Mynet 01.11.2012

Balık burcu aylık burç yorumu (Kasım 2012)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Balık burcu aylık burç yorumu (Kasım 2012)
28 Ekim-22 Kasım tarihleri Terazi burcunda ilerleyecek Venüs, ilişkinizin niteliğine göre anlam kazanır. Eğer siz bir arada olmaktan mutluluk duyan bir çiftseniz, bu enerjinin gücünü arkanıza alarak birlikte bütünlük duygusu içinde el ele vererek ilerleyebilirsiniz. Eğer sorunlu bir ilişkiniz varsa, paylaşımda birbirinize karşı anlayışsız davranıyorsanız dikkatli olmak lazımdır. Çünkü aranızdaki farklılıkların yarattığı problemler sıkıntı vericidir. İlişkisi olmayanlar için bu dönemin anlamı, özünde dengeli ve huzurlu bir paylaşıma duyduğunuz ihtiyacı gösterir. Bu öyle bir ilişki olmalıdır ki, hem maddi hem de manevi anlamda sizi güçlendirmelidir. Bu dönemde en önemli nokta, sizin ne aradığınızı ne istediğinizi tam olarak kafanızın içinde oturtarak inançla böyle birinin hayatınıza girmesini dilemenizdir. Kendine inanan, sevgiye adanmış yürekler için mucizeler daima vardır. Sakın umudunuzu yitirmeyiniz.

Venüs-Terazi burcu seyrinin önemli görünüm tarihleri: 2, 3, 9 Kasım. 2 Kasım tarihindeki Venüs-Uranüs karşıtlığı, duygusal ve ruhsal anlamda, çıkarlarımızın ve kazançlı çıkacağımız konularda güven içinde yaşamak adına, akıllı hareket etmeye ve işbirliğinde bulunarak kendimizi korumaya çağırıyor. Uranüs Haziran 2012 tarihinden bu yana geri hareketini sürdürüyor. Aralık 2012 kadar bu gerileme devam edecek. Son yıllarda maddi ve manevi anlamda öyle imtihanlardan geçtik, öyle insanlar tanıdık, öyle cendereler yaşadık ki, artık neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Sıkıştığımızda yanımızda olmayanlar, derdimiz olduğunda bizi dinlemeyenler, bizi hafife alanlar ve dost sandığımız insanlar. Bunların hepsini gördük. Yani akıllandık. Artık dost kim düşman kim? Gayet iyi seçiyor olmamız lazım. Yeni bir düzen kurup, daha iyi kazanana kadar bir borcun altına girmemeyi, gereğinden fazla fedakarlıkta bulunmamayı, insanlara yardımcı olurken kendimizi zor durumda bırakmamayı, parasal mevzularda çıkarlarımızın farkında olmayı bilmek gerekiyor. Ne zamana kadar? Doğum haritanızdaki etkiler çerçevesinde kendimizi tam anlamıyla doğrultana kadar. Maddi konularda ve başkalarıyla iş veya özel ilişkilerde mantıklı düşünmenin önemi büyük.

21 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda ilerleyecek Güneş, siz Balıkların bir başka şehir veya ülkede yerleşme kararı vermeniz anlamına gelebilir. Gidip yerinde görerek araştırarak seçimde bulunabilirsiniz. Bu karar, eğitiminiz, işiniz, aileniz veyahut evlilik gibi nedenlerle alınabilir. Bildiğiniz gibi Satürn-Akrep burcu geçişi ve Kuzey düğüm Akrep etkisi zaten önümüzdeki iki buçuk yıllık süreçte sırasıyla siz Balıkların ufkunuzu geliştirme, yeniliklerde bulunma anlamında bir değişim, dönüşümün işaretçisidir. Mücadeleniz yüksek olacak. Belki zorlanacaksınız. Ancak şu var ki, yaşam tek düze değil. Hepimiz günün birinde bir sebeple büyümek, farklı deneyimler yaşamak, gelişmek, hayatımızı yönlendirmek için kararlar veriyoruz. Hayat önümüze fırsatlar çıkarıyor veya mecburen uymamız gerekiyor. Fakat şu var ki, hepsi bizim gelişimimiz anlamında önemli oluyor. Tabii ki kimimiz bunun farkında bazılarımız zamanla anlıyor. Bu dönemde yüksek hedefler belirlemek, kararlı olmak, gerekirse her şeye sıfırdan başlamak, mücadele ederek kendinizi ortaya koymak gayet önemli. Ben sizler açısından bu süreci olumlu buluyorum. Güneş bir aylık dönemde, gerek Satürn ve gerekse Kuzey düğümün işaret ettiği konuların bir ön belirleyicisi olarak etkili olabilir. Yukarıdaki meseleler üzerinde düşünen bir çok Balıkla karşılaşabiliriz. Hakkı olanı elde etmek için veya kendini aklamak adına bazı Balıklar bu dönemde maddi ve manevi davalarla uğraşabilirler. Mistik faaliyetler, gizemli konular, derinlikli araştırmalar bu dönemin etkileri arasındadır. Kişi kazanmak için azimli ve kararlı olmalıdır. İnsanlarla kaynaşmalı, gerekirse ortaklar edinmeli, çıkarlarının farkında olmalıdır. Yolunuz uzun ama bir önceki Satürn-Terazi burcu seyrinde olduğu gibi zorlu değildir.

AKREP BURCUNDA YENİ AY saat 00:08 ve TAM GÜNEŞ TUTULMASI saat 00.12

Sevgili Balıklar 14 Kasım saat 00:08 itibariyle Akrep burcunda oluşan Yeniay ve ardından saat 00:12 de meydana gelecek TAM GÜNEŞ TUTULMASI, insanın içinde yaşadığı dünyayı gezerek, görerek, dokunarak, tadarak tanıması ve bugüne dek yaşadıklarına şimdi farklı bir gözle bakabilmesini sağlayıcıdır. Artık uzakları keşfetmek, tanımak zamanıdır. İster eğitim ister dini ister iş anlamında olsun durmak değil, bizzat derinlikli düşünerek algılama zamanıdır. Güneş ve Ay Tutulmaları size hem bu anlamda hem de çevresel konularda değişim ve dönüşümde bulunmayı öğretecek. Kendinizi gözlemleyen, isteklerini bilen ve eskiyle yüzleşip yeniye yer açmaya hazır olan kişi kazançlı çıkacaktır. Farklı diyarları, ülküleri, kültürleri, eğitim veya bizzat görerek ziyaret etmek, insanlarla bölüşmek, paylaşımda bulunmak ne büyük zenginlikler kazandırır insana. Şimdi siz dünyayı anlamak, idrak ederek yaşamak, kendinize yepyeni bir yol aralamak için canla başla ilerlemeyi deneyimliyorsunuz. Bu yol öyle kolay değil, ancak eskiye göre işiniz daha kolay. Hayatın tüm zorluklarından, badirelerinden geçmiş kişiler olarak, şimdi öğrendiklerinizi başkalarına sunarak büyümeyi öğreniyorsunuz. Tutulmanın gerçekleştiği günkü gökyüzü pozisyonlarına bakarsak, mesleki alanda düşündüğünüz yenilikler, iş girişimleri, ailenizle olan ilişkiniz ve yerleşim konularında yapılması gerekenleri oturtabilmek için pes etmemelisiniz. Merkür geri hareketi, bir dönüş yolculuğunun, hayatınızda yeni açılacak bir yolun işareti. Kuzey düğüm aksında oluşacak Güneş Tutulması ve bu alandaki Satürn geçişi, artık yerinizde, dar çevrenizde yaşamak yerine, bizzat genişleyerek, paylaşımda bulunarak büyümeniz gerektiğini gösterecek. Yolunuz açık olsun.

İŞ VE KARİYER

17 Kasım tarihine kadar Yay burcunda ilerleyecek Mars, hedef olarak belirlediğiniz konular üzerinde gayretli ve iyimser hareket etmenin işaretçisi gibi dursa da, diğer burçlara da belirttiğim gibi, ikinci yöneticiniz Jüpiter 4 Ekim tarihinde gerileyecek. Aynı şekilde Merkür de, önümüzdeki 7 Kasım tarihinde gerileyecek. Bu iki geri hareketi göz önüne alınca, tabii ki bilip bilmeden bir işin içine girmek, karar vermemek gerekiyor. İş hayatımız ve kazancımızla alakalı risk girmemek lazım. Diyelim ki belli bir borcunuz var veya kafanızın içinde yapmak istediğiniz bir hedefiniz var. Ve siz Mars Yay burcu etkisi altında içinizden geldiği gibi kararlar veriyorsunuz. İş değişikliğinde bulunuyor veya şu anki mevcut işiniz dışında başka işlerle uğraşıyorsunuz. Eğer böylesi kararlarınız düşünülmeden veriliyorsa yani maceracı davranılıyorsa bunun bedelini zorlu ödeyebiliriz. Mars 17 Kasım tarihine kadar önemli bir görünüm yapmayacak. Bu paragrafta ele alınan konular üzerinde etkili olacaktır.

29 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında kısa bir zaman aralığında düz seyirle ilerleyecek Merkürün, geri hareketten önceki bir haftalık kısmı gölgeli günler olarak kabul ediliyor ve 7 Kasım tarihinde başlayacak geri hareket dönemi kadar önemli bulunuyor. Ben de böyle düşünüyorum. Ben yukarıdaki tarih aralığını iki bölüm halinde inceleyeceğim. İlk tarih aralığı 29 Ekim-1 Kasım. Bu tarihler arasında Merkür düz seyirde. Neler yapabiliriz? Önceden iş başvurusunda bulunmuş birisi, bu kısa tarih aralığında işe kabul edilmişse, başlamasında bir sakınca yok. Ancak alışma döneminizde sabırlı olmakta yarar var. Diyelim ki, işinizden memnunsunuz. Fakat bir iş teklifiyle karşılaştınız veya dikkatinizi çekti. Öncelikle ileriye dönük düşünmek lazım. Merkür ister geri ister düz seyirde olsun Yay burcunda sabırsızlık yaratıcıdır. Kişi bir şey düşünmeden balıklama atlar. Bunu yapmayalım. Cazip gelse de, bir işin olur ve olmazlarını tartalım. Bu kısa sürede, yürürlüğü koymak istediğiniz işleri, eviniz ve ailenizle alakalı konuları gözden geçirebilir, uygulayabilirsiniz. Yer değişimi, yeni bir işe başlama gibi durum içindeyseniz hazırlıklarınızı yapabilirsiniz. Merkür ilişki evinizin yöneticisi olduğu için bu süreçte olayları yüzeysel ve sadece kendinize dönük bir şekilde ele almayalım ancak detayları da gözden kaçırmayalım. Burada niyet çok önemli. 1-7 Kasım tarihleri arasındaki gölgeli günlerde yukarıdaki konularda tedbirli olalım. Karar değişikliklerinde bulunmayalım. Durumları gözlem altına alalım.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKET ve ETKİLERİ

7 Kasım(saat 01.04)-14 Kasım(saat 09.42) tarihleri arasında Yay burcunda gerileyecek Merkür: Kariyer hayatınız, iş ortaklığı, özel ve iş hayatınızdaki ilişkileriniz, meslek seçmek-değiştirmek-başka bir işe girmek-işten ayrılmak, projeler, işinizle alakalı eğitim-kurs-staj, eviniz, aileniz, kardeşlerinizle alakalı meseleler, yasal haklarınız, davalarınız, işinizden elde ettiğiniz gelir, işinizdeki konum değişikliği, tayin, terfi, görüşmeler, ürün tescili, markalaşmak, görev yerinizin değişimiyle ilgili konularda etkilidir.

DİKKAT

Yorumunuzda söz edilen konularda: Yeni bir karar almamalı, dikkatli olmalısınız. Hedeflerinizi gözden geçirmelisiniz. Durumunuzu risk altına almayınız. Burcunuzun yorumunda belirtilen alanlarda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemelisiniz ve karar değişikliğinde bulunmamalısınız, bilinçli davranmalısınız. Abartılı düşünmemeli, sabırsız olmamalısınız. Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken dikkatli incelemek, analiz etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket etmekte yarar var. Rutin işlerinizi, hayatınızı, görevlerinizi yapmanızda sakınca yok. Bu süreçte, her meseleyi kendi içinizde ele alarak, durumunuzu gözden geçirebilirsiniz. Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

17 Kasım-26 Aralık tarihleri arasında devam edecek Mars-Oğlak burcu geçişi, hedef belirleme, plan ve projeleriniz üzerinde çalışma, parasal konularda dikkatli ve ciddi şekilde bütçenize uygun hareket etme yönünde faydalıdır. Her ne kadar Merkür geri hareketi 14-27 Kasım tarihleri arasında etkili olsa da, burcunuz ile uyumlu bir görünüm oluşturması sebebiyle hiç de zorlayıcı olmayacak. Bazen yavaşlamalar gayet iyidir. Kişi durur ve neler yaptığına bir bakar, eksiğini görür, tamamlar ve yeniliklere kendini hazırlanır. Mars, hedef ve açılım evinizde ilerleyecek. Aslında siz güç kazanıyorsunuz. Kendi yetenek ve becerilerinizi uygun alanlarda değerlendirmek üzere bilinçli bir şekilde düşünüyorsunuz. Bu süreçte amacınıza uygun şekilde dostlarla tanışabilirsiniz. Eğer bir grup kurmayı düşünüyorsanız şöyle bir araştırmanızı sürdürünüz. İşinizi büyütmek mi istiyorsunuz o zaman piyasanın durumuna bir bakın. Hazırlıklarınızı sürdürün. Eğer daha önceden start verdiyseniz, işinizle eksiklerinizi tamamlayıp, gayet kendinizden emin şekilde ilerleyiniz. Mali sorunlar yaşıyorsanız, hukuki haklarınız için avukatınızla görüşünüz. Bu süreçte iş hazırlıkları, hedef belirleme, işinize kilitlenme, ciddi ve sorumluluk çerçevesi içinde hareket etme anlamında gücünüz gayet yüksek. Mars-Oğlak burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 17, 23, 25, 27 Kasım.

MERKÜR AKREP BURCUNDA DÜZ SEYİR VE ETKİLERİ

27 Kasım (saat 00.47)-11 Aralık (saat 03.40) tarihleri arasında, geri hareketi bitip düz seyre geçecek Merkür, geri hareket sırasında ele alınan meselelerin, gözden geçirilen konuların, yürürlüğe koymak istediğiniz işlerin bir daha ele alınması, eğer uygunsa tatbik edilmesi zamanıdır. Merkür sizin ilişki ve iş ortaklığı evinizin yöneticisidir. Bu nedenle, geri hareket döneminde bazı noktalar üzerinde geçmişe dönük düşündüyseniz şimdi geleceğe dönük hareket edebilirsiniz. Eğer geri hareket döneminde biriyle tanıştıysanız veya eski bir ilişkiye geri döndüyseniz, şimdi duruma yeniden bakarak karar verme zamanıdır. Merkür uzak yolculuklar evinizden geçmektedir. Bu sizin için uzak bir yere yerleşim veya bulunduğunuz yerde bir değişimin yerli yerine oturması için geçecek zamanı işaret eder. Merkür, yuva evinizin yöneticisidir. Bu durum, ailevi ilişkilerin, yuvanızla alakalı yeniliklerin, değişimin ve dönüşümün işaretçisidir. Geri hareket döneminde eğer bir gelişim söz konusu olmuşsa, ancak kafanıza pek yatmamışsa, şimdi bir bekleyin. Bu süre içinde şartlar değişir, resmin tamamını görerek ne yapacağınıza karar verirsiniz. Merkür din, dil, kültürel yolculuklar, gelişim, öğrenme, bilgilenme konularında yapılan derinlikli gözlemlerin işaretidir. Geri hareket sırasında yaşananlar şimdi tekrar ele alınır ve anlarsınız ki, önünüzde yeni bir yol açılmış ve yeni bir kapı aralanmış. Siz yolunuzda ilerleyin ve olumlu düşünün. Olur mu?

Merkür-Akrep düz seyrinin Kasım sonuna kadar önemli bir görünümü yok.

Aralık ayında etkili tarih: 7 Aralık

PARA KONULARI


AKREP BURCUNDA GERİ HAREKET ve ETKİLERİ



14 Kasım(saat 09:42)-27 Kasım(saat 00:47) tarihleri arasında Akrep burcunda gerileyecek Merkür süresince, öncelikle eğitim-iş-ailevi-ilişkinizle ilgili konulardaki gözden geçirmelerin size faydası büyük olacaktır. Böylece üstünde yürüdüğünüz yolun artı ve eksilerini daha iyi fark edebilirsiniz. Planlarınız, projeleriniz üzerinde çalışabilirsiniz. İster geri ister ileri olsun, Merkür Akrep burcunda sırlarımızı kendimize sakladığımız bir dönemdir. Öyle fazla konuşmayız. Ancak içimizde birikenler, bizi üzen geçmiş ve bugünün meseleleri öfke, kızgınlık, kin duygusuna yol açabilir. Bu zehiri dışa boşaltamayınca kendimize yöneltiriz. Oysaki gerçekten güvenebileceğimiz insanlara, gerekiyorsa bir psikologla konuşabiliriz. Geri hareket işte bu anlamda da yararlıdır. Ağzımızdan çıkacak yanlış bir sözün, pişman olacağımız bir hareketi yaratabileceği zararlardan korunabiliriz. Bu dönemde yeni bir adım atacaksak ben derim ki, 27 Kasım sonrasını bekleyin. Okulunuzla, işinizle alakalı bir sorun mu var? hemen yer değiştirmeye kalkışmayın. Bir araştırınız. Yurt dışına mı yerleşmek istiyorsunuz. Yaşam şartları hakkında bilgi edinin. Ticari, parasal, hukuki konularda mutlaka uzman kişilerden haklarınızı öğreniniz. Bürokratik işlemler bu dönemde yavaşlayabilir, bir işi yürürlüğe koymak pek kolay olmayabilir. Anlaşmalara imza atmak doğru değildir. İşe yeni girdiyseniz alışma döneminiz uzayabilir. İletişimsel durgunluklar doğal karşılanmalıdır. Bilgilerinizi güvenli bir şekilde saklamanızda yarar vardır. İşiniz ve yaşam stiliniz gereği sık sık yolculuğa çıkan birisiyseniz geri hareket döneminde dikkat edeceğiniz husus, biraz daha dikkatli olmak, öteberinize önem vermektir. Bir malın alımı, satışı, yurtdışı veya başka bir şehirden getirilmesinde aksamalar oluşabilir. Bunu göz önüne alarak hareket etmekte yarar var. Lütfen geri hareket süresince her durumu olumsuz görmeyiniz. Bazen gecikmeler hayrımızadır. Bir de bu bakış açısıyla dönemi ele alınız.

2012 Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

7 Kasım Merkür geri hareket başlangıcı

11 Kasım Neptün düz seyrine geçişi

14 Kasım Tam Güneş Tutulması

14 Kasım Merkür Akrep burcuna girişi

14 Kasım Chiron düz seyrine geçişi

17 Kasım Mars Oğlak burcuna girişi

21 Kasım Güneş Yay burcuna girişi

22 Kasım Venüs Akrep burcuna girişi

27 Kasım Merkür düz seyrine geçişi

28 Kasım Halkalı Ay Tutulması

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-5-13-17-21-22-26-27

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-8-9-15-28-29

Aşkta En Şanslı Günler: 3-4-5

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 23-24

Yeniay: 20-21-22-23

(Ay-Balık burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 8-9-10

(Ay-Başak burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER