Habertürk 01.09.2011

Balık burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Astrolog İrem Su bu ay balıklara, hiçbir şeyin onlara boyun eğdiremeyeceğini söylüyor.

BALIK

Balık burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Balık Burcu-Eylül Ayı Genel Değerlendirmesi

9 Eylül Merkür Başak burcu seyri, geri hareket esnasında gözden geçirilen ilişki ve ailevi meselelerin mantıklı ve düzgün bir biçimde yaşantınıza uyarlamanız anlamında son derece yararlıdır. Ayrıca düzgün ve tarafsız bir iletişimin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Bu enerji altında huzursuzluk yaratan hangi sorununuz varsa pratik ve akılcı bir bakış açısıyla giderilebilir. 15-23-26 Eylül Venüs, Güneş ve Merkür Terazi burcu seyirleri uyumlu ve dengeli paylaşımların, ilişkilerde adil düşünmenin, maddi konularda ise hakça paylaşımların işaretidir. Ayrıca romantizm duygusu ve tutkulu bir cinsel hayatın işaretidir. Kişi bu enerjiler sayesinde düşündüğü değişiklikleri sessizce ve ılımlı bir şekilde uygulayabilir. 19 Eylül tarihindeki Mars Aslan burcu seyri, ne kadar mecbur olsanız da hiç kimsenin ve hiçbir şeyin size boyun eğdirmesine müsaade etmemeniz anlamındadır. Bu enerji, savunma gücünüzü yükseltir ve ne olursa kaybetmemek için her türlü mücadeleye hazır olmanızı sağlar. Ancak sağlık evinizde ilerlediği için ateşlenme, kalp, stres, güç isteyen sporlar nedeniyle yaşanabilecek kazalara karşı dikkatli olmak gerekir.

Eylül Ayı Astrolojik Takvimi

9 Eylül Merkür Başak burcuna girişi 08:58
15 Eylül Venüs Terazi burcuna girişi 05:40
16 Eylül Pluto düz seyrine geçişi 21:24
19 Eylül Mars Aslan burcuna girişi 04:51
23 Eylül Güneş Terazi burcuna girişi 12:05
26 Eylül Merkür Terazi burcuna girişi 00:09

AŞK VE İLİŞKİLER

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Venüsün etkisini iki tarih aralığı şeklinde inceleyeceğim. 22 Ağustos-9 Eylül arasında, ilişki konusunda aşırı duyarlı davranmanız, geçmiş konuları sürekli didiklemeniz mümkün. Ancak bu, geçtiğimiz Ağustos ayına göre yavaş yavaş azalacaktır. En azından dispozitör güç Merkürün geri hareketi sona ermiş durumda. Ancak yine de, bu tarihe kadar bazılarınız hasret, kimisi ayrılık veya anlaşmazlıklar nedeniyle kendini pek rahat hissetmeyebilir. İnce eleyip sık dokunduğu için, kişi ister istemez belirsizlik oluştuğunda, istediği gibi durumlar oluşmadığında duygusal düşünür. Egosu yükseliştedir. Onaylanmak ve takdir edilmek ister. Diyelim ki ilişkiniz yok. Yine aynı ruh hali iki misli etkilidir. Nereye doğru yol alıyorum, neden hayatımda doğru düzgün bir kişi yok gibi söylenir durur. Haklıdır. Çünkü aşkta geçtiğimiz yıllarda Satürn baskısıyla karşılaşmış ve oldukça zorlanmıştır. İster ki, artık bir şeyler yoluna girsin. Yine bu tarihe kadar, partneriniz veya siz aranızdaki farklılıkların sizi birbirinize yaklaştırdığını düşünmek yerine kendinize yüklenmeye başlarsınız tabii ki rahatsızlık duyarsınız. Birbirinize mesafe koyabilirsiniz. 9-15 Eylül arasında Merkür güçlü olduğu Başak burcunda ilerlemeye başladığında içinde bulunduğunuz durumu gayet mantıklı bir şekilde ele alabilirsiniz. Aynı şekilde partneriniz de kendi içinde değerlendirmelerde bulunarak ilişkinizle alakalı sorunları konuşabilirsiniz.

YENİAY BAŞAK BURCUNDA-29 Ağustos

29 Ağustos saat 06:04 itibariyle karşıt burcunuzda oluşan Yeniay gayet önemlidir. Ben Yeniayı geri hareketi sona eren dispozitör gücü Merkürün yansımaları altında inceledim. İki farklı tarih aralığı ve iki ayrı konuda etkili olduğunu söylemek isterim. Birincisi: İş hayatınızla ilgili meseleler, aşk yaşamınızla ilgili pürüzler ve sizi kendinizi ifade etme konusunda, 8 Ağustos tarihinden bu yana zorlayan koşullar. İşte bütün bunları, 3-9 Eylül tarihleri arasında, şöyle etraflıca ele alarak durduğunuz noktayı belirleyebilirsiniz. Bu belirleme size 9 Eylül sonrası gayet olumlu şekilde yansır. Bu tarihler arasında kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade edebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İş ortaklarınızla olan sorunları ciddi manada ele alarak konuşabilirsiniz. Belli bir iş planı dahilinde kendinizi yenileyebilir, korkmadan cesurca yolunuzda ilerleyebilirsiniz.

9 Eylül sonrası ilişkinizle alakalı mevzularda eş adayınız veya partneriniz size mantıklı bir şekilde durumunu izah etmesi ve sorunlarınızı bilinçli bir şekilde gözden geçirmeniz anlamına gelir. İlişkiye bakış açısını, aranızdaki farklıkları beraberce gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca iş hayatınız ve iş ortaklarınızla aranızdaki problemleri uygun bir şekilde konuşarak çözüme bağlayabilirsiniz. Sözleşmesiz çalışıyorsanız, uygun bir iş ortamına sahip değilseniz, bu durumunuzu karşı tarafa uygun bir dille iletebilirsiniz. Evlilik veya ayrılık gibi konularda daha gerçekçi düşünerek neler yapılabileceğinize karar verebilirsiniz. Yoğunluk nedeniyle sizi ihmal ettiğini veya ihmal ettiğinizi düşündüğünüz partnerinizle bundan sonrası adına yapmayı düşündüklerinizi ortaya koyabilirsiniz. Sizinle ciddi manada ilişki sürdürmeyi düşünen yeni bir kişiyle karşılaşabilirsiniz. Yuvanızla alakalı yeni düzenlemeleri gözden geçirebilirsiniz.

JÜPİTER GERİ HAREKETİ

Sevgili Balıklar, 30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek ikinci yöneticiniz Jüpiter, İletişim, eğitim, haberleşme, girişim konularında abartıdan uzak, dikkatli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmanız anlamında önem taşıyor. İçe yönelen zihniniz, şimdi durduğunuz noktanın ne denli sağlam olduğunu gözden geçirmeniz anlamında size fırsat tanıyor. Son yıllarda yaşanan özel problemlerinizi, aile ilişkilerinizi ve çevrenizle olan bağlantılarınızı tekrar bir gözden geçiriniz. Değerlerinize sahip çıkınız ve yetenekli olduğunuz konularda kendinizi mutlaka geliştiriniz. Bildiklerinizi başka insanlarla paylaşmaya, onların da fikirlerini alarak bir sentez yapmaya çalışınız. Komşuluk, kardeşlik ve çevre ilişkilerinizi gözden geçiriniz. Kardeşlerinizle ilgileniniz. Ancak bu kendinizden taviz vermeniz anlamına gelmiyor. Projeleriniz, eğitim, iş ve çevrenizle ilgili konularda yürürlüğe koymak istediklerinizi tekrar ele alınız, yarım kalan çalışmalarınızı tamamlayınız. Öncelikle siz önemlisiniz bunu unutmayınız. Bunu sürekli tekrarlıyorum ancak o kadar hassas Balık dostlarımız var ki, en ufak bir meseleyi kendilerine dert ediyorlar. Ne böyle bir halin içinde olun ne de dünya umurunuzda değilmiş gibi davranın. Parasal konularda yeniden düşünün, hızlı hareket edemiyorsunuz diye üzülmeyin. Yeteneklerinizi tekrar ortaya koyabileceğiniz konu ve alanlarda araştırmalarınızı sürdürün. Bunları Aralık sonrası uygulamanız gayet kolay olur.

9 Eylül-25 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Merkür, düzgün bir beraberliğe olan ihtiyacınızın daha da yoğun bir şekilde artışı anlamındadır. Hayatınızda sorun istemeyen, insan sarrafı biri haline geldiğiniz için, karşınıza çıkan kişinin aklı başında mı, yararsız mı, iki yüzlü mü yoksa gelip geçici biri mi olduğunu şıp diye anlar haldesiniz. O yüzden güzel sözlere verilen vaatlere kanacak haliniz yok. Siz artık kalıcı bir ilişki yaşamak istiyorsunuz eğer olmuyorsa anında güle güle diyecek kıvama geldiniz. Merkür-Başakta içinizdeki sesin sözcülüğünü yapar. Dişi veya erkek kimliğiniz oldukça etkileyici biçimde ön plandadır. En hoş yanlarınızla dışa sunmaktan ve yaşamaktan yanasınızdır. Karşınıza çıkacak kişi sizin üzerinizde olumlu bir tesir yaratabilir. Siz de aynı şekilde, bir yandan hayatın tadına varırken, diğer yandan elindeki kartların bilincinde bir oyuncu gibi nerde nasıl şekilde hareket edeceğinizi bilerek oyunu kuralına göre oynarsınız.

15 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Venüs-Terazi burcunda geçişini sürdürecek. Bu seyir, beraberliğinizin niteliğine göre anlam kazanacaktır. Eğer siz bir arada olmaktan mutluluk duyan bir çiftseniz, bu enerjinin gücünü arkanıza alarak birlikte bütünlük duygusu içinde el ele vererek ilerleyebilirsiniz. Terazi burcunda yönetici olan Venüs zamanları, tutkulu ilişkilerin göstergesidir. Ayrıca bu enerji mantıklı düşünülmesi ve hareket edilmesi konusunda da destekleyicidir. Ancak dediğim gibi, beraberliğin sizin dünyanızdaki önemi ve aranızdaki bağın kuvveti burada belirleyici bir unsur olarak öne çıkar. Eğer sorunlu bir ilişkiniz varsa, paylaşımda birbirinize karşı anlayışsız davranıyorsanız, 17 Eylül tarihinde veya birkaç gün öncesinde, sonrasında çok dikkatli olmak lazımdır. Çünkü aranızdaki farklılıkların yarattığı problemler nedeniyle ani bir ayrılık yaşanması mümkündür. İlişkisi olmayanlar için bu dönemin anlamı, özünde dengeli ve huzurlu bir paylaşıma duyduğunuz ihtiyacı gösterir. Bu öyle bir ilişki olmalıdır ki, hem maddi hem de manevi anlamda sizi güçlendirmelidir. 30 Eylül tarihi bu konuda etkilidir. Karşınıza çıkabilecek kişi ile uzun soluklu bir ilişkiye adım atılabilir. Ancak burada en önemli nokta, sizin ne aradığınızı ne istediğinizi tam olarak kafanızın içinde oturtarak inançla böyle birinin hayatınıza girmesini dilemenizdir. Kendine inanan, sevgiye adanmış yürekler için mucizeler daima vardır. Sakın umudunuzu yitirmeyiniz.

23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek Güneş, ilişki konularında gayet akıllı ancak uzlaşı içinde, değerlerinize sahip bir biçimde kendinizi ifade edebilmeniz anlamına geliyor. Cinsellik deyim yerindeyse ilişkide güçlü bir silah olarak karşı tarafa doğrultulur ve nişan alınır. Hem de tam yüreğinden onu vurabilirsiniz. Hani şu erosun oku dedikleri hale benzer. Politik davranarak, aklı başında ilerleyerek ilişkinizi dengeli bir şekilde yaşamanız mümkün. Ne fazla verici olun, ne de kendi ilkelerinizden vazgeçin. Tabii ki her Balık aynı durumları yaşamıyor. Yaşanabilecek gelişmelere göre, benim tavsiyem, eğer ilişkinizde sorunlar varsa veya karşınıza çıkan kişinin hoşunuza gitmeyen davranışları olursa, problemin üstünü örtmeyin. Belli bir nezaket çerçevesinde beğenmediğiniz durumları dile getirin. Ancak bunu öyle yapın ki, sizin hakikaten etkili ve kendine güvenli biri olduğunuzu düşünsün. Boşanma arefesinde olan çiftlere ise tavsiyem, 15 Eylül sonrası bir daha oturup karşılıklı olarak konuşmanızdır. Zaten 9 Eylül sonrası Merkürün Başak burcundaki seyri, her türden ilişkide sağlam, mantıklı ve düzgün bir şekilde konuşmayı destekler. 26-28 Eylül tarihleri ise, bana göre gayet önemli. Bu tarihlerde lütfen ilişkinizle alakalı mevzularda dikkatli ve sabırlı olunuz.

İŞ VE KARİYER

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda geçişini sürdürecek Mars, işyerinizdeki durumunuzla alakalı konularda gerginliklerden uzak durmanız, her detayı dikkatlice gözlemlemeniz, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmeniz adına etkilidir. Çünkü bu dönemde Mars sağlık evinizle de birebir alakalı olduğundan, hırslı çalışma ve yoğun iş temposu size rahatsızlık verebilir. Otorite konumundaki kişilerle yaptığınız işe göre maaş artırımı veya düzenlemeler için görüşmeler yapabilirsiniz. Bu görüşmelerde sert tepkiler vermemeli, ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmalı, yaptıklarınızın haklı olarak karşılığını alacağınızı umut ettiğinizi belirtmelisiniz. Beraber çalıştığınız kişilerle iyi iş ilişkilerini sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Kimsenin işini veya yapması gerekenleri üstlenmemeli, herkesin kendi sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söylemelisiniz. Sigortasız ve sosyal haklardan mahrum kalmamalı, sıkıntılarınızı dile getirmelisiniz. Kimileriniz bu dönemde ek işlerden kazanç elde edebilirler. Hizmet, sağlık, sanat, spor, yaratıcı ifade, eğlence hayatı gibi alanlar bunlardan en önemlileridir. Liderlik gücünüzü ortaya çıkaran ve güç arzunuzu çoğaltan bu enerji genel olarak balıklar için zorlayıcı olabilir.

23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda seyrine başlayacak Güneş, siz Balıklar için, her türlü paylaşım, başkalarıyla bütünleşme ve kendinizle alakalı konularda eksiklerinizi gözden geçirmek adına birebir ilişkilerin önemini vurgulamaktadır. Şimdi siz artık kendi fikirlerinizi hayata geçirirken, sizin dışınızdaki insanlarla ılımlı ve uyumlu paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken, kuşku ve kuruntulu durumlarda psikolojik olarak gerilime düşmek yerine dengeli bir iletişimi ön plana getirerek, herkesin kendi payına yapması gerektiği yönünde anlaşmaya varmalısınız. Ne kendinizi feda edecek kadar özverili, ne de başkalarının çıkarları konusunda sertlik gösterecek kadar uyumsuz davranmamalısınız. Siz Balıklar kendi doğal yapınız gereği her zaman bu ince çizgiye dikkat eden kişiler olduğunuz için, bu süreci çok büyük problemler olmadan geçireceğinizi söyleyebilirim. Çıkarlarınız konusunda dikkatli olmayı elden bırakmadan, ihtiyacınız olan alanlarda ilişkilerinizi yeniden gözden geçirerek durumunuzu düzeltecek kararlar alabilirsiniz. Evlilik, ortaklık, kredi, miras ve sigorta gelirlerinizle alakalı olan tersliklerde, gerekli kişilerle irtibata geçerek iyi bir diyalog içinde sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Cinselliğinizi ilgilendiren her konuda bütünleşmek ve bir olmak için her şeyden evvel ilişkinizin kalitesi üzerine düşünmeli karşılıklı haz duygusuna önem vermeyen ve sadece kendini düşünen kişilerden uzak durmaya çalışarak içgüdüsel farkındalığınızı arttırmayı hedeflemelisiniz. Bu konudaki sorunlarınızı tek başına yüklenmek yerine, biz olmayı başaracak şekilde önlemler almak için iletişimi muhakkak sağlamalısınız. Venüsün 15 Eylül sonrası Güneşi güçlü bir şekilde dispozite etmesi sonucu, ben Güneş Terazi burcu seyrini gayet olumlu geçireceğiniz kanaatindeyim.

PARA KONULARI

3 Ağustos-19 Eylül Yengeç burcunda ilerleyecek kazanımlar evinizin yöneticisi Mars, para konusundaki hassasiyetinizin yüksek olduğunun göstergesidir. Bir yandan hayalci ve yaratıcı, diğer yandan bağımsız ve hırslı bir şekilde hareket edebileceğiniz bu dönemde ruh haliniz kazancınızla paralel olarak geliştiğinden aşırı duyarlı tepkilerde bulunmanız, değişkenlik göstermeniz normaldir. Çünkü bir hevesle kararlar alır fakat şartlarınız elvermediğinde kırılganlık duyabilirsiniz. Ailenizin geleceği ve güvenliği adına paranın önemi gayet açıktır. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz alanlarda kimi zaman zorluk yaşasınız da, özellikle yaratıcı faaliyetler maddi açıdan umutlandırıcı olabilir. Yengeç burcu etkisi altındaki Mars süreçlerinde, ihtiyaçlarınızı, isteklerinizi gözden geçirip, bu konularda tarafsız bir şekilde analizlerde bulunmak gayet faydalıdır. Böylece güvencenizle alakalı konularda daha gerçekçi tedbirler almanız kolaylaşır. Her ayrıntının önemi üzerinde durarak, kısa vadeli değil uzun süreli çözümler bulmak adına düşünmek gerekir. Korunma, kollanma, desteklenme ihtiyacınızın yoğun olduğu bu dönemde, harcamalara dikkat etmek ve paranızı olur olmaz şekilde harcamamak önemlidir. Kısıtlı bir bütçe içinde hareket edilmesi mümkün bu dönemde gösterişli şekilde yaşamak yerine mütevazi koşullarda günlük yaşamınızı sürdürmeniz yararlı olabilir. Sıkı pazarlıklar, alışverişlerde dikkatli ve ekonomik olana yönelmek durumunda kalabilirsiniz.

15 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda her birimizi güçlü enerjisiyle sarıp sarmalayacak Venüs duygusal ve ruhsal güvenlik ihtiyacınız için, başkalarıyla işbirliğinde bulunmak anlamında gayet rahatlatıcıdır. Benzetme yerinde olursa, haklı ile haksız olan birbirinden kolayca ayırt edilir. Diplomasi ve davranışlarınızdaki nezaket hem başkalarıyla ortak paylaşımlarınızda hem de kendi içinizdeki bütünlük duygunuzda yükselişe neden olacağından moraliniz güçlenir. Bu etki altında ortaklarınız, eşiniz veya ailenizle ilgili her türlü konuda ılımlı yaklaşımlar içinde olmanız size artı faydalar olarak geri döner.

Kesilip atılması gereken bilinçaltınızda yer etmiş negatif tüm olay, insan ve sancı oluşturan tüm parçalar elenir. Bütünün çalışmasına engel olan, yaşamınıza ait ne varsa onarılır, eşiniz veya partneriniz uyumlu bir şekilde hareket edebilir. Eğer bazı şeylerin miladı dolmuşsa, çatışmadan, didişmeden veda edilir. İçsel barış duygunuz yüksektir. Yaşanan her bir acı deneyimin sizde oluşturduğu bilgelik gözle görülür hale gelir. Benim tek üzerinde durduğum tarih 17 Eylül. Bu tarihin birkaç gün öncesinde ve sonrasında bazı beklenmedik durumlara karşı parasal konularda tedbirli olunuz. Sakin bir şekilde neler yapılabilir, bunları mantıklıca gözden geçiriniz.

YENİAY TERAZİ BURCUNDA-27 Eylül

Sevgili Balıklar 27 Eylül saat 14:10 itibariyle Terazi burcunda oluşacak Yeniay siz Balıklar için, yaşamın kendi döngüsü içinde gerçekleşen ve sizin elinizde olmayan birtakım olayları (ayrılık, ölüm, hastalık) doğal bir şekilde kabullenmeniz ve her ne olursa olsun, gerçek dünyada, gerçekçi bakış açısı edinmeniz için gerekli olan özgüveni size getirecektir. Ayrıca sizler kendi içinizde yarattığınız pembe dünyanıza ne kadar sığınırsanız sığının, yapmanız gerekenler ve sorumluluğunuzda olan her şey sizi bir şekilde bulur ve halletmeniz için zorlar. Bu zorlamayı talihsizlik olarak görmek, mücadeleden kaçmak demektir. Başınıza gelenler veya gelmiş olanlar sadece sizin için özel hazırlanmış bir senaryo değildir. Herkes kendi yaşam koşulları nispetinde, belki farklı alanlarda bir sürü şeyle mücadele etmektedirler. Onlardan birisi de sizsiniz. Hayata bu şekilde yanaşmanız halinde, günlük yaşamınızı ve ilişkilerinizi daha gerçekçi bir bakış açısı altında düzenleyebilir, böylelilikle sağlıklı kararlar alabilirsiniz. Unutmayınız ki, seçimlerimiz bir yerde kaderimiz gibidir. Yanlış seçmenin veya yanlış yolda gitmenin mazeretini bulmak kolay ama düzeltmek zordur. Maddi ve manevi şekilde, birilerinden destek görmeden, kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmeniz adına size enerji verecek bu yeniay sayesinde gerçekçi bir şekilde, öncelikle finansal hayatınızı, iş ve daha sonra özel ilişkilerinizi tekrar ele alarak düşünmeye başlamalısınız. Kendinizi teslim etmek yerine, bilakis kimliğinizi başkalarıyla olan tüm ilişkilerinizde ifade edebilmeli, sevilmeye ne kadar layık kişiler olduğunuzu öncelikle kendinize sonra da diğer insanlara göstererek, isteklerinizi elde etmelisiniz.

Eylül Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-3-6-7-10-11-12-15-16-17-20-21-22-29-30

Zayıf Enerjili Günler: 4-5-18-19-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 20-21-22

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 13-14

Yeniay: 10-11-12

(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 25-26

(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Eylül ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER