Habertürk 01.02.2011

Akrep burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında akreplere, gayet hoş ve güzel bir dönem geçirecekleri müjdesini veriyor.

Akrep Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Akrep burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihindeki Merkür Kova burcu seyri etrafınızdakilere benzemeyen tarzda düşünmenizi sağlar. Yeni bir ev yaşamının ve paylaşımlarının işaretidir. Geleceğe yönelik tarzda düşünmekten hoşlandığınız bir zamandır. Geleceğe yönelik tarzda düşünmekten hoşlanır, baskı altında kalmaktan sıkılırsınız. Aynı gün başlayan Venüs Oğlak burcu seyri, büyük konumundaki kişilerle olan ilişkinizi simgeler. Ayrıca aranızda yaş farkı olan bir kişiden hoşlanmanız anlamına gelebilir. Deneyimli, olgun ve kişilerle irtibatta bulunmaktan zevk alırsınız.

19-21-23 Şubat Güneş, Mars ve Merkürün Balık burcunda başlayan seyirleri, aşk hayatınız, bağımlılıklarınız, çocuklarınız, sanatsal ve artistik yetenekleriniz, romantik paylaşımlarınız anlamında etkilidir. Yoğun duygularınız karşılık bulur. Kolayca sinirlenmezsiniz. Sübjektif görüş açısıyla hareket edersiniz. İçinde bulunduğunuz şartlara göre yön değiştirebilirsiniz. Pek zora gelmekten hoşlanmazsınız. Sevdiklerinize bağlısınızdır ve onlarla bir arada olmaktan zevk alırsınız. Gayet hoş ve güzel bir dönem geçireceğinizden kuşkunuz olmasın.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

Aşk ve İlişkiler

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Mars etki geçtiğimiz ay olduğu gibi Şubat ayında da önemini koruyor. İç dünyanızda düşüncelerinizi özgürce sunmak isteği içinde olmanızı sağlayacaktır. Duygusal güvenliğiniz genel anlamda aileniz ve yuvanızla ilgili konularda gerçekleşecek olumlu gelişmelere de bağlı olacaktır. Aile çevrenizde gerilim veya kişiler arasında bazı problemler oluşabilir. Bu problemlerin temelinde sizin onlar üzerinde hakimiyet kurma isteğiniz etkin olabilir. Kimi zaman mesafe oluşturan ilişki tarzınız, kimi zaman yönetim isteğinizin neden olduğu hükmetmeye kadar varabilir. Güçlü duygularınızın kabulü ve onaylamasından yana olduğunuz için bunu tersi bir durum oluştuğunda doğal olarak tepki verebilirsiniz. Eviniz kimi zaman çalışma alanınız gibidir. Hem duygusal yönden hem de iş anlamında yoğun bir süreç geçirdiğiniz için karşınızdaki insanların sizi anlamamaları halinde sorunlar oluşacaktır. İçinizde biriktirdiğiniz bazı olumsuz duygular bu süreçte ortaya çıkabilir. Aşırı enerjinizi ev içi düzenlemeleri ve işinizle ilgili çalışmalarda kullandığınız takdirde kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Özellikle bu sorunlar aileleriyle yaşayan Akreplerde daha etkin olabilir. Büyükleriniz sizin üzerinizde denetim uygulayabilirler ve siz de bu durumda beklenmedik tepkiler verebilirsiniz. Bazı tartışmalı durumlar yaşanabilir. Ani kararlar vermekten ve ani tepkiler göstermekten, işiniz veya başka nedenli olan sinirli hallerinizi yuvanızda göstermekten uzak durmanızda faydalı olacaktır.

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Güneş, evinizle alakalı meselelerde tedirginlik, düzensiz bir ev yaşantısı veya ailenizle ilgili gelişmeleri ön plana getiriyor. Beklenmedik ve ani gelişmeler görülebilir. Anne veya babanız, eğer evliyseniz eşiniz ile alakalı alışılmadık tarz durumlar oluşabilir. Onların sorunları ev içinde sizin de rahatsız olmanıza neden olabilir. Yalnız yaşıyorsanız yine evinizi ilgilendiren sorunlarla başbaşa kalabilirsiniz. Kimileriniz evden taşınmak zorunda kalabilir, kimileriniz ev içinde değişim yapmak durumunu hissedebilirler. Ailesinden uzakta yaşayanlar, aileleriyle ilgili olaylar nedeniyle karamsarlık duyabilirler. Kısaca değişimler ve beklenmedik gelişmeler yaşayacağınız bir süreç olacaktır. Bu arada özgürlük meyliniz de fazlasıyla artabilir. Aileleriyle yaşayanlar belki de bir gelişme neticesinde ayrı bir eve taşınmak gereği duyabilirler. Kısaca ev sınırları içinde yaşanan gelişmeler özgürlüğünüzü kısıtlayıcı bir etki yaratabilir. Kişi böyle bir durumda kendini kısıtlanmış hissettiği için rahatsızlık duyabilir.

Sevgili Akrepler, 26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. O nedenle aşağıda belirtilen noktaları tekrar ele almakta fayda var. İş ve özel ortaklık ilişkileri konusunda etkili olan Satürn, aksayan noktaları gözden geçirmenizi ve düzenlemenizi sağlayıcı güçlü bir yansımadır. Düzgün yürümeyen, eşit hak ve özgürlük olgusu çerçevesinde sürdürülmeyen bir iş veya özel yaşamınız varsa, bu tarihler arasında gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Yanlış zaman ve yanlış kişilerle kurulan ve sürdürülen ilişkilerde lütfen dikkatli olunuz. Sizi yıpratan ve üzen durumları kulak arkası yapmak yerine bunları nasıl düzene koyabilirsiniz onları düşünün. Bu uzun sürede, ilişkinizin artı ve eksilerini iyi tahlil etmeye çalışmanız son derece önemlidir. Kimileriniz ailenizden gizli bir evlilik veya gözlerden uzak bir ilişki yaşayabilirsiniz. Bu ilişki sizin açınızdan yıpratıcı dersler ve sorumluluklar içerebilir. İlişkiniz bilinçaltınızda karmaşık düşüncelere sebep olabilir. Bu nedenle ağır sorumluluklar altına girebilirsiniz. Bazılarınız evliliği nedeniyle ciddi sağlık problemleri, psikolojik sorunlar yaşayabilir. Bunlar yanlış yapılan seçimlerin ve acele kararların sonucudur. Böyle bir durumda, ilişkinizi gözden geçirerek nelerin düzeltilmesi gerektiğini veya ne yaparsanız daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz bunları saptamanız lazımdır. Bu enerjinin etkisi altında, alıştığınız düzeni, direttiğiniz bir planı, eskiye ait konuları inatla sürdürmeye çalışabilirsiniz. Çünkü değişim sizi oldukça korkutabilir. Fakat bu sefer de memnuniyetsizlik, karmaşa ve duygusal kısıtlanmalar sizi rahatsız edebilir. Gördüğünüz gibi ilişkilerinize, kendinize ve içinde bulunduğunuz duruma gayet açık ve net bir şekilde bakmanız gereken bir döneme girmiş bulunmaktasınız.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak
lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Akrepler 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay, bilinçaltınızdaki korkularınızdan arınarak kendinize güvenli bir hayat kurabilmeniz adına destekleyici ve yüreklendiricidir. Güven olgusu her birey için son derece önemlidir. Her insan yaşamını sağlıklı, düzgün ve geleceğini garanti altına alarak huzur ve mutluluk içinde geçirmek için mücadele eder. Tabii ki hayat güzellikleri olduğu kadar olumsuzlukları da içinde barındıran bir olgudur. Önemli olan zorluklar karşısında yılmamak, pes etmemek ve inadına hayata sarılmak, mücadele etmektir. Evrendeki enerjiler, kimi zaman bizleri eğiterek kimi zaman da aynı bugün olduğu gibi farklılıklarımızı ortaya koyabilmemiz, keşfedebilmemiz anlamında desteklemektedirler.

Her ay başka bir burçta oluşan Yeniay, biz insanoğlu için aydınlatıcı ve yol gösterici bir ışıktır. İşte bugünkü Yeniay, eviniz, ailenizle olan ilişkiniz, geleceğinizi yeniden kurabilmeniz için son derece destekleyici ve yüreklendiricidir. Siz bu kuvvet sayesinde, yuvanız içindeki sorunları elbirliğiyle çözebilir, birbirinize kenetlenerek birlik ve beraberlik ruhu içinde bütünleşebilirsiniz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var diyen atasözümüzü unutmayalım. Hayatımızda ne kadar zorluklar olursa olsun eğer sevgiyle birbirinize sarılırsanız yenemeyeceğiniz güçlük yoktur. Kimileriniz için yeni bir yuva kurmak anlamında olan bu enerji, bazılarınız için yuvanızla alakalı yeni bir değişimin işareti olabilir. Aile büyüklerinizle olan temasınızı güçlendirebilir. Farklılıklarınızı, yaşamsal isteklerinizi, fikirlerinizi ailenizle paylaşarak ortak bir noktada buluşmanız mümkündür. Sizi saplantılarınızdan, korkularınızdan arındırabilir. Huzur ve güven içinde yaşamanız için moral aşılayabilir. Çekingenlik duyduğunuz ve sırf bu yüzden kabuğunuzda yaşamak zorunda olduğunuz korkularınızdan sizi arındırarak sosyal hayatın içinde yer almanızı sağlayabilir. Çocukluk yaşamınızda veya daha sonrasında başınızdan geçen olayları geride bırakarak yeniye yer açabilmenizi destekler. Yapmanız gereken eskiyi unutmak ve geleceğe adım atabilmek için cesur olmaktır.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında yakın çevrenizden başlamak üzere iletişim, haberleşme ve her türlü irtibatınızda ilişki olgusunun ön plana gelmesini sağlayan Venüs-Oğlak burcu seyir etkinliği gayet önemli. Neden? Çünkü Venüs hem ciddi ilişki evinizin yönetici gezegeni hem de ruhsal anlamda geçmişle alakalı tüm konularda yapılması gereken bir yüzleşmenin işareti. Bu yüzleşme özellikle Venüsü dispozite eden Satürn gezegeninin geri hareketiyle nedeniyle son derece önem taşıyor. Venüs Oğlak burcu ilerlemelerinde genel olarak sorumluluk ve ciddiyet, güvenilirlik ve uzun ömürlülük gibi olgular baş tacı edilir. Kişi hem yakın çevresiyle olan ilişkilerinde hem de hayatın genelinde kendini rahat ve huzur içinde hissetmekten yanadır. Venüs astrolojik olarak yaşamın lezzet duygusudur. Oğlak burcu ise, lezzetin oluşması için uyulması gereken kuralları gösterir. Yani, bizi dizginler ve kendimize getirir. İletişimden haberleşmeye kadar her konuda hatasız ve önyargısız bir şekilde ilerlemek, karamsar düşünmemek ancak geçmişte yaşanan tecrübeleri de hafife almamak lazımdır. Genel olarak bir kişi böyle bir transit esnasında eğer çalışıyorsa işiyle ilgili, eğitim hayatında ise dersleriyle alakalı veya iş problemi varsa bunu bir an önce çözüm bulmak için mücadele eder ve hedefine ulaşmak ister. Bazen kendini çaresiz ve yetersiz hissetmesi mümkündür. Ancak hemen toparlanır, çünkü ayaklarının üzerine sağlam bir şekilde basması gerektiğinin farkındadır. Duygusal konularda ise güvence ihtiyacı fazlasıyla ön planda olduğundan objektif tarzda düşünmeye çalışır. Çünkü yaş tahtaya ayak basmaması gerektiğinin bilincindedir. Açık ve yalın şeylerden hoşlanır, temkinli ve dikkatlidir. Çevre ilişkilerine değer verdiği için, seçeceği eşin veya sevgilinin aklı başında biri olmasını ister. Amacı sağlam bir evlilik veya aklı başında bir ilişki yaşamaktır. Bu arada Satürn geri hareketinin başlaması ile, Venüs Oğlak burcu seyri tabii ki geçmişle alakalı konuları da gözler önüne getirir. Duygularını göstermek ve ihtiyaçlarını dile getirmekten çekinir. Aile, iş, ev veya sosyal yaşamla alakalı konularda ancak ve ancak çok güvendiği insanlarla sıkıntılarını paylaşabilir. İç huzurunu önemser ve yeni bir sayfa açabilmek için dayanılmaz bir istek duyar.

Eğer gizli bir ilişki yaşıyorsa ve bu beraberlik kimi zaman kendini tanımlamasında karmaşa, şüphe ve bulanıklığa yol açabilir. Aslında doğru bildiği yolda ilerlemekten yanadır. Fakat kafasının içinde bir şeyleri tam olarak yerli yerine oturtamayınca gittiği yolun yanlış olduğuna kanaat getirir. Çünkü zaman durmuş gibidir. Ne ileri ne de geriye gitmek mümkün değildir. Aşırı duyarlılık halinde kimi zaman kitlenir kalır. Venüs bu arada Satürn geri hareketiyle zorlayıcı bir görünüm yapacağı için doğal olarak eşleşim haritasında zorlayıcı açılar olan çiftler birbirinden kopabilir. Tekrar geri dönüş var mıdır sorusunun cevabı tamamen eşleşim haritalarınızda gizlidir. Eğer kadersel temas yüksekse doğal olarak giden veya vazgeçen kişi Haziran ayı sonrası büyük bir ihtimalle tekrar geri dönecektir. Aslında burada yapılması gereken öncelikle sakin olmaktır. Ne keskin kararlar vermeli ne de çaresizmişsiniz gibi düşünülmemelidir. Bu gelgitler sırasında yapılması gereken öncelikle hakikatlerin ışığı altında ilerlemek ve ilişkiyi iyice analiz etmektir. Bu analiz, Haziran ayına kadar geçerlidir. Fakat bu ay ki önemi Venüsün tetikleyici bir güç olarak ön planda yer alması yüzündendir. Eğer temeli güçlü bir ilişkiniz varsa, Venüs Oğlak burcu sürecini, beraberliğinizi sağlam bir temele oturtmak için geçirebilirsiniz. Eğer bu ilişki gerçekten bitmişse o zaman kendinize yeni bir yol çizmeniz en doğrusudur. Eğer aranızdaki kadersel temas güçlüyse, zaten tekrar bir araya geleceğiniz açıktır. İlişkisi olmayanlar için bu süreç özellikle geçmiş tecrübelerinizi gözden geçirerek ilişki konusunda bilinçli seçimlerde bulunmanızdır. Ancak bunu yaparken kendinize yüklenmenin, inzivaya çekilerek hayattan küsmenin anlamı yoktur. Bazılarınız için Venüs-Oğlak burcu seyrinin anlamı, yakın çevrenizde bulunan bir büyüğünüzün size evlilik konusunda yardımcı olmasıdır. Sizden yaşça büyük, olgun birini önerebilir. Ancak böyle bir durumda benim size tavsiyem ne olursa olsun, Haziran ayına kadar acil kararlar vermemeniz ve karşınızdaki kişiyi derinlemesine gözden geçirmenizdir.

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Merkür etkisi altında, zihinsel olarak, yuvanız ve yaşam koşullarınızı, ailenizle olan ilişkinizi ve varoluşunuzun temelinde yatan duyguları tek tek gözden geçirebilirsiniz. İçinizdeki bir ses –Gitmeliyim der gibidir. Duygularınız ihtiyaçlarınız konusunda insanlarla aranıza belli bir mesafe koyma gereği duyabilirsiniz. Eviniz sınırları içinde o sırada sorunlar varsa, yükünüz ağırsa veya canınızın sıkkın olduğu bir devre ise biraz önce sözünü ettiğim her şey çok daha baskın bir şekilde kendini hissettirir. Bir yandan sıra dışı bir şeyler yapma arzusu diğer yandan koşulların yetersizliği canınızı sıkmaktadır. Tarafsız düşünmeye çalışırsınız. Ancak durumunuz gereği kapana kısılmış gibisinizdir. Bazen tedirginlik hakikaten rahatsız edicidir. Yüzleşmelerde bulunmak öyle pek de arzu ettiğiniz bir şey değildir. Sizin ihtiyacınız, bir an önce amaçlarınızı gerçekleştirebileceğiniz bir alanda yaşamak ve özgür olmaktır. Belki de bu yüzden kimi zaman sanki çok rahatmışsınız gibi dışa karşı maske takarsınız bazen de tam tersine her şeyi gönüllü bir şekilde kabul edersiniz. Gördüğünüz gibi bu enerji zorlayıcı gözüküyor. Peki ne yapmalıyız ki bu süreçte zihnimizi toparlayalım? Öncelikle bireylik duygunuzdan tabii ki taviz vermeyiniz. Çünkü bu size has bir duruş ve bozulmaması gerekiyor. Ardından ne olursa olsun evin içine kapanmayın ve sosyal hayatın içinde mutlaka yer alın. Kendinizi zorlayın edin ama evin içinde hapsolmayın veya sizi baskı altına almalarına izin vermeyin. Duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı başkalarının anlamasını beklemek yerine, iradenizi güçlü tutarak dış dünyada hakimiyetinizi tescil ettirin. İş hayatınıza önem verin. Ne olursa olsun yeteneklerinizi bir iş alanında mutlaka ifade ederek ilgiyi üzerinize toplamayı başarın. Yani bu süreçte entelektüel becerilerinizi geliştirmeye devam edin. Bütün bu noktalara dikkat etmeniz halinde hem kendinizle barışırsınız hem de boş yere kısılıp kalmaktan uzak durursunuz.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında aşk hayatınızla alakalı yaşam evinizde etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri, kendinizi ifade gücünüz, canlılığınız, bireysel isteklerinizi aşk hayatınızla ilgili meselelerde odaklayacağınızı görmekteyiz. Ancak Güneş her ne kadar burcunuzla uyumlu bir açı oluştursa da dikkatli olunmadığı takdirde sizi yanılgılara kolaylıkla sürükleyebilir ve gerçeklerden uzaklaştırabilir. Eğer siz, bu dönemi olumlu olarak değerlendirmek istiyorsanız lütfen gerçekçi olunuz. Görmek istediklerinizi değil, gerçeği anlamaya çalışınız. Sanatsal yönde bir mesleğe sahipseniz bu dönem gayet yararlı geçebilir. Yeteneklerinizi ve potansiyel gücünüzü gösterebilme fırsatı bulabilirsiniz. Aşk hayatınız açısından güçlü bir romantizm, fantezi yaşamınızı destekleyebilir. Sevdiğiniz kişilere karşı daha merhametli, yardımsever davranmanızı sağlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, karşınıza çıkabilecek fırsatlar veya bazı gelişen olayların başta belirlediğiniz hedeflerden sizi uzaklaştırmamasıdır. Gözünüz boyanabilir veya hiç olmadık kararlar alabilirsiniz. Hızla gelişen olaylar karşısında asıl gitmeniz gereken yönden uzaklaşabilirsiniz. Bu enerjinin bu yönlerinin farkında olarak tutarlı bir yol izlerseniz bu dönemde kendinizi iyi hissetmeniz mümkündür.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında aşk evinizde seyrini sürdürecek Mars, aşka hazır hale gelmenizi sağladığı gibi, karmaşa, sertlik ve keskin uçlu hareketlerden uzak durmanız anlamında etki ediyor. Yani dürtülerinizi yumuşatıyor ve aşk sarhoşluğuna meyil oluşturuyor. Romantizm, uyumluluk, aşkla yol alma arzusu derinleşiyor. Aşk evinde ilerleyen Mars sanki bir yaprak misali suyun üstünde narin bir şekilde ilerlememize destek veriyor. Aşk hedefimiz, amacımız güven duygumuz haline geliyor. Savaşmaktan kaçınıyor, engellerin üstünden kolayca atlamak istiyoruz. Bu devrede tüm isteğimiz hayal kırıklıklardan uzak, sorunlardan olabildiğince kaçarak kendimize bir dünya yaratmak. Aşkı hedefliyoruz ve hayallerimizin peşinden giderek ona ulaşmayı arzuluyoruz. Endişelerimiz böyle bir etki altında azalıyor, rüyalar, fanteziler çoğalıyor, sınırlardan kurtularak sınırsız bir aşkın dehlizlerine dalıyoruz. Cinselliğe yaklaşımımız, tutkuların ateşinde yanmaktan ziyade, romantik bir sevdanın peşinde koşmak tarzında gelişiyor. Mars kadının haritasında erkeğin simgesi olduğuna göre bayan akrepler bu dönemde aşk konusunda oldukça şanslılar. Yaşamlarına giren kişi veya ilişkilerinde gayet hoş bir zaman geçirebilirler. Bay Akrepler ise, davranışları ve romantik tavırları nedeniyle kadınlar tarafından tercih edilebilirler. Mars Balık burcu sürecinde
zevk aldığınız şeyleri ve içinizden gelenleri keşfetmek arzumuz öylesine yoğun ki, aşkın kapımızı çalıp yorulmasına bile gerek yok. Çünkü biz zaten onu kapıda bekliyor olacağız.

İŞ VE KARİYER

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek kariyer evinizin yöneticisi Güneş, özgürlük ihtiyacının gayet önemli bir göstergesidir. Yani kişi kariyer anlamında kendi seçimlerini yapmak ve yolunu çizmek, toplum içindeki yerini belirlemek için bir dürtü hissetmektedir. Şu anki konumu ne olursa olsun, ister çalışan ister evinde oturan veya çalışmaya karar vermiş bir kişi olsun farketmez kendini göstermek diğerleriyle ilişki kurmak ihtiyacı yoğundur. Fakat işin ilginç tarafı, bu özgürlük ihtiyacına rağmen kişinin kendi içindeki korkuları, saplantıları veya ailevi nedenleri, işindeki sorunları bu özgürleşmenin önünde bir barikat oluşturur. İşte bu tarihler arasında iş hayatınız ve toplumsal aktivite içinde kimliğinizi tam anlamıyla sergileyememenizin nedeni bu kişisel barikatlardır. Öncelikle bu süreç içinde doğru kararlar alabilmek, yeni bir yön tayin etmek için siz Akreplerin yapması gereken en önemli şey veya dikkat etmeniz gereken ön önemli nokta kendi hayatınızın kararlarınızı hiçbir neden, baskı veya kişiler sebebiyle ertelememenizdir.

Eğer siz işinizde sorunlar yaşıyorsanız ve bu sorunları aşamıyorsanız verimli bir şekilde çalışmanız mümkün değildir. Patronunuzun baskına boyun eğmek, iş bulamak kaygısıyla huzursuz bir ortamda çalışmak zorunda kalmak, hiç istemediğiniz halde bugüne dek oluşturduğunuz bilgi ve tecrübelerinizin haricinde bir görev almak tabi ki güç ve kontrolünü elinde tutmaktan hoşlanan bir Akrep için oldukça zordur. Fakat ülkenizin içinde bulunduğu, çalıştığınız şirketin sektördeki yeri veya bütün dış etkenler üzerinizde baskın olduğu için, ben artık şunu yapacağım demek de suya yazılan yazıya benzer. Yani yazarsınız ama izi kalmaz. İşte bu tarihlerde kendinizi güçlü bir şekilde ifade edemediğinizi hissettiğinizde bunun için kendinize yüklenmek, başarısız olduğunuzu düşünerek gerilim altına girmek gibi durumlardan uzak durunuz. Yapılması gereken şu an için, ortamın akışkanlığında kimlik duygunuzu ve kendinize olan güveninizi yitirmeden ayakta durmaya çalışmaktır. Bazen hayat bir noktaya sıkıştırır ki insanı ve seçenekleri en aza indirir. Ya o der, ya bu. Aslında ikisi de size uymuyordur ama doğal olarak şu anda elinizde olanın hiç yoktan iyi olduğunu, güvenli olduğunu düşünerek sürdürürsünüz. İşte bu tarihler arasında kendinizi tam olarak ifade edememenizin nedenleri hemen hemen budur.

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Jüpiter astrolojik olarak bir çoğunuzun bildiği gibi ilahi bir yardım gibidir. Geçtiği alanda genişlik, bereket ve gelişme yaratır. Koç burcunda ilerleyen bir Jüpiter insanın anlam arayışında kendisi ve isteklerini gerçekleştirme arzusunun yoğunluğu demektir. Günlük rutinler, çalışma hayatı, hizmet konularındaki görüşleriniz yavaş yavaş değişmeye başlar. Ne olursa olsun özgürlük ihtiyacınız yükselir. Açıkçası randımanlı çalışmak ancak ve ancak çok sevdiğiniz bir işi yapıyor olmanıza bağlıdır. Dokuz altı diyebileceğimiz işler yerine serbest çalışma, istediğiniz saatlerde işe gitme, üzerinizde denetim uygulanmaması şartı öncelikle baskın hale gelir. Kişi bu enerji altında şuna çok dikkat etmelidir. Kendini keşif ve yetiştirme. Abartılı tepkilerden uzak olma. Çevresindeki insanlara baskılar uygulama, şartlarının farkında olma. Hoşgörüsüz yaklaşımlar, tahammülsüzlük, sabırsızlık, istediği şeyin istediği anda olması arzusu kişiyi sağlık olarak rahatsız edebilir. Sabır kelimesi sizin için anlamı yitirir hale gelebilir. İş yerinin kuralları, ilişkilerinizdeki tuhaf halleriniz çevrenizdeki insanların sizden uzaklaşması anlamına gelir ki, çok dikkatli olmak lazımdır. Tabii ki dilediğiniz gibi yaşamak hakkınız. Ancak eğer işinizde yetkisiz iseniz, gerçekten bilginiz az ise, biliyormuş gibi hava vermeniz son derece yanlıştır. Gelişiminiz için sabırlı olmanız gerektiğini unutmayınız. Bir diğer önemli konu. Sağlık. Yıllık muayenelerinizi, özellikle check-up olarak yaptırırsanız son derece faydalı olur. Bu enerjiden önümüzdeki dönemlerde sıkça söz edeceğim. Ancak şu var ki, gereksiz yüklerin altında sırf kendinizi göstermek için girerek baskı altında kalmayınız. Yaptığınız işin, yaşamınızın ve kendinizin farkında olunuz. Ayrıntılara dikkat edin. İşinizde ustalaşın.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Akrepler, 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan-Kova burç düzlemi üstünde oluşacak Dolunay mesleki konularda kendinizi güçlü bir şekilde gösterme ihtiyacınızı iyice belirgin hale getirir. Bulunduğunuz alanda liderliği ele geçirmek ve tek söz sahibi olmak arzunuz yoğundur. Bu yoğunluk sizi yeni bir iş sahibi olmanızda, iç dünyanızdaki güvence olgusunu gözden geçirmenizde, şu anki sorunlarınızı daha net görebilmenizde yardımcıdır. Kimi Akrepler için bu durum iş yerinizde yapılacak yeni bir değişimin işareti, karşınıza çıkabilecek bir teklif veya bir yenilik sayesinde isminizi bulunduğunuz alanda duyurabilmeniz anlamı taşıyabilir. İşte bugün özgüveninizin bu denli yüksek oluşu, ailevi konularda veya yuvanızla alakalı mevzularda kendinizi özgür bir şekilde ifade etme arzunuzu yoğunlaştırabilir.

Kimileriniz yeni bir yuva kurmak bazılarınız ise, yerleşim yerinizi değiştirmek için harekete geçebilirsiniz. Yalnız ben gerek mesleki ve gerekse ailevi konularda sakin olmanızı ve durumlar net olarak yerine oturmadan hareket etmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bugünkü karar belli bir baskı altında verilebilir. Hani bazen bir olay olur ve biz yeter diyerek acil bir karar alırız. Eğer böyle bir baskı altında iseniz lütfen sakin olunuz. Çünkü gelişmeler istediğiniz yönde ilerlemeyebilir. Biz önlemimizi alalım da, sonradan pişman olmayalım. Dolunay zamanları ani değişimler için uygun değildir. Olayların tam oturması, açıklığa kavuşması için temkinli olma vaktidir.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Mars, hem çalışma evinizin hem de burcunuzun ikinci yöneticisi olarak önem taşımakta. Ancak Şubat ayındaki etkisi öyle savaşarak, güç ve kontrol arzusuyla hakimiyet kurmaya çalışarak bir şeyleri elde etmekten yana olmadığımızı gösteriyor. Zaten Mars bu süreçte aşk evimizde yer alacağı için aşktaki etkisi çok daha yoğun. Ancak şu var ki, Jüpiterin çalışma evimizde ilerlemeye başlamasıyla eskiye oranla iş hayatıyla ilgili meselelerde biraz daha bencil düşünmekten yanayız. Hayıl kırıklıklarından uzak durarak hedefimize varmak istiyoruz. Böyle bir etki altında eğer sanatla, tasarımla ve edebiyatla, güzelleştirmeyle, hayallerin gerçeğe dönüştürülmesiyle ilgili bir meslek dalında çalışıyorsak başarılı eserlere imza atmamız mümkün. Ancak sert rekabetin geçerli olduğu, hiç kimsenin gözyaşına dahi bakılmayan bir ortamda görev alıyorsak dikkat edeceğimiz en önemli unsur, teslim olmamak, birilerinin bizi etkilemesine yoldan çıkarmasına izin vermeden usulca engellerin üstesinden gelmek olmalıdır. Burnunuzun ucunu görmek zorundasınız. Çünkü hayat kırılgan insanlar için fazlasıyla yorucu. Kaldı ki Akrebin özünde mantık var. O zaman bu süreçte yaratıcı özelliklerinizi mutlaka öne çıkarmalı, kendinizi aşabilmelisiniz.

Para Konuları

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Akrepler, 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey-Güney Ay düğüm geçişi, maddi ve manevi kazanç konularının yaşamınızda son derece önemli hale gelmesi ve ilerleme arzunuzun yükselmesi şeklinde özetlenebilir. Bu arzu öylesine güçlüdür ki, bir adım atarken hata yapmaktan oldukça sakınırsınız. Para konusunda sezgilerinizi yükseltici olan bu geçiş, özellikle mistik uğraşılar, danışmanlık, yayıncılık, ticaret, tercümanlık, rehberlik, araştırmacılık ve hukuk konularında elde edilebilecek gelirlerin işaretidir. Kişi inandığı bir dava üzerinde her türlü mücadeleye hazırdır. Para konusunda 1-kendi işinizden elde edeceğiniz gelirler 2- Başkaları kaynaklı maddi kazanç olmak üzere iki şekilde düşünürsek, bu geçiş süresince kişinin 1 numaralı seçenek üzerinde yoğunlaşması çok daha yararlı olur. Ayrıca Kuzey düğüm Yay burcu geçişi size kazançlı çıkabilmeniz için gerekli olan sezgi gücünü kazandırır. Böylece deyim yerindeyse kişinin burnu iyi koku alır demek doğru olur. Eğer parasını bir alanda değerlendirmek istiyorsak, bu yolun kendisi için doğru veya yanlış olup olmadığını hissederek kendini koruma altına alabilir. Bu dönemde projeler, yazım ve konuşma yeteneğiniz yoluyla kazanç elde etmeniz mümkündür. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta, kararlılıktır. Yani maddi ve manevi konular üzerinde kendinizle çelişmeden, ne istediğinizi bilen biri olarak hareket etmenizdir. Böylelikle, acaba doğru mu yoksa yanlış yolda mıyım diyerek zaman kaybetmemiş veya birilerinin etkisi altında kalmamış olursunuz.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında, başkaları destekli kazanç evinizin yöneticisi olan Merkürün Balık burcundaki seyri parasal konularda özellikle dışarıdan elde etmeyi düşündüğünüz gelirlerle alakalı olarak tarafsız ve objektif düşünmek gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu konuyu ne kadar az ciddiye alırsanız o denli sıkılmanız mümkün. Yani çıkarlarınızı iyi kollamak son derece önemli. Bu tarihlerde detayları asla gözden kaçırmamak lazım. Parasal konularda söylenenlere veya size söz verilenlere göre değil, elinizdeki miktara göre düşünmek gerekiyor. Hayali projeler, planlardan ziyade gerçekçi kazanımların peşinden gitmek gerekiyor. Ayrıca bu enerji altında kazanç konularında sabırlı olmak son derece önemli. Kazancın size tam olarak ulaşması için belli bir sürenin geçmesi gerektiğini anlıyoruz. Yani adımınızı attığınız bir konuda, şu anki duruma değil, ilerisine bakarak hareket etmek faydalı. Yine bu etki altında hayaller çok zengin. Yani şuradan şu gelir, buradan da bu gelirse tarzı geniş zamanlı ve tam olarak belli olmayan ama umut edilen kazançlar ön planda. Kendinizi ifade ederken konuşmalarınız yani parasal mevzularda genel olarak belli bir iyimserlik söz konusu. Sorunları görmezden gelmek veya olabilecek zorlukları düşünmek dahi istemeyebilirsiniz. Tabi ki pozitif düşünmek gayet iyidir. Fakat gerçeklerin size ulaşması söz konusuysa. Benim önerim öncelikle size ne teklif sunuluyorsa sunulsun veya önünüze ne fırsat çıkıyorsa çıksın bunu belli bir ciddiyete dökmeniz. Yani lafla peynir gemisi yürümeyeceğini veya bu bakış açısıyla herhangi bir girişimde bulunmanın mümkün olmayacağını anlamanız. Her şeyi garanti altına almaya çalışmanız, kazancınızın sürekliliği açısından önemli gözüküyor. Hayal kırıklığına uğramamak için her türlü önleminizi alın, olur da bir şey gerçekleşmezse en azından tahmin etmiştim diyebilirsiniz.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-4-5-6-14-15-18-19-22-23-26-27-28
Zayıf Enerjili Günler: 2-3-9-10-11-16-17
Aşkta En Şanslı Günler: 4-5-6
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 24-25
Yeniay: 22-23
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 9-10-11
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER