Habertürk 02.03.2011

Balık burcu aylık yorumu (Mart 2011)

Astrolog İrem Su Mart ayında balıklara, parasal konularda yeni bir dönemin başlayacağını, kendi isteklerini gerçekleştirmek için daha cesur olacaklarını söylüyor.

BALIK

Balık burcu aylık yorumu (Mart 2011)

Balık Burcu-Mart Ayı Genel Değerlendirmesi


2 Mart tarihinde Kova burcunda ilerleyecek Venüs, iletişim, yakın çevre ve maddi paylaşımlarınızla alakalı konularda geri planda yapılacak değerlendirmelerin işareti. Bu değerlendirme sizi daha özgür kılabilir. Yani bazı şeyler umduğunuz gibi gitmiyorsa en azından bunun sebeplerini ve yapılması gerekenleri yüreğinizin ve kafanızın içinde oturtmanızı sağlar. 9-12-21 Mart tarihleri önemli. Bu seyirler parasal kazanımlarınız konusunda yeni bir dönemin başladığını göstergesi. Yani artık isteklerinizi elde etmek, kazanmak kaybetmemek için daha cesur davranabilirsiniz. Ancak bu cesaret tümüyle yoldan çıkmanız anlamına gelmiyor. Burada sözünü ettiğim, kendi ayaklarınızın üzerinde durabilecek güce sahip olmak. Neyi isteyip neyi istemediğinizi bilmek. Eğer yetenekleriniz varsa bugüne dek bunları ortaya çıkarmaktan çekindiyseniz o zaman hiç durmayın, ekmeğinizi ele almak için işte size yepyeni fırsatlar. Ayrıca bu enerjiler bugüne dek geliştirdiğiniz farklı yönlerinizi hayata sunabilmeniz ve bundan kazanç elde edebilmeniz anlamında da güven verici. Uranüs bir alanda seyrine başladığında, ki bu geçiş 7 yıl sürecek o alanda değişimlere ayak uydurmakta fayda var demektir. 27 Mart tarihinde Venüs güçlü olduğu sizin öz burcunuzda seyrine başlamasıyla tabii ki, ilişki anlamında ve çevrenizle olan bağ dokunuzda kuvvetlenme oluşturur. Ancak 30 Mart tarihinde Merkür para evinizde seyrine başlayacağı için bize düşen dikkatli düşünmek ve maddi konularda acil kararlar vermemektir. Ölçelim, biçelim ve paramıza, değerlerimize sahip çıkalım.

Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 mart Venüs kova burcuna girişi 04:39
9 mart Merkür Koç burcuna girişi 19:47
12 Mart Uranüs Koç burcuna girişi 02:49
21 mart Güneş koç burcuna girişi 01:21
27 mart Venüs balık burcuna girişi 09:53
30 mart Merkür Geri Hareket Başlangıcı 23:48 Koç burcu

AŞK VE İLİŞKİLER

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerlemeye başlayacak Güneş dış dünyada kendinizi ifade etme anlamında güçlü bir yansımadır. Bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri gerek özel ilişkiniz gerekse diğer insanlarla paylaşarak kendinizi ortaya koyabilmeniz kolaylaşır. Bu süreç içinde fiziksel görünümünüzdeki çekicilik karşı cins üzerinde etkinizi arttırabilir ve size girişimde bulunacağınız tüm konularda joker kartı gibi destekler. Yaşadığınız dünya ile buluşmayı, birlik bilinci içinde hareket etmeyi, hayallerinize kavuşmak adına cesur olmayı bilmek gerekiyor. Kaldı ki, Güneşi dispozite eden ikinci yöneticiniz Jüpiter artık Koç burcunda ilerliyor. Bu derinliklerde yüzen ve bilgeleşen Balığın yüzeye çıkarak ben buradayım demesini sağlıyor. Böylelikle bunca yıldır edindiğiniz tecrübeleri kazanca dönüştürmeniz daha kolay.

Nerelerden geçtiniz, nelerle karşılaştınız ve hangi olaylarla mutlu oldunuz hangileriyle dibe vurdunuz. Fakat şu bir gerçek ki o derinlerde ancak sizin gibi güçlü insanlar soluk alabilirdi. Bu da siyah beyaz kadar gerçek bir durum. Güneşin bu seyri fiziksel açıdan da güçlenmeniz anlamına geliyor. Çünkü Güneşin her yıl, burcunuz üzerinden geçişi, parlamanız ve dikkat çekmeniz anlamına geliyor. Bu ister ilişki konusunda olsun isterse bireysel girişimlerinizde, size ayrı bir güç katacağı şüphesizdir. Tabii ki Şubat ayı boyunca dikkatli olmanızı gerektiren enerjileriniz de var. Ancak ne olursa olsun ay ortası itibariyle Güneş, altın ışıklarıyla sizleri taçlandırıcıdır.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında etkili olacak ilişki evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin burcunuzdaki seyrini olumlu manada kullanmak için Şubat ayında üzerinde duracağınız en önemli nokta, bağımlılıklarınızı, bir türlü çözüme kavuşturamadıklarınızı gerçekçi bir şekilde gözden geçirmek. Balık burcunda ilerleyen Merkür astrolojik olarak pek güçlü bir enerji değildir. Çünkü mantığı devre dışı bırakır ve olayları subjektif yönde görmenize sebep olur. Oysaki yapılması gereken, hem geçmişi önünüze koyup olan bitene bakmak hem de gelecek için kendinize yeni bir yön çizmek. İlişki evinizin yöneticisi olan Merkür seyrinde genel olarak insan bağlandığı ve kendisinin saydığı hiçbir şeyden kolay kolay vazgeçemez. Aklı duygularına teslim olan kişi ister istemez güvendiği limana sığınır. Eğer hayatında hiç kimse yoksa masallardaki gibi bir aşkın hayalini kurmaya başlar. Kimi Balıklar kendilerince yaşananları, bugüne dek geçirdikleri tecrübeleri, hatta acıları hayat heybelerinin içine koyarak bundan sonrası adına akıllı seçimlerde bulunmaya çalışırken, bazılarınızın bunu yapmaya bile cesareti olmayabilir.

Balık söz konusu olduğunda bu med-cezirler gayet doğaldır. Ancak bir ileri iki geri giden bir ilişkinin kime ne faydası vardır. Devam etmekte olan Satürn geri hareketinin etkisini her burç farklı alanlarda yaşamakta. Ancak bize düşen hiç bir şeye teslim olmadan yeniye yer açmak için hazırlıkları tamamlamaktır. Ayrıca iletişimsel olarak partnerinizle veya yeni başlayabilecek ilişkinizle alakalı konularda her şeyi baştan konuşmakta fayda var. Abartısız, fazla iyimser düşünmeden ne varsa direkt olarak ortaya koymak. Artık kimse için kendinizden vazgeçmemek veya çekilenleri unutmadan geleceğinizi düşünmek. Çünkü zaman hakikaten hızlıca geçip gidiyor. Bir bakıyoruz ki yolu yarılamak üzereyiz. İyi niyetin sınırlarını kalın bir çizgiyle belirlemek lazım. Şuraya kadar tamam ama burayı aşarsan ben de yokum diyecek kadar yürekli olmak lazım. Bazen iyi niyetli düşündüğümüz bir şey aslında kendimize yaptığımız eziyetten başka bir şey değildir. Onun için lütfen gerçekçi düşünmeyi ihmal etmeyiniz. Böylelikle bu dönemi kolayca atlatabilirsiniz.

2 Mart-27 Mart tarihleri arasında devam edecek Venüs-Kova burcu etkisi altında, tarafsız bir şekilde ilişkinizi gözden geçirmeli ve aksayan noktaları ele alarak çözümlemeye çalışmalısınız. Bütün bu düzenlemeler için fazlasıyla vaktiniz var. Peki nelere dikkat etmelisiniz şimdi bunları birlikte ele alalım. Her şeyden önce gerçekçi düşünmeniz mutlaka gerekiyor. İster yaşadığınız ilişkide olsun, isterse bundan sonraki seçiminizde, kendinize uygun ve hayata ayrı noktalardan baksanız bile ortak bir nokta oluşturabileceğiniz bir kişiyi tercih etmeniz lazımdır. Yani eskisi gibi, fazla fedakarlıkta bulunmak, onun yerine düşünmek, onun isteklerini merkez almak gerekmiyor. Çünkü bu bakış açısının, üzülmek dışında bir yarar getirmediğini, yaşadığınız tecrübeler dolayısıyla anlamış olmalısınız. Zaten bu enerji, bir türlü karar veremediğiniz konularda da etkili olacağından şimdi çok daha mantıklı bir şekilde durumları gözden geçirerek kendinizi düşünmeyi öğrenebilirsiniz. Bu dönemde, sevdiğiniz kişiye karşı bir süre belli bir mesafe koymanız mümkündür.

Bireyselliğinizi korumak isteyebilir, ilişkinizin sorunlar yüzünden zarar görmemesi için, soğuk bir tutum sergileyebilirsiniz. Aslında yapılması gereken, egonuzu güçlendirmektir. Çünkü bir Balık beraberliğinde genel olarak, elindekini paylaşmaktan yanadır. Hatta bu paylaşım duygusu bazen öyle ileriye gider ki, Balık kendinden ziyade, karşısındaki kişi olup çıkar. Oysaki kendini de düşünmesi şarttır. İşte sizler bu enerjinin etkisi altında öncelikle eşit hak ve sorumluluklar içinde ilişkisini sahiplenen kişilere doğru yönlenebilir, ilişkinizde ise, bu olgunun ön planda olmasına önem verebilirsiniz. Çünkü sizler özel haklara sahip olması gereken kişilersiniz. Bu enerji altında eski bir arkadaşlığın gizlice sürdürülmesi mümkündür. Bu ilişki son derece özgür paylaşımlardan oluşabilir. Yani her iki taraf da, süresi konusunda ısrarlı davranmayabilir. Amaç, ortak fikirlerin paylaşımı ve biraz olsun sorunlardan uzaklaşmak olabilir. Özgürlük konusu bu dönemde çok önemlidir. Aileniz içinde sağlık veya başka bir problemle ayrı mekanlarda yaşamak zorunda olduğunuz kişilerle daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yardımseverlik hisleriniz bu enerjinin etkisi altında yoğunlaşabilir.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Balıklar 19 Mart saat 20:11 itibariyle karşıt burcunuz Başak üzerinde meydana gelecek Dolunay, karşı cinsle olan ilişkiniz başta olmak üzere, iş ortaklığı, sözleşme ve kontratlar, yasal davalarınızla ilgili geniş bir yelpazede etkisini hissedeceğiniz güçlü bir oluşumdur. Bizleri sınayabilir, kendimizi ve içinde bulunduğumuz durumu net olarak görebilmemizi sağlar. Sizler bu yansıma altında, partnerinizle aranızdaki veya genel olarak ilişki anlamındaki her türlü detayı tekrar gözden geçirme gereği duyabilirsiniz. Eğer aranızdaki sevgi bağı güçlü ise ve sizi birbirinize kadersel olarak bağlayan durumlar söz konusu ise, bu Dolunay yeni bir oluşumun simgesi anlamına gelebilir. Yani bir bitiş yaşanır fakat bu yeni bir başlangıcın oluşması için gerekli olan bir durumdur.

Eğer ilişkiniz bugüne dek sorunlar içinde devam etmişse, problemlerin düzeltilmesi mümkün değilse ve herşeyden önemlisi aranızdaki sevgi, saygı ve güven üçlüsünde zedelenmeler varsa, yolunuz ve amaçlarınız birbirinizden farklıysa, tek taraflı bir çabayla ayakta duruyorsa biliniz ki bu dolunay bu beraberliğin son noktaya geldiğinin işaretidir. Bazen hayat bizlere seçme şansı tanımayabilir. O nedenle öncelikle bugün hem kendinizi hem de partnerinizi lütfen gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Ayrıca, iş hayatınız veya özel yaşamınızla ilgili sorumluluklarınızın ağır yükü altında asla pes etmeden, tek başınıza bile olsanız ayakta durmanız gerektiğini biliniz. Moralinizi hiçbir şeyin bozmaması için hayali değil, gerçekleri merkez alarak düşününüz. Bağımlılıklarınızın esiri olmayınız. Beraberliğiniz ve her alandaki faaliyetleriniz adına öncelikle kendinize olan sorumluluğunuzu unutmayınız. Yaşadığınız gelişmelerin, karmanız gereği olduğunu düşünerek inancınızı ayakta tutmaya çalışınız.

İŞ VE KARİYER

19 Şubat-21 Mart arası dönemde burcunuzda ilerlemesi devam edecek Güneş, sizler için tazelik, ferahlık zamanları başlamış demektir. Sizler, geçtiğimiz ay itibariyle canlanmaya, umutlanmaya ve bundan sonra neler yapacağınıza karar vermeye başlamış olmalısınız. Dış dünyada kendinizi ve potansiyel gücünüzü ortaya koyarak girişimde bulunmanız adına sizi bir gökkuşağı gibi saran bu pozitif enerjiden yararlanarak bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri gerek özel ilişkiniz gerekse diğer insanlarla paylaşarak ortaya koyabilirsiniz. Fiziksel canlılığınız joker kartı gibi destekleyecektir. Yaşadığınız dünya ile buluşmayı, birlik bilinci içinde hareket etmeyi, hayallerinize kavuşmak adına cesaretle ilerlemeyi başarabilirsiniz. Balık burcu değişkenlik ve hayatın gerçekleri karşısındaki hassas yönümüzdür. Son yıllarda yaşadıklarınızı bir düşünün. Nerelerden geçtiniz, nelerle karşılaştınız ve hangi olaylarla mutlu oldunuz hangi nedenler yüzünden derinliklerde kayboldunuz. Hani deyim yerindeyse vurgun yediniz. Şimdi yüzeye çıkarak neler yaşadığınızı bilgi birikimlerinizi, tecrübelerinizi diğerleriyle paylaşma zamanınız. Her zaman şunu söylerim. Bilgi kişiye ayrıcalık kazandırır. Yani bir konuda ne kadar bilgi sahibi olursanız, farkınızı diğerlerine kabul ettirmeniz o denli kolay olur.

9 Mart tarihine kadar devam edecek Merkür-Balık seyri, kimi zaman gerçekçi düşünmenin önüne geçer. Yani düşündüklerinizin hayata geçirilmesi kolay türden şeyler olmayabilir. Mantıklı düşünmek gerekir. Bu nedenle yukarıdaki Güneşin etkileri bölümündeki olumlu durumların ortaya çıkabilmesi için düşünceleriniz de buna iştirak etmesi gerektiğini biliniz.Bu olmadığı takdirde elde ettikleriniz kalıcı olmaz Ayrıca sahip olduğunuz değerler mantıklı bir düşünce ile desteklenmediği, köklendirilmediği için uzun ömürlü olmaz. Yapmanız gereken en basit şekliyle şudur. Ne olursa olsun araştıracağız, soruşturacağız, kendimizi garantiye alacağız, fırsatları yerinde ve zamanında değerlendirmeye çalışacağız. Hedeflerimizin, bu dünyanın gerçekleri ile uyuşması lazım. Fazla iyimser düşünmek, bir hayalin peşinden gitmek zaman kaybı olabilir. Ayrıca Uranüs 12 Mart itibariyle para evinizde seyrine başlıyor. Artık hızlı kazançlar elde etme ancak işinizi bilmediğinizde çabucak harcama mümkündür. Ben ayağınızın sağlam olarak yere basmasından yana olduğum için size hatırlatmak istedim. Güzel bir şeyler olduğunda hiç kimse niye mutlu oldum demez, ancak zorluklarla karşılaştığımızda, bu benim başıma niye geldi deriz. O zaman biz de baştan bilelim ki sonunda rahat edebilmemiz mümkün olsun.

BALIK BURCUNDA YENİAY

Sevgili Balıklar 4 Mart saat 22:46 itibariyle Balık burcunda oluşacak Yeniay, dış dünyada itibarınızı güçlendiricidir. Yenilenme ve değişim anlamında bir kuvvettir. Bu enerjinin güçlü titreşimleri sayesinde hem özgüveniniz yerine gelmeye başlar hem de sorunlarınızı daha kolay çözüme kavuşturabilirsiniz. İlgilendiğiniz alanda söz sahibi olabilmek için girişimci davranmanızı sağlayabilir. Uzun zamandır zorlanmakta olan Balıklar için Yeniay, manevi konularda şifalandırıcı, yeni bir yön tayin edebilmeniz için umutlandırıcıdır. Bu sayede özünüzdeki cevheri yakından keşfedebilirsiniz. İnancımız başarımızın yarısı olduğuna göre, inancınızı yükseltici bu Yeniay sayesinde yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Önümüzdeki 15 gün boyunca karşınıza çıkan fırsatları, insanları, durumları iyice gözlemleyiniz.

Bırakmanız gerekenleri, hakikatler ile hayaller arasındaki ince çizgiyi net olarak görebilmenizi sağlayan Yeniay sizi koruyucudur. Kaderi suçlamak yerine, kaderinizi ellerinizle şekillendirmenizi sağlayan Yeniayın sesine kulak veriniz. Farklı yanlarınız, hiç kimsede bulunmayan özellikleriniz olduğunu unutmayınız. Siz çaresiz değilsiniz. Aksine her sorununuza, her çıkmazına çözüm bulacak kadar güçlüsünüz. Yeniay bu gücü ruhunuzun derinliklerinde hissedebilmeniz adına size ışık tutacaktır. O ışık, sizin için en gerekli olanı karşınıza çıkaracaktır. Umudunuzu asla kaybetmeyiniz.

21 Mart- 20 Nisan tarihleri arasında devam edecek iş evinizin yöneticisi Güneşin Koç burcu seyri, her ne kadar Merkürün geri hareketi nedeniyle hafif bulutlu geçse de, bu süreçte yaşamınızın ana gayesinde, sahip olduğunuz değerleri koruma, yeniden hayatınızı kurgulama ve güvenlik içinde yaşama arzusu yoğun. Yani çalışayım, çabalayayım ama yeter ki kendi ayaklarımın üstünde durabileyim. Yani ne aşk ne de başka bir şey, hırsla öne atılarak geleceğinizi garanti altına almak kadar sizi ilgilendirmiyor dersek doğru olur. Hani şu kimselere bağımlı kalmadan yaşama isteği vardır ya, işte siz Balıklarda bu dönemin tam olarak anlamı bu. Yeteneklerin iş alanında ifade edilmesi mutlaka şart. Bunların ortaya konması ve ben buradayım denmesinin size getireceği en önemli fayda parasal kazanımlarda görülebilir. Bu enerjinin titreşimleri devam ederken Venüs gezegeninin de Güneşle beraber kimi zaman el ele tutuşarak ilerlemesi gösteriyor ki, zaman kavramı çok önemli. Geri hareket bitene kadar sabırlı olmak durumundayız. Ama boş durmayacaksınız tabi. Kapıları çalmaya devam etmelisiniz. Kendinizi kimi zaman ilkokula başlayan bir öğrenci gibi hissedebilirsiniz. Yaşam alfabesini yeniden ama bu sefer sadece kendiniz için sökmeye çalışabilirsiniz.

PARA KONULARI

Sevgili Balıklar, 23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek mücadele ve aktivite gücünün astrolojik temsilcisi Mars, siz Balıkların hedef olarak belirlediğiniz konularda ilerlemenizi ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmenizi sağlayıcıdır. Dispozitör güç Jüpiter tarafından desteklenen Mars, geçtiğimiz yıllardaki geçişine göre bu dönemde sizlere cesaret aşılamakta. Artık sığ sularda değil büyük denizlerde yüzmeye hazır olunuz. Kendinizi keşfetmek, isteklerinizi saptamak ve bunların peşinden gitmek için cesur olmalı, değişkenlikten uzak durmaya çalışmalısınız. Hayata olan yaklaşımınızı gözden geçirerek İşinize geldiği gibi davranmak yerine, planlanmış bir şekilde organize olmayı denemelisiniz.

Kendinizi öne sürmeli, gerekirse dayatmalı, sizi kimsenin üzmesine, hafife almasına ve yolunuza engel koymasına izin vermemelisiniz. Enerjinizi, yaşamınız için en gerekli olan işlerde kullanmalı ve bu süreçten önceki durumunuza göre, olumlu anlamda değişim için kendinizi zorlamalısınız. Size zorluk çıkaran, iyi niyetinizi kullanmaya çalışan kişilere gerektiğinde dur demelisiniz. Mars parasal kazanç evinizin yöneticisi olması sebebiyle hayatınızı kazanmak, gelirinizi arttırmak yönünde sizi desteklerken, 9 Mart tarihinde Merkürün Koç burcunda ilerlemesi ile iletişimsel olarak da hakkınız olanı elde etmeniz mümkün. Demek oluyor ki, bir yandan Jüpiter, ardından Mars, 21 Mart tarihinde Güneş ve bir de Merkür Koç burcu seyrini hesaba katarsak işinizi bilmeniz, akıllı davranmanız halinde bu hızlı enerjileri doğru bir biçimde kullanarak gelirinizi arttırmanız mümkündür.

URANÜS KOÇ BURCUNDA

12 Mart-10 Temmuz tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek Uranüs, maddi ve manevi kazanımlarınız, bunları elde etme yöntemleriniz, menkul değerleriniz, yatırımlarınız, kayıp-kazanç anlamındaki bütçe durumunuz güçlü bir dürtü ve kimi zaman sürprizlerle sizi meşgul etmeye başlar. Astrolojik olarak Balıkların zodyakta parayla alakalı burcu Koç olduğu için Uranüsün bu burçtaki ilerleyişi doğal olarak hız ve aktivitenin son derece önemli olacağının göstergesidir. Bu süreçte paraya bakış açınız da değişime uğrar. Kimi zaman maddiyatla ilgili konularda özgür yaklaşımlar sergiler bazen de beklenmedik gelişmeler nedeniyle gerilim duyabilirsiniz. Yetenekleriniz bu anlamda son derece değerlidir. Siz siz olun lütfen hangi konularda ekmeğinizi kazanabilirsiniz etraflıca düşünün. Çünkü ileriki yıllarda yeniliklerde bulunmayı en çok isteyeceğiniz konu para olacaktır. Umulmadık gelir artışı veya kayıpları karşısında şaşırmadan durabilmeniz için öncelikle uyanık bir bilince ihtiyacınız var. Bazen maddi bağımlılıklarınızın esiri olabilirsiniz.

Eğer mal, mülk, maddi değerlere aşırı bağımlı birisi iseniz dalgalanmalar karşısında kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Uranüs yerleşik düzene karşı çıkan bir gezegen. O nedenle kökleşmiş olandan sizi uzaklaştırıcı bir etki sunabilir. Kişinin paraya bakış açısını farklılaştıran bu enerji, yetenekleriniz yoluyla elde edilen kazancın göstergesidir. O nedenle lütfen kendinize şöyle bir gözden geçirerek hangi konularda bilgi ve deneyim sahibisiniz. Yeni kazanç yollarına, yöntemlerine açık olunuz. 10 Temmuz-10 Aralık tarihleri arasında Uranüs geri harekette olacak. Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur. Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir. Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, siz Balıkların parasal konularda girişimci olmanızı sağlayan bonus anlamındaki bir enerjidir. Sizlerin maddi kazanımlarınız açısından girişimde bulunmanız adına cesaretlendiricidir. Gücünüzün uyanışıdır, dünyayı fethetmek adına öne fırlamanız anlamını taşır. Böyle bir enerji, maddi ve manevi sahip olduğunuz değerlerinizi çoğaltmak adına ateşli bir gücün sizi sarması anlamı taşımaktadır. Fakat dikkat ederseniz çok fazla kontrolsüz bırakılması halinde harcamaları da teşvik edici bir yanı bulunmaktadır. Sizler bu enerjiyi, normal zamanlarda bir türlü cesaret edemediğiniz konularda kullanabilirseniz maddi alanda başarısız olmanız mümkün olmayacaktır. Agresif bir enerji olması dolayısıyla, projelerin peşinde koşmanızı sağlayıcıdır. Hani deyim yerinde ise hakkınızı almak adına savaşçı bir insan gibi yılmadan mücadele verebilirsiniz. Amacınıza doğrudan gitmek hoşunuza gidebilir. Yoğun bir rekabet duygusu olduğunun bilincindesinizdir ve gerekirse tartışarak emeğinizin hakkını alabilirsiniz. Bu enerji altında sıra geldi nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirtmeye. Güneş Koç burcu süreçleri şöyle bir bakıldığında hakikaten oldukça faydalıdır. Fakat, egonun yükselişi, isteklerinizi elde etmek konusunda mücadele vermenizi sağlarken, harcamalar konusunda da aynı şekilde dikkatsiz davranabileceğinizin göstergesidir. Anlık dürtülerinize yenilmemeli, risk almamalısınız. Öncelikle izlediğiniz yolun doğruluğundan emin olmanız gerekebilir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ- Koç Burcunda-30 Mart-22 Nisan

Merkür Geri Hareketi Hangi Konular Üzerinde Etkili: Maddi kazanımlar evinizde geri hareket yapacak Merkür, yetenekleriniz yoluyla elde edilen tüm maddi kazanımlarınız,(geliriniz), kayıplarımız (parasal), duygusal anlamda güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız, gelir ve giderleriniz(bütçeniz), yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız, zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri, değer yargılarınız, menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz, borçlarımızla alakalı konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 29 Nisan tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir. Parasal konularda özellikle Nisan ayının son derece önemli olduğunu söyleyebilirim. Venüs her ne kadar güzel bir enerji sunsa da, ay içinde Neptünle yapacağı zorlayıcı görünüm, parasal konularda gayet dikkatli olmanız gerektiğini göstermektedir. Lütfen bu tarihte rehavete kapılmayınız, her şeyi dikkatlice inceleyiniz. Paranızı olur olmaz şeylere sarfetmeyiniz. Yaşanabilecek hayal kırıklığı riskine karşı uyanık olunuz.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.

Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz:

Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Güneş gezegeninin Boğa burcuna geçişi sizler için kemerleri sıkma ve paranızı idareli kazanabilmek açısından oldukça etkili. Bir koç için bu durum her ne kadar keyifsizlik verse de, bu seyir esnasında bilinçli olarak gelir gider dengenizi kurmak ihtiyacı duyabilirsiniz. Çocuklarınız, eğlence hayatı, borsa, sanat, güzelleştirme, dekorasyon, spekülasyon, şans oyunları yoluyla kazanmak mümkün olabileceği, yaratıcı yönlerinizi ön plana çıkaran aktiviteler yoluyla da maddi kazanç sağlamanız da mümkündür. Sahip olduğunuz değerleri elinizde tutabilmek için paranızı daha dikkatli bir şekilde harcamaya, ekonomik hareket etmeye çalışmanız son derece faydalıdır. Hani eskilerin deyimiyle ak akça kara gün içindir sözü bu dönemin en etkili cümlesidir. Benim önerim ne olursa olsun bu dönemde kendi doğal yapınızın bilincinde olarak birkaç kuruş bir kenara koymanız veya en azından denk bir bütçe içinde hareket etmenizdir. Ayrıca sağlık açısından 23 Nisan-4 Mayıs arası dikkatli olmanızı öneriyorum. Bedensel yorgunluklar daha fazla hissedilebilir. Psikolojik açıdan da keyifsizlik baş gösterebilir. Sakin olunuz ve tedbirli davranınız.


Mart Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-5-8-9-10-13-14-21-22-26-27-31

Zayıf Enerjili Günler: 11-12-17-18-23-24-25

Aşkta En Şanslı Günler: 13-14

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 6-7

Yeniay: 3-4-5-31

(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 17-18

(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mart ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER