Habertürk 01.03.2011

Akrep burcu aylık yorumu (Mart 2011)

Astrolog İrem Su Mart ayında akreplere, teknolojiyi evde değerlendirerek kazanımlarda bulunabileceklerini söylüyor.

AKREP

Akrep burcu aylık yorumu (Mart 2011)

Akrep Burcu-Mart Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Mart tarihinde Kova burcunda ilerleyecek Venüs, ev yaşamınızla alakalı konularda yeniliklere olan düşkünlüğünüzü yükseltiyor. Orijinal buluşları uygulama fırsatı yakalayabilirsiniz. İnternet başta olmak üzere, teknolojik her şey ilgi alanınız dahilinde yer alıyor. Arkadaşça paylaşımlar, ev sınırları ve iş ilişkilerinizde ön planda. Entelektüel gelişiminiz için gerekli çalışmaları evinizde gerçekleştirme şansınız yüksek. 9-12-21 Mart tarihleri sırasıyla Merkür, Uranüs ve Güneşin ateşli Koç burcunda seyrine başlaması hızlı bir dönemi işaret ediyor. Ancak burada bir noktayı önemle işaret etmek isterim. Evet bu enerjiler sayesinde yenilikte bulunma hevesiniz yükselebilir ancak eğitim, iş hayatınız, sağlığınız ve yaşam standartınız gereği düzenli yaşamak zorunda olan birisiyseniz veya başkalarına hizmet etmeniz, yardımcı olmanız gereken bir göreviniz varsa pek öyle her istediğinizi yapamayabilirsiniz. Part-time işler, belli süreli çalışmalar için uygun görünüyor. Özellikle iş sorunlarınız varsa, iş yerinizde problemler yaşıyorsanız 30 Mart Merkür geri hareketi başladığında durumunuzu gözden geçirmenizde fayda var demektir.

Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 mart Venüs kova burcuna girişi 04:39
9 mart Merkür Koç burcuna girişi 19:47
12 Mart Uranüs Koç burcuna girişi 02:49
21 mart Güneş koç burcuna girişi 01:21
27 mart Venüs balık burcuna girişi 09:53
30 mart Merkür Geri Hareket Başlangıcı 23:48 Koç burcu

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Mart tarihine kadar aşk evinizde etkili olacak Merkür-Balık burcu seyri, aşkta gerçekleri olduğu gibi değil, olmasını istediğiniz tarzda ele almanıza neden olur. Eve belki geçtiği yaşam alanı son derece uğurludur fakat yaşanan veya yaşanacak ilişkiyi olumlu olarak değerlendirmeden önce iyi düşünmenizi gerektirir. Bu süreçte aşk ilişkinizde iletişim şairane tarzdadır. Tanışmalar kimi zaman romantik bir iletişimle başlar ve öylece sürüp gidebilir. Günümüz dünyasında sizin de bildiğiniz gibi internet yoluyla birçok insanla karşılaşma şansı elde edilebiliyor. Üye olduğunuz bir arkadaşlık sitesinde veya sanatsal bir aktivitede aniden biriyle karşılaşmanız ve aşık olmanız mümkündür. Devam eden ilişkinizde güzel bir dönemdir. Her iki kişi de birbirini mutlu edecek sözler sarfedebilir. Bu enerjinin desteği altında, rüyalar ve sezgiler o denli güçlenir ki, ileride karşınıza çıkacak kısmetinizi rüyanızda görmeniz mümkündür. Hatta bunu daha sonra bir araya geldiğinizde siz veya o dile getirebilirsiniz. Yaşanan aşkın bu dünyanın kirliliklerinden uzak hatta içinde bulunduğunuz zorlukların bile ilacı olması mümkündür. Düşünceler, hayallerden özlemlerden kolaylıkla etkilenebilir, karşınızdaki insanı incelemek, neyin nesi kimin nesidir diye düşünmek bile istemezsiniz. Ayrıca yaşadığınız aşkı idealize ederek, görmek istediğiniz şekilde yorumlayabilirsiniz. Çünkü yüreğinizin bir yerinde böylesi güzel bir şeyi kaybetmek korkusu vardır. Bazı şeyleri sezinlersiniz ancak üzerinde durmaz, dibini kurcalamak istemezsiniz. Oysaki böyle dönemler gizli ve yasak ilişkiler yaşama açısından da etkili bir dönemdir.

Yine bu dönemi aşkın meyvesi çocuklar açısından ele alırsak aralarında sorun olan çiftler bu süreçte bir çocuk sahibi olarak ilişkilerindeki pürüzleri düzelteceklerini düşünebilirler. Yaşanan ilişkide eğer sorunlar varsa bu dönemin olumlu enerjisinden yararlanarak muhakkak çözmeli, kısa süren bu transitten yararlanarak gönül birlikteliğinizi yeniden kurmaya çalışmalısınız. Bu süreçte ben yine de size dikkatli olmanızı söylemek isterim. İlişkiniz eğer sağlam temelli ise, birbirinizi yıllardır tanıyorsanız bu sürecin romantizmi inanılmaz güzeldir ama yeni bir aşk ise lütfen dikkatli olunuz. Verilen sözlerin sağlamlığına, bunu söyleyen insana ve geleceğe dair düşünürken dikkatli olmaya çalışınız. Çünkü karşınızdaki insan ne kadar iyi niyetli olsa da, daha sonra elinde olmayan sebeplerle yapmak istediklerini hayata geçirmesi zor olabilir. O nedenle siz kısa sürecek bu güzelliğin tadını çıkarmayı bilin ama gerçek hayattan uzaklaşmamaya dikkat edin.

2 Nisan tarihine kadar Balık burcundaki etkinliği devam edecek Mars, romantik paylaşımlar, uyumluluk ve aşkla yol alma arzunuz yükselebilir. Bu dönemi, bir yaprak misali suyun üstünde narin bir şekilde ilerlemeye benzetebiliriz. Aşk, hedefimiz, amacımız güven duygumuz haline geliyor. Savaşmaktan kaçınıyor, engellerin üstünden kolayca atlamak istiyoruz. Bu devrede tüm isteğimiz hayal kırıklıklardan uzak, sorunlardan olabildiğince kaçarak kendimize bir dünya yaratmak. Aşkı hedefliyoruz ve hayallerimizin peşinden giderek ona ulaşmayı arzuluyoruz. Endişelerimiz böyle bir etki altında azalıyor, rüyalar, fanteziler çoğalıyor, sınırlardan kurtularak sınırsız bir aşkın dehlizlerine dalıyoruz. Cinselliğe yaklaşımımız, tutkuların ateşinde yanmaktan ziyade, romantik bir sevdanın peşinde koşmak tarzında gelişiyor. Mars kadın haritasında erkeğin simgesi olduğuna göre Bayan Akrepler bu dönemde aşk konusunda oldukça şanslılar. Yaşamlarına giren kişi veya ilişkilerinde gayet hoş bir zaman geçirebilirler. Bay Akrepler ise, davranışları ve romantik tavırları nedeniyle kadınlar tarafından tercih edilebilirler.

Mars Balık burcu sürecinde zevk aldığınız şeyleri ve içinizden gelenleri keşfetmek arzumuz öylesine yoğun ki, aşkın kapımızı çalıp yorulmasına bile gerek yok. Çünkü biz zaten onu bekliyor olacağız. İş hayatıyla ilgili konularda ise, eskiye oranla bencil düşünmekten yanayız. Hayal kırıklıklarından uzak durarak hedefimize varmak istiyoruz. Böyle bir etki altında eğer sanatla, tasarımla ve edebiyatla, güzelleştirmeyle, hayallerin gerçeğe dönüştürülmesiyle ilgili bir meslek dalında çalışıyorsak başarılı eserlere imza atmamız mümkün. Ancak rekabetin geçerli olduğu, hiç kimsenin gözyaşına dahi bakılmayan bir ortamda görev alıyorsak dikkat edeceğimiz en önemli unsur, teslim olmamak, birilerinin bizi etkilemesine yoldan çıkarmasına izin vermeden usulca engellerin üstesinden gelmek olmalıdır. Burnunuzun ucunu görmek zorundasınız. Çünkü hayat kırılgan insanlar için fazlasıyla yorucu. Kaldı ki Akrebin özünde mantık var. O zaman bu süreçte yaratıcı özelliklerinizi mutlaka öne çıkarmalı, kendinizi aşabilmelisiniz.

2 Mart-27 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs, ilişkinizle bir yandan özgürlük ihtiyacınız yoğunken, diğer yandan duygusal açıdan güvende olmaya önem verebilirsiniz. Tabii ki bir ilişkinin uzun ömürlü olması için herşeyden önce partnerinizle aranızda belli bir sıcaklık oluşması veya böyle bir ortam oluşturulması lazımdır. Bu tarihler arasında ise, sizin ilişkinize bakış tarzınız ile, ilişkinizin kalitesi ve niteliği arasında belli bir gerilim oluşması mümkündür. Kimi Akrepler için bu dönem birkaç olasılığı içeriyor olabilir. Her Akrep burcu kişisi aynı olayları yaşamayacağına göre, her zamanki gibi bu olasılıkları sizlerle paylaşmamız en doğrusudur. Kimileriniz bu dönemde, eşiniz veya sevgilinizin üzerinizdeki baskısı nedeniyle özgürlüğünüzün kısıtlandığını düşünürken, bazılarınız huzur ve mutlu olmak için eşit paylaşımlar içinde olduğunuz bir kişiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir olasılık ise, üzerinizdeki ailevi yükümlülükler, sorumluluklar nedeniyle bir yuva kuramamanın, bir düzene kavuşamamanın sıkıntısını yaşayabilirsiniz. Daha önce boşanmış ve aile evine geri dönmüş veya kendine yeni bir düzen kurmuş Akrepler için de bu dönem biraz sıkıntılı geçebilir. Bir yandan hayatınızı yeniden düzene koyma ihtiyacınız, diğer yandan ailenin dul olmanız sebebiyle üzerinizdeki baskısı sıkıcı gelebilir. Kimilerinizde ise durum çok daha ilginçtir. İyi bir yuva kurmuşsunuzdur fakat eşinizin işi dolayısıyla birbirinizi göremiyor oluşunuz veya bu dönemde eşinizin yuvanızdan uzak oluşu nedeniyle sıkılabilirsiniz. En son olasılığımız ise, eşinizin çalışmıyor oluşu nedeniyle, sizin bu dönemde evinizin ihtiyaçlarını tek başına karşılamak zorunda oluşunuzdur. Yaşı genç olan kardeşlerimizin bu enerjinin anlamı ise, ilişkiniz nedeniyle ailenizin özgürlüğünüzü kısıtlaması ve bu dönemde size karşı belli bir mesafe koymalarıdır. Hangi durumda olursanız olun, bu tarihler arasında kendinizi arzuladığınız şekilde ifade etmek isteğiniz ön plandadır. Yaşamınızı haklarınız çerçevesinde sürdürmek isteyebilir fakat sahiplenici ve kısıtlayıcı tavırlardan hoşlanmadığınız için bazı kişilerle aranıza mesafe koyabilirsiniz.

BALIK BURCUNDA YENİAY

Sevgili Akrepler 4 Mart saat 22:46 da, Balık burcunda meydana gelecek Yeniay, tüm burçlar için tazelenme ve ferahlık anlamındadır. Sizler için en önemli etkisi aşk hayatınızda değişimler yaratması ve sosyal hayatınızı canlandırmasıdır. Aşık olma dürtünüzü yükselten bu enerji hayattan keyif almanızda, bulunduğunuz ortamlara kolayca uyum sağlamanızda sizi destekleyicidir. Gerçekçi bir bakış açısıyla kendinizi gözden geçirdiğiniz takdirde hem ilişkinizde kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilir hem de sosyal hayatın içinde birebir yer alabilirsiniz. Yeniay, umutsuzlukları ortadan kaldırıcı ve bir şekilde sorunların üstesinden gelmenizde yardımcıdır. Fiziksel açıdan size çekicilik sağlayan Yeniay, girdiğiniz ortamlarda dikkat çekmenizi, ayrıntılardan ziyade bütüne önem vermenizi ve bu sayede daha az zaman kaybetmenizi sağlayabilir.

Sanatsal konularda yeni bir başlangıç yapmayı düşünenler için yardımcıdır olan bu enerji başarılı çalışmalarınızı düzgün bir şekilde sergilemenizde de etkilidir. Yeni bir aşk anlamı taşıyan bu oluşum sizi epeyce rahatlatabilir ve sakinleştirebilir. Çocuklarınıza olan bağlılığınızı çoğaltan Yeniay, çocuk sahibi olmayı isteyenler için umut verici olabilir. Yeniay toprağa ekilen yeni bir tohum gibi, yeşermesi için sabırlı olunması gereken bir zamandır. Özellikle yeni başlayan bir ilişkinin veya atılan yeni bir adımın büyümesi ve gelişmesi için sabırlı olunması gereklidir. Benim önerim iki hafta boyunca karşınıza çıkabilecek fırsatları, durumları akıllıca gözden geçirmeniz ve yaşamınızla ilgili akıllıca düşünmenizdir. Böyle 15 gün sonraki Dolunayda sizin için hayırlı olan sonucu alabilirsiniz.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Akrepler, 19 Mart saat 20:11 de, Başak-Balık burç düzleminde meydana gelecek Dolunay ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konuları tekrar gözden geçirmenizi sağlayan deneyimler yaşamanız anlamına gelebilir. Hayatınıza çekidüzen vermeniz adına önemli olan bu deneyimleri güce dönüştürmenin sırrı, kuruntulu davranmamak, içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde gözden geçirerek, neler yapmanız gerektiğini tespit etmektir. Gerek hedefleriniz ve gerekse aşk hayatınızla ilgili konularda bir yandan kaçış gösterirken diğer yandan bağımlılıklarınızın esiri olmamaya lütfen dikkat ediniz. Sorumluluklarınız ağır, önünüzde kocaman bir hayat duruyor. Kimi zaman aşkla terbiye olurken bazen hedeflerinizin ne kadar doğru olup olmadığıyla imtihan edilebilirsiniz. Kimi zaman yeter diye bağırmak gelir içinizden lakin hep ilerlemek durumundasınız. Geçmiş ve gelecek arasında durduğunuz şu anki noktada ihtiyacınız olanları iyice belirlerseniz, hangi oluşum veya hangi engel karşınıza çıkarsa çıksın üstesinden gelebilirsiniz. Fakat siz kendinizden emin değilseniz o zaman tabi ki ayağınıza takılan bir minicik taş bile sizi yıldırabilir.

Dolunay tüm hafta boyunca etkisini sürdüreceğinden bugün itibariyle etrafınızdaki insanlarla ılımlı ve hoşgörülü bir şekilde anlaşmaya çalışmanız faydalıdır. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda da yargılayıcı olmadan değişime açık olun. Geçmişin gölgeleri altında yürümek yerine, Dolunayın ışığı altında kendinizi yeniden gözden geçirerek geleceğe doğru yol alınız. Hata yapmaktan korkmayınız. Hatalar insanlar içindir. Her yanlış bir tecrübe der büyüklerimiz. O zaman bugüne dek yaşadıklarınızdan çıkardığınız derslerin öğretisi altında kendinize yeni bir sayfa açın. Bu öyle bir sayfa olsun ki, bundan sonra bir daha geri dönüp baktığınızda dudaklarınızda bir gülümseme belirsin.

İŞ VE KARİYER

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında aşk hayatınızla alakalı yaşam evinizde etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri, ifade gücünüz, canlılığınız, bireysel isteklerinizi aşk hayatınızla ilgili meselelerde odaklayacağınızı görmekteyiz. Ancak Güneş her ne kadar burcunuzla uyumlu bir açı oluştursa da dikkatli olunmadığı takdirde sizi yanılgılara kolaylıkla sürükleyebilir ve gerçeklerden uzaklaştırabilir. Eğer siz, bu dönemi olumlu olarak değerlendirmek istiyorsanız lütfen gerçekçi olunuz. Görmek istediklerinizi değil, gerçeği anlamaya çalışınız. Yeteneklerinizi ve potansiyel gücünüzü gösterebilme fırsatı bulabileceğiniz bu dönemde merhametli ve yardımsever davranabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, karşınıza çıkabilecek fırsatlar veya bazı gelişen olayların başta belirlediğiniz hedeflerden sizi uzaklaştırmamasıdır. Gözünüz boyanabilir veya hiç olmadık kararlar alabilirsiniz. Hızla gelişen olaylar karşısında asıl gitmeniz gereken yönden uzaklaşabilirsiniz. Bu enerjinin bu yönlerinin farkında olarak tutarlı bir yol izlerseniz bu dönemde kendinizi iyi hissetmeniz mümkündür.

Güneş gezegeninin Balık burcu seyri sinema, tiyatro, dizi oyunculuğu, müzik, dans, ritmik sanat icraatları açısından etkili bir dönemdir. Bu süreçte yaratıcılık ifadesi güçlenir ve duygular herhangi bir alanda teatral bir biçimde sergilenmeye çalışılabilir. Bu süreçte bu türden aktivitelerle hayatınızı kazanmak bir kariyer sahibi olmaya çalışmak isteği vardır ama tam olarak oturması için en azından Satürn geri hareketinin sona ereceği 12 Haziran tarihine kadar dikkatli olmakta, geleceğinizi sağlam temellerle inşa etmeye çalışmakta fayda vardır. Bu süreçte kendinizi ve ihtiyaçlarınızı belirleyerek, kimsenin üzerinizde baskı yaratmasına izin vermeden gerçek seçimlerinizi yapınız. Bu baskı ister ailenizden gelsin, ister iş hayatınızdan isterseniz sevdiğiniz kişiden, öncelikle ileriyi görmeye çalışın. Önünüzdeki güzelliklere değil, çok uzak bir ufuktaki hedefi gözleyin. Karmaşık, çözülemez, kuşku yaratan ve yaşamınızı sıradanlaştıracak seçimlerde bulunmayın, farklı ufuklar keşfetmek isterken gerçeklerden uzaklaşmayın.

9 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Merkür, geri hareketin başlayacağı 30 Mart tarihine kadar iletişim ve haberleşme açısından oldukça hızlı ve aktif bir zamanın göstergesidir. Özellikle iş hayatınızla alakalı konularda gerek girişimleriniz gerekse günlük görevleriniz açısından güçlü olma arzunuz yükselebilir. Bu istek sizi detaylı işlerde dikkatli olmanız halinde başarıya götürebilir fakat sabırsızlık göstermeniz halinde sorunlar yaratıcıdır. Benim tavsiyem, önyargılı hareket etmemeniz, olayları başkalarının gözünden görmeye çalışmanız ve keskin konuşmalardan kaçınmanızdır. Ben geri hareketin başlama tarihinin bir hafta öncesi ve sonrasını önemseyen bir danışmanım. Bu nedenle 23 Mart tarihi itibariyle gözünüzü dört açmakta ve karşınıza çıkan fırsatları iyice araştırmakta fayda var.

URANÜS KOÇ BURCUNDA

12 Mart-10 Temmuz tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek Uranüs, astrolojik yapısı gereği özgürlük, bireysellik orjinallik, değişim ve heyecan isteyen bireysel yanlarımızın ortaya çıkmasında etkili bir güçtür. Uzun devinimi(7 yıl) boyunca haritamızda hangi yaşam alanında ilerliyorsa orayı değiştirir, eskinin yerine yeniyi getirir veya yeniye yer açabilmek için eskiyi ortadan kaldırır. Geçtiğimiz yıl kısa bir süreliğine bu enerjiyi deneyimlemiştik. Ancak bu yıl itibariyle bizimle beraber. Başta çalışma hayatınızın günlük aktiviteleri olmak üzere sağlığınız, iş gücü verimliliğiniz, ustalık-çıraklık durumunuzla ilgili mevzularda zorlanmalar yaşanabilir, uyum sorunları görülebilir ve kişi yeni gelişmeler karşısında özgür olmak isteyebilir. Sistemli bir düzen içinde iş yapmak veya günlük yoğunlukla başa çıkabilmek kolay değildir. Çalışma hayatı bilinen yöntemlerden bağımsız ve oldukça farklıdır. Kişi başarılı olabilmek için alışılmamış usuller denemek durumundadır. Şu bildiğimiz dokuz altı türündeki işler geçerliliğini kaybeder. Modern usuller mutlaka denenmeli ve keşifçi olmalı, yeniliklere açık bir bilinçle hareket edilmelidir.

Uranüs Koç burcu sürecinde kişi rahat olabileceği, kendi çalışma saatlerini kendisinin düzenleyebileceği tarzda yaşamaktan yanadır. Sistemin gereklerine başkaldırabilir veya tümüyle reddedebilir. Ayrıca kişisel olarak bulunduğu ortamda diğerlerine göre ne kadar orijinal biri olduğunu düşünerek kimseyi beğenmeyebilir. Eğer doğum haritanızda Uranüs güçlü bir ev ve konumda ise, ayrıca buluşçu yani yeniliklere açık bir kişi iseniz ben bu dönemi başarılı şekilde geçireceğinizi düşünüyorum. Tam tersine rutin çalışma hayatını seven, sistemli ve prensipli bir kişi iseniz, büyüme hedefinizden ziyade düzen meraklısı iseniz, klasik yöntemlerle çalışmayı seven bir insansanız bu hıza ayak uydurmakta veya çalışma hayatınızda meydana gelecek değişimlere uyum sağlamakta zorlanabileceğinizi düşünüyorum. Uranüs etkisi altında gereklilik kavramı devre dışı kalır. Çünkü bu kavramın içinde disiplin vardır. Oysaki Uranüs Koç burcunda ilerlediği süreçte düzene karşı çıkmak denilen bir oluşum söz konusudur. Akrep aslında dönüşüm ve yenilenme burcudur. Ayrıca Uranüs Akrep burcu insanlarında güçlüdür. O zaman sizler de şimdiden değişime açık olarak hayatınıza şekil verebilirsiniz. Ancak yaşamınız gereği ve yaşınız icabı isyankar tavırlar, asi hareketler kimileriniz için sakıncalı olabilir. Bunun ayarını çok iyi bilmek lazımdır. Öyle bir düzende yaşıyor veya çalışıyorsunuzdur ki, sizin asi tavırlarınız hoş karşılanmaz. Bu durumda iş değişiklikleri, beklenmeyen krizler sıkça yaşanır. 10 Temmuz-10 Aralık tarihlerinde Uranüs geri hareket yapacaktır. Geçmiş konular tekrar karşınıza gelir. Bu süreçte lütfen sabırlı olunuz, işten çıkma ve iş anlamındaki konularda sabırsız davranmaktan uzak durunuz. Asi tavırlar ve sabırsızlık hem sinirlerinizi yorar hem de gereksiz yere iş problemleri çekmenize neden olur.

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, gündelik iş hayatınızda kendi iradenizi kabul ettirmek, sıkı çalışmak ve bulunduğunuz alanda güçlü olmak arzusu duyabilirsiniz. Fakat bu enerjinin acelecilik, çabuk fethetme ve çabuk sıkılma gibi görülen yan etkilerinin bilincinde olmanız gerekmektedir. İş ortamınızda aktif davranarak, sıcak bir dürüstlük içinde olursanız, insanlarla iyi bir diyalog geliştirdiğiniz gibi isteklerinizi uygulamanız da kolay olacaktır. Öne fırlamak, yorulmaksızın hareket etmek, coşkunluk, dinamizm, her işin altından kolayca kalkmak gibi destekleri de hesaba katarsak hakikaten etkili bir süreç olabilir. Yalnız bu süreçte öncelikle gerçekçi bir şekilde hedefinizi belirleyin, diğer insanlarla olan bağlantınızı güçlü tutun, her şeyi kendiniz yapmak yerine elbirliği içinde ilerlemeyi tercih edin. Böyle davranırsanız hem güçlü adımlar atabilir hem de fazla risk almamış olursunuz. Hani bir söz vardır, kontrolsüz güç, güç değildir diye. İşte Güneş koç burcunda ilerlerken kontrolsüz bir güçtür. O nedenle bu gücü belirli bir alana yönlendirmek ve bu enerjinin desteğiyle kimliğinizi iş alanında en olumlu şekliyle kullanmak gayet akıllıca olur. Belirsizlikler karşısında çabuk yılmamaya çalışın, siz doğru yolunuzda ilerleyin ve uygun zamanda doğru hamleler yaparak bu zamanı iyi değerlendirmeye bakın. Sizler ikinci yöneticiniz Mars gezegeninin güçlü çocuklarısınız. Bu nedenle Güneşin her yıl Koç burcundan geçtiği süreler sizin için son derece önem arzetmektedir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ-Koç Burcunda-30 Mart-22 Nisan

Merkür Geri Hareketi Hangi Konular Üzerinde Etkili:

Gündelik iş temponuzu ilgilendiren tüm hizmetler, çalışma yöntemleriniz kişisel gayretleriniz, iş ve iş ortamınızla alakalı her durum(iş arkadaşlarınızla olan ilişkinize kadar), stajla alakalı tüm konular, yaşamınızı günlük işleriniz açısından düzene sokmak ve sağlığınızla alakalı konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 29 Nisan tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca:

Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.

Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.

Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz:

Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

PARA KONULARI

9 Mart tarihine kadar etkili olacak Merkür-Balık burcu seyri, parasal konularda özellikle dışarıdan elde etmeyi düşündüğünüz gelirlerle alakalı olarak tarafsız ve objektif düşünmek gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu konuyu ne kadar az ciddiye alırsanız o denli sıkılmanız mümkün. Yani çıkarlarınızı iyi kollamak son derece önemli. Bu tarihlerde detayları asla gözden kaçırmamak lazım. Parasal konularda söylenenlere veya size söz verilenlere göre değil, elinizdeki miktara göre düşünmek gerekiyor. Hayali projeler, planlardan ziyade gerçekçi kazanımların peşinden gitmek gerekiyor. Ayrıca bu enerji altında kazanç konularında sabırlı olmak son derece önemli. Kazancın size tam olarak ulaşması için belli bir sürenin geçmesi gerektiğini anlıyoruz. Yani adımınızı attığınız bir konuda, şu anki duruma değil, ilerisine bakarak hareket etmek faydalı. Yine bu etki altında hayaller çok zengin. Yani şuradan şu gelir, buradan da bu gelirse tarzı geniş zamanlı ve tam olarak belli olmayan ama umut edilen kazançlar ön planda. Kendinizi ifade ederken konuşmalarınız yani parasal mevzularda genel olarak belli bir iyimserlik söz konusu. Sorunları görmezden gelmek veya olabilecek zorlukları düşünmek dahi istemeyebilirsiniz. Tabi ki pozitif düşünmek gayet iyidir. Fakat gerçeklerin size ulaşması söz konusuysa. Benim önerim öncelikle size ne teklif sunuluyorsa sunulsun veya önünüze ne fırsat çıkıyorsa çıksın bunu belli bir ciddiyete dökmeniz. Yani lafla peynir gemisi yürümeyeceğini veya bu bakış açısıyla herhangi bir girişimde bulunmanın mümkün olmayacağını anlamanız. Her şeyi garanti altına almaya çalışmanız, kazancınızın sürekliliği açısından önemli gözüküyor. Hayal kırıklığına uğramamak için her türlü önleminizi alın, olur da bir şey gerçekleşmezse en azından tahmin etmiştim diyebilirsiniz.

9 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Merkür maddi konularda direkt tavırlı, hakkınız olanı alabilmek için hırslı olmanız anlamındadır. Oysaki ne denli sakin, akıllıca hareket edebilirseniz emin olunuz ki, bunun sonucu menfaatinizedir. Bir de şimdiden bir hatırlatmada bulunayım. Merkür 30 Mart tarihinde geri harekete geçiyor. Gölgeli günleri dahil olmak üzere 23 Mart tarihine kadar, fikirlerinizi ve projelerinizi otoritelerinize sunmaya çalışınız veya görüşmeler için hızlı davranın. Karşınıza çıkabilecek fırsatları değerlendirmeye bakın. Bol bol çalışın ve mesleki konularda bulunduğunuz alanda söz sahibi olmaya bakın. Bu geliriniz açısından son derece faydalı olabilir. Değişik ve ilginç öneriler için hazırlıklar yapın. Çevrenizdeki insanlarla işbirliği halinde olmayı unutmayın. Ayrıca bu seyir altında, partnerinize de destek olmaya çalışın ve onun yapmayı düşündüğü yeniliklerde yanında olun. Çünkü onunla alakalı bir gelişme sizi de yakından ilgilendirebilir. Ortaklaşa düşünmek üzerinizdeki yükü hafiflettiği gibi, size de farklı ufuklar kazandırabilir. Gördüğünüz gibi finansal alanda hızlandırıcı ancak ay sonuna doğru dikkatli olunması gereken bir dönemdeyiz.

Mart Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-5-13-14-17-18-21-22-26-27-31

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-28-29-30

Aşkta En Şanslı Günler: 3-4-5-31

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 23-24-25

Yeniay: 21-22

(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 8-9-10

(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mart ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER