Mynet 01.11.2011

Akrep burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Akrep Burcu-Kasım Ayı Genel Değerlendirmesi

Akrep burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

2 Kasım tarihinde Merkür ve Venüs Yay burcunda seyirlerine başlıyorlar. Bu maddi konulardaki hareketliliğin işareti. Hevesli yaklaşımlarınız ve iyimser düşüncelerinizle kolayca para kazanabilirsiniz ancak bir o kadarda kolayca harcamanız mümkün. Tabii ki, riskten uzak durmak, limitleri zorlamamak lazım. Deyim yerindeyse çeşme akarken kovaları doldurma zamanı olarak görürseniz hakikaten oldukça işinize yarayabilir. 11 Kasım Mars Başak burcunda seyrine başlıyor. 24 Kasım tarihine kadar, iş ilişkileriniz, derleme ve toparlama çalışmalarınız, ortaya sürmeyi düşündüğünüz planlarınız konusunda pratik ve akılcı davranmanız halinde gayet olumlu bir dönem geçirebilirsiniz. 24 Kasım Yay burcunda geri hareketine başlayacak Merkür, maddi konularda yavaşlama zamanınız. Paranıza sahip çıkmanız, harcamalarınızı dizginlemeniz gerekiyor. Nitekim, 25 Kasım tarihinde Yay burcunda oluşacak Parçalı Güneş Tutulması geri harekete rastladığı için, ne olur ne olmaz diyerek sakin hareket etmek lazım. Risk sözcüğünü kulağınıza küpe yapmanız yararlı olur. 26 Kasım Venüs Oğlak burcu seyri, ilişkilerinizde sağlamlık ve güvenlik konusuna önem vermeniz, ağırbaşlı olgun tavırlar içinde, karşılıklı saygıyı önemseyerek insanlarla paylaşımda bulunmaya çalışmanızın önemini vurguluyor.

Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

2 Kasım Merkür Yay Burcuna Girişi 18:54
2 Kasım Venüs Yay Burcuna Girişi 10:51
9 Kasım Neptün Düz Seyrine Geçişi 20:54
11 Kasım Mars Başak Burcuna Girişi 06:15
11 Kasım Chiron Düz Seyrine Geçişi 01:14
22 Kasım Güneş Yay Burcuna Girişi 18:08
24 Kasım Merkür Geri Hareket Başlangıcı 09:19-Yay Burcunda
25 Kasım Parçalı Güneş Tutulması 08:20-Yay Burcunda
26 Kasım Venüs Oğlak Burcuna Girişi 14:36

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda seyrini sürdürecek ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Venüs genel anlamıyla hevesli ve oldukça özgür bir şekilde hareket etmek ve inandığınız şekilde yaşamak arzunuzun göstergesidir. Akrepler Zodyak kuşağının kendilerine göre bakış açıları ve ilişkiyi yorumlama tarzları olan özel kişileridir. Belki de bu yüzden elde edilmesi, çözülmesi, tüm gizliliklerine ulaşılması kolay olmayan kişilerdir. Aşk ve ilişkilerle birebir alakalı Venüs Yay burcunda ilerlemeye başladığında bir Akrep saklandığı yerden çıkmaya ve etrafındaki dünya ile temas etmeye, korkularından arınarak cesaretle hareket etmeye başlar. Yalnız burada şunu belirtmek isterim ki, Akrepler oldukça güçlü dürtülere sahip, aşkın ne demek olduğunu, sevmenin ne kadar derin bir duygu olduğunu yanarak, pişerek, olgunlaşarak öğrenebilen kişilerdir. Sadece mahremiyetlerine verdikleri özel önem ve kendi dünyaları hakkında ser verip sır vermeyen tutumları nedeniyle derin sular gibi sessizce akıp gitmeyi tercih ederler. Çünkü reddedilmek, kırılmak onların bütün dengelerini altüst edebilir. Venüs Yay burcu sürecinde biraz önce değindiğim gibi cesaret bulan Akrepler ilişkileri hakkında daha umutlu ve daha esnek düşünebilecekleri bir güç kazanırlar. Ben bunu kozasından çıkmaya hazırlanan bir kelebeğin telaşına ancak çıktıktan sonra belli bir müddet dolaşmasına benzetiyorum. Fakat hayatta neyin tam olarak garantisi var ki? O zaman bize düşen mutsuzluk gibi mutlulukların da kıymetini bilmek ve süreci en iyi şekilde değerlendirmek. Çünkü aşk konusunda bu üç haftalık dönemin kendi içindeki coşkunluğuna hepimizin ihtiyacı var.

İlişkisi sağlam temele oturmuş Akrepler bu dönemde sevdikleri kişiyle paylaşımda bulunmaktan, hem maddi ve hem de manevi değerlerini bölüşmekten son derece zevk alabilirler. Çünkü onlar kendi kimliklerinin kaybetmeden karşısındaki kişiyle biz olabilmeyi başarmış kişilerdir. Bu yüzden de dönemin enerjik, maceracı veya bağımsızlık içeren doğasını nasıl eşitlemek gerektiğini gayet iyi bilirler. Ne mutlu böyle Akreplere. Tabii ki her insan böyle güzel bir aşka sahip olmak ve karşısındaki insanla bir olmak ister. Aslında seçimlerimizi doğru şekilde yapabilsek bir sorun yok. Ancak insanoğlu nedense yanlış ilişkilerin kurbanı olabilen ve yanlış olduğunu bile bile sürdürecek kadar çoğu zaman kendine eziyet eden bir varlık. Doğal olarak böyle durumlarda ya kaderi suçluyoruz ya kendimizi veya karşımızdaki kişiyi. Oysaki hepimiz mutluluğu hak ediyoruz.

İlişkisinde sorun olanlar veya henüz ilişkilerini düzgün bir seyirde sürdürmeyi başaramamış kişiler açısından bu dönemi incelediğimizde öncelikle tarafların beraberliklerine nasıl baktıkları üzerinde durmamız gerekir. Eğer her iki taraf da sürdürmeye kararlı ise ancak şu anki şartlar gereği aralarında sorun varsa, Venüs gezegeninin Yay burcu seyri altında problemler üzerinde durmak yerine yok saymak hayatın keyif veren güzelliklerini yaşamayı tercih etmek, hoşgörülü tarzda ilişkinizi sürdürmek veya herşeyi ılımlı bir şekilde düşünmek taraflısı olabilirsiniz. Bu enerjiyi size sunulmuş bir hediye paketi gibi düşünerek heyecanını yaşamaya çalışın. Sürecin başında paketi yavaşça açın. İçindeki güzelliği keşfedin ve keyfini çıkarmaya bakın. Süre bitiminde paketi gönlünüzdeki rafa kaldırın ve ne güzel bir dönem geçirdim diyerek hayata gülümseyin. İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem karşınıza çıkabilecek bir kişinin işareti olsa da, bu paragrafı en başından sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum. Şimdi gelelim önemli tarihlere: 3-14-22-25 Kasım. Bunların içinde en önemlisi 3 Kasım. Venüs-Chiron arasındaki zorlayıcı görünüm, ilişki konusunda temkinli, dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. İlişkiniz ister yeni, ister sorunlu, ister yeni başlamış olsun. Lütfen bilinçli hareket etmeye çalışınız. Bazı çiftler bu etki altında beklenmedik şekilde kopabilirler. Özellikle eşleşim haritasında Venüs ve Chiron arasında zorlu enerjileri olan çiftler bu enerji nedeniyle zorlu birkaç gün geçirebilirler.

DOLUNAY BOĞA BURCUNDA-10 Kasım saat 22:16

10 Kasım saat 22:16 itibariyle karşı burcunuzda oluşacak Dolunay başta ciddi ilişkiniz olmak üzere, evliliğiniz konularında etkili olup, sözleşme, iş ortaklığı veya yasal konularda da bağlayıcı durumların göstergesi. Dolunay zamanları genelde duygularla, isteklerin karşı karşıya geldiği için, partnerinizle veya iş anlamındaki ortaklarınızla aranızda yaşanabilecek uyuşmazlıklar ve yanlış anlaşılmalar konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Bunun bilincinde olur, huzursuzluklara meydan vermez, hoşgörülü yaklaşımlar sergilerseniz herhangi büyük bir sorun çıkmayabilir. Bugünlerde özellikle birbirinden kopuk ve neredeyse ayrılma noktasında olan çiftlerin, birbirine ne olursa olsun anlayış göstermeleri faydalıdır. Kişisel farklılıklarınız nedeniyle meydana gelebilecek kutuplaşmada esnek düşünmek yararlıdır. Böylece daha sonra tamir edilmesi mümkün olmayan durumların önüne geçilmiş olur. Sözleşme, kontrat veya boşanma gibi durumlarda ise, acil hareket edilmemeli, beklemede kalınmalı, olayların yatışması beklenmelidir. Böyle zamanlarda herşey körükleyici olduğundan, aslında kolaylıkla halledilebilecek sorun iyice büyüyebilir.

Tabi ki bunlar ilişkilerini henüz sağlam bir temel üzerine inşa edememiş çiftler arasında sıkça yaşanması muhtemel gelişmelerdir. Her Dolunay, problemlerin üzerine çevrilmiş projektör gibidir. Aslında son derece faydalıdır. Çünkü gerçeklerin daha net görülmesini sağlar. Tabi görmek isteyenler için. Eğer siz sorunlardan hoşlanmayan hatta görmezlikten gelmeyi tercih eden birisiyseniz veya böyle bir partneriniz varsa sonuçta bir kıvılcımın yangın çıkarması misali Dolunayın olumsuz etkilerinden zarar görebilir, beraberliğinizle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Benim tavsiyem Dolunayın beş gün öncesi ve sonrasında dikkatli olmanız, problemleri gereksiz yere büyütmemeniz, aranızda sorun oluşturan konuları görerek ona göre ne yapmanız gerektiğini tespit etmenizdir.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Venüs, yakın çevrenizden başlamak üzere iletişim, haberleşme ve her türlü irtibatınızda ilişki olgusunun her şeyden daha ön plana gelmesini sağlar. Neden? Çünkü Venüs hem ciddi ilişki evinizin yöneticisi hem de ruhsal anlamda geçmişle alakalı tüm konularda yapılması gereken bir yüzleşmenin işareti. Bu yüzleşme Merkür geri hareket dönemine denk geleceği için bu dönemde beraberlikte sorumluluk ve ciddiyet, güvenilirlik ve uzun ömürlü olmasına daha fazla önem verilmelidir. Kişi hem yakın çevresiyle olan ilişkilerinde hem de hayatın genelinde kendini rahat ve huzur içinde hissetmekten yanadır. Venüs astrolojik olarak yaşamın lezzet duygusudur. Oğlak burcu ise, lezzetin oluşması için uyulması gereken kuralları gösterir. Yani, bizi dizginler ve kendimize getirir. İletişimden haberleşmeye kadar her konuda hatasız ve önyargısız bir şekilde ilerlemek, karamsar düşünmemek ancak geçmişte yaşanan tecrübeleri de hafife almamak lazımdır. Genel olarak bir kişi böyle bir transit esnasında eğer çalışıyorsa işiyle ilgili, eğitim hayatında ise dersleriyle alakalı veya iş problemi varsa bunu bir an önce çözüm bulmak için mücadele eder ve hedefine ulaşmak ister. Bazen kendini çaresiz ve yetersiz hissetmesi mümkündür. Ancak hemen toparlanır, çünkü ayaklarının üzerine sağlam bir şekilde basması gerektiğinin farkındadır. Duygusal konularda ise güvence ihtiyacı fazlasıyla ön planda olduğundan objektif tarzda düşünmeye çalışır. Çünkü yaş tahtaya ayak basmaması gerektiğinin bilincindedir. Açık ve yalın şeylerden hoşlanır, temkinli ve dikkatlidir. Çevre ilişkilerine değer verdiği için, seçeceği eşin veya sevgilinin aklı başında biri olmasını ister. Amacı sağlam bir evlilik veya aklı başında bir ilişki yaşamaktır. Merkür geri hareketi geçmişle alakalı konuları da gözler önüne getirir. Duygularını göstermek ve ihtiyaçlarını dile getirmekten çekinir. Aile, iş, ev veya sosyal yaşamla alakalı konularda ancak ve ancak çok güvendiği insanlarla sıkıntılarını paylaşabilir. İç huzurunu önemser ve yeni bir sayfa açabilmek için dayanılmaz bir istek duyar.

Benim bu dönemde size tavsiyem, ne keskin kararlar veriniz ne de çaresizmişsiniz gibi düşünmeyiniz. Bu gelgitler sırasında yapılması gereken öncelikle hakikatlerin ışığı altında ilerlemek ve ilişkiyi iyice analiz etmektir. Bu analizi geri hareket döneminde yapabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar için bu süreç özellikle geçmiş tecrübelerinizi gözden geçirerek ilişki konusunda bilinçli seçimlerde bulununuz. Ancak bunu yaparken kendinize yüklenmenin, inzivaya çekilerek hayattan küsmenin anlamı yoktur. Bazılarınız için Venüs-Oğlak burcu seyrinin anlamı, yakın çevrenizde bulunan bir büyüğünüzün size evlilik konusunda yardımcı olmasıdır. Sizden birini önerebilirler. Böyle bir durumda benim size tavsiyem ne olursa olsun, Aralık ortasına kadar acil kararlar vermemeniz ve karşınızdaki kişiyi derinlemesine gözden geçirmenizdir.

İŞ VE KARİYER

11 Kasım tarihine kadar devam edecek Mars-Aslan burcu seyir etkinliği kariyer hayatınızla ilgili konularda başarılı olabilmek için bazı noktalara özellikle dikkat etmenizi gerektiricidir. Bunlardan birincisi, gerçek kimliğinizi dış dünyadan gizlemeden cesaretli bir şekilde girişimde bulunmaya çalışmalısınız. Başkalarını değiştirmek için uğraşmamalı, herkesin sizin gibi düşünmesini beklememeli, insanları yönetmeye kalkmamalısınız. Öncelikle kendinizi inceleme altına alarak eksiklerinizi net olarak saptamalı ve bunları tamamlamaya çalışmalısınız. Yaratıcı enerjilerinizi devreye sokarak, yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanları tercih etmeli, projelerinizi hayata geçirirken özgüveninizi ılımlı ve hoşgörülü tarzda davranacak şekilde ayarlamalı, egonuzun esiri olmamalısınız. Fakat bunun sınırını bilemezseniz her şeyin alt üst olması da mümkündür. Bu dönemde liderlik yanınız öyle baskındır ki, karşınızdaki kim olursa olsun, ister patron ister iş yaptığınız insanlar isterse hayatın bizzat kendisi hiç fark etmez, hep siz haklısınızdır, hem siz doğrusunuzdur ve hep siz güçlüsünüzdür.

Peki ama bunu kabul etmeyen olursa ne olacak? İşte zaten en önemli soru da budur. Bunun cevabını yaşanan süreç çeşitli olaylar ve kişiler aracılığıyla tatmanızı sağlar. Öyle bir dönemdir ki bu, birileri -Benim dediğimi yapacaksın der, siz hayır benim isteğim gibi olsun dersiniz. Bazı olaylar sizi aşar, ama siz olayı aşmaya çalışırsınız. Liderlik etmek istersiniz, ama çevrenizde o kadar çok lider vardır ki, siz arka planda kalmaya gönülsüz olduğunuzdan isyan eder üste geçmeye çalışırsınız. Ancak benim tavsiyem, mütevaziliği elden bırakmayın, zekanızla, yeteneklerinizi olgun bir şekilde ifade edin ve ne olursa olsun sorumluluklarınızın farkında olun. Mars-Aslan burcu geçişini ben sizler açısından gayet önemli bir dönem olarak görüyorum. Başarı hırsını, mesleki yükselme, kabul edilme, güçlü olma gibi arzuları canlandırıcı olan bu enerji, yaratıcı yeteneklerinizi belli bir amaç ve hedef üzerinde yönlendirdiğiniz takdirde, önemli adımlar atılabilir. Bu tarihler arasında genel olarak otorite kurmaya yönelik tavırlar içinde olmanız doğaldır. Mücadele gücünüzün yüksekliği liderlik yönünüzün kuvvetlenmesi anlamına gelir ki, kişisel açıdan kimliğinizi diğer insanlar üzerinde baskın şekilde göstermeniz kolaydır. Tabii ki insanın kendine güvenmesi son derece güzel bir şey. Lakin ayarımızı tutturamazsak veya boş işler peşinde koşarsak bunun bize yararı pek olmaz. Kendi kendinizin patronu olma dürtüsü, kurallar doğrultusunda hareket etmenizin önüne geçebilir. Yani ben bunu tek başıma yapabilirim dürtüsü yoğundur. Özellikle 7 Kasım tarihine lütfen dikkat ediniz. Her durumu enine boyuna gözden geçiriniz. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsak bu çok önemli.

22 Kasım tarihine kadar burcunuz üzerinde etkili olacak Güneş bir yaş daha olgunlaşmak ve fiziksel açıdan canlanmak, tazelenmek demektir. Sizler değişim, yenilenme ve dönüşüm konularında etkin hale gelerek yaşamınızla ilgili kararlar alabileceksiniz. Fiziksel açıdan yeniliklerde bulunacak, bayan akrepler çekicilikleriyle, bay akrepler karizmatik duruşlarıyla daha bir fazla dikkat çekeceklerdir. Herkes size baktığında bir parıldama ve ışık görecek, gerek ilişkiler konusunda gerekse girişimler açısından yoğunluk kazanacaksınız. Bu dönemde kontrol ve gücü elinizde tutmaktan, güçlü görünmekten hoşlanacak, liderlik gücünüzle göz dolduracaksınız. Her alanda kuruntu ve kuşkulardan uzak kalmanızı sağlayan fırsatlarla karşılaştığınız gibi, siz de birebir insan ilişkilerindeki başarınızla diğer kişilere örnek olabileceksiniz.

Bu süreç içinde yapmanız gereken en önemli şey, eskiyle alakalı herşeyi kendi içinizde bir şekilde çözüme kavuşturmak ve her zaman dediğim gibi, sizin elinizde olmayan ve düzeltmenizin mümkün olmadığı konularla vakit kaybetmek yerine yeniye yer açmak olmalıdır. Ancak böylece bu pırıltılı dönemi yararlı bir şekilde geçirebilir, fırsatları güce dönüştürebilir ve ilerleme sağlayabilirsiniz. Süreç içinde görülecek diğer bir etki ise tavırlarınıza yansıyacaktır. Özgüvenli duruşunuz öyle etkileyici olacaktır ki, sizi yakından tanımayan kişilerde, müthiş bir hayranlık uyandırabilirsiniz. Güçlü ve mağrur duruşunuzla sanki kimseye ihtiyacınız yokmuş gibi bir havaya sahip olabilirsiniz. Bu durum yeni girişimlerde size oldukça faydalar sağlayabilir. Herhangi bir iş başvurusunda tercih edilen kişi olabilir, karşı cins üzerinde etkili olacağınız için ilişkilerde kontrolü sağlayabilirsiniz.

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek kariyer evinizin yöneticisi Güneş, toplumsal statünüz, otoritelerle ilişkiniz, mesleki performansınız veya yenilikte bulunmak adına tüm girişimlerinizin ana gayesinde parasal açıdan güçlü olmak, yaşamınızı daha refah bir şekilde geçirmek ve yeni bir yaşam kurmak amacı baş planda yer almaya başlar. Merkür geri hareketinin 24 Kasım tarihinde başlayacak oluşu nedeniyle bu dönemde bazı yavaşlamalar görülebilir. Güvence arzunuz iki misli artabilir. Yani çalıştığınız firmanın saygınlığı, düzgünlüğü, toplum içindeki imajı ne kadar önemli ise, maddi konularda sizi tatmin etmesi de o denli önemlidir. Başarının karşılığının parasal gelirle eş değer olacağını düşünebileceğiniz bu dönemde doğal olarak hakkınızı almak için, gerek patronlarınızla gerekse yaptığınız işin niteliğine göre kendiniz bizzat maddi konularda görüşmelerde lütfen dikkatli olunuz, yaşanabilecek durgunlukların tüm burçların farklı alanlarda görülebileceği gerçeğini göz ardı etmeyiniz.

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars, dispozitör gücü Merkürün 24 Kasım tarihinde başlayacak geri hareketi sebebiyle gayet önem arzetmekte. Dikkate değer noktaların, uyarıların mutlaka farkında olmamız gerekiyor. Şimdi okuyacağınız satırlar ay sonuna kadar olan süreci kapsıyor. Hayatınızın gündelik temposu veya günlük hayatınızın sorumluluk gerektiren tüm konularında pratik, hızlı ve analizci bir bakışla ve gayet gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekmekte. Mantıklı olmanız gereken bu dönemde hedeflerinize varmanız için her şeyden önce sistemli hareket etmeniz çok önemli. Öncelikle amacınız kusursuzluk olmalı, potansiyel gücünüzün en üst limitine çıkabilmek adına emek sarfetmelisiniz. Bir hedef belirlemeli ve o hedefe giderken öylesine inançlı ve kararlı olmalısınız ki, dışarıdan bir müdahale olsa dahi siz, yolunuzdan dönmeden ilerlemenizi sürdürmelisiniz. Bir diğer önemli husus ise şudur ve diyebilirim ki, şu ana kadar yazılanların özeti bir paragraftır. Her insan güzel olan şeylere layıktır. Bu en doğal hakkıdır. Sizin yaşamınız hakkında düşündüğünüz mükemmellik ölçünüz ne olursa olsun, hayatın gerçekleriyle çelişiyorsa biliniz ki sahip olduğunuz herşey bir zaman sonra sizi doyurmamaya başlayacaktır. O nedenle lütfen gerçeklerle hayalleriniz arasındaki çizgiyi net olarak çizin. Bu sizi hem saplantılardan kurtaracaktır hem de başarılı sonuçlar almanızda destekleyici olacaktır. 24 Kasım sonrası Merkür geri hareketine başladığında mesleki konularda dikkatli olmamız, hedefimizin farkında olarak acil ve keskin kararlar almamamız, daha temkinli ve bilinçli hareket etmemiz mutlaka gerekiyor.

PARA KONULARI

2 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda seyrini sürdürecek Venüs genel anlamıyla her 225 günde olduğu gibi, parasal konularda coşkulu, heyecanlı ve oldukça iyimser bir şekilde düşünmeniz, ilişkiler kurmanız ve hareket etmeniz anlamı taşır. Bu süreçte hevesliliğiniz, kimi zaman abartılı bir hal alabilir ve bu durumda harcamalarınız konusunda dikkatsizlik yapabilirsiniz. Finansal konularda risk almaya müsait olacağınız bu sürecin şimdiden bilincinde olarak hareket etmeniz yararlı olabilir. Eşiniz, ortağınız veya ilişki kurduğunuz insanlarla birebir ilişkileriniz size maddi açıdan ferahlık sağlayabilir. Sahip olduğunuz değerleriniz konusunda iyimser yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı bazı özel girişimleriniz veya kurduğunuz ilişkiler maddi açıdan sizi rahatlatabilir. Eşiniz kaynaklı gelirler elde edebilirsiniz veya eşinizin desteğini üzerinizde hissedebilirsiniz. Eğitim, araştırma ve deneyimler yoluyla kendi yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.
Venüs Yay burcu seyri, seyahat olmak üzere yakın çevrenizde meydana gelen yoğunluğun, hareketliliğin işareti olarak da önem taşımakta. Değişik insanlarla tanışarak hem maddi hem de manevi açıdan kazanımlar elde edebilirsiniz. Venüs, astrolojik açıdan sadece aşk ve ilişkilerle sınırlı bir gezegen olmayıp, hayatın konforlu ve lüks yönlerine sahip olma arzunuzla birebir alakalıdır. Bu durum doğal olarak akla parayı getirmektedir. Yay burcundaki Venüs ise hem keşif anlamında yolculuklar yaparak yeni insanlarla tanışmanızı hem de girişimlerde bulunarak maddi güç elde etmenizi destekleyicidir.

2 Kasım-23 Kasım Merkür ve 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş, maddi konularda iyimser bir hava yaratabilir. Ancak Merkürün 24 Kasım tarihinde geri herekete başlayacağını unutmayalım. Kazandığınızdan daha fazla harcamanıza ve abartılı düşünmenize de yol açabilir. İş görüşmelerinde veya işle alakalı girişimlerde çıkarlarını düşünmeden kararlar verebilir, maaş durumunuzla ilgili otoritelerle olan görüşmelerde farkında bile olmadan tartışabilir, meydan okur tarzda hareket edebilirsiniz. Bunlar görülebilecek etkiler arasında yer alıyor. Lakin enerjinin bir de olumlu kullanımı var. Söz gelimi daha hırsla çalışabilirsiniz. Ev içinde ürettiklerinizi dışarıda satarak kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Yıllardır çalışmayı düşünüyorsanız girişimlerde bulunabilir yeteneklerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Yeni hobiler edinebilir, bundan para kazanabilirsiniz. İlginç internet oyunları, iletişimde bulunularak tanışılan yeni insanlar sayesinde yabancı dilinizi geliştirebilir, değişik konularda bilgilenerek bu bilgileri işinizde kullanabilir, kazanç sağlayabilirsiniz. Çünkü bu dönemde öğrenme hevesiniz oldukça yoğun. Zekice taktikler, becerikli yollarla kendinizi kabul ettirmeniz gayet kolay. Aktif olarak hareket edebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yabancı okul veya şirketlerle görüşmeleriniz olabilir. Bunlar size daha fazla kazanma imkanı sağlayabilir. Ancak 24 Kasım sonrası tedbirli olmamızda yarar görüyorum.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Yetenekleriniz yoluyla olan tüm maddi kazanımlarınız, (geliriniz), kayıplarımız (parasal), duygusal anlamda güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız, gelir ve giderleriniz (bütçeniz), yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız, zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri, değer yargılarınız, menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz, borçlarınız.
Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?
- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Kasım Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-14-15-19-20-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 2-3-9-10-16-17-18-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : 4-5
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 25-26
Yeniay : 23-24
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 9-10
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kasım ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER