Mynet 03.12.2012

Boğa burcu aylık burç yorumu (Aralık 2012)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Boğa burcu aylık burç yorumu (Aralık 2012)
6 Aralık saat 06.38 olana dek Akrep burcunda ilerleyecek Venüs genel anlamıyla, partneriniz veya iş ortağınızla aranızdaki gönül birliğinin niteliğine göre anlam kazanır. Venüs Akrepte astrolojik olarak gölge yanları (zorlayıcı) olan bir geçiş sürecidir. Hakikaten bir krizin işaretçisi bile olabilir. Çünkü her iki tarafın da, isteklerinde diretmesi, ipleri elinde tutmak istemesi veya içinde bulunulan özel şartların her ikinizi de zorlaması kolay değildir. Eğer bu beraberlikte büyük bir tutku, sağlıklı bir paylaşım en başından beri varsa hiçbir sorun çıkmaz. Ancak tam tersi durumda, kangren halini almış veya almaya müsait bir beraberlik, iş ortaklığı söz konusuysa dikkat etmenizde yarar var. Burada yapılması gereken partneriniz ve sizin, hangi meselelerde zorlandığınızı, hangi konuların kıskançlık, restleşme, ayrılık gibi sevimsiz olgulara dönüştüğünü düşünmenizdir.

Gelelim bu yıl ki Venüs geçişinin etkilerine. Öncelikle bu süreçte, iş hayatınızla ilgili düzenlemelerin veya ortaklıkların mutlaka ele alınması şart. Eğer birileriyle, birlikte yol alıyor veya almaya kararlı iseniz onlarla iş birliğinizi mutlaka yasal bir sözleşme altında hükme bağlayınız. Söz ile veya tamamdır diyerek yola çıkılan işler, önümüzdeki iki buçuk yıl boyunca size dert olabilir. Evlilik anlamında bir durum söz konusu ise, lütfen her ikinizin de iş durumlarınızı, geçim şartlarınızı, hayata bakış açılarınızı bir daha ele alınız. Devam eden ilişkinizde ise her durumu gözden geçiriniz. Siz birbirinize güç katıyor musunuz yoksa sürekli olarak birbirinizi engelliyor musunuz? Bunları düşününüz. İlişkisi olmayanlar sizler de, bir ilişkiden ne bekliyorsanız ona göre seçimlerinizi gözden geçiriniz. Ben bu noktalara dikkat edilmesi halinde gerek iş ortaklığı, gerek evlilik veya gerekse ilişki anlamında bu Venüs sürecini akıllıca değerlendireceğinize inanıyorum. Dürüst olmak kaydıyla. Venüs-Akrep burcu geçişinin Kasım ayındaki etkili tarihleri: 22, 26, 27, 28, 30 Kasım.

11 Aralık(saat 03.40) olana dek Akrep burcunda ilerleyecek Merkür, evlilik veya ciddi ilişkiniz(uzun süren nikahsız birliktelik), iş ortaklığı, her türlü kontrat, sözleşmeler, mahkeme konuları, rakipleriniz, sözleşme altına girmeyi kabul ettiğiniz alanlarda geri hareket döneminde ele alınmış- karar verilmiş olanların tekrar bir kontrolünün yapılması ve ona göre uygulanması zamandır. Ancak şunu belirteyim ki, Merkür Akrep burcunda ister geri ister ileri olsun dikkatli olunması gereken enerjidir. Sizin düşünce yapınızla, diğer insanlar arasındaki farklılık sorun yaratabilir. Ortak bir noktada buluşmak için, ister eş ister iş ortağınızla birbirinize karşı açık ve net konuşmanızda yarar var. Siz kendi çıkarlarınızı ön plana almak adına düşüncenizi bildirdiğinizde, karşınızdaki kişi de kendi beklentileri yönünde konuşacaktır. Burada inatlaşmak, baskı kurmak, içten içe kızmak, öfkelenmek tabii ki yanlıştır. Bu dönemde, ilişkinizle alakalı konularda dikkatli olmanız gerekebilir. Her ne olursa olsun anlaşmazlık çıkaran mevzuları ortak olarak ele alın ve düzeltilmesi gerekenleri saptayın. Sözleşmelerinizle alakalı evraklarınızı gözden geçirin ve yapılacak sözleşmelerde çıkarlarınızı sağlayacak şekilde hukuki danışmanlık alın. Evlilikle ilgili konularda detaylı düşünmeyi ihmal etmeyin. İş ortaklığı yapmayı düşünüyorsanız iki taraf olarak her konuda anlaşma sağlanacak şekilde sözleşme hazırlayın ve her detayın üstünde durun. Mahkemelerle ilgili sorunlarda kanunların gösterdiği yolu izleyin, yanlışa sürüklenmemeye çalışın. Rakiplerinizle sertlik ve güç uygulamaya kalkmadan, bilginizle savaşmaya çalışın. Düşmanlarınızı dost olarak kazanmak adına size düşen bir görev varsa bunu yapmaktan çekinmeyin. Aralık ayında etkili tarih: 7 Aralık.

21 Aralık saat 13.12 olana dek, Yay burcunda ilerleyen Güneş etkisini önce genel hatlarıyla size izah edeyim. Daha sonra bu yıl ki geçişin özüne inelim. Öncelikle Güneş-Yay geçişlerinde, başkalarıyla daha önce veya yeni kurulmuş bir ortaklık söz konusu ise, bu ortaklığın hayatımızdaki anlam ve önemini mutlaka iyi anlamız gerekiyor. Ortaklık derken, ben bunun içine partnerinizle aranızdaki ilişki alışverişini de ekliyorum. Çünkü ne de olsa, o da bir ortaklıktır. Bu geçişte önemli olan, öylesine hareket etmemek. Gayet bilinçli bir şekilde duruma bakmaktır. Genelde bu zamanda iyi niyetli düşünülür hatta bazen de aman canım oluruna bırakayım denilerek sorunlar göz ardı edilir. Güvenceniz çok önemli. Yaptığınız gönül veya iş birliğinin kazandırıcı olması önemli. Eğer kaybettirici oluyorsa, bunun üstünü örtemeyiz. Birlikte sürüklenmek yerine, el ele sağlam olana yürümek şart. Bir an önce halledeyim bitsin diyerek borcu borçla kapamak yanlıştır. Elinize geçenleri korumayı, adil ölçüde paylaşmayı, risk almamayı bilmelisiniz. Alım satım, vergi, miras, hukuki davalarınızla ilgili konularda mutlaka uzmanlara danışmalısınız. Nereye para yatırıyorsunuz, kiminle el sıkışıyorsunuz, şu anda bir krizde misiniz bunları lütfen ciddiye alınız.

Şimdi gelelim Güneş-Yay burcu seyrinin bu yıl bizim için önemi nedir onu inceleyelim. Öncelikle, 3 Aralık tarihine kadar iş ortaklığı, ilişki, yasal davalar, paylaşımlar, kontratlar, sözleşmeler, partnerinizle ilgili meselelerde mantıklı ve gayet gerçekçi bir şekilde hareket etmeniz lazım. Geçmişi mutlaka gözden geçiriniz. Hem kendinizle hem de ilişkinizle ilgili konularda geri dönük oturup bir düşününüz. Aceleci kararlar vermeyiniz ve sürekli bu konuları kafanıza takıp kendinize hayatı zehir etmeyiniz. Bu mevzularda 3-11 Aralık tarihlerinde beraberlik anlamında önünüzü görmeniz mümkün olur. 11-21 Aralık tarihleri arasında ise, Ekim sonundan bu yana ilişkiniz, maddi ve işle ilgili konularda düşündüğünüz, planladığınız ancak bir türlü halledemediğiniz işleri tekrar masaya yatırırsınız ve duruma bir bakarsınız. Bu tarihlerde de hesabınızı kitabınızı iyi yapınız lütfen. Böylece Güneş-Yay burcu sürecini bu yıl mantıklı bir şekilde değerlendirmeniz mümkün olur. Güneş-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 3, 4, 6, 13, 20.

İŞ VE KARİYER
26 Aralık tarihine kadar Oğlak burcunda ilerleyecek Mars, başta mesleki ihtisas konuları olmak üzere, eğitim hayatınız, inancınız, çevrenizle olan her türlü temasınız, keşif ve araştırma konularınız, yüksek düzeyde bilgilenmeniz, yabancılarla olan temasınız ve yurtdışı faaliyetlerinizle ilgili alanlarda, temkinli ve gayet güçlü bir şekilde, isteklerinizin peşinden gideceğiniz bir zamanı göstermektedir. Bu enerji burcunuzla uyumlu ve olumlu bir görünüm yapacağı için doğal olarak sizler açısından olumlu bir zamanı göstermektedir. Mars Oğlak burcunda zaten düşünmeden taşınmadan hareket etmenin önüne geçer. Ben bu enerjinin sizler gibi sakin, mantıklı ve sağlam kararlar almaktan yana olan kişiler için gayet yararlı olacağını düşünüyorum. Kendinize yarar sağlayacak hedeflerinizi yavaş ve emin adımlarla gerçekleştireceğinizi düşünmekteyim. Hani bir söz vardır geç olsun güç olmasın diye. Aynen öyle. Mars-Oğlak burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 17, 23, 25, 27 Kasım.

16 Aralık saat 06.38-9 Ocak 2013 saat 06.11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, finansal ve özel anlamda ortaklık kurduğumuz, yarar sağlamak amaçlı ilişkide bulunduğumuz(çıkarlarımız), en mahrem yönlerimizi paylaştığımız(cinsel hayatımız) kişilerle olan ilişkimizdeki alışverişlerin iyimser, coşkulu ve bazen oldukça abartılı bir şekilde yapıldığı sürece karşılık gelir. Ki bu durum farkında olmadan bizi güç duruma sokabilir. Sözgelimi bir iş ortaklığında bir sorunumuz varsa, bunun mutlaka ele alınması, her iki tarafın da öz niyetinin anlaşılması lazımdır. Çünkü karşılıklı çıkarların önemli olduğu bu ortaklıkta eğer vicdanlı davranılmıyorsa, doğru ve yanlış olan akıllıca gözden geçirilmiyorsa hem karşı tarafın hem de bizim iyi niyetimiz suistimal edilir ki, bu sakıncalıdır. Hesabımızı iyi bilmeliyiz ama bunu sürekli keseri kendimize yontar tarzda veya yontulmasına izin verir şeklinde yapmamalıyız. Özel ilişkimizde de dikkatli olmak lazım. Nasıl bir ilişki yaşıyoruz ve bu beraberlikte her iki tarafın birbirinden beklentisi nedir. Eğer maddi veya manevi anlamda birbirinizle anlaşarak çıkarlarınızı düşünerek bir arada iseniz, zaten sorun yoktur. Herkes alacağını almak üzere anlaşmıştır. Ancak tam tersine bir taraf, her an basıp gitmeye yatkınsa veya sadece cinselliği paylaşmak üzere bu ilişkide rol oynuyorsa, bu düşüncede olmayan taraf hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu dönemde kazanç anlamında çok akıllıca hareket edilmesinden yanayım. İç güdüsel hareket edilerek, yanlış işlere, yatırımlara, ortaklıklara girilmesi taraftarı değilim. Nerden ne kazancınız veya kaybınız olacağını lütfen iyice hesap edin. Kiminle iş veya özel ilişkiniz varsa, ortaklığın bir amacı olması gerektiğini bilerek, öylesine bir birlikteliğin içinde yer almayın. Olasılıkları iyice hesap etmeden borçlanmayın. Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık.

PARA KONULARI
11 Aralık saat 03.40-31 Aralık saat 16.03 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Merkür, özel veya parasal ortaklıklarda, genel olarak ilişkilerimizde düzen ve düzensizliklerin tespit edilmesi gereken zamanı bildirir. Ancak burada iki yönlü düşünüldüğü için insanın kafası bir hayli karışır. Bir yandan gayet iyi niyetli düşünülür ve her şey yolunda denilerek yola devam edilir. Bazen de tam tersine bir kurt içimizi kemirir durur. Acaba nasıl biriyle beraberim, nasıl bir ortağım var, kazanır mıyım, kaybeder miyim? gibi sorular kafamızı kurcalar durur. Eğer karşımızdaki kişiye güvenimiz yoksa, doğaldır ki, arkamızdan bir işler çevirdiğini düşünürüz. Tam tersine bizim için vazgeçilmez birisiyse her şeyi mazur görürüz. İyi niyetin sınırlarının mutlaka gözden geçirilmesinde yarar vardır. Durumunuz nasıldır, olumlu bir akış söz konusu mudur? Bunları dağılmadan belirlemek iyi olur. Merkür algılama gücümüzdür. Doğru ile yanlışın ayırt edilmesinde ona ihtiyacımız vardır. Ancak Yay burcunda kişi kendine dönük ve ben bilirimci tarzda olayları ele almaya yatkındır veya birlikte olduğumuz insan bu şekilde düşünen biri olabilir. Parasal konularda bu devrede eğer bir borç almayı düşünüyorsak, bunun ödeme şartlarını çok iyi belirlemeliyiz. İdeallerimizin bilincinde olmalı, hayal kırıklığı yaratabilecek işlere kalkışmamalıyız. Sormalı, soruşturmalı, hiç bir şeyi hafife almamalıyız. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 11, 14, 15, 17 Aralık

21 Aralık saat 13.12-19 Ocak 2013 saat 23.52 arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Güneş zamanları, astrolojik olarak sizlerin eğitim, iş hayatınız, ihtisaslaşma konuları, işe hazırlık dönemi, iş arama anlamında etkili, gayet olumlu, disiplinli hareket ettiğiniz, sorumluluklarınızın farkında olduğunuz bir zaman dilimidir. Yolculuklar iş veya eğitim maksatlı yapılır, prensipler çerçevesinde hareket edilir, hayata daha ciddi anlamda yaklaşılır. Kendimizi geliştirmek için bilgileniriz ve hayatın ciddi yüzünün farkına varırız. Yaşam felsefemize göre dünyayı, kainatı ve hayatı özümsemek isteriz. Sorumluluklarımızın farkında olduğumuz bu dönemde iş kurmak veya işimizi sağlam bir temele oturtmak için çaba sarfederiz. Güneş-Oğlak burcu dönemlerinde Satürn transitinin önemi büyüktür. Satürn Akrep burcunda ilerlediği için, bizler de hem ilişkimizi hem iş ortaklığımızı bu süreçte gözden geçirerek, birbirimizle bütünlük duygusu içinde hareket etmeliyiz. Eğer partnerimiz veya iş ortağımızla aramızda mali, hukuki sorunlarımız varsa, bunları yasal yollarla çözmeye çalışmalıyız. Eğer bir iş kurmak istiyorsak veya kurmuşsak, birbirimizle güç birliğinde bulunmalıyız. Bugüne kadar edinilmiş deneyimlerimiz bir alanda ifade edebilmek için sabırlı ve disiplinli çalışmalıyız. Bu süreçte pratik düşünmek, ilerinizi bir sisteme oturtarak ilerlemek, kurallara riayet etmek ve dürüst bir şekilde davranmak esastır. Güneş-Oğlak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 22, 26, 27, 28, 30 Aralık

2012 Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

11 Aralık Merkür Yay burcuna girişi

13 Aralık Uranüs düz seyrine geçişi

16 Aralık Venüs Yay burcuna girişi

21 Aralık Güneş Oğlak burcuna girişi

26 Aralık Mars Kova burcuna girişi

31 Aralık Merkür Oğlak burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-6-7-14-15-18-19-23-24-28-29

Zayıf Enerjili Günler: 3-4-10-11-16-17-30-31

Aşkta En Şanslı Günler: 6-7

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 25-26-27

Yeniay: 22-23-24-25

(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 9-10-11-12

(Ay-Akrep burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER