@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.12.2013

Aralık 2013'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Astrolojik olarak zor denebilecek bir ay yaşayacağız. Dikkatli olmak ve olayları sakin bir şekilde karşılamak gerekiyor. Astroloji Uzmanı Asude Argun, Aralık 2013'te astrolojik olarak öne çıkan tarihleri ve olayları Pudra.com'a anlattı.

Aralık 2013'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Aralık 2013'ün astrolojik olarak önemli tarihleri
Astrolojik göstergeler açısından bu aya bakarsak;

En öne çıkan konu, cesur Mars’ın nazik Venüs burcundaki yolculuğu… Girişim gücünü, cesareti anlatan Mars her zaman yol almak, ilerlemek, gücünü ortaya koymak ister. Onu enerjik, yaratıcı küçük bir oğlan çocuğu gibi düşünün. Arkadaşlarıyla oynaması enerjsini sağlıklı atmasına sebep olur. O da halinden mutlu kimseyi üzmez. Gezegenin enerjisini rahat attığı burçlarda olması özel önem taşır. Astroloji eğitimlerinde buna, asalet denir. Mars’ın rahat ettiği, asalet kazandığını burçlar, Koç, Akrep ve Oğlak’tır. Bu burçların tam karşısında olduğunda Terazi, Boğa ve Yengeç burçlarında zorlanır. Yani arkadaşlarıyla oynayan o çocuk, bu kez bir güzel bir davettedir. Ama canı sıkılır, enerjisini atamaz ve ortalığı dağıtır.

Terazi burcu kibarlığı, nezaketi, hoşluğuyla öne çıkan bir burçtur. Hareketli Mars bu burçta hiç de rahat etmez. İlk başta güzel ortama ayak uydurmaya çalışsa da sonunda enerji patlaması yaşaması olasıdır. Kişisel olarak, gücünüzü, kararlılığınızı ortaya koyduğunuz konularda zorlanabilirsiniz. Enerjinizi harcamanız güçleşebilir, öfkeniz artabilir. Güzel başlayan, iyilik olsun diye yapılan işlerde ciddi sorunlar çıkabilir. 6 Aralık’ta başlayan bu süreç 26 Temmuz’a kadar sürecek. Sıra dışı bir şekilde uzun geçen bu süreçte, 1 Mart ile 20 Mayıs arasında, Mars’ın geri harekette olması daha da zor durumları anlatıyor. Bu aydan başlayarak, Ağustos’a kadar enerjinizi kontrol etmelisiniz. Bunun yolu, onu zarar vermeyecek alanlarda harcamak. "Sakin dururum, hareket etmem, sabırla aşarım" diye düşünürseniz yanılırsınız. Oysa enerjinizi yumuşak bir şekilde atmanın yollarını bulursanız rahatlarsınız. Mesela yürüyüş yapmak en iyisi olur. Ama dikkat, spora fazla yönelirseniz sakatlanma ihtimaliniz olabilir. Kendinizi yormamalısınız. Uzman doktorlar eşliğinde yapılan nefes çalışmaları çok iyi gelir. Zorunlu haller dışında estetik operasyonları hiç önermem. Ameliyat olmanız gerekirse, ödem, kanama, iltihap gibi konulardan sakınmak için, sonrasında çok iyi dinlenmelisiniz. Özellikle Mars yönetiminde bir burçta doğduysanız, haritanızda etkisi fazlaysa daha dikkatli olmalısınız. Koç’lar, Akrep’ler, Oğlak’lar, yükselenleri bu burçtan olanlar ya da haritasında Ay burcu, yükselen burç yönetici Mars etkisinde olanlar kontrollü olmalılar. Enerjiyi sağlıklı akıtmanın yollarını bulmazlarsa, başta sağlık olmak üzere, ilişki, para gibi konularda zorlanabilirler. Bu süreç ülkemiz açısında da oldukça kritik bir dönemeci ifade ediyor. Millet olarak da tepkilerimizi kontrol etmeliyiz. Topraklarımıza, iç güvenliğimize, ordumuza, gençlerimize yönelik konularda daha hassas davranmalıyız. Enerjimizi boşa harcamamak için sabırlı olmalıyız. Böylece krizleri fırsata çevirmenin mutluluğunu yaşayacağız.

Ayın bir diğer önemli konusu, Mars’ın agresifleşmesine sebep olan Terazi burcu ilgili… Terazi burcunun yöneticisi, Venüs 21 Aralık’tan başlayarak 31 Ocak’a kadar geri harekette olacak. İlişkilerde diplomaside, maddi konularda, değer yargılarında ters giden şeylerin olması olası. Mars’ın Venüs yönetimindeki bir burçta olmasıyla ilişki kaynaklı mücadeleden sakınmalısınız. Onun yerine, neye, kime, ne kadar değer verdiğinizi gözden geçirmelisiniz. Evlilik, ortalık, anlaşmalar için çok da rahat olmayan bu süreci iyi yönetmelisiniz. Zorunlu haller dışında estetik olarak yapılacak uygulamalar uzak durmalısınız. Basit bir kremin bile yan etkisini görebilirsiniz. En iyisi bildiğiniz, klasik yöntemlerle ilerlemeniz olacak.

Aralık 2013'ün önemli tarihleri:
5 Aralık: İletişim gezegeni Merkür Yay burcuna giriyor. 24 Aralık’a kadar rahat etmediği bu burçta yoluna devam edecek. Aklınızın karıştığını, kolay karar veremediğinizi görebilirsiniz. Daha felsefi düşünüp, geniş açıdan bakmaya çalışırken detayları kaçırabilirsiniz.

6 Aralık: Savaşçı Mars, barışçı Terazi burcundaki yoluna başlıyor. 26 Temmuz’a kadar sürecek bu zorlu süreçte, diplomasi savaşlarından uzak durmalısınız. İyilik için başlayan girişimler altındaki öfkeyi hissedebilirsiniz. Aralık ayına genel anlamda bakarken bu konuyu özetlemeye çalışmıştım.

13 Aralık: Şans gezegeni Jüpiter’le, sorumluluk gezegeni Satürn arasında, uyumlu enerjiyi anlatan üçgen açı gerçekleşiyor. Birkaç gün öncesine ve sonrasına yansıyacak bu etki, sorumluluklarınızı düşünerek hareket ettiğinizde, destek geleceğini anlatıyor. Engelleri aşmak için yardım alabilirsiniz. Kararlı olmanın, endişeden arınmanın ne kadar işe yaradığına şaşıracaksınız. Gelişmek için bundan güzel fırsat olamaz. Önünüzdeki engellere değil, ufka bakarak ilerleyin.

16 Aralık: 3 Aralık’ta doğan Yeniay, en üst seviyeye gelip Dolunay’a ulaşıyor. Etrafınızdaki olaylar da en net seviyeye varacak. Duygusal davranmamak için, Dolunay öncesi ve sonrası birer gün daha düşünüp, 3 gün boyunca mümkün olduğu kadar sabırlı olmalısınız. Sessizlik orucu iyi gelecek.

21 Aralık: Güneş kararlı Oğlak burcunda… Gelecek ay sonuna kadar devam edecek bu süreçte, olayları daha net görecek, azimle yol alacaksınız. Ailevi, geleneksel konular daha öne çıkabilir. Toplumsal kurallar, yapılması gerekenler, sorumluluklar ağır basacak. Adımlarınızı iyi belirler, acele etmeden adım adım giderseniz, zirveye varmak için şanslı olacaksınız. Endişeleri geri de bırakmış olmalı, toparlanmalısınız.

21 Aralık: Güzellik, estetik ve zarafetin gezegeni Terazi, 31 Ocak’a kadar sürecek olan geri hareketine başlıyor. İlişkilerinizde ters giden şeyler olabilir. Değer yargılarınızı gözden geçirmenize sebep olacak sorunlar yaşayabilirsiniz. Geçmiş ilişkileriniz tekrar gündeme gelebilir. Dönüp gelen sevgilinizle, eşinizle ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

25 Aralık: Cesur Mars tereddüt ettiği burç Terazi’deyken, sıra dışı gelişmelerin gezegeni Uranüs’le karşıt açıda olacak. Birden bire ortaya çıkan olaylardan, normalden fazla etkilenip sert tepki verme ihtimali çok yüksek… Ancak Mars’ın yaza kadar durumunu düşünerek hareket etmek iyi olur. Verdiğiniz tepkinin fazlaca yankılanacağını bilmelisiniz. Gerginlikler sebebiyle, ilişki zincirinizin kopmaması için zayıf halka siz olmamalısınız.

30 Aralık: 3 Aralık’ta doğan Yeniay bitiyor, bir yenisi doğuyor. Bu tarihten önce elinizdeki işleri bitirmeniz, yeni işlere yeni yılın ilk günü başlamanız anlamlı olur.

31 Aralık: Senenin son gününde enerjisi düşük olan Mars’ın, güçlü Pluto ile kurduğu sert kare açıya dikkat etmek gerekir. Birkaç gün boyunca, her türlü tartışmadan uzak durmalısınız. Basit bir sebeple başlayan olaylar, etrafınıza yayılıp toplumsal düzeye gelebilir. Her türlü savaştan, terörden sakınmak gerekir. Bunları yapan ya da etkiye maruz kalan olmanızın hiçbir önemi olmadığını önemle hatırlatmak isterim.
Hepinize güzel bir Aralık ayı diliyorum.

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.asudeargun.com
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun
twitter.com/AsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER