Habertürk 03.10.2011

Akrep burcu aylık yorumu (Ekim 2011)

Ekim ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AKREP

Akrep burcu aylık yorumu (Ekim 2011)

Akrep Burcu-Ekim Ayı Genel Değerlendirmesi

Ekim ayı sizin için gayet özel. Çünkü Venüs, Merkür ve Güneş burcunuzda seyrine başlıyor ve sizleri ışıklandırıyor. Tutkular öylesine yoğun ki, hiçbir şeyi hafife almamak gerektiğinin gayet iyi farkındasınız. Kararlılık ve isteklerinizden kolay kolay vazgeçmeyişiniz size ayrı bir hava ve güç katıyor. Karşılıklı güven ihtiyacı içindesiniz. Dışarı karşı belli etmeseniz de, girişimleriniz ve yaşamınız konusunda gayet hırslısınız. Her şeye gerekirse sıfırdan başlayacak kadar kararlısınız. Verdiğiniz sözden ve yapmayı düşündüklerinizden geri adım atmanız mümkün değil. Ekim ayı hem ilişki hem iletişim hem de kişisel anlamda gücün dorukta olduğu bir zaman olarak görünüyor.

Ekim Ayı Astrolojik Takvimi

9 Ekim Venüs Akrep burcuna girişi 08:50
13 Ekim Merkür Akrep burcuna girişi 13:52
23 Ekim Güneş Akrep burcuna girişi 21:30

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Ekim tarihine kadar Terazi burcunda ilerlemesi devam edecek Venüs, iç dünyanıza çekilerek derin duygularınızı gözden geçirmenizi, sizi anlayabilecek ve gerçekten sevebilecek, sabır gösterebilecek ruh eşinizi bulma arzunuzun göstergesidir. Eğer imkansız bir aşk yaşıyorsanız vazgeçmenin zor olduğu fakat tutkularınızın gittikçe derinleştiği bir zaman dilimini gösterebilir. Temeli sağlam bir ilişkiniz varsa karşılıklı paylaşımın göstergesidir. Platonik bir aşkı gösterebilir. Sevdiğiniz kişiye ulaşmanız zordur ve ifade edebilmeniz neredeyse imkansızdır. Ruhsal yönden kendinizi ve yaşadığınız ilişkiyi gözden geçirişiniz anlamına gelebilir. Kimileriniz için yaşadığınız ilişkiden dolayı kendinizi geri planda tutmak ihtiyacınızın simgesi olabilir. Bazılarınız için fantezilerin yoğun şekilde yaşandığı gizli kaçamaklardır. Fakat her şeyden önemlisi kendi arzularınız ve zayıflıklarınızla yüzleştiğiniz bir süreç olması mümkündür. Güzel rüyalar ve hayaller zamanıdır.

Hayatın zorlayıcı ama ihtiraslı bir şekilde arzulandığı aşkların göstergesi olan bu süreç kendi içinizdeki ruhsallığınızı keşfetmeniz açısından da değerlidir diyerek bitirmiştim. Venüs Terazi burcunda yönetici olduğu için ve geçtiği yaşam evinde aşk açısından etkili enerjilere sahip olduğundan bir başka göstergesi ise, sevgi konusunda içinde bulunduğunuz durumun pek gözler önünde yaşanması yerine daha tedbirli ve daha özenli bir şekilde korunması gerektiğini söylemek mümkündür. İlişkinizin bazı insanlar tarafından bilinmesinin farklı sorunlara neden olması yüzünden, gizlilik içinde yaşanması gerektiğini de gösterebilir. Sevginizi koşulsuz bir şekilde yaşadığınız için aslında karşınızdaki kişiden tek beklentiniz sabırlı ve anlayışlı olmasıdır. Kimileriniz için anlamı ise, yaşanılan ilişkide her iki tarafın da birbirine karşı dürüst ve yalansız davranması gerekliliğidir. Eğer uzun yıllardır süren bir beraberliğiniz varsa birbirinizi gayet iyi tanıdığınız için dürüst davranmanız kolaydır. Fakat bu yeni bir heyecansa bazı şeyleri gizlemeniz mümkündür. Bazı Akrepler için bu süreç ilişkinizle alakalı konularda bir karar alma dönemi olabilir. Hangi yönde ve neler yapmanız gerektiğini tespit açısından önemli olan bu zaman diliminde yaşadığınız beraberliği tekrar ele alarak düşünmeniz, kontrolünüz altında olmayan durumlar için neler yapmanız gerektiğini tespit etmeniz mümkündür. Venüs-Terazi burcu geçişinde etkili olan tarihler 8 Ekim tarihi olarak öne çıkıyor. Venüs-Neptün arasındaki olumlu görünüm henüz göz önünde olmayan ancak pek de uzun sürmesi mümkün olmayan romantik bir ilişkinin göstergesi. Zaten Ekim ayına baktığımda bu gizli saklı veya platonik aşklar bakımından hem Güneş hem de Merkürün etkisiyle kişinin kafası epeyce karışabilir. Bilinçli olmakta fayda var. Karşınızdaki kişiyi iyi tanıyınız lütfen. Gelip geçici aşkların kurbanı olmayın.

23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda seyredecek Güneşin etkisinden olumlu manada yararlanmak için, 15 Eylül tarihine kadar mantıklı bir şekilde gözden geçirmelerde bulunulması yararlıdır. 15 Eylülden sonra Güneşi dispozite edecek Venüs, en azından geçtiğimiz Ağustos ayına göre biraz rahat nefes almanızı sağlayıcıdır. İlişkinizle alakalı konularda, sorunlarınız olmasına rağmen sürdürmeye kararlı iseniz, karşı taraf da bunda ısrar ediyorsa, probleme neden olan konuları ciddi manada ele alınız. Eğer sizin veya onun için bu ilişki artık bitmişse o zaman lütfen yeni bir sayfadan hayata bakmak için kendinize zaman ve şans tanıyınız. Her yıl Akrepler özellikle bu dönemlerde belli bir tedirginlik yaşar ve ne yönde karar almak gerektiğini bir türlü bilemezler. O zaman bu yıl bir değişiklik yapın ve ne yapılması gerektiğini artık bilinçli bir şekilde düşünün. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı, geçmişte yaşananlar nedeniyle kendinizi yeni bir aşka hazır hissetmemeniz şeklinde özetlenebilir.

25 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek Merkür, kendinizle baş başa şöyle bir ilişkiniz, hayatınızı, yaşadıklarınızı, olan ve biteni gözden geçirmeniz anlamında bana göre gayet rahatlatıcıdır. Belki sorunlar hala devam ediyor olabilir veya siz kendinizce kafanızın içinde bir çok şeyi oturtmakta güçlük çekiyorsunuzdur. Ancak şu var ki, geçtiğimiz aya göre şimdi tarafsız ve gayet objektif bir şekilde önce kendinizi derinlemesine bir gözden geçiriniz. Düşünmeden fevri davranmamanız, kendinizi öne sürerek haklı olduğunuz gerçeğini kabul ettirmeye çalışmamanız faydalıdır. Bu enerji bazı gizli ve yasak ilişkileri gündeme getirebilir. Olanaksız veya bir araya gelmenizin imkansız olduğu bir beraberlik nedeniyle kimi anlarda kendinizi oldukça çaresiz hissedebilirsiniz. Kafanızın içinde ne yönde karar almanız gerektiğini bilemeyebilir fakat bütün bunlara rağmen bırakmakta tereddüt edebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı ise, başka bir insanla paylaşıma hazır olmayı istediğiniz halde, kendinizi tam olarak güvende hissetmediğiniz için çekimser kalmanız anlamına gelebilir.

26 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek Merkür, kendinizle baş başa şöyle bir ilişkiniz, hayatınızı, yaşadıklarınızı, olan ve biteni gözden geçirmeniz anlamında bana göre gayet rahatlatıcıdır. Belki sorunlar hala devam ediyor olabilir veya siz kendinizce kafanızın içinde bir çok şeyi oturtmakta güçlük çekiyorsunuzdur. Ancak şu var ki, geçtiğimiz aya göre şimdi tarafsız ve gayet objektif bir şekilde önce kendinizi derinlemesine bir gözden geçiriniz. Düşünmeden fevri davranmamanız, kendinizi öne sürerek haklı olduğunuz gerçeğini kabul ettirmeye çalışmamanız faydalıdır. Bu enerji bazı Akrepler için, gizli ve yasak bir ilişkinin göstergesi olabilir. Olanaksız veya bir araya gelmenizin imkansız olduğu bir beraberlik nedeniyle kimi anlarda kendinizi oldukça çaresiz hissedebilirsiniz. Kafanızın içinde ne yönde karar almanız gerektiğini bilemeyebilir fakat bütün bunlara rağmen bırakmakta tereddüt edebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı ise, başka bir insanla paylaşıma hazır olmayı istediğiniz halde, kendinizi tam olarak güvende hissetmediğiniz için çekimser kalmanız anlamına gelebilir.

9 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında, burcunuz üzerinde geçiş yapacak Venüs, aşk hayatınızla ilgili konularda derinliğin, yoğunluğun, tutkunun, istekliliğin göstergesi olarak ön plana çıkıyor. Bazı burçlar için zorlayıcı yanları olan bu enerji, sizler açısından şanslı bir dönemin işareti. Çünkü ruhunuzla birebir örtüşen bu yansıma, ilişkilerinizdeki dönüşüm ve yenilenmenin de işareti. İksirli bir enerjiyle sarılıp sarmalandığınız bu enerji sayesinde çekiciliğiniz, karizmanız fazlasıyla yükselmiş durumda. Karşı cins üzerinde etkili olmanızı ve gözlerin üzerinize çevrilmesini sağlıyor. Şimdi baştan çıkartmak, kızdığınız bir şeyi çözüme kavuşturmak için gücünüzü göstermek kolay. Sevdiğiniz insanı kıskanmak, gizemli olan her şeyin peşinden koşmak, cinsel çekiciliğinizi en uç noktada yaşamak bütün bunlar size sunulmuş özel şanslar.

Ancak Satürn gezegeninin Terazi burcu seyri hala devam ediyor. Geçmiş sorunların, henüz temizlenmemiş, ayıklanmamış meselelerin geri planda gerçekçi ve adil bir biçimde ele alınarak çözüme kavuşturulması lazım. O zaman size düşen, başta çalışma hayatınız olmak üzere, sağlığınız, yakın çevreniz, girişimleriniz konusunda daha gerçekçi düşünmeniz ve geleceğiniz için önümüzdeki şu bir yıllık süreyi iyi değerlendirmeniz. Çünkü bu sürenin sonunda Satürn, Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak ve sırasıyla her Akrebin Güneş noktasıyla kavuşacak. Böylece sizin için önemli bir dönem başlayacak. O nedenle şimdiden ilişkinizle ilgili ve tüm yaşamınızla alakalı konularda hakikatlerin ışığı altında yol alınız. Sonra ayıkla pirincin taşı diyerek boş yere zaman kaybetmeyin.

İŞ VE KARİYER

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında kariyer hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Mars- Aslan burcu seyri, başarılı olabilmek için bazı noktalara özellikle dikkat etmenizi gerektiricidir. Bunlardan birincisi, gerçek kimliğinizi dış dünyadan gizlemeden cesaretli bir şekilde girişimde bulunmaya çalışmalısınız. Başkalarını değiştirmek için uğraşmamalı, herkesin sizin gibi düşünmesini beklememeli, insanları yönetmeye kalkmamalısınız. Öncelikle kendinizi inceleme altına alarak eksiklerinizi net olarak saptamalı ve bunları tamamlamaya çalışmalısınız. Yaratıcı enerjilerinizi devreye sokarak, yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanları tercih etmeli, projelerinizi hayata geçirirken özgüveninizi ılımlı ve hoşgörülü tarzda davranacak şekilde ayarlamalı, egonuzun esiri olmamalısınız. Fakat bunun sınırını bilemezseniz her şeyin alt üst olması da mümkündür. Bu dönemde liderlik yanınız öyle baskındır ki, karşınızdaki kim olursa olsun, ister patron ister iş yaptığınız insanlar isterse hayatın bizzat kendisi hiç fark etmez, hep siz haklısınızdır, hem siz doğrusunuzdur ve hep siz güçlüsünüzdür.

Peki ama bunu kabul etmeyen olursa ne olacak? İşte zaten en önemli soru da budur. Bunun cevabını yaşanan süreç çeşitli olaylar ve kişiler aracılığıyla tatmanızı sağlar. Öyle bir dönemdir ki bu, birileri -Benim dediğimi yapacaksın der, siz hayır benim isteğim gibi olsun dersiniz. Bazı olaylar sizi aşar, ama siz olayı aşmaya çalışırsınız. Liderlik etmek istersiniz, ama çevrenizde o kadar çok lider vardır ki, siz arka planda kalmaya gönülsüz olduğunuzdan isyan eder üste geçmeye çalışırsınız. Ancak benim tavsiyem, mütevaziliği elden bırakmayın, zekanızla, yeteneklerinizi olgun bir şekilde ifade edin ve ne olursa olsun sorumluluklarınızın farkında olun. Mars-Aslan burcu geçişini ben sizler açısından gayet önemli bir dönem olarak görüyorum. Başarı hırsını, mesleki yükselme, kabul edilme, güçlü olma gibi arzuları canlandırıcı olan bu enerji, yaratıcı yeteneklerinizi belli bir amaç ve hedef üzerinde yönlendirdiğiniz takdirde, önemli adımlar atılabilir. Bu tarihler arasında genel olarak otorite kurmaya yönelik tavırlar içinde olmanız doğaldır. Mücadele gücünüzün yüksekliği liderlik yönünüzün kuvvetlenmesi anlamına gelir ki, kişisel açıdan kimliğinizi diğer insanlar üzerinde baskın şekilde göstermeniz kolaydır. Tabii ki insanın kendine güvenmesi son derece güzel bir şey. Lakin ayarımızı tutturamazsak veya boş işler peşinde koşarsak bunun bize yararı pek olmaz. Kendi kendinizin patronu olma dürtüsü, kurallar doğrultusunda hareket etmenizin önüne geçebilir. Yani ben bunu tek başıma yapabilirim dürtüsü yoğundur. Fakat Eylül ayının geneline baktığımızda enerjilerin, ben demek yerine biz olgusu çerçevesinde devamının faydalı olduğunu göstermektedir. Eş veya ortaklarımızın gücüne ihtiyaç duyabiliriz. Bu durumda atacağımız adımlara dikkat etmemiz gerekiyor. Diyelim ki tek başınıza hareket etme imkanız yok. O zaman otorite konumunda bulunan kişiler veya hayatın bizzat üzerinizdeki baskınlığını normal karşılamanız lazım. Çünkü buna isyan etmeniz halinde gücünüzü yanlış kullanmış olursunuz. İşte bu gibi durumlarda huysuzluk yapmamalı, ekibin veya ortaklığın içinde yol almaya devam ederken bir yandan kafanızın içindeki planları tam olarak ne zaman gerçekleştirebilirsiniz bunu saptamalısınız. Yani isteklerinizden vazgeçin demiyorum ama bu ay sisteme ayak uydurmanızın doğru olacağı kanaatindeyim.

DOLUNAY KOÇ BURCUNDA-12 Ekim 2011

Sevgili Akrepler 12 Ekim saat 05:06 itibariyle Terazi burcunda ilerleyen Güneş ile Koç burcunda ilerlemesini sürdüren Ay, gökyüzünde karşı karşıya geleceklerdir. Bu etkinin astrolojik olarak anlamı Dolunaydır. Bu güçlü yansıma altında gerçekler apaçık ortadadır. Geri plana çekilerek gerek iş ve gerekse her konuda kendinizi gözden geçirmeniz ve sizin için önemli meselelerde doğru kararlar verebilmek adına, olayların üstüne ciddiyetle eğilmeniz gerekmektedir. Kendi bildiğini yapmaktan ve dönüşümde bulunmaktan hoşlanan bir kişi olarak sorumluluk içinde hareket etmeniz en doğrusudur. Geçmişte yaşananların muhasebesini yapacağınız bu güçlü ışık altında, şu ana kadar yaşadığınız olayları ciddi bir bakış açısı altında süzgeçten geçirir, yanlışlarınızla eksiklerinizle dürüst bir şekilde yüzleşirseniz, bundan sonrasında daha dikkatli hareket edebilir, doğru kararlar verebilirsiniz.

Bu ışık altında hiçbir şeyi aceleye getirmeyiniz. İncelemeden, üzerinde düşünmeden anlaşmalar imzalamamaya dikkat ediniz. Önünüze çıkabilecek fırsatlar üzerinde iyice incelemede bulununuz. Lütfen sağlığınıza özen gösteriniz. Gerilimli insanlardan ve negatif ortamlardan uzak durunuz. Bağımsız çalışma arzunuz ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme isteğinizin, iş çevrenizdeki insanlarla olan ilişkinizi bozmasına izin vermeyiniz. Cesaretle öne atılmaya hazır ruhunuz eğer engeller ve sınırlamalarla karşılaşırsa doğal olarak buna isyan edecektir. Bu durumda, soğukkanlılık son derece önemlidir.

13 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında burcunuzdan geçiş yapacak olan Merkür, dış imajınız, görüntünüz, eğilimleriniz anlamında etkili olup, kendinizi ifade etmek için insanlarla bir araya gelmek, kendinizi göstermek adına girişimci olmak ve herşeyden önemlisi bilinçli isteklerinizi düşüncelerinizle harmanlayarak hayatınıza bir yön çizebilmek için eksiklerinizi saptayacağınız bir dönem anlamı taşımakta. Bu süreçte, davranışlarınızla, tavırlarınızla kesinlikle kararlı bir insan imajı çizmeli, kendinize özen göstermeli, kimlik duygunuzla dış dünyada yer almalısınız. İsteklerinizin gücü sayesinde yapmayı düşündüklerinizi kafanızın içinde toparlayabilir, yeniden kendinizi ayağa kaldırabilirsiniz.

Kendinize bir yön çizin, her olayı her insanı iyice gözlemleyin ve yaşadıklarınızın sizin üzerinizde bıraktığı izlerin kalıcı olup olmadığını, sizde derin yaralar açıp açmadığını bir düşünün. Bu dönemde en büyük desteğiniz mantığınız ve yeniden dönüşümünüzü sağlayacak olumlu fikirlerinizdir. Nefret, kin, nefret ve öç alma duygularından uzak durun, bunların insanın içine yerleşen bir virüs gibi yavaş yavaş sizi hasta edeceğini unutmayın. Lütfen önce kendinizle barışın ve içinizdeki o muazzam yenilenme gücünü açığa çıkarın. Göreceksiniz hiçbir sorun kalmayacak. 2009 yılından beri ilişki konularında ne kadar zorlanıyorsunuz farkındayım. Ancak insanoğlu asıl, sıkıştığında, baskı altında kaldığında bir şeyleri daha derin düşünme fırsatı bulur. Merkür her yıl burcunuzda ilerlemeye başladığında sizler benzetme yerindeyse dalgalarla değil, dip akıntılarıyla ilgilisinizdir. Akrep burcu dönüşüm, yenilenme ve küllerinden yeniden doğmak demektir. Bu gücün sahipleri hiçbir zaman pes etmemelidir. Sadece şu andaki duruma bakın. Merkürün sezgilerinizin rehberliğinde size söyleyeceklerini dikkatle dinleyin. Cevaplar kendiliğinden gelecektir. Şüpheniz olmasın. Merkür-Akrep burcu geçişinin en önemli tarihleri: 14-16-17-28 Ekim olarak öne çıkıyor. Özellikle maddi konularda 17 Ekim tarihinde harcamalarınıza, ortaklarınızla maddi paylaşımlarınıza, bütçenize lütfen dikkat ediniz. 28 Ekim Mars-Merkür zorlu görünümünde ise, iş ilişkileriniz, girişimleriniz, kendinizi dışa karşı ifade etme ve iş girişimlerinizde sözlerinize, tavırlarınıza dikkat etmekte fayda var.

23 Ekim-22 Kasım tarihleri arasında dünyamızın ısı ve ışık kaynağı olan Güneş burcunuzda ilerlemeye başlıyor. Bunun anlamı bir yaş daha olgunlaşmak ve fiziksel açıdan canlanmak, tazelenmek demektir. Sizler değişim, yenilenme ve dönüşüm konularında etkin hale gelerek yaşamınızla ilgili kararlar alabileceksiniz. Fiziksel açıdan yeniliklerde bulunacak, bayan akrepler çekicilikleriyle, bay akrepler karizmatik duruşlarıyla daha bir fazla dikkat çekeceklerdir. Herkes size baktığında bir parıldama ve ışık görecek, gerek ilişkiler konusunda gerekse girişimler açısından yoğunluk kazanacaksınız. Bu dönemde kontrol ve gücü elinizde tutmaktan, güçlü görünmekten hoşlanacak, liderlik gücünüzle göz dolduracaksınız. Her alanda kuruntu ve kuşkulardan uzak kalmanızı sağlayan fırsatlarla karşılaştığınız gibi, siz de birebir insan ilişkilerindeki başarınızla diğer kişilere örnek olabileceksiniz.

Bu süreç içinde yapmanız gereken en önemli şey, eskiyle alakalı herşeyi kendi içinizde bir şekilde çözüme kavuşturmak ve her zaman dediğim gibi, sizin elinizde olmayan ve düzeltmenizin mümkün olmadığı konularla vakit kaybetmek yerine yeniye yer açmak olmalıdır. Ancak böylece bu pırıltılı dönemi yararlı bir şekilde geçirebilir, fırsatları güce dönüştürebilir ve ilerleme sağlayabilirsiniz. Süreç içinde görülecek diğer bir etki ise tavırlarınıza yansıyacaktır. Özgüvenli duruşunuz öyle etkileyici olacaktır ki, sizi yakından tanımayan kişilerde, müthiş bir hayranlık uyandırabilirsiniz. Güçlü ve mağrur duruşunuzla sanki kimseye ihtiyacınız yokmuş gibi bir havaya sahip olabilirsiniz. bu durum yeni girişimlerde size oldukça faydalar sağlayabilir. Herhangi bir iş başvurusunda tercih edilen kişi olabilir, karşı cins üzerinde etkili olacağınız için ilişkilerde kontrolü sağlayabilirsiniz. Ben şimdiden tüm akreplerin doğum gününü kutlar, gönüllerince mutlu bir dönem geçirmelerini temenni ederim.

YENİAY AKREP BURCUNDA-26 Ekim saat 22:57

Sevgili Akrepler 26 Ekim saat 22:57 de, burcunuz üzerinde oluşacak Yeniay, yaşamınız adına ekilmiş bir umut tohumudur. Sizler bu tohumu umudunuzla, emeğinizle, çabanızla büyütecek, filiz verdiğini gördüğünüzde mutlu olacaksınız. Şimdi siz, kendiniz için yeni bir hedef belirlemeli ve bir ay boyunca o hedefle alakalı olarak girişimlerde bulunarak gücünüzü dünyaya kanıtlamalısınız. Karşı cins üzerinde fazlasıyla etkili olmanızı sağlayan Yeniay, üstün özelliklerinizi fark edebilmenizde ve bunları güce dönüştürmenizde etkili bir yansımadır. Bu etki altında, girişimlerinizde cesareti, ifadenizde farklılığı, dış görüntünüzde çekiciliği, moral duygunuzda yükselişi hissedebilirsiniz.

Başkaları üzerinde etkiniz fazlasıyla artar. Yeniay, size güçlü bir imaj kazandırabilir. Doğanızdaki gizli özelliklerinizi yüzeye çıkarak, dönüşümde bulunmanızı sağladığı gibi, sizi başkalarının gözünde saygın ve başarılı gösterebilir. Yaşamınız adına yeni bir karar vermek ve bunu uygulamak istiyorsanız Yeniay enerjisi en uygun zamandır. Hayata daha bir enerjik, iyimser ve uzlaşı içinde bakmanızı sağlayan bu enerji, sorunlarınızı çözebilmenizde, kırgınlıklarınızı tamir etmenizde ve kendinizi yenilemenizde gayet etkili bir enerjidir. Zihniniz çalışma gücünü arttıran bu taze kuvveti istediğiniz her alanda kendinize rehber edinebilirsiniz.

PARA KONULARI

25 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Merkür, maddi konularda dikkatli hareket etmek gerektiğini gösteriyor. İş ortaklıkları, eşinizin veya kendi iş durumunuz, başkaları yoluyla elde ettiğiniz kazançlar veya sigorta, vergi gibi mevzularda gözünüzü dört açmanız lazımdır. Bütçeniz dışı olabilecek gelişmelerde sözlü ve yazılı halde önünüze gelen her türlü evraka dikkat ediniz. Gizli düşmanlıklar, gizli saklı işlerden uzak durunuz. Hele maddi mevzularda ayağınızı sağlam olarak yere basmaya çalışın. Eğer evliyseniz eşinizle uygun bir bütçe düzenleyin. Yeni evliyseniz kazancınız bundan böyle ortak olacağından cicim ayı demeden uygun bir planlama yapın ve her ikiniz de buna uymaya çalışın. Yalnızsanız, maddi açıdan kimseden destek göremeseniz bile ayakta durmanızı sağlayacak şekilde önlemci olun. Gereksiz savurganlıklardan uzak durun. Ayrılmış kişiyseniz nafaka şartlarını iyice gözden geçirin. Ortak kredi kartlarınız varsa bunları mutlaka devre dışı bırakın. Ortak borçlarınızla ilgili her türlü konuyu görüşün. Kimseye kefil olmayın, kimse için bir borcun altına girmeyin. Hesaplarınızı kimsenin eline bırakmayın, şifrelerinizi iyi saklayın. Ekim ayının 13 günlük bölümünde etkili olacak tarihler: 7 ve 12 Ekim. 7 Ekim Merkür-Satürn kavuşumu özellikle ortaklaşa parasal ilişkiniz olan kişilerden zarar görmemek için iş anlaşmalarınızı veya verilen sözleri gözden geçirmeniz gerektiğinin işareti. 12 Ekim Merkür-Neptün olumlu görünümü, maddi konularda iyi niyetinizin suistimal edilmemesi için aklı başında düşünmek gerektiğini gösteriyor. Görünüm olumlu gibi dursa da, Merkürün geçtiği alan pek tekin bir yer olmadığı için ben temkinli olmaktan yanayım. Bunları uzun uzun günlük yorum köşemizde bu tarihlerde ele alacağım.

13 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında burcunuz üzerinde etkili olacak Merkür, finansal konularda bilinçsizce hareket etmenin önüne geçer. Kişi böyle bir etki altında geleceğini düşünerek girişimlerde bulunur veya yapmak istediklerinin ne kadar gerekli ve gereksiz olduğunu, kendisine neler kazandıracağını dikkate alır. Kuşku dolu bir insan gibi davranabilir. Ancak bunun nedeni yaş tahtaya ayak basmamak içindir. Karmaşık, belirsiz veya önünü göremediği zaman, durup bir etrafına bakması gayet faydalıdır. Kimi Akrepler bu dönemde özellikle başkalarıyla ortaklaşa paylaşım içinde oldukları kişiler üzerinde baskın bir tavır sergileyebilirler. Bunun nedeni, iplerin elinizde olmasını istemenizdir. Para konusunda kimsenin size müdahalede bulunmasından hoşlanmazsınız. Eğer çıkarınız söz konusu ise, söz gelimi bir alacak, boşanma, bankalarla alakalı sorunlarınız varsa, kendinizi gayet güçlü bir şekilde savunabilirsiniz. Bu dönem, danışmanlık, yazarlık, eleştirmenlik, avukatlık, askeri personel için maddi açıdan aktif bir süreçtir. Bu kişilerin maaşlarında yükselme, kredi girişimlerinde olumlu haber almaları mümkündür. Kişi gayet kendine güvenlidir. Kaynaklarını güvence altına almak ister.

Ekim Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-8-9-18-19-22-23-26-27-30-31

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-7-13-14-20-21

Aşkta En Şanslı Günler: 8-9

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-2-28-29

Yeniay: 26-27

(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 13-14

(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Ekim ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER