtiğiniz bir süreciniz başlıyor. Alışkanlıklarınızı veya alıştıklarınızı değiştirmeniz, yeniden düzenlemeniz gerekebilir. Mesleki konularda yeni bir süreç başlıyor olabilir. Beklenmedik değişimler yaşarken, ev ve iş dengelerinizi iyi düzenlemeniz önemli olacak. Sizi zorlayan ve bir anlamda hastalıklı giden bir ilişki, beraberlik aniden hayatınızdan çıkabilir. İlişkiler adına sürpriz gelişmelere açıksınız. Eski ilişkileri, kişileri, size yük olanları hayatınızdan çıkararak yenilere yer açmanız söz konusu. Uzun süredir devam eden alışkanlıklar, rutinler, bildiğiniz kendinizi rahat hissettiğiniz alanlarınız değişiyor. Tüm bu süreci, saklanmadan ve kaçmadan yönetmeniz gerekecek. Şartların getirdiği yeniliklere adapte olup, sonuç odaklı bakarak bu dönemi yönetirseniz zorlanmadan ilerlersiniz.

©Şebnem EKŞİB Yazının tüm hakları saklıdır. İzin almadan ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz ve kopyalanamaz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER