Mynet 01.03.2012

Başak burcu aylık yorumu (Mart 2012)

Mart ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

Başak burcu aylık yorumu (Mart 2012)

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Boğa burcu geçişi, burcunuzla gayet uyumlu bir enerji etkinliğidir. İlişkilerde tutkuyu yoğunlaştıran, sağlam ve sağlıklı bir ilişki yaşamanız için sizi güçlendiren bir etkidir. Venüs Boğa burcu seyirleri Başaklar için gayet olumludur. Her ne kadar ilişkilerinde kusursuzluk yani mükemmellik arasalar da, bu dönemde yine de sevdikleri kişiden, güven içinde yaşamaktan, sevilmekten asla vazgeçemezler. İlişkilerini güven, sevgi ve saygı açısından inceleyebilir, gerçeklerin gayet iyi farkında olabilirler ama eski alışkanlıkları öylesine değerlidir ki, yüreklerinin izini takip etmeye devam ederler. Yoğun arzular kimilerine binlerce kilometre yol yaptırırken, bazılarına ihtiraslı bir şekilde aşklarını yaşama zevki verebilir. Eğer ilişki düzgünse, bu tarihler arasında paylaşımda bulunmanın tadına doyum olmaz. Eğer sorunlu bir beraberlikse inatlaşılır, sen-ben çekişmesi yaşanır ama aşkın büyüsü yine sizi sarar. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu enerji oldukça sağlam bir beraberliğin ilk temellerinin atılması demektir ve gayet olumlu geçebilir. Venüs-Boğa burcu geçişinin etkili tarihleri: 6-11-14 Mart. Bu tarihlerdeki enerjiler genel olarak olumlu gözüküyor. Ancak ben hem yöneticiniz Merkür hem de burcunuz üzerinde gerilemekte olan Mars döemini hesaba kattığımda özellikle 14 Mart ve sonrası şöyle bir durup duruma bir bakmanızı öneriyorum. Özellikle geçmiş sorunları, üstü örtenen ancak önemli olan detayları mutlaka ele almanızı tavsiye ediyorum.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Başaklar 8 Mart saat 11:40 da burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay, dış dünyadaki imajınız, girişimlerinizden tutun da ilişkinize kadar her konuda temkinli olmanızı gerektiren Dolunay zamanlarında her şey apaydınlıktır, göz önündedir. Gizlenen her şey ortada olduğundan, umursanmayan, nasılsa halledilir diye düşünülüp kulak arkası edilen durumlar kendiliğinden ön plana gelir. Beklenmeyeni beklemek anlamına gelen Dolunay zamanlarında yapılması gereken en önemli şey, içinde bulunduğunuz durumun farkında olmak ve güven duygunuzu dimdik ayakta tutarak soğukkanlılıkla hareket etmektir. Böyle bir etki altında ilişkinizi, partnerinizi gerçekçi bir şekilde gözlem altına almanız gerekebilir. Eğer sorunlarınız varsa bunları saplantılı bir şekilde ele almamalı, görünen gerçekleri inkar etmek yerine kabullenerek bundan sonrası adına mantıklı bir karar almalısınız. Dolunay başta da dediğim gibi, bir türlü kabule yanaşmadığınız ve bu yüzden sürekli kaygı duyduğunuz mevzuları önünüze getireceğinden bugünlerde yaşayacağınız olaylar, artık bazı durumların son ve kesin halini görmenizi sağlayıcı olabilir. İşte bu sonuçlara hazırlıklı olmak, alacağınız önlemler ve gerçekçi ayarlamalar açısından faydalı olabilir.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyecek Merkür, ilişkinizle alakalı konular üzerinde düşünmenin, alışkanlıklarınızı dengeli paylaşımlar çerçevesinde ele almanız gerektiği işaret ediyor. Aldanmamak için, kırılmamak adına şöyle bir beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Nerelerde aksaklıklar var, nelerin derlenip toparlanması gerekiyor bunlar ele alma vaktidir. Acil kararlar vermeyiniz.

İŞ VE KARİYER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: 24 Ocak tarihinden önce yürürlüğe koymaya çalıştığınız ancak bir türlü halledemediğiniz işler üzerinde daha fazla odaklanmanıza sebep olabilir. Hani bazen her şeyi halletmiştim diye düşünürken, aslında yarım kalan, eksik olan detaylarla ilgilenmemiz gerekir. Ben derim ki, bunları 24 Ocak tarihinden önce mutlaka hallediniz. Fiziksel sağlığınıza özellikle dikkat ediniz. Kişisel anlamda eğer yeni bir girişimde bulunmak istiyorsanız bunların arzu ettiğiniz şekilde gelişmesi mümkün olmayabilir. Bu nedenle kendinizi tedirgin etmeyiniz. İnce eleyip sık dokumalar hem sizi hem de birlikte olduğunuz kişi ve kişileri rahatsız edici olacağını bilerek, mükemmellik sınırınızı belli ölçüde tutmanızda yarar görüyorum. Hani deriz ya, biraz vurdumduymaz olmak gerekiyor. Yaşanması muhtemel durgunlukları hesaba katmakta yarar var.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür, hareketlendirici ve hırslı davranmanızı sağlayıcı bir enerji olarak iyi gelebilir. Fakat bu enerjinin de kendi içinde dikkat edilmesi gereken noktaları var. Her şeyden önce Merkür iletişim ve haberleşmeyle alakalı bunu biliyoruz. Koç burcu seyrinde ise, kendinize yönelik düşünme yani ben-merkezci bir zihinsel akış söz konusu. Bu kimi zaman son derece gereklidir. Size hızlı bir şekilde düşünmenizi ve olaylara hakim olmanızı, çabucak düşündüğünüz için durumlara müdahale edebilmenizi, fikirlerinizi hızlı bir şekilde açıklayarak derdinizi anlatmanızı sağlayabilir. Fakat bilirsiniz, kontrolsüz güç, güç değildir derler. Merkür Koç burcu seyri de aynen böyle bir şeydir. Eğer doğru kullanırsanız size faydalar sağlar, yanlış kullanırsanız zarar verir. Bu enerjiyi doğru bir biçimde kullanmanın yolu ise, kariyerinizi ilgilendiren konularda otoritelerle veya iş yaptığınız insanlarla ılımlı bir şekilde bağlantı kurmak, kimseyle çatışmaya girmemek, hep ben haklıyım diye düşünmemek, diğer kişileri de canı gönülden dinlemektir. Çünkü ekip halinde çalışıyorsanız bu oldukça şarttır. Ayrıca bu yüksek hızdaki enerji, kimi zaman hatalar yapmanıza neden olabilir. Çabuk halledeyim derken yanlışlar yapabilirsiniz. Onun için eğer temkinli olmayı başarırsanız bu enerjinin size sağladığı güçle liderliğinizi göstermeniz, kuşkulardan uzak bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür. Benim tavsiyem 12 Mart tarihinde başlayacak geri hareket döneminde ilerisi adına planladıklarınızı tekrar gözden geçirmenizdir.

PARA KONULARI

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Koç burcu seyri, bu yıl geri hareket dönemine rastlıyor. Özellikle banka kredisi başvurusu, nafaka, sigorta gelirleri, evliyseniz veya kimle beraber yaşıyorsanız o kişiden elde ettiğiniz gelirler, ortak mal paylaşımı, iş ortaklığınız varsa birleşik kazançlardan elde ettiğiniz paralar gibi. İşte bu konularda eğer bir terslik veya gecikme ile karşılaşırsanız bu süreçte gerginlikler kaçınılmaz hale gelebilir. Bir yandan size birilerinin destek olmasını beklerken diğer yandan böylesi olumsuz durumlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. O nedenle çok iyi düşünülmesi ve hesap edilmesi gereken süreçtir. Yine bu dönem ortak olarak yürütülen finansal kazançlarla ilgili fazlasıyla hırs yapmanıza neden olabilir. Aktif olarak sözünün dinletmekten veya çıkarlarınızı kollamak konusunda sertlik göstermekten çekinmeyebilirsiniz.

Ayrıca bu süreçte bazı belirsiz durumlar nedeniyle canınız sıkılabilir. Unutmayalım ki, 12 Mart tarihinde yöneticiniz Merkür geri hareketi devreye giriyor. Tam her şeyi ayarladım derken bir başka kişinin yanlış bir hareketi veya gereksiz bir masrafı veyahut sizden habersiz yapılan bir anlaşma nedeniyle gerilmeniz mümkündür. Elinizde olmayan bazı nedenlerden dolayı vaktinden evvel alacaklı olduğunuz kişilerin istekleri veya gereksiz olduğu halde yaptığınız bir harcama, sağlık gideri veya bir başkasına yardım etmeniz gibi türlü sebeplerle parasal yönden zor durumlar gözükebilir. Boşanmış çiftlerin eşleriyle nafaka sorunları nedeniyle gerilim yaşamaları da bu dönemde görülebilir. Bir miras davası için koşuşturmanız mümkündür. Kısaca bu süreç bazı parasal krizler yoluyla edinilen tecrübe ve bundan sonrası adını daha dikkatli olmayı gerektiren ama gerekli önlemler alındığında çıkarlarınızı iyi kollayacağınız ve kimsede bir kuruş hakkınızı bırakmayacağınız bir süreç olabilir.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek Venüs, kazanç elde etmek amaçlı yapılan yolculukların simgesi olabileceği gibi, eş veya ortak destekli gelirler anlamına da gelebilir. Venüs gezegeni Boğa burcunda yönetici olduğu için, bu güçlü enerji, başta ilişkileriniz olmak üzere, (evlilik veya eş kaynaklı) gelir elde etmenizi sağladığı gibi, sanatsal alanda yapılan çalışmalar, güzellik, bakımla alakalı meslekler yoluyla da kazanç sahibi olmanızı destekleyicidir. Bu tarihler arasında, finansal konularda tedbirli, sabırlı ve planlı bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Yaşamınızı rahat geçirebilmek için, gelir elde edebileceğiniz kaynakları saptamalı ve ne olursa olsun, iş veya özel ilişkilerinizde ılımlı hareket etmeye, çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Çünkü ılımlı ve hoşgörülü tavırlarınız size artılar olarak geri dönebilir. Ayrıca eşinizin ailesi veya akrabalarınız kanalıyla da para elde etmeniz kolay olabilir. Yapılan seyahatler başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağladığı gibi, işinizi restore etmenizde veya bir müddetliğine başka bir şehirde işinizi yaparak gelir elde etmenizde de destekleyici olabilir. Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken nokta, ne olursa olsun neye yatırım yaptığınızı, bunun size olacak getiri veya götürülerini iyi hesaplamanızdır. Durumu iyi olan veya bir kenarda parası olup değerlendirmek isteyenler bu enerjinin desteği altında, emlak ve arazi alımı, sezonluk yer kiralama, sezonluk iş için belli bir sermaye yatırımı gibi düşünceler içinde olabilirler. Ki bu durum gayet olumlu gibi gözükse de, benim önerim, muhakkak araştırma yapmanız, kendiniz için önce güvenli olanı sonrada para getirebilecek olanı tercih etmenizdir. Yani güvencenizi riske atabilecek girişimlerden uzak durmakta fayda var.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Bu süreçte finansal konularda, borç ve alacaklarınızla ilgili meselelerde lütfen aceleci ve sabırsız davranmayınız. Haksız duruma düşmemek için en başından her şeyi akıllıca gözden geçiriniz. Bilmediğiniz riskli işlere kalkışmayınız. Güvenmediğiniz kişilere paranızı teslim etmeyiniz. Kendinizi gereğinden fazla zorlamayınız. Miras, hisseli paralar, iş hayatınızla ilgili beklediğiniz paralar konusundaki gecikmeleri göz önüne alarak hareket ediniz.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyecek Merkür, ilişkinizle alakalı konular üzerinde düşünmenin, alışkanlıklarınızı dengeli paylaşımlar çerçevesinde ele almanız gerektiği işaret ediyor. Aldanmamak için, kırılmamak adına şöyle bir beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Nerelerde aksaklıklar var, nelerin derlenip toparlanması gerekiyor bunlar ele alma vaktidir. Acil kararlar vermeyiniz.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Başaklar, 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay bu yıl yöneticiniz Merkürün ve burcunuzda geri hareketini sürdüren Mars dönemine denk geldiği için yenilik anlamındaki işlerde temkinli olmamızı gerektiriyor. Maddi veya manevi değerlerimize özen göstermeli ve bunların hayatımızda önemini göz ardı etmemeliyiz. Tabularımızın, tutkularımızın asla vazgeçemediklerimizin üzerimizde yarattığı tesiri şöyle bir ele alarak bunlar yararlı mı, yoksa bizi durdurucu bir etkiye sahip mi? tekrar düşünmeliyiz. Vergilerimiz, borçlarımız, başkalarından elde ettiklerimiz(maddi-manevi), ortak bölüşülen her şey(cinsellik, aşk), dürtülerimiz, içgüdülerimiz, kuşkularımız, endişelerimiz ve korkularımızın hayatımızdaki önemini sorgulamalıyız.

Başka neler yapabiliriz? İlişkide sen ve ben demek yerine biz olma yolundaki eksiklerimizi belirleyebiliriz.Karşımızdaki kişi ile aramızdaki farkları bilinçli bir şekilde gözden geçirebiliriz. Yeni bir yaşam kurma konusunda korkularımız nedir? bu soruya cevap arayabiliriz.Partnerimize duyduğumuz hislerin kökeninde ne yatmakta? Bunu kendimize sorabiliriz. Maddi konularda kimlerle işbirliği yapıyoruz ve bu kişilerle aramızdaki son durum nedir sorusunu bilinçli bir şekilde gözden geçirebiliriz.Sevdiğimiz kişileri kaybetmenin ve onlardan uzakta olmanın hayatımızdaki önemini bir kez daha düşünebiliriz.Kendimizi yeniden yaratabilmek için elimizdeki her doneyi gözden geçirebiliriz.Kendi değer yargılarımızla karşımızdaki kişinin farklı yönleri arasındaki ince çizgiyi yeniden belirleyebiliriz.Kendi karanlıklarımızla yüzleşerek, artık kurtulmamız gereken davranışlarımızın tespitini yapabiliriz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-7-8-16-11-12-25-26-30-31
Zayıf Enerjili Günler: 1-13-14-20-21-28-29
Aşkta En Şanslı Günler: 16
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 9-10
Yeniay: 7-8-9
(Ay-Başak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 20-21-22
(Ay-Balık burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mart ayının sizlere her konuda şans, mutluluk, huzur, bereket ve güzellikler getirmesi dileğimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER