mynet 07.04.2010

Aslan burcu aylık yorumu (Nisan)

Aslan burcu, Nisan ayında aşkın zirvelerinde dolaştığınız veya ilişkide sorunlar varsa yenilik arayışına geçeceğiniz bir ay sizi bekliyor.

Sevgili Okurlarım, Nisan ayının sizlere huzur, mutluluk, şans ve güzellikler getirmesini dileyerek yorumunuza başlamak istiyorum.


Aslında hepimiz bu dünyanın sınırları içinde birlikte yol alıyoruz. Acılarımızla, mutluluklarımızla ilerlemeye çalışırken çoğu zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu desteklerden biri de Astrolojinin güçlü rehberliği olabilir. Lütfen aylık yorumunuzu çok dikkatli bir şekilde gözden geçiriniz. Çünkü her ayrıntının ileride işinize yaraması mümkündür. 17 Nisan akşamı geri hareketi başlayacak Merkür gezegeninin etkisini göz önüne alarak şimdiden bilinçli gözden geçirmelerde bulunmalı, acele kararlar verilmemelidir. Evrensel enerjiler Nisan ayında bizleri uyarıcı, bundan sonraki yolumuzu çizebilmemiz adına kılavuzumuz olabilir. Bastığımız yeri, varmak istediğimiz hedefi ve bunun adına yapılması gerekenleri tespit edebilmek için şimdi beraberce burcunuzun yorumlarını gözden geçirelim.

Herşey umduğunuzdan daha güzel olsun.

Sevgilerimle,
iremSU

Aşk ve İlişkiler

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek olan Mars gezegeninin etkisinden Nisan ayında da söz edeceğiz. Ancak bu ay farklı enerjiler altında olduğumuz için Mars etkisi doğal olarak bazı değişik yansımalar anlamına gelebilir. Aşk hayatınızla ilgili konularda bu ay ilişki evinizin asıl yöneticisi Uranüsün Satürnle olan bir karşıtlığı söz konusu. Bu durum oldukça önemli. Mars bildiğiniz gibi burcunuzda ilerlediği için son aylarda sıkça sözünü ettiğimiz bir enerji. Bazı aylarda temkinli olmanızı kimi aylarda ise aktif bir güç olarak kullanılması gerektiğinden söz ediyorum. Aşk evinizin yöneticisi Jüpiter ise 2010 yılında birleşik kazançlar evinizde ilerlediği için doğal olarak ilişkilerde eş bağımlılığını getirdiği gibi sorunlar olsa da, elele vererek çözüme kavuşturmanızda ilahi bir destek olarak hala size yardımcı bir güç olarak görünmekte. Mars gezegeninin bu ay toplumsam imaj evinizdeki Güneş, Merkür ve Venüsle yapacağı sert açılar özellikle Nisanın ilk haftası ve Nisanın son haftasında önemli gözüküyor. Ayrıca Merkürün geri hareketini de hesaba katarsak bu ay ortasından itibaren iki düşünüp bir konuşmak ve geçmişi şöyle bir gözden geçirmek diğer burçlar gibi sizin içinde önemli gözüküyor.

Mars gezegeni burcunuzda ilerlemesini sürdürürken 2 Nisan tarihinde Boğa burcunda ilerlemeye başlayan Merkürle burç görünümlüğü oluşturuyor. Yani henüz aralarında belli bir açı yok ancak Boğa-Aslan arasındaki 90 derecelik görünüm tetiklenmiş oluyor. Bu görünüm liderliğini dış dünyada bir başkasına kaptırmak istemeyen Aslan için düşündürücü. Çünkü Boğada ilerleyen Merkür ağır, sakin adımlarla ilerleyerek ileriye yönelik olarak ilişkinizde ne kadar güvende olduğunuzu sorgulamanızı istiyor. Aslan için bu sorunun cevabı gayet basittir. Benim olduğum yerde güvensizlik diye bir kelime olabilir mi? tabii ki ben haklıyım ve düşünmeme dahi gerek yok. Ben ne dersem o olur. İşte bu mantık Merkürün Boğa sesini susturacak gibi görünse de, ilişkinizin öncelikle toplum içindeki yerini, birbirinizle olan iletişiminizi, ileriye yönelik hedeflerinizi hafif hafif sorgulamanız gerektiğini görüyoruz. Bu etki altında biriniz veya her ikinizin iş sorunları, yükümlülükleri, sorumlulukları açısından birbirine destek olmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Her iki kişi veya direkt olarak siz krallığınızı, kraliçeliğinizi kaptırmak niyetinde olmadığınız için özellikle para ve değerleriniz, iş hayatınız ve ailevi ilişkileriniz konusunda fikirlerinizi, inandıklarınızı gayet net bir şekilde ifade etmeye savunmaya kalkışabilirsiniz.

Eğer partneriniz inatçı veya sizin gibi kendi alanını korumaktan yana bir kişi ise, aranızdaki iletişimsel bozukluk belki yuvanız veya beraberliğinize zarar getirmez fakat karşılıklı inatlaşmalar, çekişmeler, soğuk-sıcak bir savaş şeklinde sürebilir. Bu tartışmaların çoğunluğu duygusal konularda olmaktan ziyade, tamamen para, mesleki, toplumsal konularda yoğunlaşabilir. Ya eşiniz çok aşırı çalışıyor, iş sorunları yaşıyordur ya siz bu türden problemler yaşıyorsunuzdur. Tabii ki bu arada Venüs gezegeninin Boğa gibi yöneticisi olduğu bir burçta yer alması aranızdaki tutkuyu, cinselliği tetiklediği için dışarıda kavgalı, tartışmalı olan siz bütün bu sıkıntıları cinsel paylaşımlarınızla gidermeye çalışabilirsiniz. Ancak tarihler 17 Nisan akşamını gösterdiğinde hatta bir hafta öncesi(gölgeli günler) Merkür geri hareketine başladığında birbirinize karşı anlayışlı olmanız gerektiren süreç başlamış demektir. İşte bu tarih Mars ve Merkür arasındaki iletişimsel bozukluğun veya görüş farklılıklarının yarattığı çekişmelerin, geçmiş konular ve kararlar üzerinde oluşacağını söyleyebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken konu, birbirinizle yol almak istiyorsanız gereken desteği vermenizdir. Belki önemli bir karar arafesinde olabilirsiniz. Böyle bir durumda çekişmek yerine elele ne yapacağınızı planlamak ve bu planı geri hareketin bitiminde uygulamak çok daha yararlıdır.

31 Mart-24 Nisan tarihleri arasında Merkür örneğinde olduğu gibi Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni bir Aslan için, Mars desteğini de göz önüne alırsak ilişkideki güçlü kükreyişinin işaretidir. Ancak bu kükreyişin ana notalarında partnerine veya karşı cinse duyduğu cinselliğin tınıları vardır. Yani ben liderim ve senin üzerinde otorite kurmak istiyorum. İşte bu sesin anlamı hemen hemen budur. Peki bu durumda ne olur. İlişkinizin kalitesi ve niteliğine göre, ya tenler birleşir aşkın zirvelerinde dolaşılır veya ilişkide sorunlar varsa Aslan yenilik arayışına geçerek bir başka bedenle geçici de olsa ancak gizli bir aşka yelken açar. Çünkü aradığı huzurdur, güvendir. Bunu partneriyle sağlamıyorsa o zaman sağlayabileceği bir başka kişi arıyor demektir. Her Aslan aynı olayları mı yaşar. Bunu tabii ki söyleyemeyiz. Ancak şu var ki, astrolojik olarak Venüs ve Mars arasındaki böyle açılar genel olarak güçlü bir erotizmin simgesidir. Kaldı ki Venüs ve Mars cinselliğin simgesi olan Aslan-Boğa aksında bu görünümü yapmaktadır. Akla başka bir şey gelmesi mümkün değil. Ancak Nisan ayının son günleri oldukça önemli. Öncelikle Marsla olan bu etkileşim her ne kadar rahatlatıcı gibi dursa da, ay sonunda Venüsün Neptünle olan zorlayıcı enerji, ilişkinizle alakalı konularda Nisan başından itibaren bilinçli hareket etmeniz, hayal kırıklığı yaşamamak için akıllıca düşünmeniz gerektiğinin işaretidir. Çünkü yaşanan her ne ise tam olarak kökleşmesi mümkün olmayabilir.

Çok Önemli:
Bildiğiniz gibi Satürn gezegeni Terazi burcunda geri harekette. Bu geri devinim Satürn gezegeninin 7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında bir önceki Başak burcuna geri dönüşüyle, son 2.5 yıllık süreçte özellikle 2009 sonbaharda yaşanılanları tekrar hatırlatmaya başlayacak. Tabii ki bununla kalmıyor. Satürn sizin ciddi ilişki evinizin ikinci yöneticisi. Bu durum, beraberlik, evlilik ve uzun süreli ciddi ilişkisi olanlar açısından önem taşıyor. Satürn Başak burcuna geri döndüğünde Nisan sonunda ilişki evinizin birinci yöneticisi Uranüsle düelloya hazırlanıyor. Bu karşılaşma geçtiğimiz yıl sizleri yoklamış ve ilişkinizdeki zorluklara, gözden geçirmelere sebebiyet vermişti. Bu iki yavaş gezegen parasal konularda da son derece önemli. Onu birazdan para bölümünde ele alacağım.

Peki ne anlama geliyor? Bir yandan evlilik konusunda bireyci, kökleşme karşıtı isyankar tavırlar içinde olmanıza diğer taraftan gelenekler, otorite, disiplin, görev ve sorumluluklar arasında ilişkinizi sahiplenmenize. Bunlar birbirinden doğal olarak farklı duygular. Aslında bu iki gezegen arasındaki görünüm kişileri birbirinden ayırıcıdır. Ancak, ortak paylaşımlar yani para, cinsellik veya v.b karşılıklı çıkarlar evinizde ilerlemekte olan Jüpiter ilişkiyi içten içe besliyor. Yani karşınızdaki kişiye olan bağımlılığınızı devam ettirmenizi sağlıyor. Bir de Neptünün beraberlik evinizdeki uzun yıllardır süren etkisini hesaba katarsak doğal olarak bu ilişkide kafanız karışık olsa da devam etmeyi tercih edeceğiniz açık. Kimi zaman karşınızdakine aşırı düşkünlük, kimi zaman gerçekten seviyor muyum, bazen de bu kadar yol aldım şimdi vazgeçmek niye diyen iç sesiniz size yoldaşlık ediyor. Mars ve Venüs arasındaki görünüm, ardından Venüsün Neptünle olan açısını da hesaba katarsak tutkular ve bu tutkuların ortasında yaşanan bir ilişki bu. Ancak eşleşim haritalarındaki negatif enerjilerin sizi koparabileceği bu ilişkide Nisan sonu oldukça önemli. Hem sahip olduğunuz değerlerinizi gözden geçirmeli hem de aranızdaki bağımlılık mı mecburiyet mi yoksa gerçek sevgi mi? diyerek sorgulamalarda bulunmalısınız. Satürn Başak burcundaki bu geçişi yaparken Uranüsle arasındaki bu zorlayıcı görünüm altında epeyce zorlanmak mümkün. Gerçekçi düşünmek tabii ki çok önemli.

İş ve Kariyer

31 Mart -24 Nisan Venüs ve 2 -17 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda seyrine başlayacak Merkür gezegeni, maddiyat, güvenlik, statü, toplum içindeki yeriniz konularını odak noktanız haline getirmekte. Merkürün 17 Nisan akşamı geri hareketi başlayana kadar, patron ve otorite konumunda bulunan kişi ve kişilerle iş ilişkilerinizi ılımlı bir şekilde sürdürmeniz gerektiğini baştan söylemek isterim. Toplumdaki yerinizi mesleki anlamda belirlemek ihtiyacının yoğun olduğu bu tarihler arasında, kendi gerçekliğinizi yaratabilmek adına daha fazla istekli olabilirsiniz. Eğer işinizden memnunsanız ve güvenceniz açısından rahatsanız bu dönem güçlü ortaklıklar veya güçlü insanlarla olan münasebetlerin göstergesidir. İsteklerinizin gayet iyi bilincinde olduğunuzdan çatışmaya düşmeden görevlerinizi yerine getirebilir, işinize bağlı bir çalışan olarak sorumluluklarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Eğer memnun değilseniz, kim güçlü kim değil tarzı yaklaşımlar veya samimi olmayan hareketler nedeniyle keyfiniz kaçabilir, verimli çalışmanız zorlaşabilir. Hatta genel olarak bir isteksizlik, tembellik hali bile görülebilir. Yerine getirilmeyen sözler veya yaptığınız işin gösterdiğiniz emeğin değerinin bilinmemesi sizin açınızdan hakikaten sinir bozucudur. Belki dışarıda son derece güçlüsünüzdür, fakat gücü elinde bulunduran insanların yanında susmak zorunda kalmanın sıkıntısını yaşayabilirsiniz. Bu durum daha fazla sürerse, şiddetli öfkenizle karşı taarruza bile geçebilirsiniz. Tabi bunları düşünmek dahi istemiyoruz. Onun için, Merkürün gölgeli günlerini de hesaba katarsak 10 Nisan tarihine kadar olan süreçte sakin olmakta fayda var. Şimdi hep beraber Merkür geri hareketinin yansımalarını gözden geçirelim.

Merkür Gezegeni Geri Hareketi Hakkında

17 Nisan(akşam)-11 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda yani kariyer evinizde geri hareketini sürdürecek Merkür gezegeni aşağıdaki konularda son derece önem arzetmekte.

Mesleki kariyeriniz, toplumsal ün, şöhret ve saygınlığınızla ilgili durumlar, otoritelerle olan ilişkiniz(patronlarınız, ebeveynleriniz), sosyal itibarınız(statünüz), kader niteliğinde meslek(yazgınız), işverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınız, yaşam hedeflerinizle alakalı girişimleriniz, yükselişiniz, mesleki sorunlarınız, sosyal mevkiniz, mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz, profesyonelliğiniz ile ilgili tüm konularda Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca:
Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.

Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.

Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz:
Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Para Konuları

Çok Önemli: 7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında geri hareketine Başak burcunda devam edecek Satürn gezegeni, parasal kazanımlarınızla alakalı konularda son 2,5 yıllık süreç içinde yaşanan gelişmeleri, alınan kararları, alışkanlıklarınızı, parayı değerlendirme biçiminizi, kısaca kendi kazanımlarınızla başkalarından elde ettiğiniz gelirler arasındaki farklılığın, eski alışkanlıklarınızla yeni durumlar arasında yaşanan gerginliğin tekrar kendini hatırlatması anlamına geliyor. Tabii ki bir Aslan için kendi ihtiyaçlarını kendi karşılama isteği her zaman önemlidir. O kimsenin desteği altında yaşamak ve kimseye muhtaç olmak istemez. Ancak Satürn gezegeni son yıllarda özellikle maddi konularda frene basmak zorunda kalmalarına neden oluyor. Bir de Uranüs nedeniyle son yedi yıldır başkalarıyla ortak hareket etmek zorunda kalıyorlar. Yani kendi kazanımları konusunda zorlandıkları için bir başkasının idaresi ve tuhaflıklarıyla başetmek zorundalar. Uranüsle olan karşıtlık geçtiğimiz yıl bazı aylarda sizleri fazlasıyla rahatsız etmişti.

İşte şimdi 23 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Satürn gezegeninin Uranüsle karşıtlık oluşturacak. Bu durum maddi konularda özellikle dışarıdan elde edilen gelirler konusunda kafanızı karıştırıcı olabilir. Daha evvel seve seve katlandığınız durumlar şimdi size boğucu gelebilir. Para konusunda birileri üzerinizde hakimiyet kurmaya kalkışabilir. Eşinizin maddi durumunda yaşanan sıkışık geçici bir süre de olsa sizi üzebilir. Bu karşıtlıkla başedebilmenin yolu sakin olmak, parasal dalgalanmalar, ani çıkış ve inişler olabileceği ihtimaline karşı tedbirli davranmaya çalışmaktır. Şu aralar finansal anlamda Jüpiter size yardımcıdır. Yani geçtiğimiz yıl olduğu gibi, Satürn-Uranüs karşıtlığı sizi çok fazla rahatsız etmez. Ancak biz tedbirimizi alalım da bir şey olmazsa zaten sorun yoktur. Ayrıca şöyle bir geçmişinizi, kazanımlarınızı, parasal konulardaki harcama şeklinizi, paranın sizin hayatınızdaki önemini, son 2.5 yılda yaşananları göz önüne alarak tekrar gözden geçiriniz. Para evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin geri hareketini de hesaba katmayı unutmayın. Yani bu ay geri hareketin biteceği ve bahsi geçen karşıtlığın olduğu tarihlerde dikkatli olun.

Nisan Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-10-11-15-16-19-20-23-24-27-28-29

Zayıf Enerjili Günler :5-6-12-13-14-25-26

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :24-25

Aşkta Şanslı Günler :1-27-28-29

Yeniay : 19-20
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :5-6
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,


iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER