Mynet 01.08.2012

Akrep burcu aylık burç yorumu (Ağustos 2012)

Ağustos ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Akrep burcu aylık burç yorumu (Ağustos 2012)

KOVA BURCUNDA DOLUNAY-2 Ağustos saat 06.28

Sevgili Akrepler 2 Ağustos saat 06.28 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, aile yaşamınız, büyüklerinizle olan ilişkiniz, yuvanızdaki değişimler konusunda önemli olacağının göstergesi olduğundan, aşırılığa kaçmadan, tepkisel davranmadan anlaşmaya çalışmanın önemi büyük. Kendinizi dış dünyada güçlü bir şekilde ifade etmek yeni bir sayfadan hayata bakmak istiyorsanız, iç dünyanızdaki güven duygusunu muhakkak ayakta tutmalı fakat herkesin yararına olacak şekilde ayarlamalarda bulunmalısınız. Ruhunuzun derinliklerinde bulunan özgürlük dürtüsünü herkesin yararına olacak şekilde düzenleyebilirseniz hem dış dünyada başarılı girişimlerde bulunabilir hem de yarınlarınızı garanti altına alabilirsiniz. Sabit fikirli, aşırı gururlu davranmak yerine, birlikte yaşadığınız kişilerin de onayını almaya çalışmanız, yeni değişimlerde onların da fikirlerine başvurmanız gayet mantıklı. Sadece bireysel arzularınızı tatmin etmeye çalışmak ve kendiniz dışındaki insanların ne düşündüğünü önemsememek son derece yanlıştır. Bu durum doğal olarak eviniz sınırları içinde bir kopuşun göstergesi ve bir ayrılığın işareti olabilir. Böyle bir durum yaşamamak için lütfen bilinçli isteklerinizle duygularınız arasındaki dengeyi iyi kurmaya çalışınız.

7 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek ilişki evinizin yöneticisi Venüs, karşı cinsle veya genel anlamıyla, içinizdeki doğruları, güzellikleri keşfetmek ve bunları dış dünya ile uyumlu hale getirme arzunuzun göstergesidir. Kalbinizin derinliklerindeki sevginin yüzeye çıktığı bu zamanlar, tüm benliğinizle aşka şans tanır, aşkı içinizde hissetmeye çalışırsınız. Bu hissediş o denli yoğundur ki, ruhunuzun ve bedeninizin her bir zerresinde aşkın izlerine rastlamak mümkündür. İç dünyanızda artan sezgileriniz bir gölge gibi sizinledir. Bir yandan duygularınızla diğer yandan mantığınızla yaşadığınız ilişkinin niteliğine ve içinden geçtiğiniz sürece göre mutlulukların tadını çıkarır veya mutsuz iseniz bunun nedenlerini düşünürsünüz. Aşk veya diğer konularda altıncı hissiniz, size olabilecekleri, vereceğiniz kararların doğru olup olmadığını, atacağınız her adımın yarar ve zararını yapmanızı sağlar.

*İlişkisi sağlam temelli olanlar için bu dönem, yoğun duyarlılığın koruma ve sahiplenme içgüdüsüyle birleştiği bir zaman aralığıdır. Çiftler bu dönemde birbirlerine karşı gayet ılımlı bir şekilde yaklaşabilir dışarıdan gelebilecek tehditlere, zorluklara karşı beraberliklerini korumaya çalışır, inandıkları sevdalarını, değerlerini her türlü şekilde savunabilirler. Ruh eşi olmak diye bir tabir vardır. İşte bu dönem ruh eşi kavramının en üstün örneği, bu çiftlerde fazlasıyla ön plandadır.

*İlişkisinde sorun olanlar bu dönemde hoşgörüyü, sempati, iyi niyeti ve duygusal bütünleşmeyi kendi aralarında kolaylıkla sağlamaları mümkündür. Zaten bu süreç bağımlılıkların ön planda olduğu, insanın kendi iç doğasını, duygu dünyasını keşfe çıktığı zamanlardır. Dolayısıyla kırgınlıkların aşılması mümkündür. Etkilenebilirlik fazlasıyla yüksektir. Eğer birbirinize iyi niyetli davranır ve anlayış göstermeye çalışırsanız eski günlerin tadını ilişkinizde tekrar yakalama şansınız vardır. Boşanmaya karar vermiş çiftlerin ailevi sorunlarını halletmek için, aile yakınlarından destek alma dönemleridir. Geçmiş konular ve geçmişte yaşanan problemlerin ön plana geldiği bu dönemde her iki kişinin de inandığı değerleri savunmaya kalkışması doğaldır. Yalnız bu savunma eğer beraberliğinizi etkileyecek düzeyde ise, o zaman her iki tarafın da ortak bir noktada buluşmak adına özveride bulunması lazımdır.

*İlişkisi olmayanlar bu dönemde, güvence, sadakat, duygusal sukunet sunabilen, ailevi ve toplum değerlerine saygı gösteren, sevdiği kişiyle anaç, sahiplenici ve koruyucu davranabilen kişilere doğru çekilebilirler. Ayrıca bu süreç yabancı ülke bağlantılı ama sizin değerlerinize saygı gösteren bir kişi veya yabancı biriyle olan beraberliğini işaretidir. Gizlilik içinde sürdürülmesi gerekebilir. İçgüdüsel olarak uyarılmanızı sağlayan bu insan, size karşı gayet ilgili davranabilir, sizi sevgisiyle çepeçevre sarabilir. Fantezileri güçlü biri olabilir. Sevgisini gözleriyle yansıtabilir, size karşı bağımlılık hissedebilir.

Bu tarihler arasında özellikle uzun yıllardır evlenmemiş veya mutlu bir ilişki yaşamamış kişilerin inançları gereği Yüce Yaradana dua ettikleri, dilekte bulundukları bir zaman aralığıdır. Yani istekler öylesine güçlüdür ki, insan ister istemez ulu bir güçten yardım bekler. İçli ve oldukça hassas bir süreçtir. İnsanın kendiyle ve evrenle bütünleşme arzusunun yoğun olduğu bir dönem geçirmektedir. Gerek duygusal gerekse fiziksel bedeni olarak sahiplenilmeye olan ihtiyacı fazlasıyla yükselmiştir. Gönül huzuru duyabilmesi, kendini mutlu hissetmesi için bir başkasıyla bütünleşmesi gerekmektedir. İşte bu istek ummadığı bir anda karşına özel birinin çıkmasını sağlayabilir. Bu zaman aralığı içinde kendinizle olan barışıklığınızı asla kaybetmemeniz gerektiğini biliniz. Çünkü Venüs, geçmişte yaşadıklarınızı unutmanızı ve geleceğe daha güvenle bakmanızı sağlamak üzere tılsımlı ışıklarınızı üzerinize yönlendirmiştir. Yapmanız gereken, gönlünüzü ferah tutmak ve isteklerinizin gerçekleşeceğine inanmaktır.

BALIK BURCUNDA DOLUNAY-31 Ağustos saat 16.58


Sevgili Akrepler 31 Ağustos saat 16:58 itibariyle Balık burcunda oluşacak Dolunay, aşk hayatınız, zevk anlayışınız, bir başka kişiyle hissi ve bedeni olarak bütünleşmeniz anlamında gelinen son noktadır. Kişi durumu daha net bir şekilde görmüş olur. Sizin arzularınız ile karşınızdaki kişinin bakış açısı aynı doğrultuda değilse, gerekli esnekliği göstermek durumundasınız. Yani hayatın keyifli ve güzel yanlarını hissedebilmek için, bilinçli aklınızın isteklerini başka bir insanla bütünleşmek adına dengeye kavuşturmanız gerekmekte. Bu etki şu açıdan da değerli. Dış dünyada amaçlarınız konusunda yani yarınlarınız adına bağımsız hareket etmek isterken, çevrenizdeki kişilerin sizi desteklemesini beklerken objektif olmak durumundasınız. Yani içinde bulunduğunuz durumu net olarak görmeniz önemli. Yaşadığınız ilişki sizin gerçeklerinizle örtüşüyor mu? Bu son derece önemli. Sizinle aynı amacı paylaşmayan veya aynı doğrultuda hareket etmeyen bir kişiyle beraberseniz, karşılıklı olarak inatlaşmadan dengeyi kurabilmelisiniz. Aşırı tutkulu davranmak, kendi istekleriniz konusunda inatlaşmak size kayıplar getirebilir. Kaldı ki sizler bunu yapabilecek güce sahipsiniz. Çocuklarınızla alakalı konularda da etkili olacak bu enerji, onları kendi seçimleri konusunda serbest bırakmanız ve tercihlerini desteklemeniz gerektiğinin göstergesidir. Bütün bunlara psikolojik açıdan kendinizi hazırladığınızda yaşanabilecek zorlukların da üstesinden gelebilmeniz mümkündür.

İŞ VE KARİYER

23 Ağustos tarihine kadar etkili olacak Mars-Terazi burcu seyri, hedeflerinizi, durumunuzu, iş hayatınızla ilgili konuları tarafsız bir şekilde gözden geçirmenin işaretçisidir. Lütfen bilinçli bir şekilde düşününüz. Seçimlerinizde dikkatli olunuz. Yaşamınızı hangi temeller üzerinde kurduğunuzu iyi biliniz. Bazen ihtiraslarımız, bağımlılıklarımız, derin duygularımız bizi esir alarak irademizi devre dışı bırakabilir. Oysaki hayat çok kısa ve gelip geçiyor. Ruh ve beden sağlığımız gayet önemli. Tabii ki benden söylemesi, tercih sizindir. Yalnız şunu unutmayalım ki, seçimlerimiz kaderimizdir. Bize düşen akıllı hareket etmektir. Mars-Terazi burcunda bu tarihler arasında ilişki, iş ortaklığı, çalışma hayatınız, yasal sorunlar, gizli beraberlik, girişimleriniz gibi geniş bir alanda etkilidir. Bazen elde olmayan durumlar sizi rahatsız edici olabilir. Bir türlü karar veremezsiniz. Durup beklersiniz. O yöne mi gideyim, bu yöne mi? Gerçekten istediğiniz bir şey olsa bile, bunu ifade etmekte zorlanırsınız. Bu süreçte insan, mücadele etmek yerine pasif bir direnişe geçebilir. Neyse hakkımdan hayırlısı o olsun diye düşünür. Aşkta tutkuludur, ilişkisini bırakamaz, kızar ama bir şey yapmaz. Çünkü sorunlarla uğraşmak istemez. Böyle yapmak çözüm müdür? Evet değil. O zaman gelin, şöyle hakikatlere iyi bakalım. Bakalım ki, ne yapmamız gerektiğini tespit etmemiz kolay olsun dostlarım.

Mars-Terazi burcu seyrinin önemli tarihleri: 15, 21 Ağustos. 15 Ağustos tarihindeki Mars-Satürn kavuşumu tüm burçlar gibi sizler için de çok önemlidir. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmeniz yönünde etkileyici. Tabii ki insan, istek ve arzularından fedakarlık ederek, bir başkası veya bir olguya sabır göstermesi son derece zordur. Bu kavuşum, bencil davranmamıza, bazen sabırsızca hareket etmemize, kimi zaman da cesaretle hedeflerimizin peşinden gitmemiz anlamındadır. Açıkça algılanamayan veya hatırlamakta zorlandığımız olayları karşımıza getirerek onlarla yüzleşmemizi sağlar. Öz disiplin duygumuzu geliştirmemiz, kendi yazgımıza olan inancımızı test etmemiz, hayallerimizin gerçeğe dönüştürmemiz için gerçekçi düşünmemizi, tarafsız gözlemlerde bulunmamızı öğretir. Bunlar son derece önemli ve ruhun gelişimi adına gayet gerekli olan derslerdir. Böylece kendinizi aşmayı, engellerle mücadele ederken inancınıza sarılmayı, doğru yol üzerinde ilerlemeyi öğrenirsiniz.

8 Ağustos tarihine kadar Aslan burcunda gerileyecek Merkür, gölgeli günlerini de hesaba katarsak 15 Ağustos tarihine kadar, kariyer yaşamınız, ailevi ilişkiniz, toplum içindeki yerinizi belirleyici konularda iletişiminize dikkat etmekte yarar var. Geri hareketten önce bir iş başvurusunda bulundaysanız bunun sonucu için sabırsız davranmayınız. Biliniz ki, geri planda bu konu mutlaka görüşülüyordur. Geri hareketin bitiminde cevabınız gelir. Ancak yeni ve ani bir girişimde bulunmak yanlış olabilir. Çünkü gerçekleşse dahi, geri hareketin bitiminde bu konuda pürüzler yaşanabilir. İş sorunlarınızı patron konumunda bulunan insanlarla görüşmeyi düşünüyorsanız bu tarih aralığında beklemede kalmanız yerinde olur. Eğer onlar sizinle görüşmek isterlerse dikkatli konuşmakta yarar. Hatta mümkünse cevap için süre isteyiniz.

8 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda düz seyirle ilerleyecek Merkür, kariyer hayatınızı ve toplum içindeki konumunuzla alakalı yaşam evinizde etkili olmaya devam ediyor. Bu dönemde hem geri hareket esnasında düşündüklerinizi, planladıklarınızı ortaya koyabilir hem de cesaretle hareket edebilirsiniz. Kendinizden oldukça eminsinizdir. Ancak inatlaşmaktan, sürekli kendi fikirlerinizin doğruluğundan dem vurmak yanlıştır. Güven duygunuzun, iş sahasında yükseldiği bu dönemde, yetenekli olduğunuz konularda çaba sarfetmeli, ben buradayım diyebilmelisiniz. Otorite konumunda kişilerle bağlantıya geçerek yeteneklerinizi mutlaka öne sürünüz. Sizin işinize ne kadar sahip çıktığınızı görmeleri hakikaten faydalı olur. Zihinsel açıdan düşünme ve planlamada bu enerji yardımcınızdır. Tevazu içinde olmak yararlıdır. Çok bilmiş hallerden olayları dramatize etmekten, abartılı sözler kullanmaktan sakınalım. Bu tarz davranışlar, sizi dinleyen insanların hakkınızda yanlış kararlar vermesine neden olabilir. Ayrıca tarafsız düşünelim. Diğer insanların hakkını gözetirsek, işbirliğine açık ve sorumluluklarımızın farkında olursak bu dönem bize ummadığımız faydalar getirir. Merkür-Aslan burcu seyrinin önemli tarihi: 19 Ağustos.

YENİAY ASLAN BURCUNDA-17 Ağustos saat 18.55

Sevgili Akrepler, 17 Ağustos saat 18.55 itibariyle Aslan burcunda gerçekleşen Yeniay zihninizde canlandırdığınız hedefleri bir meslek altında hayata geçirme enerjisi anlamı taşır. Kimileriniz gerçekten istediği bir işle uğraşarak mutlu ve huzurlu bir hayat sürmekte, kimileriniz ise bunun tam tersi istemedikleri bir alanda hizmet vermekteler, kimileri ise ikisinin tam ortası bir yerde henüz bir iş sahibi bile değiller. Her ne durumda olursanız olun bir gerçek var ki, o da toplumsal hayatınızda kendinizi ispatlamak zorunda olduğunuzdur. Yaşamınızı ve hülyalarınızı gerçek kılmak için, kimseye muhtaç olmamak ve geleceğinizi kurabilmek için bunu yapmak zorundasınız. Ailenizden veya başka destekli büyük bir şansa sahip olmadıkça, yan gelip yatmanız ne yazık ki mümkün değil. Bu doğrultuda yaşayan insanlar -Hazıra dağ dayanmaz cümlesini acı bir şekilde hatırlayabilirler ve gelecekleri adına bir şeyler yapma gerekliliği duyabilirler. Şimdi siz bu enerji altında, hangi konuma dahil olduğunuzu bir düşünün. Eğer sizi tatmin etmeyen bir mesleğiniz varsa, nasıl bir karar almalı ve sizi doyuma ulaştıracak nasıl bir yol izlemelisiniz bunu saptamalısınız. Eğer hala bir işiniz yoksa, kendinizi ve yeteneklerinizi hayata geçirmek adına azim ve kararlılıkla iş başvurularınızı ihmal etmemelisiniz. Gerekirse her kapıyı çalmalısınız. Hangi konumda olursanız olun unutmamanız gereken en önemli konu, gücü elinde bulunduran kişilerle iyi geçinmek zorunda olduğunuzdur. Hayali projeler veya hayali düşünceler yerine elle tutulur gerçekleri önemsemeli ve adınızı duyurmalısınız. Bu enerjiden olumlu anlamda yararlanmanız halinde yapacağınız tüm girişimler iki haftaki sonraki dolunay enerjisinde etkisini göstermeye başlayacak ve siz bugünkü kararlarınızın sonuçlarını o zaman alabileceksiniz.

22 Ağustos tarihine kadar yöneticisi olduğu Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, nasıl hayatın merkezi, ısı ve ışık kaynağı ise, insanın güven tazelemesinde, kendine gelmesinde, yaratıcılık özelliğini açığa çıkarmasında etkili bir ışıktır. Burcunuzla mücadeleci görünüm yapan Güneş, kendinizi öne sürerek, yılmadığınızı göstermenizi sağlar. Ancak tabii ki dozunu da bilmekte yarar vardır. Transit geçtiği yaşam evi, onun parlaklığıyla aydınlanır. Amacını bilen, hedefini tayin edebilen, ne istediğinin farkında olan kişiler, bu süreci gayet olumlu yönde değerlendirebilirler. Tabii ki bazen zaman denilen faktör bazen de insanın aşırı hırsı sabır olgusunu ortadan kaldırır. Oysaki Merkür geri hareketi kariyer hayatınız, mesleki aktiviteler, iş tercihleri ve otoriteyle olan ilişkilerinizi gölgeli günler dahil olmak üzere, 15 Ağustos tarihine kadar temkinli bir şekilde sürdürmenizde, aceleci kararlar vermemenizi gerektiriyor. Güneş-Aslan burcu seyrinin önemli tarihleri: 2, 17, 21, 23, 24, 30, 31 Ağustos.

22 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Başak burcu seyri, uzun vadeli hedeflerinizi dikkatli bir şekilde ele aldığınız bir süreçtir. Bir Akrep yönetici gezegeni Pluto nedeniyle her zaman, kendini yoktan var edebilmeyi başarır, yenilgiler yaşasa bile, istediği zaman ayağa kalkarak ben buradayım diyebilir. Başak burcunda ilerleyen Güneş işte, tam bu noktada sizi destekleyicidir. Sosyal ilişkileriniz başta olmak üzere yaşamınızı yakından ilgilendiren her konuda mükemmelliğe duyduğunuz ihtiyacın altını çizebilir. Şu an elinizde olanlar nedir? Yeterli midir? Daha neler yapılabilir? Bütün bunları gözden geçirmeniz için destekleyicidir. Hizmet duygunuz bu süreçte oldukça yükselebilir. Sadece kendiniz adına değil, etrafınızdaki herkes adına yeni bir dünya kurmak ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Yalnız size dikkatli olmanız gereken bir konuda uyarıda bulunayım. Güç ve kontrole verdiğiniz önemi herkes bilir. Eğer siz bunu sağlamak için, çevrenizdeki insanları eleştirmeye, mükemmel olmadıkları için suçlamaya hatta üzerlerinde baskı kurmaya kalkarsanız bu son derece yanlış olabilir. Analiz etmeniz doğaldır bunda bir şey yok. Lakin kusursuz olanı istiyorum diyerek, elinizdekileri az bulmak, çevrenizdeki insanları yargılamak ve ben bilirim tavırları içinde olmak gönül kırıcı olabilir. Güneş-Başak burcu seyrinin önemli tarihleri: 23, 24, 30, 31 Ağustos.

23 Ağustos-7 Ekim tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerleyecek Mars, karar vermekte zorlandığınız meseleleri netleştirmeniz yönünde faydalıdır. Mars bu alanda güçlü bir enerjidir. Başarma dürtünüz yoğun ve hedeflerinizle ilgili farkındalığınız yüksektir. Ayrıca Akrep burçları bilirsiniz, kendilerini pek ele vermekten hoşlanmazlar. Bu nedenle, bu tarih itibariyle hem geri planda düşündüklerinizi hem de ortaya koymak istediklerinizi çevrenizle paylaşmak yerine kendi içinizde hesaplamalara gidebilirsiniz. Amacınız iyi bir adım atmak ve bunu çok iyi başarmaktır. O nedenle benim bu devrede size tavsiyem, dışarıdan gelebilecek seslere kulaklarınızı tıkayarak, her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesap edip iyice inceledikten sonra girişimde bulunmazdır. Yani karşınıza çıkabilecek teklifler veya gelişmeler ne kadar olumlu olsa da, siz bunları iyice gözden geçiriniz, ilişkilerinizi güçlü tutmaya çalışınız ve ben buradayım diyecek kadar da kendinize güveniniz. Tabii ki disiplin bu dönemde oldukça önemli. Özellikle, girişimlerinizle alakalı olarak belli bir düzen içinde hareket etmek, hem işi takibiniz açısından hem de olabilecek herhangi bir terslikte kontrolünüzü kaybetmemeniz açısından yararlı olabilir. Mars-Akrep burcu seyrinin önemli tarihi: 26 Ağustos.

PARA KONULARI


8 Ağustos tarihine kadar geri hareketini sürdürecek olan Merkür süresince, kazancımızla ilgili konularda genel olarak akıllı davranalım. Elimize geçenleri tutalım. Gereksiz harcamalardan uzak duralım. Eğer maddi sıkıntılarımız varsa, özellikle buna daha fazla dikkat edelim. Eğer iş girişimlerimiz varsa, mali konuları önemseyelim. Görüşmelerde sözleşme maddeleri mutlaka gözden geçirelim. Alacağımızı vereceğimizi bilelim. Ama kibirli havalarda da olmayalım, rehavete kapılmayalım.

8 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda düz seyrine devam edecek Merkür, özellikle patronların veya bazı kişilerin üzerinizde baskı kurmalarına yol açabilir. Siz de bu durumda aynı şekilde yanıt verebilirsiniz. Ancak sabırlı olmak gerekir. Madem hayatımızı kazanmak durumundayız. O zaman bu süreçte yeteneklerimizi mutlaka öne sürerek, işimize önem vermeliyiz. Pes etmemeli, canla başla çalışmalıyız. Eğer siz kendinizden emin olursanız, kimsenin sizi yıldırması mümkün olmaz. Zorluklar olmaz mı olur mutlaka. Fakat amacımızın farkında olalım. İşimiz gereği, insanlarla iletişimimize özen gösterelim. Bazı kurnaz kişiler ekmeğimizle oynamaya kalkabilirler. Bunun farkında olalım. Politik davranalım.

2012 Ağustos Ayı Astrolojik Takvimi

7 Ağustos Venüs Yengeç burcuna girişi

8 Ağustos Merkür düz seyrine geçişi

22 Ağustos Güneş Başak burcuna girişi

23 Ağustos Mars Akrep burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 4-5-14-15-18-19-22-23-27-28-31

Zayıf Enerjili Günler: 2-9-10-16-17-29-30

Aşkta En Şanslı Günler: 4-5-31

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 25

Yeniay: 22-23-24

(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 8-9-10

(Ay-Boğa burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Ağustos ayınız huzurlu, bereketli ve mutlu geçsin. Herşey gönlünüzce olsun.

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER