Habertürk 05.04.2011

Balık burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay balıklara, karşı cins üzerinde büyülü etkiler bırakacaklarını söylüyor.

BALIK

Balık burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Balık Burcu-NİSAN Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Nisan tarihinde Mars güçlü olduğu Koç burcunda seyrine başladığında maddi konularda harcama meylimiz yükselir ve ayrıca mücadele gücümüz yoğunlaşır. Ancak unutmayalım ki, bu alanda Merkür geri hareketini sürdürmekte olduğundan apansız hareketlerden kaçınmak gerekiyor. 20 Nisan Güneş Boğa burcu seyri, çalışma hayatınızla alakalı mevzularda huzur güvenlik ve sağlamlığa verdiğiniz önemin göstergesi. Bu yüzden de daha dikkatli hareket etmeniz mümkün. En azından karmaşadan sizi üzebilecek faaliyetlerden uzak durmaya çalışabilirsinizt. 21 Nisan Venüs Koç burcu seyri Merkür geri hareketinin bitmesine iki gün kala başlıyor. Demek oluyor ki, hem elimizdeki parayı hem de başkalarından edindiğimiz kaynakları çok iyi kullanmak lazım. Ayrıca ilişkilerimizde de dikkatli olmamız gerekiyor. 23 Nisan tarihinde Merkür düz seyre geçtiğinde girişimde bulunduğumuz ve maddi açıdan getirisi olacağını düşündüğümüz meselelerde güç kazanıyoruz. Ayrıca yuvamızla alakalı konularda yenilikler düşünüyorsak bunları yavaş yavaş ortaya koymak için hızlanmaya başlıyoruz. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında astrolojik olarak yüceldiği burçta seyrini sürdürecek olan Venüsün yansımalarını her zaman olduğu gibi önce genel etkileri daha sonra da dikkat edilmesi gereken yönleriyle sizlere izah etmeye çalışacağım. Ayrıca size oldukça güzel bir haberim var. 4 Nisan 2011 tarihinden itibaren, Venüs-Balık burcu geçişlerini Neptünün Balık burcunda ilerlemesi sayesinde gayet hoş ve olumlu yönde geçirmemiz mümkün. Gördüğünüz gibi yavaş yavaş aşkın güzelliklerinin tadına varmaya başlıyorsunuz. Diğer burçlar da yine Balığın o enginliğinden, bilgeliğinden her zaman olduğu gibi yararlanıyorlar. İyi ki varsınız ve arzu ettiğiniz güzellikler sizinle olsun. Evet şimdi tekrar Venüs-Balık burcu geçişine dönelim ve yansımaların birlikte gözden geçirelim. Öncelikle karşı cins üzerinde büyülü bir etki bırakmanız, girdiğiniz her ortamda gözlerin üzerinize çevrildiğini hissetmeniz artık son derece kolay. Ruhunuzun aşka doyum ihtiyacının karşılanabileceği bu süreçte, bilgeliğinizi insanlara sunabilmeniz, şefkat duygusuyla, haz ile dünyayı kucaklamanız mümkün. Buğulu gözlerinizle o güzelim yüreğinizle isteyip de fethedemediğiniz bir insan olacağını sanmıyorum. Bu manevi bir yükselişin, bugüne dek ektiklerinizi biçebilmenin de işareti. Ben bu enerjiyi Neptünün etkileri çerçevesinde ele alıyorum ve almak istiyorum. Çünkü astrolojik olarak bir enerjinin nasıl bir yol izleyeceğini ancak ve ancak onun arkasındaki güç belirler. O nedenle Neptünün sizlere şifa gücü, aşkta ve yaşamsal konularda bir anne şefkatiyle sardığını şimdiden hayal ediyorum. İnsanları uzlaştıran, kendinden olmasa dahi kucaklayan ve uyum duygusu içinde yaşamanızı sağlayan Venüs-Balık burcu geçişinde ne kadar farklı özelliklere sahip olduğunuzu yıllar boyu yaşayarak, hissederek anlayabilirsiniz.

Kendiniz ve sevdikleriniz adına düşünmeyi her zaman bilen, sahteliklerden hoşlanmayan, yaşamı güzelleştirmeyi bilen inançlı kişiler olarak, bu dönemde ilişkinizi sorunlardan arındırabilir ve arzuladığınız güzel bir dünyayı ilahi yardımlarla kurabilirsiniz. Sorunlarınız, bu enerji sayesinde sizi eskisi gibi rahatsız etmez veya sınırsızlık özlemi içinde hayatı kucaklayabilirsiniz. Artık lütfen hüzünleri, umutsuzlukları bir kenara koyarak, içinizdeki çocuğu uyandırın. Ve ona şunu söyleyin. –Önümde açılan ışıklı yolda ilerlemeye kararlıyım.hayatı kucaklıyorum ve kendimi çok seviyorum. Şimdi gelelim Nisan ayında dikkat edilmesi gereken tarihe. Bu konuda ben 18 Nisanı önemsiyorum. Çünkü o gün saat 05:44 de Terazi burcunda Dolunay oluştuktan sonra saat 12:02 de Venüs-Kuzey Ay düğümü ile zorlu bir görünüm yapacak. Bu durumda sizler özellikle kariyer ve toplum yaşamınızı, hayata bakış açınızı, bağımlılıklarınızı gözden geçirerek, geleceğiniz adına aklı başında hedefler belirlemelisiniz.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrini sürdürecek Marsın yansımalarını önce genel etkileri ardından dikkat edilmesi gereken tarih ve noktalara değinerek sizlere izah etmeye çalışacağım. Koç burcu seyir zamanları siz Balıklar için genel anlamıyla parasal kazanımlarınız ve sahip olduğunuz değerlerle ilgili konularda güçlenmek, geleceğinizi garanti altına almak düşüncesini daha fazla ön plana getirici süreç olarak dikkat çeker. Maddi konularda özellikle sevdiklerinize düşkünlüğünüz ve elinizin açıklığı nedeniyle çoğu zaman sıkıntılar yaşasanız da sizler yapı gereği şefkatli ve cömert bir burcun insanı olduğunuzdan bu huyunuzdan bir türlü vazgeçmezsiniz. Bir de Mars gezegeninin böylesi ateşleyici, spontan hareket etmeye yönelik Koç burcu etkinliği altında, kendinizi frenlemeniz ve hesabınızı bilmeniz pek kolay değildir. Oysaki Nisan ayındaki enerjilere şöyle bir baktığımızda bir yandan Merkür geri hareketi, diğer yandan 3 Nisan Mars-Uranüs kavuşumu, 11 Nisan Mars-Pluto zorlu görünüm ve 18 Nisan Mars-Satürn karşıtlığı gösteriyor ki, bize düşen plansız, programsız bir şeylere güvenerek hareket etmemek, hesabımızı iyi yapmak, kısaca önümüzü görmektir. Bu dönemi olumlu bir şekilde geçirmenin yolu öncelikle, maddi açıdan güçlenmenizi sağlayacak girişimleriniz konusunda şöyle bir oturup durumunuzu gözden geçirmeniz, eksiklerinizi tamamlamaya çalışmanız, elinizdekine sahip çıkmanız. İnsanız ihtiyaçlarımız hatta zaaflarımız var. Güzelliklere sahip olmak istiyoruz ve azla yetinmek hele hele bir de genç isek tabii ki can sıkıcı. Bu süreçte karşınıza çıkabilecek yeni parasal gelir olanaklarını öncelikle mercek altına alarak düşünmek, geri hareket sonrası değerlendirmek gayet yararlıdır. Tabi ki bazı teklifler için beklemek, fırsatı kaçırmak anlamına gelse de, düşünmek için kısa bir süre müddet isteyebilir, durumu tüm ayrıntılarıyla ele alarak analizini yapabilir ve konusunda uzman kişilere sorarak olumlu yanıtını almanız halinde uygulamaya koyabilirsiniz. Burada söylemek istediğim acele karar vermemeniz, sırf para kazanmak için olur olmaz tekliflere atılmamanızdır.

Bu süreçteki enerjileri sadece parasal konularda değil, ilişkiler anlamında da ele alabiliriz. Çünkü Mars-Koç burcu seyrinin etkili olacağı yaşam evi, sizlerin maddiyat kadar manevi değerlerinizin de önemli olduğunu göstermektedir. Bu süreçte karşınıza çıkabilecek yeni bir kişi hakkında hemen karar vermeden önce bu kişinin mali durumu, değerlerini sahiplenişi, özgüven duygusu ve paraya bakış açısını iyice gözden geçirmek lazımdır. Bu maddiyatçı düşündüğünüz anlamına gelmesin. Sadece zihinsel ve duygusal anlamda bu kişiye güven duyup duymamanız gerektiğini anlamanız açısından önemi vardır. Yani kendi değerlerini oluşturmak, finansal açıdan belli bir gelire sahip olmak için mücadele vermeyen, kar ve zarar hesabını iyi yapamayan bir kişiyle ilişki kurmanın ileride size yaşatabileceği üzüntüyü tabii ki es geçemeyiz. O nedenle yaşadığınız ilişki ne olursa olsun benim önerim bu kişiyi inceden inceye tetkik etmeniz ve değerlerine sahip çıkma gücünü anlamaya çalışmanızdır.

İlişkisinde veya genel anlamda maddi sorunları olan kişilerin bu dönemde dikkat etmeleri gereken en önemli nokta öncelikle bütçe konusunda titizlik göstermeleridir. Elinize geçen paranızı, ödemeleriniz başta olmak üzere ihtiyaçlarınız için düzenlemeniz, sistem dışı hareket etmenizin önüne geçtiği gibi, başkalarına muhtaç olmaktan da sizi koruyabilir. İlişkisi olmayanlar bu süreçte maddi açıdan güçlü kişileri tercih edebilir, kendi kazançlarına ek olan bir gelir çerçevesinde hayatlarını kurmak isteyebilirler. Erkeklerin çalışan bir bayanı, bayanların iş güç sahibi birini tercih etmeleri, bu enerjiler altında mümkündür. Fakat göstergeler her ne kadar düzgün gibi dursa da benim tavsiyem, Merkür gezegeninin gölgeli günlerinin bitim tarihi olan 30 Nisan tarihine kadar partneriniz hakkında acil bir karar almamanız ve dikkatli olmanızdır.

Bu süreçte yuva evinizin yöneticisi Merkürün geri hareketi gösteriyor ki, ev içi aktiviteler yoluyla gelir sahibi olmak adına planlamalarda bulunmak, neler yapabileceğinizi düşünmek yararlı olduğu gibi, çalışan bir kişi iseniz, maaşınızla alakalı konularda yetkili kişilerle nasıl bir görüşmede bulunmalısınız bunları gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca bu enerjiler altında ek gelir kaynakları yaratmak için araştırmada bulunmak, güvenceniz açısından gayet yararlı olabilir. Bu süreçte kimileriniz birlikte olduğu kişiden maddi destek görebilir veya yeni başlayan bir beraberlik finansal anlamda size katkı sağlayabilir. Yine bu dönemde birlikte olduğunuz kişi aracılığıyla ortak bir iş yapma durumunuz ortaya çıkabilir. Fakat kısa süreli bir etki olduğundan, ayrıca geri hareket nedeniyle dikkatli olmanız gerekebilir. Benim size önerim elinize geçecek az veya fazla ne olursa olsun gereksiz harcamalarda bulunmamanız ilerisini düşünerek hareket etmenizdir.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA-4 Nisan

Nisan-Ağustos dönemi için belki kısa bir seyir ama yine de sizlere duyurmaktan mutluluk duyduğum bir enerji daha var. Yöneticiniz Neptünün burcunuzdaki seyahati. Bu yıl bu enerji belki çok etkili olmayabilir. Ancak açı derecesi itibariyle burcunuz üzerinde yansımaya başladı desek abartmamış olurum. Sezgilerinizi coşturan, size vizyon kazanmanızda destek veren, ipek bir tül gibi ruhunuzu okşayacak bu etki altında ideallerinizi hayata geçirme anlamında ilk deneyimlere şahit olabilirsiniz. Bu deneyimler neler mi? Öncelikle sizin yükselen inancınız sayesinde yaşayacağınız en büyük deneyim, kendinizi yeniden gayet olumlu bir şekilde keşfetmenizdir. Dostlarım bu etkiyi yaşamak inanın bana 2012 senesi sonrası farkınızı ortaya koymanız anlamında en büyük yardımcınızdır. Hayat bazen adil davranmıyor bizlere haklısınız. Hatta çoğu zaman direncimizi kırıyor, bizi ıssızlaştırıyor. Ancak umutlar hiçbir zaman tükenmez dostlarım. Hayat o kadar güzel ki, yaşanılan sıkıntıların bile bize kattığı olumlu tesirleri yıllar geçtiğinde daha iyi anlayacağız ve belki de şu an üzüldüğünüz olayları sonrasında dudaklarınızda bir gülümseme ile hatırlayacaksınız. Astroloji kehanet aracı değil diye bas bas bağırıyorum. Ortada bu kadar olumsuz enerji ve olumsuz düşünen insanlar olursa söyler misiniz nasıl gelişeceğiz. Eskiden birbirimize kol kanat gererdik, en yakın komşumuz kardeşimiz gibiydi. Ne oldu bizlere dostlarım. Olan şu..kötümserleştik, kendimizi başkalarının sözlerine göre değerlendirir olduk. Oysaki kendi içimizdeki gücün ne kadar büyük olduğunu bilsek emin olunuz ki hayata farklı şekilde bakardık. Kendimize niye bu kadar eziyet ediyoruz. Böyle düşünmekle ne kazanıyoruz. Sevgili Balıklar siz on bir burca, iyimserliğiniz, derinlikli düşünceleriniz ve güçlü sezgilerinizle rehber olmuş kişilersiniz. Size ihtiyacımız var. Lütfen pes etmeyiniz. Hayat her şeye rağmen güzeldir.

İŞ VE KARİYER

21 Mart- 20 Nisan tarihleri arasında devam edecek iş evinizin yöneticisi Güneşin Koç burcu seyri, her ne kadar Merkürün geri hareketi nedeniyle hafif bulutlu geçse de, bu süreçte yaşamınızın ana gayesinde, sahip olduğunuz değerleri koruma, yeniden hayatınızı kurgulama ve güvenlik içinde yaşama arzusu yoğun. Yani çalışayım, çabalayayım ama yeter ki kendi ayaklarımın üstünde durabileyim. Yani ne aşk ne de başka bir şey, hırsla öne atılarak geleceğinizi garanti altına almak kadar sizi ilgilendirmiyor dersek doğru olur. Hani şu kimselere bağımlı kalmadan yaşama isteği vardır ya, işte siz Balıklarda bu dönemin tam olarak anlamı bu. Yeteneklerin iş alanında ifade edilmesi mutlaka şart.

Bunların ortaya konması ve ben buradayım denmesinin size getireceği en önemli fayda parasal kazanımlarda görülebilir. Şimdi gelelim son derece önemli noktalara. Lütfen bu kısmı birkaç kez okuyunuz. Hatta ben bu bölümü koyultarak önemini daha iyi anlamanızı istiyorum. Bu enerjinin yansıması devam ederken 2 Nisan tarihinde Mars, 3 Nisan tarihinde Yeniay ve ay sonuna kadar devam edecek Merkür geri hareketini hesaba katarsak, özellikle iş hayatınız, parasal konular, kendinizi ifade gücünüz anlamında başkaları nedenli gerilim yaşamanız, bazı kişiler nedeniyle kısıtlandığınızı hissetmeniz, geçmiş meseleleri çözüme bağlamak için son derece bilinçli hareket etmeniz gerekebilir. 4 Nisan tarihindeki Güneş-Satürn karşıtlığı sağlık ve parasal konulardaki sorunlarınızı kimi zaman inkar bazen de garip bir şekilde kabullenerek neler yapabileceğinizi düşünmeniz anlamında bir baskıdır. Bu etki altında kendinizi birilerine savunmak ve olan biten üzerinde hakkınızı aramak isteyebilirsiniz. Korkuların aydınlığa kavuşması için benim tavsiyem ne kadar eskiye ait durum varsa bunları gayet mantıklı bir şekilde gözden geçirmenizdir. Zaman çok önemli. Sakince hareket edin, renginizi belli etmeyin ancak ihmal edilmiş mevzuların da önünüze gelme ihtimalini göz ardı etmeden bilinçli bir şekilde hazırlıklı olun.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Balıklar 18 Nisan tarihinde saat 05:44 de Terazi-Koç burç aksı üzerinde oluşacak Dolunayı üç önemli transit etkisini hesaba katarak incelememiz lazım. Çünkü Dolunayın gerçekleştiği gün saat 12:02 de Venüs-Kuzey Ay Düğümü ile zorlu bir görünüm oluştururken saat 19:02 de Mars-Satürn karşıtlığı meydana geliyor. Ayrıca Merkür hala geri hareketi sürdürüyor. Bütün bunlar gösteriyor ki, maddi konularda, ödemelerinizle ilgili meselelerde başkalarıyla ortak maddi alışverişlerinizde çok dikkatli, temkinli olmanız lazım. Zaten Nisan aylık yorumunuzu tümüyle gözden geçirdiğinizde bu geçişlerin hepsinin farklı etkilerinden söz etmiştim. Birden fazla gezegeninin bir Zodyak evinde toparlanması ve Dolunay ile tetiklemesi ister doğum haritasında isterse yıllık danışmanlıkta son derece önemlidir. Koç bireysel hareket etmenin işaretidir. Terazi ise başkalarıyla ortaklaşa hareket etmek. Dolunay ise duygularla düşüncelerin çatışması. Merkür geri hareketi beklemek ve zamana göre hareket etmek. Hemen hepsi gösteriyor ki, risk altına girmemeniz, agresif tepkilerde bulunmamanız, ödemelerinizi zamanında yapmanız, sabırlı olmanız lazım. Sigorta, hisseli paralar, banka kredisi, başkalarıyla yoluyla elde etmeyi düşündüğünüz paralar, kendi kazancınız ve eskiye ait alacak ve borçlarınız bütün bunların aklı başında düzenlenmesi gerekiyor. İnsan çıkarlarını gözetmek isterken, evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Bekleme veya gecikmeleri normal karşılamanız ve ne olursa olsun, ilişkilerinizi yine de güçlü tutmaya çalışmanız gerekiyor. Yani yine sabırlı olmayı sürdürmek lazım. Nereye kadar derseniz, Merkürün geri hareketi bitene kadar. Finansal konularda yükünüz artabilir, sorumluluklar üzerinizde hakim olabilir, kazancınız yetersiz kalabilir. Bunların hepsini hesaba katarsanız ona göre önlem alarak bu Dolunayın sizi engellemesini en aza indirebilirsiniz. Karşınıza çıkabilecek teklif ve önerileri lütfen dikkatli bir şekilde gözlemlemenizi tavsiye ediyorum.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrini sürdürecek Venüs etkisini önce genel ardından dikkat edilmesi gereken yönleriyle ele almamız gerekiyor. Her Balık aynı durumları yaşamayacağına göre tabii ki bu şekilde izah etmek bana göre en doğrusudur. Genel olarak parasal kazanımlarınız ve sahip olduğunuz değerlerle ilgili yaşam evinizde transitini sürdürecek Venüs, maddi anlamda güçlenmek ve geleceğinizi garanti altına alabilmek açısından oldukça hırslı bir şekilde çalışma arzunuzun göstergesidir. Maddi konularda elinizin açıklığı ve parayı açıkçası kendinize pek fazla dert etmeyen kişiler olduğunuz için genel olarak sıkıntıya tam olarak düşmeden durumunuzun farkına varmanız güçtür. Fakat bu tarihler arasında dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü 23 Nisanda Venüs-Uranüs kavuşumu gerçekleşiyor, 27 Nisanda ise Venüs-Pluto arasında zorlu bir görünüm var. Üzerinizden haksızca kazanç sağlamaya çalışan kişilere karşı mücadele etmeniz, bugüne dek sizin iyi niyetinizden yararlanan insanlara farklı bir yüzünüzü göstermeniz mümkün. Ancak bunu yaparken dikkatli olun. Yani dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak gerekiyor. Ayrıca unutmayalım ki, Venüs Koç burcunda seyrine başladığında Merkür ay sonuna kadar geri harekette olacak. Demek oluyor ki, maddi ve manevi size ait her bir değerinizle ilgili hem geçmiş meselelerle hem de geleceğinizle alakalı konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Ancak geri hareketin bitiminin ardından düşündüklerini, ortaya koymak istediklerinizi daha güvenli bir şekilde ele almanız mümkün. Ayrıca evde oturan bir kişi iseniz yeteneğiniz olan konularda yakın çevrenizle irtibata geçerek sergilediğiniz ürünlerinizi paraya dönüştürebilirsiniz. Çalışan bir kişi iseniz, maaşınızla alakalı konularda yetkili kişilerle görüşerek veya ek gelir kaynakları yaratmak için araştırmada bulunarak gücünüzü arttırmayı deneyebilirsiniz. Bu süreçte kimileriniz birlikte olduğu kişiden maddi destek görebilir veya yeni başlayan bir beraberlik finansal anlamda size katkı sağlayabilir. Yine bu dönemde birlikte olduğunuz kişi aracılığıyla ortak bir iş yapma durumunuz ortaya çıkabilir. Fakat kısa süreli bir etki olduğundan dikkatli olmanız gerekebilir. Benim size önerim elinize geçecek az veya fazla ne olursa olsun gereksiz harcamalarda bulunmamanız ilerisini düşünerek hareket etmenizdir.

PARA KONULARI

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Balıklar, 3 Nisan saat 17:32 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniayı iki önemli transit etki altında incelemek gerekiyor. Birincisi Merkür geri hareketi. Bu çok önemli. Çünkü Yeniay adı üstünde yenilikte bulunmak, toprağa yeni bir tohum ekmek anlamına gelse de, geri hareket döneminde doğal olarak çok dikkatli olmamız lazım. İkincisi Mars-Uranüs kavuşumu. Koç burcunda ilerleyen Mars isteklerimizi elde etmekte sabırsızlık yaratırken, Uranüs ile birleşmesi yenilikte bulunma arzumuzu yükseltiyor. Yeniayın gerçekleştiği alan, maddi ve manevi değerlerimizi koruma evi. Bu durumda acil kararlar almak, hareket etmek en başta parasal yönden bizi zor durumda bırakabilir. Elimizdekini korumak, çoğalması için bilinçli hareket etmek gerekiyor. Cebimizdeki parayı düzgün ve planlı bir bütçe çerçevesinde düzenlemek gayet yararlı. Yatırımlar konusunda Yeniay, gözden geçirmelerde bulunulması adına teşvik edici.

Tabii ki Merkür geri hareketini göz önüne alarak ne yönde paranızı değerlendirmek istiyorsunuz bunun için araştırmalarda bulunmak yararlı olabilir. Alacak-Borç konularında dikkatli olmak gerekiyor. Tahsilatlarımız, geciken ödemelerimizin düzgün bir şekilde kontrolü şart. Para, iş, aşk çoğumuzun hayatında önemli kriterler. Bu konularda düşüncesizce hareket etmemek gerekiyor. Değerlerimizi korumak istiyorsak bilinçli olmamız şart. Yeniayı olumlu yönde değerlendirmek için, maddi ve manevi kaynaklarınızı koruma altına almanız, riskten uzak durmanız gayet önemli. Bu noktalara dikkat etmemiz halinde Yeniayın nimetlerinden Merkür geri hareketi sonrası olumlu manada faydalanmamız mümkün hale gelebilir.

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş etkisinden üst paragraflarda söz etmiştim. Şimdi parasal konularda girişimci olmanızı sağlayan bonus anlamındaki bir enerjidir. Sizlerin maddi kazanımlarınız açısından girişimde bulunmanız adına cesaretlendiricidir. Gücünüzün uyanışıdır, dünyayı fethetmek adına öne fırlamanız anlamını taşır. Böyle bir enerji, maddi ve manevi sahip olduğunuz değerlerinizi çoğaltmak adına ateşli bir gücün sizi sarması anlamı taşımaktadır. Fakat dikkat ederseniz çok fazla kontrolsüz bırakılması halinde harcamaları da teşvik edici bir yanı bulunmaktadır. Sizler bu enerjiyi, normal zamanlarda bir türlü cesaret edemediğiniz konularda kullanabilirseniz maddi alanda başarısız olmanız mümkün olmayacaktır. Agresif bir enerji olması dolayısıyla, projelerin peşinde koşmanızı sağlayıcıdır. Hani deyim yerinde ise hakkınızı almak adına savaşçı bir insan gibi yılmadan mücadele verebilirsiniz. Amacınıza doğrudan gitmek hoşunuza gidebilir. Yoğun bir rekabet duygusu olduğunun bilincindesinizdir ve gerekirse tartışarak emeğinizin hakkını alabilirsiniz. Bu enerji altında sıra geldi nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirtmeye. Güneş Koç burcu süreçleri şöyle bir bakıldığında hakikaten oldukça faydalıdır. Fakat, egonun yükselişi, isteklerinizi elde etmek konusunda mücadele vermenizi sağlarken, harcamalar konusunda da aynı şekilde dikkatsiz davranabileceğinizin göstergesidir. Anlık dürtülerinize yenilmemeli, risk almamalısınız. Öncelikle izlediğiniz yolun doğruluğundan emin olmanız gerekebilir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Balıklar, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, Maddi kazanımlar evinizde geri hareket yapacak Merkür, yetenekleriniz yoluyla elde edilen tüm maddi kazanımlarınız,(geliriniz), kayıplarımız (parasal), duygusal anlamda güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız, gelir ve giderleriniz(bütçeniz), yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız, zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri, değer yargılarınız, menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz, borçlarımızla alakalı konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında Güneş gezegeninin Boğa burcuna geçişi sizler için kemerleri sıkma ve paranızı idareli kazanabilmek açısından oldukça etkili. Bir koç için bu durum her ne kadar keyifsizlik verse de, bu seyir esnasında bilinçli olarak gelir gider dengenizi kurmak ihtiyacı duyabilirsiniz. Çocuklarınız, eğlence hayatı, borsa, sanat, güzelleştirme, dekorasyon, spekülasyon, şans oyunları yoluyla kazanmak mümkün olabileceği, yaratıcı yönlerinizi ön plana çıkaran aktiviteler yoluyla da maddi kazanç sağlamanız da mümkündür. Sahip olduğunuz değerleri elinizde tutabilmek için paranızı daha dikkatli bir şekilde harcamaya, ekonomik hareket etmeye çalışmanız son derece faydalıdır. Hani eskilerin deyimiyle ak akça kara gün içindir sözü bu dönemin en etkili cümlesidir. Benim önerim ne olursa olsun bu dönemde kendi doğal yapınızın bilincinde olarak birkaç kuruş bir kenara koymanız veya en azından denk bir bütçe içinde hareket etmenizdir. Ayrıca sağlık açısından 23-27 Nisan arası dikkatli olmanızı öneriyorum. Bedensel yorgunluklar daha fazla hissedilebilir. Psikolojik açıdan da keyifsizlik baş gösterebilir. Sakin olunuz ve tedbirli davranınız.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-10-11-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 7-8-9-14-15-20-21

Aşkta En Şanslı Günler: 10-11

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 2-3-4-29-30

Yeniay: 1-27-28

(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 14-15

(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Nisan ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER