Mynet 01.08.2012

Balık burcu aylık burç yorumu (Ağustos 2012)

Ağustos ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Balık burcu aylık burç yorumu (Ağustos 2012)

KOVA BURCUNDA DOLUNAY-2 Ağustos saat 06.28


Sevgili Balıklar, 2 Ağustos saat 06:28 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay etkisi altında uzun zamandır yüreğinizde saklı duran her şey yüzeye çıkmak için bekliyor gibidir. Yaratıcılığınız oldukça yüksektir. Fakat bunun çalışma hayatında birebir aktivite olarak gösterilmesi kimi zaman güç olabilir. Gizli ve pek iyi niyetli olmayan kişilerden korunmanın yolu, öncelikle kendinize sahip çıkmakla mümkündür. Değişim arzusunun yüksek olduğu böyle bir yansıma altında, sizi bir şeylerin geri planda tutmaya çalıştığını farkedebilirsiniz. Bu ıssız haliniz sizi ürkütmesin. Bu daha sonra gerçekleşecek gelişmeler adına gereklidir. Çünkü hala tam olarak ne yapmanız gerektiği hususunda karar vermeniz için, ruhsal açıdan kendinizi arındırmanız ve özgüven duygunuzu sorgulamanız lazımdır. Neden en ufak bir terslikte pes ettiğinizi, neden hayattan çabucak el etek çektiğinizi, nasılsa beni bulmaz diye hayattan umudunuzu kestiğinizi tespit etmek lazımdır. Çünkü böyle ilerlenildiği takdirde ördüğünüz duvarları aşmanız, gelişimin sesini duymanız mümkün olmayabilir. O zaman gelin bu Dolunayın güçlü ışığı altında kendinizi mutlaka gözden geçiriniz.

7 Ağustos-6 Eylül tarih aralığında Yengeç burcunda seyredecek Venüs, kendinin ve duygularının farkında olan her Balık için, empatide bulunmanın, sahiplenmenin, korunma arzusunun ve koruma dürtüsünün, güven duyma ihtiyacının işaretçisidir. Kişi bu süreçte yeni birisiyle olmak yerine, ilişkisindeki sorunları çözerek devam etmekten yanadır. Başka bir ten, başka bir insana alışmak zaten Balıklar için zordur. Kaldı ki, bir de yengeç burcu geçişinin kendi içindeki eskiye bağımlı hale getiren etkisini hesaba katarsak aşkımıza sahip çıkmamız gayet doğaldır. Geçmiş derken burada kastettiğim sizin yüreğinizde yer etmiş, -Evet bu adam veya -Evet bu kadını seviyorum dediğiniz kişiden söz ediyorum. İşte böylesine sevdiğiniz ve böylesine sahiplendiğiniz kişiyi arar ruhunuz. Çünkü onunla olduğunuz takdirde kendinizi rahat hissedeceksinizdir. Duygusal Balıklar için bu dünyanın değil, derinliklerin kanunu geçerlidir. Çünkü onlar yüzeyle ilgilenmeyi çoktan bırakmışlardır. Gerçeklerin acı ve incitici yanlarından ziyade kendi dünyalarının derin mavilikleri onlar için her zaman huzur ve güvenliğin temsilcisidir. Yengeç burcu seyirlerinde yaşanan aşk, Ay ışığıyla vals etmeye benzer. benzer. Işık sizi takip eder, siz de ışığı. Sarmaş dolaş bedeninizde sadece sizin duyduğunuz yürek çarpıntılarını kaç kişi anlayabilir ki? Ama siz çok iyi anlarsınız. Bu yüreğin kim için ve nasıl attığını. Ancak tabii ki ben yine de olan bitene, ilişkinizin durumuna gerçekçi bakmanızı da tavsiye ediyorum. İlişkisi olmayanlar için bu dönem bir tanışmanın işareti olabilir. Uzak bir şehir veya memlekette olan kişiyle tanışabilirsiniz. Onu görmeye veya o sizi görmeye gelebilir. Venüs-Yengeç burcu seyrinin önemli tarihi: 10, 15, 16 Ağustos.

22 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Güneş, ilişkinizle alakalı konularda yapılacak yeni düzenlemelerin işareti olup, birbirinizle el ve gönül birliği yapmanız halinde, aranızdaki sorunların çözümlenmesinde destekleyicidir.
Lakin tam tersi bir durumda Güneşin tetikleyici özelliği nedeniyle, en önemsiz konuların bile sürekli ortaya gelmesi, tartışılması, çözüm bulunmaması anlamına gelebilir. Partnerinizin eleştirel yaklaşımları bu sürecin önemli etkilerinden olup, güya kusursuzluk arayışı nedeniyle yapılmaktadır. Burada size düşen görev, ortalığı ılımlı bir şekilde yumuşatmak ve birbirinizi kırmadan, olabilecek en olgun ifade tarzınızla çözmeye çalışmaktır. Aslında içinde hiçbir kötülük olmasa da, hatta bunu beraberliğinin sürekliliği adına yaptığını düşünsek bile, bazen dozunu kaçırabileceğini göz önüne alarak şimdiden kendinizi hazırlamanız faydalıdır. Böyle bir enerji altında sizin hayalleriniz, hayata bakışınız, yaşam felsefeniz ve isteklerinizle, onun kimlik duygusu arasındaki sorun, kimi zamanlarda, zıt kutuplar gibi birbiriniz arasında çekim oluşturabilir. Benim de tavsiyem tam bu noktadan yola çıkarak beraberliğinizdeki sevgi olgusunu, o ilk günlerdeki heyecanları hatırlayarak ve hatırlatarak gündeme getirmeniz ve şimdiki bu karşı karşıya geliş halini tatlıya bağlamanızdır. Burada düşünmeniz gereken konu şudur. Biz birbirimize karşı galip gelmek için mi beraberiz yoksa birbirimizi güçlendirmek için mi? işte sır dolu soru cümlesi budur. Bu cümle bu sürecin de sonucu anlamına gelebilir. İlişkisi olmayanlar için bu enerji, karşılarına çıkacak kişiyle aralarında yoğun bir tutkudan ziyade mantıklı bir alış verişin göstergesidir. Yani herkes kendi güvenliğine önem vereceğinden, aşkın karın doyurmadığı düşünülebilir. Balıklar bu enerji altında, çok önceden canları fazlasıyla yandığından karşılarına çıkacak kişide, sadakat, güvence arayabilir ve gelecek konusunu ön planda tutarak beraberlik yaşamayı tercih edebilirler.

BALIK BURCUNDA DOLUNAY-31 Ağustos saat 16.58

Sevgili Balıklar 31 Ağustos saat 16:58 itibariyle burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay, kendi isteklerinizle partneriniz arasındaki kutuplaşmanın göstergesidir. Bu nedenle, içinde bulunduğunuz şartların farkında olarak, sakin ve sabırlı bir şekilde hareket etmeniz faydalıdır. Bazılarınız zorlu bir beraberlik yaşıyor olabilir. Sorunlar nedeniyle birbirinizi anlamakta güçlük çekiyorsunuzdur. Kimileriniz karşılıksız veya henüz adı konmamış bir beraberliğin rüzgarında bir yaprak misali savruluyor olabilir. Bir kısmınız dış etkenler nedeniyle veya partnerinizin içinde bulunduğu durum dolayısıyla bir araya gelmekte zorluk çekiyor olabilirsiniz. Bazılarınız ise, uzun süredir tutarlı bir ilişki yaşamadığı için artık umutları tükenmiş olabilir. Hangi durumda olursanız olun, Dolunay bana göre, ilişki sorunlarını aydınlatıcı evrensel bir projektör ışığı gibidir. Önemli olan bu ışığın anlamını iyi kavramaktır. Eğer gerçekçi bir gözle ilişkinizi ve kendinizi ele alırsanız, göreceğiniz her şey bundan sonrasında daha mutlu ve doyumlu bir beraberlik yaşamanız adına etkilidir. Bu Dolunay yaptığınız fedakarlıklara karşılık partnerinizin eleştirel yaklaşımlarının sizi fazlasıyla rahatsız etmesi anlamına gelebileceğinden biraz önce belirttiğim gibi gerçekçi olmakta fayda vardır. Yoğun bir şekilde karşınızdaki adına iyilik güzellikler düşünürken, ilişkinin istediğiniz seyirde gelişmeyişi duygusal açıdan kendinizi mutsuz hissetmenize yol açabilir. Bedensel arzularınız bu beraberlikte tatmin olmuyor, bazen kurban durumuna düştüğünüzü hissediyorsanız lütfen mantıklı hareket ediniz. Kaçış-bağımlılık arası bir ilişki yaşamaktan uzak durunuz.

8 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda düz seyirle ilerleyecek Merkür, ilişkisi bu dönemde yeni başlayanlar tavsiyem, karşınızdaki kişiyi çok iyi incelemenizde yarar var. Çalışıyor mu, sağlığı yerinde mi, bugüne dek tutarlı ve düzgün bir hayat yaşamış mı? bunlar çok önemli. Çünkü ileride sorun yaratmaması için bu inceleme gayet kıymetlidir. Ayrıca kötü alışkanlıkları var mı? psikolojik açıdan gelgitli biri mi? yani tutarsız ve dengesiz mi? inatçı ve baskın tavırlara sahip mi? beraberliği bir zorunluluk mu yoksa gerçekten önemseyecek mi? tabii ki bütün bunlar ilişkinin başlarında hemen anlaşılmaz. Zaman çok önemlidir. Acele ederek ilişkiyi ciddi boyutlara getirmemekte yarar var. Önce bir tanıyalım.

İlişkisinde problemleri olan Balıkların tedbir anlamında, gölgeli günlerin bitim tarihi olan 15 Ağustosa kadar analizde bulunmalarında yarar var. Ayrıca Merkür-Aslan burcunda her zaman için dikkatli olmayı gerektiren bir süreçtir. O nedenle ister geri, ister düz seyri olsun 1 Eylül tarihine kadar ilişkide yetersizlik duygusu hissetmenize sebep olan konuları mutlaka bir mercek altına alın. Sürekli tartışma veya partnerin tuhaf halleri, bunlara karşın sizin hissedişleriniz ne durumda. Onun hayatınızdaki yeriniz ne? Bu soruya açıklıkla cevap vermek gerekiyor. Gerçekçi düşünmek lazım. Bazı ilişkiler insanı hasta eder. Karşınızdaki kişi sizi veya siz kendinizi öylesine yorarsınız ki, ilişki artık kangren olmuştur. Bir sürü ufak tefek hatta bazen büyük bir problemlerin merkezi haline gelmiştir. Ancak bildiğiniz halde görmezden gelirsiniz. Sorunları masaya yatırırsınız. Düşünürsünüz. Pürüzleri ayıklamak istersiniz. Ancak işin içinden çıkabilmeniz için karşı tarafın da yardımcı olması gerekir. Özveri bir yere kadar. Eğer ilişki düzgün gitmiyorsa, düzeltmek için kendinizden ödün veriyorsanız, zamanla bir kurban durumuna düşersiniz. Buna lütfen izin vermeyiniz.

İŞ VE KARİYER

8 Ağustos tarihine kadar devam edecek Merkür Geri Hareketi: Bu süreçte genel olarak iş becerileriniz, yetenekleriniz işvereniniz tarafından mercek altına alınır. Eğer yetersiz iseniz uyarıda bulunulur ve kendinizi geliştirmeniz istenebilir. Ailenizi, eşinizi ilgilendiren sağlık veya iş konuları gündeme gelebilir. Onlara yardımcı olmanız gerekebilir. Verimli çalışmak veya bir işte beceri kazanmak için belli bir müddet bir yerde çalışmanız gerekiyorsa sabırlı olmakta yarar vardır. Genel olarak detaylı işler can sıkıcıdır. Fakat düzenleme, onarım, bakım gibi işler rahatlıkla yapılır. Çünkü bunlar zaten önceden olan sorunlardır. Çözüme kavuşturulur. Ancak çok iyi ustalarla çalışmakta yarar vardır. Sağlık asla ihmal edilmemelidir. İş ortamınızda değişimler oluşabilir. Bir ortaklıkta sorunlar varsa bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunmak yararlı olur. Sözgelimi evlenmek veya herhangi bir konu için sağlık raporu almak için epey uğraşabilirsiniz.

Gölgeli günler: Geri Hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi (8 Temmuz) ve bitiş tarihinin hafta sonrası (15 Ağustosa kadar) en az geri hareket dönemi kadar önemlidir ve dikkate alınmalıdır.

8 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda düz seyirle ilerleyecek Merkür, günlük temponuz içinde çevrenizde bulunan insanlarla veya çalışıyorsanız iş ortamınızdakilerle iletişiminizde lütfen dikkatli olunuz. Dikkat derken olumsuz yönde konuştuğumu sanmayın. Sadece tedbirli olun manasında söylüyorum. Çünkü Merkür Aslan burcu seyri başladığında etrafınızdaki kişiler bir hayli egemen tavırda olurlar. Bizim de bu durumda katlanmamız zorlaşır. İş hayatında verimli çalışmak için biraz politik düşünmekte yarar görüyorum. Ayrıca sağlık kontrollerinizi mutlaka yaptırınız. Sizler son derece duyarlı kişilersiniz. Kimsenin sizi üzmesine izin vermeyiniz. Gücünüzü aşan sözler vermeyiniz. Bu dönem, sanat, borsa, spekülasyon, organize işler, yaratıcılık gerektiren alanlarda öne çıkmanızı sağlar. Yeteneklerinizi sergilemenizde rehberlik edebilir.

YENİAY ASLAN BURCUNDA-17 Ağustos saat 18.55

Sevgili Balıklar 17 Ağustos saat 18.55 itibariyle Aslan burcunda oluşan Yeniay, siz Balıklar için, kendinizi tanımlama konusunda net bir kimlik oluşturmanız yönünde size taze enerji sunacaktır. Öncelikle yapmanız gereken, gündelik iş hayatınızı ve sağlığınızı ilgilendiren bir problem varsa bunların altında yatan nedenleri iyice saptamalısınız. Kendi sınırlarınızı belirlemeli, hatalarınızı, eksiklerinizi görmeli, size uyan veya uymayan her ne varsa saptamaya çalışmalısınız. Belki de hiç arzu etmediğiniz bir işte ve hiç mutlu olmadığınız bir görevde çalışmaktasınız. Amacınız kariyer yapmak olduğu halde, siz oldukça sıradan işlerin altında ezilmektesiniz. Anlaşma zemini kesinlikle bulamadığınız insanlarla bir arada çalışmaktasınız veya bu durumlar nedeniyle sağlığınız da risk altına girmekte. Yoğunluğunuz nedeniyle kendinizi bile düşünecek durumda olmadığınız için, belirli bir rutin içinde mahkum gibisiniz. Öncelikle bunlardan bir veya birkaçı sizin yaşamınızda mevcut ise, bunları artık düzenleme vaktiniz gelmiş demektir. Sağlığınız konusuna gelince, belki de çok zor bir hastalık nedeniyle yaşam mücadelesi veriyorsunuz fakat sosyal güvenceniz olmadığı için, tıbbın son tekniklerinden yararlanmamaktasınız. O zaman derhal kendinizi güvencede hissetmeniz gereken bir iş sahibi olmak zorundasınız, sigortasız çalışıyorsanız bunu patronlarınızla görüşmeli olabilecek tersliklere karşı şimdiden önlem almalısınız. Çalışma ve hizmet etme konularında iş saatleriniz oldukça düzensiz ise hukuksal açıdan haklarınızı araştırmalı ve gerekli önlemleri almalısınız. Duygusal konulardaki üzüntüleriniz nedeniyle kendinizi psikolojik olarak kötü hissediyorsanız, bundan sonraki seçimlerinizde kendinizi daha fazla düşünmeli, sizi gerçekten mutlu edecek, çok sevecek kişileri tercih etmelisiniz. Sorumluluklarınızdan kaçmak yerine kendinizi bir amaca kilitleyerek yol almalısınız. İçki veya uyuşturucu gibi sorunlarınız varsa, muhakkak tedavi olmalı ve hayata yeniden katılmalısınız. Bu konularda atacağınız adımların faydasını iki haftaki sonraki Dolunay enerjisinde görmeye başlayabilirsiniz.

22 Ağustos tarihine kadar etkili olacak Güneş-Aslan burcu seyri, Güneşin sıcaklığıyla bizi ısıtan, ışığıyla karanlıklarımızı aydınlatan, astrolojik anlamıyla kendini ifade ve yaratıcılık yönlerimizin açığa çıkmasında, fiziksel sağlığımızın güçlenmesinde, saygınlık ve liderlik gücü elde etmemizde bize destek olan Güneş, yöneticisi olduğu Aslan burcunda seyredecek. Bu seyir sağlık, çalışma hayatı, günlük tempomuz, işimizde ustalaşma, hobilerimiz, çocuklarımız anlamında etkilidir. Bu konularda durumumuz nedir, verimli çalışıyor muyuz, kendimizi güçlü bir şeklide ifade edebiliyor muyuz, bunları mutlaka gözden geçirmemiz lazım. Bencil yaklaşımlar hem ruhsal hem fiziksel anlamda zararlı sonuçlar doğurabilir. İşimizde ustalaşmaya önem vermezsek gelişmemiz mümkün değildir. Baskın olma veya tam tersine pasifleşme, birileri üzerinde etkili olmak için kibirli davranışlar yarar getirmez. Bilakis insanlarla aramızda problemler oluşturabilir. Bu seyir, gölgeli günleri dahil olmak üzere 15 Ağustos tarihine kadar etkili olacak Merkür geri hareket dönemi nedeniyle geçtiğimiz ay olduğu gibi yine dikkatli olmamızı gerektiriyor. İşlerinizi doğru biçimde planlamanız, organize olabilmeniz, yapıcı şekilde hareket etmeniz için, öncelikle kibirden uzak durmanız lazım. 17 Ağustos tarihinde Aslan burcunda doğacak Yeniay, çalışma ve sağlık konularındaki uygulamalar için olumludur. Güneş-Aslan burcu seyrinin önemli tarihleri: 2, 17, 21 Ağustos.


23 Ağustos-7 Ekim tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Mars, gayet güçlü bir yansımadır. Kişi eğitim hayatınızdan akademik kariyerinize, inancınızla alakalı konulardan yolculuklara kadar her anlamda derinlemesine araştırmanın işaretçisidir. Kişi başarılı olmak için kendini mutlaka gözden geçirmeli, eksiklerini belirlemeli, ben biliyorum demek yerine, öğrenmeyi tercih etmelidir. Bu öğrenme sizi başarılı kılabilir. Uzaklara yapılan yolculuklar hem gelişiminiz hem arınmanız hem de dönüşümünüz anlamında faydalıdır. Yüksek öğrenim, mistik çalışmalar, ihtisaslaşma, uzak akrabalarla ilişki, bayan Balıkların eş adayı ile tanışması gibi bir çok gelişim yaşanabilir. Tutkularınız bu dönemde bir hayli yüksektir. Kazanmaya kendini odaklanmış kişi, kaybetmemek için gereken ne varsa yapabilir. Sırlarınız, mahremiyetiniz, özel ve gizli olan faaliyetleriniz yine bu döneme rastlar. Değişik görüşte insanlarla tanışırsınız. Fakat bu insanlar hakkında kimseye pek bir bilgi vermezsiniz. Daha doğrusu hedefinize varırken, karda yürür izinizi belli etmezsiniz. Değişik çalışmalar, aktiviteler hep bilinmeyenler, herkesin erişemediği konular üzerinde toplanır. Ancak Mars-Akrep burcunda bir hayli sert geçiştir. Bilip bilmeden yanlışa sapmamanızda da yarar vardır. Mars-Akrep burcu seyrinin önemli tarihi: 26 Ağustos.

PARA KONULARI

23 Ağustos tarihine kadar etkili olacak Mars-Terazi burcu seyri, gerek özel ilişki veya gerekse ortaklıklar anlamında olsun karşılıklı çıkarların tarafsız ve adil biçimde düzene kavuşturulması, akıllıca davranılması yönünde önem taşıyor. Bu alandaki Mars, eğer Terazi burcunda ilerlemeseydi, kişi çıkarlarını kolaylıkla elde edebilecek şekilde harekete geçerdi. Belki sert davranır, önlemler alabilirdi. Ancak Terazi burcunda ilerleyen Mars ile bunu yapmak yerine, ortam şartlarına göre hareket etmemiz gerekiyor. Zaten süreçte buna işaret ediyor. İşime gelir mi diye sorarsanız. Tabii ki eğer, başka bir alternatif çıkış yolum yoksa, ve böyle davranmakla huzur bulacaksam evet yanıtı verebilirim. Fakat şu da var. Bu uyumlu davranma halimiz, birilerinin bizim haklarımıza saldırması halinde geçerli değildir. O zaman akıllı hareket edip, neler dönüyor bir bakarız. Baktık ki, yanlış yapılıyor. O zaman buna bir son vermek için harekete geçeriz. Bu süreçte özel ilişkilerde de dikkatli olmalıyız. Partnerimizin bizi memnun etme çabasının ardındaki gerçeğe bakmalıyız. Gerçekten samimi bir davranış mı, yoksa sorunların üstünü örtmek için mi? bu son derece önemli. Diyelim ki, yeterince destek göremiyoruz. Onun arzularına uymak zorunda kalıyoruz. Oysaki bizim beklentimiz çok farklı. O zaman aklı başında hareket edelim. Hakkaniyetle davranmasını talep edelim. Mali konularda ilişkilerimize dikkat edelim. Borç-alacak meselelerinde hukuki haklarımızın farkında olalım. Birilerine kefil olmayalım veya şu dönemi geçireyim de ne olursa olsun demeyelim. Bunun yarını da var unutmayalım.


Mars-Terazi burcu seyrinin önemli tarihleri: 15, 21 Ağustos. 15 Ağustos tarihinde Mars-Satürn kavuşumu öyle bir alanda meydana geliyor ki, ister istemez bize sabırlı olmak düşüyor. Çünkü eş, ortak veya başkalarıyla olan işbirliğimiz üzerinde baskı yaratıyor. İş ilişkilerinde ve hedeflerimizle ilgili olarak akıllı ve sakin hareket etmeye çalışmalıyız. Çünkü ortaklaşa düşünmezsek, birileriyle iyi geçinmezsek ayağımızın altından halımızı çekmeleri kolay. Aslında zorlayıcı bir durum. Ancak şöyle de düşünelim. Hiç çıkarlarımızın peşinden giden bir burç değiliz. Hep birilerine yardımcı oluruz da kendimizi düşünmeyiz. İlk kez bizim de menfaatlerimizi göz önüne alarak hareket etmemiz gerekiyor.Haklı olduğunuz çok nokta var. Sorumluluklarınız ağır. Bazılarınız yalnızlıkla bir kısmınız beraberliğinizle test ediliyorsunuz. Ancak çıkarlarınızı, ilişkinizi, iş ortaklığınızı, bugüne dek aldıklarınızı, verdiklerinizi lütfen bir gözden geçirin olur mu?

2012 Ağustos Ayı Astrolojik Takvimi

7 Ağustos Venüs Yengeç burcuna girişi

8 Ağustos Merkür düz seyrine geçişi

22 Ağustos Güneş Başak burcuna girişi

23 Ağustos Mars Akrep burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 4-5-9-10-14-23-27-31

Zayıf Enerjili Günler: 11-12-18-19-25

Aşkta En Şanslı Günler: 14

Parasal Açıdan Şanslı Günle: 6-7

Yeniay: 3-4-5-31

(Ay-Balık burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 18-19-20

(Ay-Başak burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Ağustos ayınız huzurlu, bereketli ve mutlu geçsin. Herşey gönlünüzce olsun

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER