mynet 07.04.2010

Başak burcu aylık yorumu (Nisan)

Sevgili Başaklar, aşk evinizin yöneticisi Satürn gezegeni kişisel gelişiminiz ve ilişkinizle ilgili konularda sorun yaratabiliyor.

Sevgili Okurlarım, Nisan ayının sizlere huzur, mutluluk, şans ve güzellikler getirmesini dileyerek yorumunuza başlamak istiyorum.


Aslında hepimiz bu dünyanın sınırları içinde birlikte yol alıyoruz. Acılarımızla, mutluluklarımızla ilerlemeye çalışırken çoğu zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu desteklerden biri de Astrolojinin güçlü rehberliği olabilir. Lütfen aylık yorumunuzu çok dikkatli bir şekilde gözden geçiriniz. Çünkü her ayrıntının ileride işinize yaraması mümkündür. 17 Nisan akşamı geri hareketi başlayacak Merkür gezegeninin etkisini göz önüne alarak şimdiden bilinçli gözden geçirmelerde bulunmalı, acele kararlar verilmemelidir. Evrensel enerjiler Nisan ayında bizleri uyarıcı, bundan sonraki yolumuzu çizebilmemiz adına kılavuzumuz olabilir. Bastığımız yeri, varmak istediğimiz hedefi ve bunun adına yapılması gerekenleri tespit edebilmek için şimdi beraberce burcunuzun yorumlarını gözden geçirelim.

Herşey umduğunuzdan daha güzel olsun.

Sevgilerimle,
iremSU

Aşk ve İlişkiler

Çok Önemli: Sevgili Başaklar, aşk evinizin yöneticisi Satürn gezegeninin hem kişisel gelişiminiz hem de ilişkinizle alakalı konularda üzerinizde yarattığı sorunların farkındayım. Aslında bunlara sorun demek yerine olgunlaşma sürecinin getirdiği dersler olarak yorumlarsak anlamını çok daha iyi idrak etmiş oluruz. Yaş dönümü diyebileceğimiz bu zaman sürecini tüm burçlar 28-30 yaşlarında geçirirler. Kolay olmadığını kesinlikle kabul ediyorum. Ancak şu var ki ileride bugünleri hatırladığınızda size kattığı değerlerin, verdiği derslerin, kısaca sizi test etmesinin ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız. Tabii ki yaşınız gereği şu an zorlamakta olan Satürn etkisinin 7 Nisan tarihinde tekrar ve son kez burcunuz üzerinde olabilecek etkisini fazlasıyla önemsemeliyiz. Bu durum sizin ilkeleriniz, hayata bakış açınız ve yapmak istediklerinizle, aşk hayatınızda karşılaştığınız zorluklar, baskılar ve engellemelerin arasındaki çatışmanın göstergesidir. Satürn gezegeni eğitici olduğu kadar içinde bulunduğunuz durumun eksikleri, yanlışları ve yapılması gerekenleri konusunda uyarıcı olan bir öğretmen gibidir.

Satürn gezegeninin karşıt burcunuz yani partner evindeki Uranüsle yapacağı karşıtlık son derece önemlidir. Hatta diyebiliriz ki, aşk hayatınızla ilgili mevzularda birlikte olduğunuz kişiyle aranızdaki farklılıkların yarattığı problemlerin son kez yüzeye çıkması anlamı taşır. Aslında burada ilginç bir noktayı da belirtmek isterim. Bu karşıtlık geçtiğimiz yıl sizleri çok daha fazla yormuştur. Çünkü bu yıl partner evinizde ilerleyen Jüpiter partnerinizin geçtiğimiz yıla göre size karşı daha ilgili olmasını sağlıyor. Ancak siz artık büyüdünüz, yani pembe bulutlar üstünden hayata bakmıyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadıklarınızı unutmadığınız için, boş sözlere karnınız tok olmalı. İşte bu karşıtlık ayrılık getirir mi derseniz, ancak ve ancak size bağlı derim. Uranüs partnerin özgürlük arası gelgitlerini gösterse de, Jüpiter Balık burcunda ilerlediği müddetçe sizden kopması zor. Ancak 23 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında yaşanacak Satürn-Uranüs karşıtlığında benim size ve partnerinize tavsiyem eskiyi bir gözden geçirmeniz ve bundan sonrası adına nasıl bir ilişki yaşamak istediğinizi veya nasıl bir yolda ilerlemek istediğinizi kafanızın içinde gerçekçi bir şekilde oturtmanızdır.

10 Mart-6 Haziran tarihlerinde düz olarak seyrine devam edecek Mars gezegeninin etkisi Nisan ayında da bizimle. Tabii ki Nisan ayındaki enerjiler farklı yönde olduğu için sizlere olan yansıması bazı farklılıklar içerebilir. Şimdi gelin bu enerjiyi bir kez daha gözden geçirelim. Özellikle gizli ilişkiler evinizde seyrediyor oluşu bazı Başakların beraberliklerini gözlerden uzak tutmaya çalışacaklarının göstergesidir. Bu haz dolu dönemde kendinize dikkat etmeniz ve yaşadığınız ilişkinin tehlikesini veya zorluklarını bilmeniz lazımdır. Arzular ve duygular girebilirsiniz. Kaldı ki bu süreçte Mars gezegeninin bulunduğu alan insanın ister istemez zaaflarına yenilerek elinizde olmadan bu aşkı yaşayabileceğini göstermektedir. Tabi bütün bunlar genel etkilerdir, kimi Başaklar için bir anlamı olmayabilir. Doğum haritanızdaki enerjilerin bu yönde bir etki taşıyıp taşımadığına bağlı olarak inceleme sonucu anlaşılır. Ayrıca Nisan ayında Mars gezegeni tutkulu Venüsle bir kare görünüm yapacak. Bunun anlamı Satürn-Uranüs karşıtlığında yaşanan sıkıntılara rağmen cinsel arzularınızın kafanızı oldukça karıştıracağını gösteriyor. Benim önerim bir önceki ÇOK ÖNEMLİ bölümünde ele aldığım noktaları gözden geçirmenizdir. İlişkisi olmayanlar açısından Mars gezegeninin Venüsle yapacağı bu görünüm yeni bir aşkın işareti gibi durabilir. Ancak Venüs Boğa burcunda ilerlediği için Kovada ilerlemesini sürdüren Neptünle bir etkileşimi söz konusu olacağından, akıllıca hareket etmeniz gerektiğini söylemeliyim. Yöneticiniz Merkür gezegeninin geri hareketi ise, ilişkinizle alakalı mevzularda yapılacak gözden geçirmeler açısından gayet yararlıdır. Bu gözden geçirmeleri 17 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında yapabilirsiniz. Eğer Mars-Venüs etkisi altına yeni bir ilişkiye başladıysanız ilişkinizi ve karşınıza çıkan insanı lütfen bu tarihler arasında sıkı bir şekilde inceleyiniz. İlişkinizle alakalı mevzularda ise olumlu veya olumsuz ani kararlar almayın. Nisan ayını beraberlikler açısından bir sarı ışık gibi değerlendirin.

İş ve Kariyer


2 Nisan-17 Nisan akşamına kadar Boğa burcunda ilerleyecek kariyer evinizin ve burcunuzun yöneticisi Merkür gezegenin seyri sizi destekleyici bir enerjidir. Ancak bu yılki geçiş, yöneticiniz Merkürün geri hareketine rastlamakta. Bu durumda aşağıdaki olumlu durumları abartmadan kısa süreli bir enerji olduğu bilinci içinde değerlendirmeniz yerinde olur. Bu 15 günlük süre içinde olabilecek gelişmeleri şimdi birlikte gözden geçirelim. İş hayatınızla ilgilik konularda sağlamlık, güvenlik ve pratik yaklaşımların ön planda olmasını sağlayıcı bu enerji, mesleki konularda daha tutarlı ve geleceğiniz açısından daha güvenli hareket etmek adına kararlı olacağınızın göstergesidir. Pratik yaklaşımlar ise, durumlar karşısında ortama uyum sağlamanız konusunda sizi destekleyicidir. Ayrıca kendinizden farklı düşünen kişilerle çalışma ortamınız içinde sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmeniz açısından da gayet olumlu iki hafta olarak görülebilir. Bu tarihler arasında, mesleğinizde daha iyi bir konuma gelebilmek adına akademik düzeyde eğitimden geçmek, uzman kişilerden ders almak, çeşitli sınavlara katılmak, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak, başka şehir ve ülkelerdeki iş imkanlarını araştırmak veya bizzat gidip yerinde görmek, araştırma ve keşif gezilerine katılmak, kurumlarla bağlantıya geçmek gibi bir çok aktivitede bulunabilirsiniz.

Ancak, bu aktivitelerin sonuçları hakkında geri hareketin bitim tarihine kadar sabırlı olmak lazımdır. Hatta Nisan ayının bu ilk 15 günündeki gelişmeler, bahar aylarında tekrar karşınıza çıkabilir. Bu tarihler arasında mesleki alanda gelişme adına öğrenme isteğiniz oldukça yoğundur. Ayrıca bu gördüğünüz eğitim sayesinde gelişmeniz ve büyümeniz de mümkündür. Kimileriniz için bu dönemin anlamı ise çok daha farklı olabilir. Siz mesleğinizde belli bir noktaya gelmişsinizdir. Şimdiki amacınız ise, daha geniş kitlelere ulaşmaktır. Yani durağan bir işten ziyade, hızlı ve aktif olacağınız şekilde hayatınızı geçirmek istiyorsunuzdur. Farklı ufuklara açılmak maksadıyla girişimlerde bulunabilirsiniz. Amacınız bundan sonraki hayatınızı sürdüreceğiniz asıl konuma kavuşmaktır. İşte böyle bir etki altında kimileriniz sanatsal bir alana geçiş yapabilir. Örneğin hızlı ve aktif bir görevdeyken, daha sakin bir hayatı tercih etmek yine bu dönemin etkileri arasında yer alabilir. Emekli olmuşsunuzdur. Şimdi gönlünüzce yıllardır yapmak istediğiniz bir işe atılabilirsiniz. Bu alan memuriyet değil, tam tersine serbest hareket edebileceğiniz kimi zaman yolculuklar yaparak kendinizi geliştireceğiniz bir meslek veya hobi olabilir.

Her ne olursa olsun bu dönem, mesleki konularda gelişim ihtiyacınızdır. Fakat bu uçuk kaçık bir şey olmaktan ziyade, sağlam temelli ve ileriye yöneliktir. Bu tarihler arasında mesleki açıdan kendi değerinizi, kaynaklarınız üzerinde düşünmeyi sıkça yapabilirsiniz. Ne durumdayım, neler yapmalıyım veya daha rahat bir hayat sürmek için nasıl kararlar almalıyım cümlelerini sıkça kurabilirsiniz. Mesleki konularda maddi anlamda gerçekçi bir şekilde düşünmeyi tercih edebilirsiniz. Denenmiş yöntemlerle çalışmak kadar, farklı mesleki alanlara olan ilginiz de artabilir. Kimileriniz ikinci bir işi hobi olarak sürdürebilir. Örneğin bir işte çalışıyorsunuzdur fakat imkanlarınız yeterli olmadığı için, bir de hoşlandığınız başka bir işi hobi anlamında sürdürerek hayatınızı sürdürmeyi tercih edebilirsiniz. Yine bu etki altında yaşanabilecek bir başka örnek, serbest çalışmayı gösterebilir. Yani bilginizi ve deneyimlerinizi veya iş alanında bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri özel eğitmenlik veya başkalarına danışmanlık hizmeti vererek sürdürmeniz olabilir.

Yukarıdaki olumlu gelişmeler satır aralarında bahsettiğim gibi Nisan ayının ilk iki haftası boyunca sizi destekleyici olsa da, oluşabilecek gecikmeler geri hareketin başlama dönemine denk gelebilir. bu nedenle sabırlı olmalı, paniğe kapılmamalısınız. Şimdi geri hareketin yansımalarını birlikte gözden geçirelim.

17 Nisan(akşam)-11 Mayıs tarihleri arasında ise yöneticiniz Merkür gezegeninin Boğa burcunda devam edecek geri hareket boyunca,
Uzun seyahatleriniz (iş,eğitim,özel), yabancı bir ülkeye yerleşim (evlilik, iş, eğitim ), yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz, yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular, iş başvurularınız, işinizle alakalı yaşanan sıkıntılar, ithalat ve ihracatla ilgili meseleleler, yasal davalarınız, araştırma ve keşifleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, yayıncılık, denizaşırı ülkeler, kendi içinize yolculuk (ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum soruların cevaplarını arama), kurs, staj, parasal meselelerle ilgili konularda, Merkürün gölgeli günleri (başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.

Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.

Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda

İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Para Konuları

31 Mart-24 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin seyri, 17 Nisan tarihine kadar sizler açısından etkili gözükmekte. Sizlere olan en önemli yansıması, kazanç elde etmek amaçlı yapılan yolculukların simgesi olabileceği gibi, eş veya ortak destekli gelirler anlamına da gelebilir. Venüs gezegeni Boğa burcunda yönetici olduğu için son derece güçlüdür. Başta ilişkileriniz olmak üzere, (evlilik veya eş kaynaklı) gelir elde etmenizi sağladığı gibi, sanatsal alanda yapılan çalışmalar, güzellik, bakımla alakalı meslekler yoluyla da kazanç sahibi olmanızı destekleyicidir. Bu tarihler arasında, finansal konularda tedbirli, sabırlı ve planlı bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Yaşamınızı rahat geçirebilmek için, gelir elde edebileceğiniz kaynakları saptamalı ve ne olursa olsun, iş veya özel ilişkilerinizde ılımlı hareket etmeye, çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Çünkü ılımlı ve hoşgörülü tavırlarınız size artılar olarak geri dönebilir. Ayrıca, eşinizin ailesi veya akrabalarınız kanalıyla da para elde etmeniz kolay olabilir. Yapılan seyahatler başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağladığı gibi, işinizi restore etmenizde veya bir müddetliğine başka bir şehirde işinizi yaparak gelir elde etmenizde de destekleyici olabilir.

Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken nokta, yöneticiniz Merkürün geri hareketi ve ay sonunda Venüsün Neptünle, yanılmaya açık bir görünüm oluşturmasıdır. Merkür geri hareketinde lütfen etraflıca düşününüz, araştırınız, kendiniz için önce güvenli olanı saptamak için bilinçli seçimlerde bulununuz. Yani güvencenizi riske atabilecek girişimlerden uzak durmakta fayda var. Hayale kapılmayınız, ortak iş ilişkilerinde dikkatli olunuz. Geleceğinizi güvence altına almadan, gereksiz yere para harcamayınız. Bahsettiğim Venüs-Neptün görünümü ise, çalışma hayatınızla ilgili konularda temkinli ve bilinçli hareket etmeniz ve iş hayatınız tam güvenlikli olmadan ev sınırları içinde bir değişime gitmemeniz, paranızı dikkatle kullanmanızdır.

Nisan Ayı Astroloji Takviminiz


Pozitif Enerjili Günler :1-2-5-6-7-15-16-19-20-21-24-25-28-29

Zayıf Enerjili Günler :3-4-10-11-12-17-18-30

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :26-27

Aşkta Şanslı Günler :5-6-7

Yeniay : 24-25
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :10-11-12
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,


iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER