Habertürk 01.06.2011

Boğa burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay boğalara, ortaklaşa ilişki içinde oldukları maddi/manevi konularda hoşgörülü olmalarını öneriyor. Detaylar için tıklayınız.

Boğa Burcu Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Boğa burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

2 Haziran Merkür İkizler burcu geçişi ve ardından Parçalı Güneş Tutulması maddi konularda hızlı gelişmelerin işaretidir. Yeni durumlara çabucak adapte olmak lazımdır. Dağınık ve yüzeysel hareket etmemek, gerçeklerin farkında olmak gerekir. Bu tutulma finansal konulardaki koşuşturmaların ve görüşmelerin işaretidir. Kişi önyargısız düşünmeye çalışmalıdır. 9 Haziran tarihinde Venüs İkizler burcunda ilerlemeye başladığında, kişi kimlerle parasal ilişki içindeyse veya hangi adımları atmak niyetinde ise, derinlemesine düşünmeli, kendini başkalarından daha akıllı olduğunu sanarak yanlışlıklar yapmamalıdır. Dinlemek özellikle ilişkilerde son derece önemlidir. 15 Haziran Ay Tutulması başkalarıyla ortaklaşa ilişki içinde olduğunuz maddi ve manevi konularda hoşgörülü olmanın önemini göstermektedir. Değişimden yana olan bireyin öncelikle geçmişini ve bilinçaltında onu rahatsız eden konuları kendiyle yüzleşerek gidermesi rahatlatıcıdır. 21 Haziran Güneş Yengeç burcu süreci, dış etkenlerin üzerinizde etkili olabileceğini gösterir. Size ait değerlerinizi fazlasıyla sahiplendiğinizi bir dönemdir. Aynı gün başlayan Mars İkizler süreci, maddi konularda hızlılığın ve bir an önce sonuç almaktan yana olduğunuzu gösterir. Ancak unutmayalım ki bu etki altında sabırsız davranmak yanlış kararlar vermenize neden olabilir.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Haziran tarihine kadar devam edecek Venüs-Boğa burcu seyri sizler açısından gayet olumlu bir yansımadır. Bu süreçte maddi ve manevi değerlerimiz konusunda gayet akıllıca hareket etmemiz gerektiğinin farkına varırız. Toprak grubunda ilerleyen Venüs ister istemez güvence konusunu, üretimi, parayı, güzelliklere sahip olma arzunuzu körükler. Kaliteli yaşamak, hayatın lezzetlerinin tadını çıkarmak için daha fazla kazanmak ihtiyacı duyarız. Rahat yaşamak için paranın ne kadar önemli bir kuvvet olduğunun bilincindeyizdir. İlişki konusunda da durum budur. Sevdiğimizi sahiplenir, kıskanır onu kaybetmekten korkarız. Bizi güçlü kılan ne varsa ona sarılır, hakimiyetimiz altında tutmaya çalışırız. Sevdiklerimizi şımartır, varlığımızla onu etkileyerek yanımızda tutmaya çalışırız. Bütün bunlar aslında Venüsün yansıması olduğu gibi, genel olarak Boğaların hayata bakış açılarının karşılığıdır. Bir Boğa için para demek, herkesi dize getirebilecek ve hayatı en güzel şekilde yaşatabilecek son derece önemli bir kuvvettir. Ben bu sürecin sizler açısından gayet olumlu bir şekilde değerlendirileceğini düşünmekteyim.

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Merkür, yakın çevrenizle olan ilişkiniz konularında son derece önemlidir. Yolculuklarla da birebir alakası olan bu enerji, eski dostlarınızla bir araya gelme, kardeşlerinizle haberleşme, eskiye ait bazı mevzuları gözden geçirme anlamı taşıyabilir. Siz bu etki altında gerek parasal konularda gerekse güvenliğiniz adına hassas davranabilir, değerlerinize sahip çıkarak korumaya özen gösterebilirsiniz. Konuşmalarınızın çoğunluğunda geçmişin izlerine rastlamak mümkündür. Şimdi güçlü olma, tutumlu davranmaya çalışmanın şart olduğunun bilincindesiniz. Amacınız sevdiklerinizle örülü bir çevre yaratmak, onların durumlarına katkıda bulunacak şekilde öncü davranmaktır. Tarafsız davranmak ne kadar zor olsa da siz burcunuzla uyumlu görünüm yapacak Merkür sayesinde bilinçaltınızda bugüne dek birikmiş ve sizi duygusallaştıran konuları masaya yatırarak çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Bu etki altında, kimi zaman subjektif düşünme hakim olacaktır. Ne kadar istemeseniz de size yapılan haksızlıkları anımsayabilir, bütün bunlarla başa çıkmak için kendi değerlerinizi korumanız gerektiğine bir kez daha karar verebilirsiniz. Bu yönde kullanmanız halinde faydalı olan bu enerji, inatçılık yaptığınız konularda da daha esnek düşünmenizi sağlayacaktır. Ailesinden uzakta yaşayanlar bu süreçte onları görmek için yolculuklara çıkabilirler veya onların sizi ziyaret etmesi, tüm ailenin bir araya gelmesi, anılardan söz edilmesi mümkündür.

Merkürün bu geçişinde dikkatli olunması gereken tarihler, 17, 18, 19, 21 Haziran olarak önem arzediyor. Bu tarihlerde duygusal ve subjektif düşünmemek, işbirliğine hazır olmak ve uzun vadeli düşünmek lazım. Aşırı duyarlılık nedeniyle durumları gereğinden fazla hassas değerlendirebilir, olmadık çıkışlarda bulunabiliriz. Ayrıca beklenmedik durumlar yaşamamak için bilinçli hareket etmekte fayda var.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Güneş-Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek. Sizler için güvence duygusu gerek maddi ve gerekse manevi açıdan daima önemlidir. Bu nedenle bir Boğa daima bastığı yere dikkat eder ve yarınlarını garanti altına almak ister. Bu enerji öncelikle yakın çevrenizde bulunan kişilerin güvenliğini sağlamak ve huzurlu bir yaşam sürmeleri adına çaba sarfetmeniz anlamına gelmektedir. Her ne kadar yapmaya çalıştıklarınız, ciddi tutumunuz ve ağırbaşlı hareketleriniz nedeniyle tam olarak anlaşılmasa da, sonunda görülecektir ki, siz bu dönemi gayet faydalı bir şekilde değerlendirmişsiniz. Her şeyden önce bu süreçte sevdikleriniz sizin yanınızda huzur bulacak ve onlara verdiğiniz değeri çok daha iyi anlayacaklardır. Çünkü siz hem maddi hem de manevi anlamda onları korumayı ve kollamayı bir görev gibi benimseyebilir ve sorumlulukla yerine getirebilirsiniz. Çünkü amacınız güvendir ve bunun için herşey yapılmalı ve huzur bulunmalıdır.

Ayrıca bu süreçte şefkat hissiniz gayet yüksek bir şekilde uyumlu hareket edeceğiniz için aranızda gerginlik olan insanlarla da her konuda ortak bir nokta oluşturabilirsiniz. Tartışmalar tatlıya bağlanabilir ve tatsızlıklar sona erdirilebilir. Kimileriniz bu dönemde yuva anlamında kök salabilmek için yakınlarıyla temas halinde olabilirler. Yeni bir çevrede yeni bir ev yaşamı veya eviniz alanı içinde yeni bir güvenlik oluşturma dürtünüz de yüksektir. Kimileriniz bu etki altında tüm ailenizi tek bir çatı altında bile toplamayı düşünebilirsiniz. Duygu dünyanız açısından da mutluluk ve huzur olgusu ön plandadır. Genelde sağlam ve sadık duygularınız konuşmalarınıza yansır ve davranışlarınızda doğal bir nezaket ve duyarlılık göze çarpabilir.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek olan Mars süresince duygularınızı geriye çekerek mantıklı bir şekilde düşünebilirsiniz. Öncelikle evlilik ve uzun süreli bir beraberlik konusunda bir Boğa genel olarak sağlamcı düşünür. Bu tarihler arasında partnerinin maddi gücü, değerlerine verdiği öneme dikkat edebilirsiniz. Eğer ayakları üstünde duramayan veya problemler karşısında uygun çıkış yolları bulamayan bir kişiyle beraberseniz doğal olarak tepkinizi ortaya koyabilirsiniz. Ancak bu dönemin bir başka etkisi iki yönlü düşünme, hareket etme, iki olasılığı birden göz önüne alma veya aynı anda iki seçeneği değerlendirme şeklinde gelişebilir. Mars evlilik evinizin ikinci yöneticisi olduğu için doğal olarak partnerinizin beraberliğe bakış açısını ve tavırlarını anlamamızda da etkilidir. Bu enerji gösteriyor ki partneriniz bu tarihlerde, maddi ve manevi kazanç, değer konularına fazlasıyla odaklıdır. Bu yüzden istemeden de olsa, mesafeli hatta bazen buz gibi soğuk davranabilir. Güvencesini fazlasıyla önemsediği bir zaman aralığıdır. Çelişkili tavırlar sergileyebilir. Aklı ve diliyle harekete geçebilir. Yani bazı durumlar kafasında tam olarak yerine oturmadığında bunu sözel olarak ifade etmek isteyebilir. Aynı şekilde bu dönemde siz de kendinizi güvende hissetmek istersiniz. Açıkçası ilişkideki sorunlardan ziyade maddesel güvence, iş girişimleri veya kazancınızla alakalı konular daha fazla gündeminizdedir. İlişkisi düzgün seyirde gidenler bu süreçte birbirlerini destekleyerek, birbiriyle konuşarak güç bulmaya çalışabilirler. İlişkisi olmayanlar bu tarihler arasında, aktif kimlikte, akıllı, parasını kazanmayı bilen, kendisine destek olabilecek bir kişinin özlemini duyabilirler. Karşınıza çıkacak kişi, sizden oldukça farklı yapıda biri olabilir. Hem zekidir hem de çıkarları konusunda oldukça hassastır. Onu belli bir kategoriye sokmak zor olabilir. Çünkü kararlı gibi durmaktadır. Fakat aynı anda iki türlü hareket etmesi mümkündür. Bazen oldukça aktif bazen de sadece konuşan ama ortaya bir şey koyamayan yapıda biri olabilir. Zeki konuşmaları vardır. Diliyle sizi etkilemesi mümkündür. Dikkat edilmesi gereken tarihler: 22 ve 28 Haziran olarak öne çıkıyor.

İŞ VE KARİYER

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA-4 Haziran

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerleyecek astrolojinin şans ve bolluk gezegeni Jüpiter sizler açısından 12 yıl sonra gelen bir şans anlamı taşıyor. Jüpiter Boğa burcu geçişi, maddi ve manevi konularda kimliğinizi sağlam ve sağlıklı bir şekilde ifade etme anlamı taşıyor. Hem dış dünyada hem de kendi içinizde sağlamlığa prim vermeye başlıyorsunuz. Kendinizi geliştirmeyi ve değer verdiğiniz yeteneklerinizi sergileme fırsatı yakalayabilirsiniz. İnancınız, güven duygunuz, kendi değeriniz, öz kaynaklarınıza sahip çıkabileceğiniz bir enerjiyle sarmalandığınız bu süreçte, hayata pratik bir şekilde yaklaşımdan yana olabilirsiniz. Menfaatlerinizi gözetme ve bunları hiç kimsenin baskı altına almasına izin vermezsiniz. Kendi kazanma yeteneklerinize güvenir, amacınız ne ise onu gerçekleştirerek daha güvenli bir hayat sürmek istersiniz. Kendinizi geliştirme ve değerlendirme anlamında inanç kazanırsınız. Daha çok kazanmak için daha fazla çalışmanız gerektiğini bilirsiniz. Sağlamlık olgusu sizin için son derece önemli hale gelir. Sahip olduklarınızı yeterli görmeyip daha fazlasını isteyebilirsiniz. Tabii ki bu durumun dozunu iyi ayarlamak lazım. Çünkü Jüpiter abartılı hareket etmeye neden olan bir yapıya sahip. Yani kendinizi dev aynasında görebilirsiniz. Benim tavsiyem kibirlilikten uzak durmanız, yeteneklerinizi sağlıklı bir şekilde ifade ederek maddi ve manevi anlamda güçlenmenizdir. Doğru insanlarla temasta olun, her şeyi biliyorum havasına girmeyin, öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye devam edin. Bu enerji yükseleninizde etkili olacağı için bu devrede fazlasıyla kilo alabilirsiniz. Beslenmenize lütfen dikkat edin. Özellikle 30 Ağustos-26 Aralık 2011 Jüpiter geri hareket döneminde aşırı iyimserlik, sırf kendinize dönük düşünme ve hareket etme ve kibirlilikten uzak durun. Sakin aklı başında bir şekilde bu güçlü desteği arkanıza alarak ilerleyin.

21 Haziran tarihine kadar devam edecek Mars-Boğa burcu seyri her konuda olduğu gibi iş ve kariyerinizle ilgili gelişmelerin de yavaş yavaş hayatınıza renk katmaya başlayacağını söyleyebilirim. Ağır fakat emin adımlarla uzun sürecek ve etkili olacak girişimleriniz için şimdiden kolları sıvamalısınız. Artık kolaylıkla kendinizi ve isteklerinizi ifade edeceğiniz bir süreç başlıyor. İşinizi büyük bir özen ve dikkatle ve her zamanki çalışkanlığınızla sürdürmenizin size getirileri oldukça fazlalaşacaktır. Diyelim ki işinizle ilgili belirsizlikler var, bu enerji sayesinde açıklığa kavuşabilir ve siz geleceğinizi ilgilendiren konularda daha net kararlar verebilirsiniz. Bu dönemde maaşınızın artışı veya yeni girişimler için de uygun bir zamandır. Karşınıza çıkacak iş fırsatlarını iyi değerlendirdiğiniz takdirde, olumlu bir cevap verebilirsiniz. Yakın çevrenizle olan iletişiminiz, kardeşlik ilişkiniz, sözel tüm girişimleriniz, kısa seyahatleriniz konusunda da aksaklıklar düzene girmeye başlar, kafanızın içindeki planları hayata geçirebilirsiniz. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken, sağlam ve uzun vadeli seçenekler üzerinde durmanız, hayatınızla ilgili konular üzerinde gerçekçi bir yön belirlemeniz. Kaldı ki Mars, iki yılda bir burcunuz üzerinde ilerliyor. Bu enerjileri iyi değerlendirmek lazım. Tedbirli olması gerektiren iki tarih var. 22 ve 28 Haziran.

9 Haziran tarihine kadar etkili olacak Venüs-Boğa burcu seyri, gerek birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkinizde ve gerekse dış dünyada kendinizden emin bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Bu enerji sayesinde ayaklarınız sağlam olarak yere basar ve iş hayatında çok az hata yaparsınız. Önünüze fırsatlar çıkabilir ve siz sağlam bir şekilde düşünerek bu girişimleri güce dönüştürebilirsiniz. Başlangıç yapmayı düşündüğünüz konularda, dış veya iç nedenlerle kendinize set koyduğunuzu farkettiğiniz anda, bu durumu moral motivasyon gücünüzü ayakta tutarak aşabilirsiniz. Sonra tekrar amacınız için atak olmayı sürdürürsünüz. Yoğunluk içinde olsanız bile, çevrenizle sıkı bağlar kurmayı ihmal etmeyiniz. Günün birinde insanın karşısına nasıl bir fırsat çıkacağını kimse bilemez. Amacınıza kitlendiğiniz zaman, her işin üstesinden gelebilecek gücünüz olduğunu biliyorsunuz. İstikrarlı ve ne yapacağını, tepkilerini rahatlıkla bilen bir kişi olarak her türlü yeniliğe açık olunuz. O zaman alışmanız da o kadar kolaylaşacaktır. Örneğin teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmaya çalışın, sosyal trendleri takip edin. İşiniz gereği fırsat buldukça seyahat edin. Ayrı bir iş kurmayı veya ortaklık yapmayı düşünüyorsanız, durumları iyice analiz edin. Eğer aklınıza yatıyorsa, sırf risk almayayım diye vazgeçmeye kalkmayın. İş hayatında balıklama girişimlerde bulunmak ne kadar yanlışsa durup beklemek de bir o kadar sakıncalıdır. Çünkü fırsatlar insanın karşına her zaman çıkmıyor.

Bu tarihler arasında, çalıştığınız mekana özel önem verin. Hatta işlerinizi evden yapıyorsanız, oturduğunuz mekandaki rahatlığınıza özel önem verin. Böylece işlerinizi güçlü bir moral duygusu içinde verimli bir şekilde yaparsınız. Özellikle bu dönemde bankacılık, parayla alakalı meslekler, güzel sanatlar, değerli sanat eserleri, güzellik ve bakım, moda, her türlü takı gibi faaliyetlerde liderliğinizi gösterebilir, müşteri portföyünüzü geliştirebilir, bereketli bir dönem geçirebilirsiniz. İş hayatınızda genel olarak güvenli biri olduğunuzdan söz etmiştik. Bu itibarınız açısından önemli olduğu gibi, diğer kişiler tarafından tercih edilmenizde de çok önemli bir kriter. Güçlü yönleriniz arasında yer alan çalışkanlık, işinize bağlılık ve iş yapma kapasiteniz zaten sizi, diğer kişilerden ayıran en önemli özelliklerinizdir. Bütün bunlara, bir de bu dönemde enerjilerin sizden yana olduğunu düşünürsek, ben sürecin sorumluluklar konusunda sizi itekleyici ve her türlü güçlüğü yenebilmenizde destekleyici ve maddi açıdan da verimli geçeceğini düşünmekteyim.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında çalışma evinizin yöneticisi Venüs, İkizler burcunda seyretmeye başladığında, iş hayatınızla ilgili konularda iletişim ve ilişkiler konusu ön plana gelmeye başlar. Yenilikçi görüş açısı altında hareket etmeniz halinde hem sosyal yönden güçlenebilir hem de tarafsız bir şekilde içinde bulunduğunuz durumu gözden geçirebilirsiniz. İşinizle ilgili veriler toplamak, araştırmalarda bulunmak bu dönemde ön plandadır. Çeşitli insanlarla irtibata geçerek onlarla fikirlerinizi paylaşabilir, yeni bilgiler edinebilirsiniz. Tek bir alanda değil, birçok konuda faaliyette bulunacağınız bu süreçte hareketlilik ve aktivite son derece önemlidir. Ortaklık ilişkilerinde kimi zaman bazı tatsızlıklar yaşanması mümkün olduğundan dikkatli olmakta fayda vardır. Her konuşulan konunun veya önem arzeden detayları es geçmemeli, derinlemesine düşünmeye, ele almaya çalışmalısınız. İletişimin yoğunluğundan söz etmiştik. Bu dönemde yolculuklar işinizle alakalı olup farklı kişilerle tanışmanızı sağlayıcıdır. Bu seyahatlerin bir çoğu hem iş hem alışveriş tarzında gelişeceğinden sıkılmanız pek mümkün değildir. Bir Boğa için yerleşik düzeni önemlidir. Fakat söz konusu işi ise, bir de bundan maddi bir getirisi olacaksa, hiç çekinmeden kabul edebilir. Venüs-İkizler burcu seyir etkinliği sırasında dikkat edilmesi gereken tarihler, 10, 14, 28 Haziran olarak önem arzediyor.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında geri hareketini sürdüren Satürn, iş ortaklığı, işinizle alakalı her türlü konu, sözleşme, yeni iş görüşmeleri, mevcut işinizdeki sorunlar veya ileriye yönelik kararlarınız bakımından dikkatli olmanız gerektiğinin simgesiydi. İş konusunda düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışmanız gerektiğinin işaretiydi. Ayrıca iş ve ilişki sorunlarınız nedeniyle sağlığınız konusunda da dikkatli olmanız gerekiyordu. Başkalarının fikirlerine özellikle açık olmanız, hayatınızda neyin önemli neyin önemsiz olduğu konusunda kendinizi ayarlamanız gerekiyordu. Belki yeri geldiğinde bir öğrenci gibi çalıştınız. Ben biliyorum demekten ziyade öğrenmeye çalışıyorum demek zorunda kaldınız. Ortaklaşa hareket etmeye, paylaşımda bulunmaya gönüllü oldunuz. İlerlemeniz yavaşladı. Hatta eski halledilmemiş iş sorunları veya durumları tekrar önünüze gelmiş olabilir. Böyle durumlarda soğukkanlı bir şekilde dengenizi muhafaza etmeniz gerekiyordu. Bu tarihler arasında ani kararlar vermemeli, planlamalarda bulunmalıydınız. Sorumluluklarınız arttı.

13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda düz olarak seyrine devam edecek Satürn hem geri hareket sırasında gözden geçirdiklerinizi uygulama hem de zorunluluklarınızla yakından ilgilenme, başta çalışma hayatınız olmak üzere, iş ortamınızdaki kişilerle olan ilişkinizi belli bir ayarda tutabilme, eş veya başka kişilerle ortak işler yapma gibi konularda size ayarlamalarda bulunmanız adına güç veriyor. Yine düzenli ve disiplinli çalışmanız gerekebilir. Ayrıca sabit fikirli düşünmek yerine, yeri geldiğinde başkalarının da fikirlerine açık olmanız lazımdır. Öncelikle hayatınızda neyin önemli olduğunu ve ne yapmak istediğinizi bu dönemde belirleyebilirsiniz. İş hayatınızda artık küçük hedefler değil, yükselme ve büyük adımlar atabilirsiniz. Satürn etkisi, kendi içinizdeki düzen duygusunu, yetenekli olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlayacaktır. Kendi kimliğinizi kaybetmeden diğer insanlarla ortak olmayı öğrenecek, paylaşma duygusu içinde yaşayacak, işbirliğinde bulunmayı deneyimleyeceksiniz. Çalışma ve iş sorumluluklarınızı abartmadan, insanları illaki kendi bildiğiniz şekilde düzene sokmaya çalışmadan, çevrenizdekilerle ortak iş birliğinizi sürdürebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli, kontrollerinizi ihmal etmemeli, çalışma ve gündelik yaşamınızın yoğunluğu içinde beslenmenize, uyku düzeninize özel önem vermelisiniz. Satürn gezegeninin yansımaları altında, staj görerek ustalaşmayı, ter dökerek sonuca ulaşmayı, işbirliğinde bulunarak başarılı olmayı, her zamanki gibi disiplinli çalışmayı deneyimleyecek, zihinsel ve bedensel olarak doyuma ulaşacak ve azimle yol alacaksınız.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

PARA KONULARI

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Boğalar 2 Haziran saat 00:02 itibariyle İkizler burcunda oluşacak Yeniay ve ardından 00:016 da Parçalı Güneş Tutulması meydana geliyor. Bu Tutulmanın bana göre sizler açısından tek bir zorluğu bulunmakta, ki bu zorluk istenirse kolaylıkla güce dönüştürebilir. Siz, sabit düşünen, fazla sağlamcı ve risk almaktan hoşlanmayan bir kişisinizdir. İkizler burcunda oluşan bu tutulma ise tam tersine hızlı düşün, önüne ardına iyi bak, etrafındaki gelişmelere gözlerini kapama ve aktif ol uyarısında bulunmaktadır. Kişisel değerleriniz yani maddi ve manevi sahip olduğunuz her şey artık değişime uğruyor. Bu olumsuz bir durum değil. Sadece artık tek bir alana bağımlı, durağan işlerden gelir elde etmek yerine farklı alanlarda boy göstererek paranızı kazanabilirsiniz. Medya faaileyetleri, konuşma, yazı, ticaret, eğitmenlik, ulaşım, yolculuk, turizm, ellerle yapılan işler, bunların başında yer alıyor. Yani esnek düşünmeli, ortama göre bir bukalemun gibi şekil alarak açıkgöz olmayı öğreneceksiniz. Girişimcilik nedir ve bu yolla para nasıl kazanılır bunları öğrenmeye başlıyorsunuz. Hemen değil ama iki yıl boyunca bu aks üzerinde meydana gelecek tutulmalarla bu belirttiğim gelişmeleri kendinizde hissedebilirsiniz. Aynı anda iki alandan para kazanabilir, iki üç işi birden yapabilirsiniz. İnsanları ikna etmeyi ve ikna ederek para kazanmayı, dinlemeyi ve uygulamayı zamanla öğrenebilirsiniz. Hani benim dediğim olacak dersiniz ya, artık başkalarının da fikirlerine açık olmalısınız. Belki de onların söyledikleri size para kazandırabilir. Bunlara hayır demeden önce iyi düşününüz. Bu tutulma harcama alışkanlıklarınızı değiştirebilir. Aklınıza estiği gibi paranızı harcayabilirsiniz. Bu konuda kendinizi şimdiden ayarlayınız. Siz içten pazarlıklı insanları pek sevmezsiniz. Ancak bu tutulma sayesinde yeri geldiğinde siz de böyle davranırsanız hiç şaşırmayın. Güncel dünyayı takip etmelisiniz. Endişeli olmayı bırakmalısınız. Risk kelimesi lügatınızda yer almaya başlıyor. Ancak risk alarak daha fazla kazanmayı öğrenebilirsiniz. Tabii ki körü körüne bir şeyin içine dalın demiyorum ama öyle sabit bir gelirle yetinmeniz artık pek mümkün değil. Fikirleriniz bazen değişebilir. Bir gün önce şunu yapacağım derken ertesi gün bir duyum alarak o yöne kayarak kazançlı çıkmayı tercih edebilirsiniz. Bunlar şimdi size fazla ütopik geliyor ancak tutulmalar joker kartlarıdır ve işlemeyen eli, işler hale getirir. Bu tutulma size keskin zekanı ve yaratıcılığınızı gerçekçi bir plan ve faaliyetlere göre dengeleyip geliştirmeyi öğretiyor. Aklınızın kölesi değil, efendisi olmak ne demek bunu anlayabilirsiniz.

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında kazanç evinizde seyrini sürdürecek Merkür, kısa süren seyahatlerin parasal konularda etkili olduğunun göstergesi. Kurulacak bağlantılarda özellikle bazı şeylerin tam olarak oturtulması için karşılıklı konuşmaların yapılması şart. Ayrıca bu süreçte kıvrak bir zeka ve hızlı hareket son derece gerekli. Çünkü başkaları sizden önce işi kapabilir. Yine bu süreçte, ikna etmeye çalışmak, her an tetikte olmak, kurnazlık etmek gerekecek. Fakat bu karşınızdaki kişiyi aldatmaya yönelik bir tavır olmaktan ziyade, işi kapmak için kendinizde var olan gücü biraz daha ön plana almak anlamındadır. Kimi Boğalar bu dönemde, başkalarının işlerine aracı olarak parasal kazanç sağlayabilir, kimileriniz ise bizzat kendi yeteneklerini ortaya koyarak gelir elde edebilir. Açıkgözlü davrananlar, deyim yerindeyse ağzı iş yapanlar bu süreçte kazançlı çıkabilirler. Nakliye, haberleşme, çevirmenlik, gazetecilik, sözel konular, eleştirmenlik, seyahatler, yeni insanlarla tanışmak, turizm, yabancı dil, espri kabiliyetiniz, eğitmenlik, hünerleriniz, bilgiyi yayma gücünüz, yayıncılık, bilimsel konular, yazı yeteneği, kargo işleri, aracılık, pazarlama, iletişimsel mevzular gelir kazandırıcı aktiviteler olarak dikkat çekiyor. Bu süreçte merakınızı işinizle ilgili konulara yönlendirmek, rakiplerinizle mücadele ederken uyanık ve çevik olmak gerekir. Kendinizi ve yapmak istediklerinizi ne kadar olumlu ve net bir şekilde ortaya koyarsanız parasal açıdan o kadar güçlü hale gelebilirsiniz. Para konusunda burnunuzun iyi koku olduğunu bilmeyen yoktur. Bu dönemde gayet enerjik ve çok yönlü düşünce ön planda olduğundan, öncelikle içinde bulunduğunuz durumu net bir şekilde saptamak önemlidir. Bu saptama hem odaklanmanız açısından hem de neler yapmanız gerektiğini planlamanız yönünde faydalı olacaktır. Ben bu enerjiyi gayet güçlü bir şekilde kullanacağınızı düşünüyorum.

Merkür-İkizler burcu seyrinin etkili tarihleri: 3, 5, 7, 14, 17 Haziran olarak dikkat çekiyor. Parasal konularda özellikle 3, 5, 14 Haziranda dikkatli olmak, acele kararlar vermemek lazım. İleriye dönük düşünmekte, irtibatta olduğumuz insanlara dikkat etmekte ve hedefimizin bilincinde olmak gerekiyor. Hayal kırıklığı yaşamamak için bunlar son derece önemli.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında, maddi ve manevi kazanımlarınızla alakalı yaşam evinizde seyrini sürdürecek Venüs, para konusunda tarafsız bir bakış açısı altında hareket etmeniz gerektiğini gösteriyor. Venüs astrolojide sadece aşk ve sevgiyi göstermez, hayatın keyifli ve zevkli yanlarını hissetmek için gerekli olan paranın da göstergesidir. Sizin gibi hesabını bilen, yaşamı boyunca güvencesine önem veren burç mensubu için bu dönemde paranın kazanabileceği alanları mantıklı bir şekilde gözden geçirerek hareket etmek kolay olabilir. Çünkü bir boğa hiçbir zaman para konusunda duygularıyla hareket etmez, mantığını kullanarak kendi bildiği yoldan gitmek niyetindedir. İkizler burcundaki Venüs ise aklın ve muhakeme gücünün siz Boğalar için bu dönemde devrede olması demektir. Lakin dikkat edilecek durumlar da vardır. Venüs İkizlerde olduğu süreçler kişi aynı anda iki seçenek arasında karar vermek zorunda kalabilir. Acaba hangi seçenek daha fazla güvence sağlayabilir diye düşünür. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu başta da söylediğim gibi tarafsız, mantıklı ve bilgi birikiminize, tecrübenize göre hareket etmektir. Aklınızı ve hünerlerinizi doğru insanlarla, doğru zamanda görüşmeler yaparak, ilişkide bulunarak değerlendirmeniz halinde size çifte şans bile sunabilir. İnternet üzerinden bağlantılar kurarak kendinizi, yeteneklerinizi, bilgi ve tecrübelerinizi diğer insanlarla paylaşmanız yararlıdır.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Boğalar, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, ortak paralarla alakalı her türlü mesele(eş veya başka kaynaklardan elde ettiğiniz desteklerdir. İşinizden elde ettiğiniz gelirle ilgisi yoktur), başkalarına yaptığınız ödemeler(banka v.b) ve size yapılan ödemeler(miras,nafaka,kredi, yatırım fonları, kira gelirleri v.b) ileriye dönük düşündüğünüz ve çok önemli bir konuda atılımda bulunacağınız girişimleriniz, partnerinizin mali durumu(iflas, terfi olayları), cinsel konular(üreme dahil olmak üzere) yaşamınızla alakalı bir sona eriş (ölüm veya ayrılık) veya bir rahatsızlığın giderilmesi adına yapılan tüm tıbbi girişimler(ameliyat), spiritüel veya metafizik yoluyla gerçekleşen deneyimler gibi alanlarda etkili olması muhtemeldir.

Kimileriniz yaşamıyla ilgili yeni bir girişimde bulunmak adına banka kredisi almayı düşünebilir, kimileriniz ayrılık yoluyla nafaka gelirleriyle alakalı düşünmektedir. Bazılarınız bankadan aldığı kredi borcu nedeniyle bütçenizi gözden geçirmek durumundadır. Her ne olursa olsun Ay Tutulması, mevcut durumunuzu düzenlemek adına tekrar bir gözden geçiriş anlamına geldiğinden, herşeyi daha net görebilmeniz açısından destekleyici bir oluşumdur. Eğer yaşantınızdaki bazı durumlar ileriye doğru adım atmanızı gerektirecek bir halde ise, o zaman sizin de bu adımı atmaya gönüllü olmanız ve tüm ayarlamaları tekrar kontrol etmeniz gayet yerinde olabilir.

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek para evinizin yöneticisi Merkür, finansal duyarlılığın yükselmesi, olayları kendi bakış açınıza göre değerlendirerek ele alma, güvencenizle ilgili mevzularda hassaslaşma anlamında etkilidir. Bu dönemde kazanımlar yuvanız, aileniz, yakın çevrenizle bağlantılar şeklinde gerçekleşebilir. Amacınız güven olduğundan iletişimde bulunduğunuz her konuda da bu olguyu ön plana alarak kazancınızı çoğaltmayı düşünebilirsiniz. Maddi güvende olmak için para her şeyden önemlidir. Çünkü sizin amacınız herşeyden önce sahip olduğunuz değerleri korumak ve kollamaktır. Bunu yapabilmenin yolu ise, öncelikle yarınlarınızı garanti altına almaktır. Birikimleriniz önemli hale gelebilir. Kimileriniz bu dönemde bildik tanıdık bir ortamda küçük bir iş kurarak gelir elde edebileceği gibi, ailesiyle beraber yürütebileceği bir iş için de girişimlerde bulunabilir. Maaşlı çalışan bir kişi iseniz bu süreçte risk altına girmeden hareket etmekten yana olabilirsiniz. Bu durum kimi zaman gelişiminiz önünde engel oluşturabilir. Yani içinde bulunduğunuz durumu korumak, aşina olana sarılmak ve her adımınızda bunları göz önüne alarak hareket etmek gibi. Benim önerim ise para hesabınızı iyi yapmak, gerektiğinde gelişiminiz adına çıkarlarınızı korumayı da bilmektir. Tedbirli olunması gereken tarihler: 18, 19 ve özellikle 21 Haziran. Bunları günlük yorumlarda uzun bir şekilde açıklayacağım.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Mars-İkizler burcu seyrinin anlamı Boğa gibi maddi ve manevi değerleri söz konusu olduğunda her zaman dikkatli olan burç mensupları için ilginç bazı gelişmeleri işaret edebilir. Hani sizin için yaş tahtaya ayak basmaz deriz ya. Fakat bu süreçte, iki ayrı yerden gelir sahibi olmak, iki ayrı iş yaparak gelirinizi çoğaltmak, iki ayrı bağlantı sayesinde para kazanmak gibi olasılıklar mevcuttur. Şöyle bir düşünce gelişebilir. Neden bir yerine iki ayrı yerle bağlantı kurmayayım ki, böylece iki gelir kaynağım olur. Tabi ki bunu gerçekleştirmeniz için epey hızlı olmanız lazımdır. Bu süreçte maddi yönden güçlenmenin sırrı, yenilikçi düşünmekten geçer. Yeni trendler, bilgi işlem, yayıncılık, internet, halkla ilişkiler, iletişim kanalları, seyahat, aktivite içeren sporlar, organizasyonlar, eğitmenlik gibi mesleklerden gelir sahibi olunabilir. El becerileriniz bazı kişiler aracılığıyla satışa sunabilir veya bizzat siz satabilirsiniz. Ancak ben yine de düşünmeden hareket etmemeniz kanaatindeyim. Özellikle 22 ve 28 Haziran tarihleri önemli. Hayal kırıklığı yaşamamak için ideallerinizi ve uzun vadeli planlarınızı gözden geçirmeyi unutmayınız. Kaldı ki 22 Haziran tarihindeki Mars-Neptün zorlu etkisi altında tedbirli olmakta fayda var. Neptünün 3 Haziran tarihindeki geri hareketini düşünecek olursak zaman faktörünü mutlaka göz önünde tutmak lazım.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-8-9-16-17-21-22-26-27-30

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-7-12-13-18-19-20

Aşkta En Şanslı Günler: 8-9

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-2-28-29

Yeniay: 26-27

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 12-13

(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER