Mynet 01.11.2011

Boğa burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Boğa Burcu Kasım Ayı Genel Değerlendirmesi

Boğa burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

2 Kasım tarihinde başlayan Merkür ve Venüs gezegenlerinin Yay burcundaki geçişi, ilişki veya genel anlamıyla diğer insanlarla olan ortaklaşa her türlü bağlantıda, sizi gerçeklerden uzaklaştırıcı ve hayallere sürükleyici bir yansıma yaratabilir. Deneyimlere açık olan insan, gerçeklerin can sıkıcı olanı yerine, kendi istediği şekilde düşünmeye adaydır. Bazen böyle düşünmek risk almaya neden olabilir. Onun için lütfen mantıklı düşünmeye çalışınız. 11 Kasım Mars Başak burcu seyri, dispozitör gücü Merkürün Yay burcunda oluşu nedeniyle aşk hayatınızla ilgili mevzularda değişkenlik göstermeniz mümkündür. Mükemmeli yakalamasının güç olduğu düşünen birey aşkta rahat tavırlar içinde kolayca ilişkiye girebilir. 25 Kasım Yay burcundaki Parçalı Güneş Tutulması, mali konularda rahatlatıcı bir etki yaratsa da, 24 Kasım tarihinde Merkürün bu alanda geri hareketinin başlaması önemli kararlarınızı ertelemenin faydalı olacağını göstermektedir. 26 Kasım tarihinde Venüs Oğlak burcunda seyrine başladığında ilişki ve iş konularında temkinlilik ve sağlamlığa önem vermeniz anlamındadır.

Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

2 Kasım Merkür Yay Burcuna Girişi 18:54
2 Kasım Venüs Yay Burcuna Girişi 10:51
9 Kasım Neptün Düz Seyrine Geçişi 20:54
11 Kasım Mars Başak Burcuna Girişi 06:15
11 Kasım Chiron Düz Seyrine Geçişi 01:14
22 Kasım Güneş Yay Burcuna Girişi 18:08
24 Kasım Merkür Geri Hareket Başlangıcı 09:19-Yay Burcunda
25 Kasım Parçalı Güneş Tutulması 08:20-Yay Burcunda
26 Kasım Venüs Oğlak Burcuna Girişi 14:36

AŞK VE İLİŞKİLER

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek Mars, iç güvenlik duygunuz, eviniz ve ailenizin içinde bulunduğu şartlar ve onlarla olan ilişkiniz, özel hayatınız, kendinizle olan içsel bağlantınız, ruhunuzun derinliklerinde olan size ait her şeyiniz kısaca kimsenin bilmediği yanlarıyla size ait her şeyle alakalı bir dönem dersem daha doğru olacak. Bu süreci doğal olarak psikolojik açıdan değerlendirmek gerekir. Bu tarihler arasında, dikkati çekmek isteğiniz yoğundur ve liderlik gücünüzü herkesin kabul etmesini isteyebilirsiniz. Eğer başkalarıyla birlikte yaşıyorsanız, sizden hiç beklenmeyen, sakinliğinize hiç uymayan ani çıkışlarda bulunabilirsiniz. Eğer yalnız yaşıyorsanız eviniz sınırları içinde kendinize öylesine özen gösterirsiniz ki, sanki alçak dağları siz yaratmış gibisinizdir. Güvenliğinize azami özen gösterirsiniz, yakın arkadaşlıklar kurarak aslında ne kadar güçlü ve bulunmaz bir kişi olduğunuzu evinize gelen kişilere ispat etmeye çalışabilirsiniz. Hayranlık toplamak hoşunuza gidebilir. Eğer yakınınızda bulunan insanlar sizi onaylamazsa, kudretinizi kabul etmezlerse kimi zaman agresif, kimi zamansa tamamen kendi içinize gömülerek tepkilerde bulunmaya çalışabilirsiniz. İç dünyanızda aradığınız huzur ve güvenlik sorununuz olduğu için, bunu bastırmak adına haddinden fazla abartılı davranışlara açık olabilirsiniz. Benim önerim bu süreci kendinizi bir daha gözden geçirerek düzenlemeler yapmak adına sakin geçirmenizdir. Çünkü size uymayan davranışlar çevrenizde insan kaybetmenize, ardından yalnız bir Boğa olarak homurdanmanıza yol açabilir. Eviniz, işiniz ve ailenizle ilgili konularda lütfen sakin, olgun ve ılımlı paylaşımlarda bulunmaya çalışınız.

23 Ekim-22 Kasım tarihleri arasında Akrep burcunda seyrini sürdürecek Güneş, bir yıl sonra aynı noktaya geliyor. Bu süreç genel anlamıyla, partnerinizle aranızdaki kimlik çatışmalarının yaşanma ihtimalinin yüksek olduğu bir zamandır. Güneş bildiğiniz gibi yaşam canlılığımız ve bilinçli isteklerimizin astrolojik temsilcisi olduğuna göre, karşıt burcunuzda ilerlemesi her ikinizin de, kişisel bakış açınız başta olmak üzere, hayatı algılayış biçiminiz, eğilimleriniz, kararlarınız ve birbiriniz üzerindeki etkinliğiniz anlamında bir kutuplaşmanın işaretidir. Tabii ki, bu kutuplaşma, ilişkinin niteliğine göre anlam kazanır. Bazı çiftler bu farklılığın lezzetli bir durum olduğunu düşünebilir. Size ayna tutan bir partner eksiklerinizi görmenizi de sağlayabilir. Ayrıca bu farklılık kendi içinde aslında son derece hoş bir durum olabilir. Ancak bazı çiftler için durum çekilmez olarak görülebilir. Siz beyaz dersiniz, partneriniz siyah, orta bir noktada birlikte griyi keşfetmek varken, tam tersine birbiriniz üzerinde hakimiyet kurmaya kalkışabilirsiniz. Benim önerim, gereksiz şeyler için birbirinizi üzmek yerine, farklılıklarınız konusunda anlayışlı olmak, destek vermeye çalışmaktır. Bunlara dikkat ederseniz hiçbir enerjinin ilişkinizi yıpratması mümkün olmayacaktır. Hep şunu söylerim. Amacınız bir arada yaşamak mı yoksa birbirinizi yok etmek mi? Bunun cevabı çok önemli. Eğer beraber olmaksa bunun yolu sevgi, saygı ve güven üçlüsünü beraberliğinizde iyi kurgulamaktan geçiyor. Buna dikkat ettiğiniz zaman problemlerin üstesinden gelmek gayet mümkün olur. Yıllarca bir çok sorunla mücadele ederek, ilişkisini düzgün bir şekilde sürdüren çiftler var. Niye bunlardan biri siz olmayasınız ki?

2 Kasım-23 Kasım tarihleri arasında Merkür-Yay burcunda ilerlemeye başladığında her ne kadar iyimser düşünmeye ve konuşmaya çalışsanız da, konu ilişkinizle alakalı oldu mu, herşeyi çok iyi bildiğinizi ve her sözünüzün doğru olduğunun kabulünü bekleyebilirsiniz. Ayrıca geçmişle alakalı konuşmaktan hoşlanmaz, detayların üstünde durmak yerine, olan bitene bütün halde bakmayı tercih edebilirsiniz. Hatta kimi zaman sanki hiçbir sorun yokmuş gibi davranmanız da mümkündür. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanabilmek için tarafsız bir bakış açısı altında olayları değerlendirmeli, öncelikle sorun yaratan herşey hakkında derinlemesine düşünmeli ve düşündüğünüz herşeyi partnerinizle paylaşmalı, onun da fikrini alarak hareket etmelisiniz. İnatlaşmaların, sabit fikirli davranmanın bu enerji altında ilişkinize pek bir yararı yoktur. Ayrıca unutmayalım ki, gölgeli günleri dahil olmak üzere 17 Kasımdan itibaren Merkür geri hareket döneminin etkisi altına giriyoruz. Aşk hayatınızla ilgili konularda dağılmalar, yanlış anlaşılmalar, abartılı düşünmeler ve fanatik tavırlar görülebilir. Durumlar gereğinden fazla abartılır, bir de bunlara inanılır. Oysaki olan bitene şöyle bir mercek tutmak zamanıdır.

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars, aşk hayatınızla ilgili konularda kararlar vermeden önce içinde bulunduğunuz koşulların iyice gözden geçirilmesi, böylece devam eden ilişkinizde veya yeni başlayacak beraberlikte bilinçli hareket etmenizi sağlayıcıdır. Ciddiyet içinde ele alınan ve son derece önemsenen bir beraberlik, detayların üstünde durulması ve ince eleyip sık dokunması, mantıklı düşünülmesi sayesinde hem temeli güçlendirir hem de ilişkinin sağlam olmasını sağlar. Dikkat etmeniz gereken tek nokta birlikte olduğunuz kişiyi gerçekçi gözlerle görebilmenizdir. Eğer bunu başarabilirseniz biliniz ki bu enerjiyi doğru ve düzgün bir manada kullanacak ve bu dönemi gayet olumlu şekilde değerlendireceksiniz diyebiliriz. Ancak şu var ki, hepimiz aynı durumları yaşamıyoruz. Bazı Boğaların ilişkilerinde sorunlar bulunabilir. Sözgelimi uzun zamandır birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyor ve bitirmeye kararlı bir şekilde sürdürüyorsanız, biliniz ki bu enerjinin etkisi altında ayrılık kaçınılmaz demektir. Demek oluyor ki, bu süreç ciddi sürdürülen veya yeni başlayacak ilişkiler için iyi bir sınav, sorunlu beraberlikler için son noktanın koyulduğu bir dönem anlamı taşımakta. Çünkü bu enerji ince eleyip sık dokumanın işareti. Kaldı ki bir Boğa için güvence olgusu son derece değerli. Mars Başak burcunda astrolojik olarak düşük etkili bir seyirdir. Mars hedefçidir. İstediğiniz gider ve alır. Yani cesaretin ve gerektiğinde güçlü savunmanın işaretidir. Ancak Başak burcunda öylesine kılıkırk yarmaya başlarsınız ki, hani olmayan bir şeyi bile oldurur hale gelirsiniz. Bu noktaya da dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Yani pire için yorgan yakmanın da manası yoktur kanaatindeyim. Önünüzdeki gerçeğe bakın, gerekirse konuşun, mantık yürütün. Peşin hükümlü olmamakta fayda var. Unutmayalım ki, Mars-Başak burcunun dispozitör gücü Merkür gölgeli günleri de dahil olmak üzere 17 Kasım itibariyle geri hareket etkisine giriyor. Onun için lütfen önünüze ardınıza bakmadan keskin kararlar almayın.

İŞ VE KARİYER

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Mars, fikirlerinizi ve dünya görüşünüzü gerekli platformlarda ifade etmeniz adına son derece etkili bir seyirdir. Hayatınızla ilgili gelişmelerde size ışık olacak inanç gücünüzü yükselten bu etkiden yararlanarak, yüksek öğrenim alanında faydalı sonuçlar alabilir, mesleki konularda ihtisaslaşma yolunu tercih ederek gelişebilir, inandığınız değerlerle ilgili her türlü mücadeleyi verebilirsiniz. Kimileriniz için belirli bir eğitimden geçerek meslek seçiminizde bulunmanızı sağladığı gibi, öğrendiğiniz bilgileri işinizde kullanmanız adına da faydalıdır. Ayrıca, görevlerinizi ve sorumluluklarınızı yerine getirmek amacıyla kendinizi geliştirmenizi sağlayıcıdır. Bu süreçte sadece gerçeklere dayalı şekilde hareket edeceğiniz için, karşınıza çıkabilecek fırsatları da değerlendirirken bu olguyu ön planda tutabilirsiniz. Yolculuklar özellikle işinizle alakalı konularda olacak, kendinizden daha güçlü insanlarla bir araya gelerek neler yapabilirsiniz bunları tespit edebilirsiniz. Sistemli ve sabırlı bir şekilde çalışabilir, hedeflerinize yavaş ve emin adımlarla gidebilirseniz hem daha kalıcı girişimlerde bulunabilir hem de hayatın anlamını yeniden keşfedebilirsiniz. Size önerim bu enerji altında abartıya kaçmamanız, kanun ve yasalar doğrultusunda doğruluktan ayrılmamanız, sabırlı olmanız ve inancınızı daima güçlü tutmanızdır.

2 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda seyrini sürdürecek Venüs geçişini önce genel anlamıyla ele alacağım. Ardından Kasım ayındaki etkili görünümlerini sizlere bildirmeye çalışacağım. Çalışma evinizin yöneticisi Venüs, bu dönem içinde çalışmanızın karşılığı olan para konusunu fazlasıyla önemsemeniz anlamındadır. Zam, ikramiye veya yeni işe girecekseniz alacağınız para, işinizi çok daha hırslı bir şekilde yapmanız anlamına gelir. Ayrıca kazancın iyi olması kişinin moral duygusu üzerinde olumlu bir tesir yaratabilir. Bu süreçte içgüdüsel olarak yenilenmek, dönüşümde bulunmak, diğerleriyle bütünleşmek arzunuz oldukça yüksektir. Çıkarlarınızın bilincinde olduğunuz için, neyi yapmanız veya yapmamanız gerektiğini gayet iyi bilirsiniz. Hani kaz gelen yerden tavuğu esirgememek sözü bu dönem için söylenmiş en güzel deyimdir. Ancak kuruntular ve bazı konulardaki şüpheler canınızı sıkmaktadır. Ortaklaşa paralar veya ortaklaşa yürütülen işlerde karşılıklı çıkarlar nedeniyle yaşanabilecek krizlere hazırlıklı olmak lazımdır. İşin en zor yanı, kendi kendine yetmekten ve başkalarıyla bütünlük oluşturmaktan hoşlanmayan Boğanın, bu süreçte bazı kişilere eğilmek zorunda oluşudur. Çünkü aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık misali eli kolu bağlıdır. Hangi konuda tabi ki parasal çıkarlar konusunda. Durum böyle olunca dışa karşı her şey yolundaymış gibi gösteren Boğa aslında zor durumda olduğunun gayet iyi farkındadır. Bu sürecin bir başka anlamı kişinin kendi sıkıntılarının, çıkmazlarının farkına varması halidir. Yani iyimser görünümün altında birilerine tabii olmanın veya birilerinin iki dudağının arasından çıkacak sözle zor durumda kalacağının sancısı yatmaktadır.

Yaklaşık 23 günlük bu süreçte sizin için, iş çevrenizle aranızdaki her türlü alışverişte, ilişkide duygusal ve ruhsal anlamda güvende olma arzunuzun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bunun altında yatan neden en önemli nedenin para olduğunu biraz önce söylemiştim. Ancak bir başka önemli neden de huzur duygusudur. Yani kazandığımı bileyim, ne yönde ilerlediğimi göreyim, bütçemi düzenleyeyim ve kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan veya onlar da bana müdahalede bulunmadan hayatımı sürdüreyim. Ben bu isteğinizi sizi az çok bildiğim için gayet doğal karşılıyorum. Ve yaşadığınız içsel gerilimi anlayabiliyorum. Ancak şu var ki, bu tarihler arasında yapılması gereken ne olursa olsun maddi ve manevi değerlerinizi başkalarıyla paylaşmaya gönüllü olmanız gerekiyor. Çünkü eğer amaç, çıkarlarınızı korumaksa, (bu kelimeyi sevmeyiz genelde) fakat bu dönemi en iyi anlatan tanımlama olduğundan kullanmak zorundayım. O zaman size düşen iş hayatınızla ilgili konularda başkalarıyla ortak düşünmeye çalışmak ve her bildiğinizin doğru olduğu konusunda inat etmemektir. Çünkü bazı şeylerin yapılandırılması ve yeniden oluşturulması için birilerine ihtiyacımız var. Ayrıca şunu da belirteyim ki, bu kısa süre içinde eğer bazı minik krizlerle karşılaşırsanız şunu sakın unutmayın ve rahatlayın. Bu krizler sizin büyümeniz ve sorun yaratan kısımların kesilip atılması için gerekli. Bunu bir ameliyat gibi düşünün. Aksaklık yaratan ve sizi sürekli rahatsız eden bir problemin tümüyle ortadan kaldırılması ve huzura kavuşmanız. İşte bu dönemde yaşanabilecek gelişmelerde bilinçli düşünmeye çalışın. Bildiğinizi okumak yerine, başkalarının ne söylediğini dinleyin. O zaman bu dönemi gayet faydalı geçirebilirsiniz. Unutmadan şunu da belirteyim. Lütfen bu süreçte olmayacak düşlerin peşinden koşmayın. Mesleki konularda kararlarınızı verirken çok iyi tartın biçin. Ağır bedellerin altına imza atmayın..Bekleyin. Merkür gezegeninin geri hareketinin iletişim ve isteklerimizi elde etme gücümüzü yarı yarıya azaltacağını göz önüne alın lütfen.

2 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Venüsü önce genel etkileri bakımından ele alacağım. Kimi Boğalar için Venüs Yay burcu süreci, yabancılarla yapılan ortaklık girişimlerinin simgesi olabilir. Siz veya çalıştığınız firmanız, ülkenin içinde bulunduğu durum veya farklı sebeplerle, güçlü olan bir ortak bularak, bu süreci rahat geçirmek isteyebilirsiniz. Venüs Yay burcunda iyimser yaklaşımlar ve özgürlük dürtüsü verebilir. Günlük hayattaki tüm uğraşılarınızda sabit fikirli hareket etmek yerine, gelişime açık olmak ve başkalarıyla ortak yaklaşımlar içinde hareket etmeniz lazımdır. Yani esneklik, bu tarihler arasında son derece önemlidir. Kaldı ki, Venüsü dispozite edecek olan Jüpiterin burcunuz üzerinde geri hareketini sürdürdüğünü düşünecek olursak, -Benim düşüncelerim, benim isteklerim demek yerine, başka insanların fikirlerini almanız hatta işiniz gereği bilgi paylaşımda bulunmaya gönüllü olmanız gerekir. Sahiplenici olmak, alıştığınız düzeni korumaya çalışmak, dışa kapalı düşünmek iş temponuzda birlikte çalıştığınız kişilerle karşı karşıya gelmenize yol açabilir. Bu süreçte iş gereği yapılan seyahatler gündeme gelebilir.

Hem bilginizi geliştirmek hem de yeni finans ve iş kaynakları yaratabilmek için bu yolculuklar ideal olabilir. Yerleşik düzene ve belli bir sistem içinde hareket etmeye alışık bir Boğa için, her ne kadar yorucu olsa da, kendinizi daha güçlü bir şekilde ifade etmeniz, mesleğinizle ilgili gelişmeleri yakından takip edebilmeniz için bu yolculuklar önem taşır. Kısa süreli bir enerji olduğu için belki çok etkili değişimler yaşatmaz fakat görev aldığınız alandaki yenilikleri yakından gözlemlemenizi sağlayabilir. Bazılarınız için bu dönemin anlamı iş konusunda farklı yollar veya olanaklar yaratabilmek adına gizlilik içinde hareket etmek şeklinde gelişebilir. Şu an çalıştığınız iş ortamı veya iş ilişkilerinden memnun değilseniz, daha güvenli, maddi açıdan daha yeterli bir iş bularak kendinizi garanti altına almayı düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bunun duyulması veya bilinmesini istemediğiniz için oldukça dikkatli hareket etmek, mevcut işinizi riske atmamak gerektiğini düşünebilirsiniz. Uyumluluk bu dönemin önemli noktalarından biridir. İş çevrenizdeki hareketlilik veya değişimler sizin gibi düzeni seven kişiler için rahatsızlık verici olabilir. Hatta bazılarınız bu dönemde işinizden izin alarak kendinizi biraz sakinleştirmek isteyebilirsiniz.

Bu dönemde iş hayatıyla alakalı olmasa da yine de kıyısından köşesinden işle bağlantısı olacak bazı gelişmeler yaşanabilir. Örneğin karşınıza çıkabilecek veya zaten iş ortamında birlikte çalıştığınız bir kişiyle özel bir yakınlaşma yaşanabilir hatta kimi Boğa kadınları evlenip çoluk çocuğa karışmak niyetinde olabilirler. Bazılarınız ise karşınıza çıkabilecek bu kişiyle ortaklık kurarak hem bilgi birikiminizi paylaşmak hem de başkalarına güdümlü çalışmak yerine birlikte bir iş kurmayı düşünebilirsiniz. Şartlar öyle gelişir ki, temkinli bir Boğa bile bu enerji altında ateşli ve hevesli yaklaşımlar sergileyebilir. Tabi ki kısa süreli bu enerjinin, güçlü bir kökleşmeye yol açması için zaman son derece önemlidir. Kaldı ki risk almaktan hoşlanmadığınız için her şeyi dikkatli bir şekilde gözden geçireceğinizi söylemek mümkün.

DOLUNAY BOĞA BURCUNDA-10 Kasım saat 22:16

Sevgili Boğalar 10 Kasım saat 22:16 itibariyle burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay etkisi altında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, çevrenizle olan irtibatınızda, kimliğinizin ve amaçlarınızın farkında olmanızdır. Çalışma şekliniz, kendinizi ifade biçiminiz, kullandığınız sözcükler bu etki altında son derece önemlidir. Etrafınızla bağlantı kurarken, inatçılıktan, illa sizin söylediklerinizin doğruluğundan dem vurmayınız. Başka görüşlere de açık olmaya çalışınız. Yerine getirmenizin zor olabileceği kararlardan en azından bugünlerde uzak durmaya çalışmanız faydalıdır. Dolunay ilişkinizle alakalı konularda da etkili olacağından bugünlerde partnerinizle olan paylaşımlarınız konusunda dikkatli hareket etmeli, birbirinize karşı anlayış ve hoşgörüyü, sevgi ve saygıyı ihmal etmeyiniz. Kendi değerlerinize nasıl sahip çıkıyorsanız, onun inandığı ve önem verdiği her şeyi de aynı şekilde korumaya çalışmanız son derece yararlıdır. Böylece Dolunay etkisi altında hem huzurlu bir zaman geçirmiş olur hem de ilişkinizde yaşanabilecek durumların üstesinden gelebilirsiniz. Dolunay zamanları final demektir. Yeniayda dikilen tohumların filizlenmesi anlamına gelir. Demek oluyor ki, yaşamsal konularda bir işin veya bir durumun sonuca bağlanması mümkün. Bu durum, ister ilişkiniz isterse bizzat kendinizle alakalı olsun fark etmez. Dolunay, yüksek ve yoğun ışığıyla eksiklerinizi ve tamamlamanız gerekenleri size net bir şekilde gösterecektir.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında iş eviniz ve yönetici gezegeniniz Venüs, Oğlak burcunda ilerlemeye başladığında, y ciddiyet ve sorumluluklar ön plana gelmeye başlar. İyimser hava gittikçe azalır ve tam sizin arzu ettiğiniz şekilde, sağlam adımlar atmak için herşey gözden geçirilmeye başlar. Venüs Oğlak burcunda güçlü bir enerji olmadığı halde, bir Boğa için bu durum sıkıntı oluşturmaz. O zaten hayatın gerçeklerinin gayet iyi farkında olduğu için, Yay burcundaki Venüs sürecinin ardından gelen bu donuk atmosfere kolayca uyum sağlayabilir. bu sürecin sizler için anlamı iş hayatınız ve mesleki sorumluluklarınızla alakalı ilişkiler kurmak, otorite konumunda bulunan kişilerle güçlü bağlar oluşturmaktır. Bu tarihler arasında güven olgusu daha fazla önemsendiği için, işinizdeki sorumluluklar açısından kendinizi gösterme, ifade etme dönemidir. Bir çok Boğa bu dönemde iş hayatıyla alakalı birebir ilişkiler kurabilir, konusunda uzman kişilerle görüşmelerde bulunabilir, görevi dolayısıyla evden ziyade iş ortamında bulunmak durumunda kalabilir. Kendinizi yetersiz bulduğunuz konularda daha fazla çalışarak açığınızı kapama arzunuz yükselebilir. Başarılı olmak adına görevler üstlenebilirsiniz veya sistem bir şekilde sizi buna zorlayabilir.

Neredeyse günlük hayatınızın tümünde iş baş planda yer alır. Katıldığınız toplantı ve davetlerde bilinen konuşulan konuların başında iş hayatı gelmektedir. Seyahatler yoğun değildir. Daha ziyade mesleki gelişiminizle alakalı etkinlikler söz konusudur. Mesleki ihtisas alanınız olan konuda kendinizi geliştirmek adına belli bir programdan geçebilirsiniz. Bu dönemde iş hayatına yeni katılacaklar, bugüne dek edindikleri bilgi ve tecrübelerini gösterebilecekleri alanlarda görev almayı düşünebilirler. Özellikle yerleşmiş kökleşmiş firmaları tercih ederek risk almaktan uzak durmanız yerinde olabilir. İşinizdeki güvenilirlik ve sorumluluk gayet ön planda olduğundan, toplumsal ilişkilerinize dikkat etmek, özel hayatınıza itina göstermek, işinizde ilerlemeniz adına gayet önemli olabilir. Ayrıca bu süreçte görülebilecek bir başka yansıma ise, patron- çalışan ilişkilerinin kimi zaman özel bir yakınlaşmaya dönüşmesidir. Yine bu sürecin bir başka etkisi, işinizle alakalı konularda maddi güvenliğinizin fazlasıyla önemli hale gelmesidir. Hatta bu yönde, patronlarınızla görüşme talebinde bulunarak ek bir zam isteyebilirsiniz. Ancak Merkür 24 Kasım tarihinde geri harekete başlayacağı için lütfen bilinçli düşünmeyi de ihmal etmeyiniz. Unutmayalım ki, geri hareket hepimizi durdurucu bir etki yaratabilir. İstekleriniz konusunda anlayılşı olmayı ihmal etmeyiniz.

PARA KONULARI

2 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek, başkaları kaynaklı para evinizin yöneticisi Venüs, dispozitör gücü Jüpiterin ve de Merkürün geri hareketi nedeniyle iyice incelemeden herhangi bir konuda girişimde bulunmamak gerektiğini gösteriyor. Çünkü yüzeyde her şey olumlu gibi durduğu halde şöyle bir derinlemesine baktığınızda pek kalıcılığı olmayabilir. Hukuk, adalet ve yasalarla alakalı alacaklarınız veya borçlarınızla ilgili konularda, güçlü insanlarla olan ilişkilerinizi devreye sokmanız faydalıdır. Fırsatları iyi değerlendirmeli, haklarınızı kanuni yollardan almaya çalışmalısınız. Ayrıca bu etki altında maddi ve manevi değerlerinizi korumanın yolunun görünenlerden ziyade görünmeyen noktalar üzerinde durmaktan geçtiğini biliniz. Kredi alımı, ortaklardan elde edilen gelirler, eş destekli kaynaklar veya dışarıyla olan bağlantınız sayesinde elinize geçen paraları belli ve güvenilir alanlarda yatırım yaparak değerlendirmeniz yerinde olur. Spekülatif konularda ise temkinli olmanız şarttır. Yasal davalarınız için lütfen iyi bir avukatla görüşünüz. Eğer bir alacak verecek davanız varsa, bunların ancak Merkür geri hareketinin gölgeli günleri sonrası sonuçlanabileceğini, bu yüzden de Aralık ortasına kadar bekleyebileceğinizi hesaba katınız.

2 Kasım-23 Kasım tarihleri arasında devam edecek, para evinizin yöneticisi Merkürün Yay burcu, gölgeli günlerin başlangıç tarihi olan 17 Kasıma kadar, başkalarıyla olan maddi ve manevi paylaşım konularının gözden geçirilmesi, önlemlerin alınması veya üzerinde düşünülmüş olanların yürürlüğe konulması anlamında etkilidir. Çıkarlarınızı koruma dürtünüzün yükseleceği bu enerji altında, size destek olmayan veya zor gününüzde yanınızda yer almayan kişilere karşı abartılı tepkilerde bulunabilirsiniz. İstekleriniz konusunda diretmeniz ve hatta vaaz verir gibi konuşmanız mümkündür. Merkür Yay burcunda abartılı düşünmeye neden olduğundan, doğal olarak hem geleceğinizi hem de şu anki durumunuzu risk altına alabilecek kararlardan uzak durmanız faydalıdır. Miras, hisseli paralarla ilgili hukuksal görüşmeleriniz olabilir. Merkür kazanç ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizle ilgili konularda da etkili olduğu için, para kazanma kapasiteniz bilgi dağarcığınızın yüksek oluşuyla birebir alakalı olabilir. Yani hangi konularda daha fazla tecrübeli iseniz, o alanlardan maddi kazanç elde etmeniz kolaylaşabilir. Güvenlik ihtiyacınız yoğundur, geçiminizi sağlamak için başkalarıyla iletişimde bulunabilir ve destek görmek isteyebilirsiniz. Kendi değer ölçülerinize göre hareket etme ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Hukuksal konularda iletişimde bulunarak hayatınızı kazanabilir veya çıkar elde edebilirsiniz. (Miras veya sigorta gelirleri gibi)

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Yay burcunda geçişi, maddi konular üzerinde iyice odaklanmak zorunda olduğunuzu gösteriyor. Derinlemesine düşünmediğinizde bazı önemli noktaları gözden kaçırabilirsiniz. Özellikle başkalarıyla ortak paylaşımda bulunduğunuz paralarla alakalı koşuşturmalarınız olabilir. Bunların tahsil edilmesi konusunda dikkatli olmak ve çıkarlarınızı iyi kollamak faydalıdır. Yay burcu geçişi süresi boyunca akıllı olmak, atımızı sağlam kazığa bağlamak zorundayız. Birileri aba altından sopa gösterebilir. Ne fazla aceleci, iyi niyetli davranacağız ne de rehavet içinde olacağız. Güneşin ben bu süreçlerde bir çok kişinin iyi niyeti nedeniyle daha sonra pişmanlık yaşadığına şahit olmuşumdur. O yüzden lütfen dikkatli olunuz.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Cinsellikle alakalı olan her şey (seksüel tecrübeler), kanuni işler, örgütlenmek, kalıcı değişiklikler (yaşamınızla ilgili yapmayı düşündüğünüz), bitişler ve yeni başlangıçlar, mistik konular, hayat ve sağlık sigortası, gizli işler, merak ettiğiniz konularda iz sürme ve öç alma gibi kavramlar, bankalarla alakalı kredi girişimleri veya hukuksa borçlarınız, meslek olarak bankerler, yatırımcılar, muhasebeciler tüm hesaplarında ve işlerinde dikkatli olmaya çalışmalılar, ortak kazançları, evlilikle kanalıyla edinilen maddi gelirler, başkalarıyla olan finansal ilişkileriniz, vergiler, mirasla ilgili durumlar, değişimler, cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması, hırslar, yüksek idealleri içeren tüm meseleler.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Kasım Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-9-10-14-15-19-20-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 2-3-16-17-18-23-24-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : 19-20
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 11-12-13
Yeniay : 9-10
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 23-24
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kasım ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER