Habertürk 02.05.2011

Boğa burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay boğalara, Nisan ayının durgunluklarını ve sıkıntılarını üzerilerinden atabileceklerini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

BOĞA

Boğa burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Boğa Burcu Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

11 Mayıs Mars ardından 16 Mayısta Venüsün burcunuzda başlayan seyirleri girişim-ilişki-iletişim konularında sakin ve dinginliğin, huzur arayışının, sabırlılık ve kararlılığın işareti olarak gayet olumludur. Böylece Nisan ayının durgunluklarını, sıkıntılarını üzerinizden atmanız mümkün hale gelir. Bu devrede ancak dokunduğuna inanan insan, dünyevi zevklerine de oldukça düşkündür. Geleceğine güvenle bakmaktan yanadır ve bu yüzden de adımlarını dikkatli atmaya çalışır. 21 Mayıs sonrası maddi konularda değişken durumlar oluşabilir. Detayları atmamak, abartmamak, paranıza sahip çıkmak gerekir.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa Burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, bencil isteklerin ön planda olması demektir. Durum böyle olunca paylaşımda bulunma arzunuz geri planda kalabilir. Kişi ilişkide -Ben haklıyım tarzında davranışlar gösterir veya bu yönde bir alışverişte bulunmayı tercih eder. Ayrıca bu seyir, erotizm duygusunu yoğunlaştırır. İlk bakışta aşk dediğimiz türden bir ilişkiler yaşanır. Ancak bu aşkın temelinde cinsellik vardır. Birlikte olduğunuzu kişiyle aranızdaki ten uyumu beraberliğin özünde büyük bir yüzdeye sahiptir. Sorunları çözme biçiminiz veya ilişkinizi sağlam bir temele alma ihtiyacınız bu paylaşıma bağlı gibidir. Sorunlu bir ilişkiniz olsa dahi, eğer birbirinize karşı tutkuluysanız beraberlik devam eder. Bu enerji Boğa gibi cinsellik konusunda gayet güçlü bir burcun, ilişkideki problemleri bu dürtü çerçevesinde değerlendirmeye alması mümkünse de, ben Boğaların yine de ayakları yere basacak şekilde düşünecekleri kanaatindeyim. Venüsün Mayıs ayındaki bu etkinliği sırasında iki tarih gayet önemli. 1 ve 11 Mayıs. 1 Mayıs Venüs ve Satürn karşıtlık etkisi altında, ilişki hayatınızla ilgili konular üzerinde her iki tarafın da ılımlı ve bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunması yararlıdır. Ben bu karşıtlığı, ancak her iki taraf da el ele verirse, geçmiş mevzular sürekli didiklenmezse, önünüzdeki gerçeğe göre ilişkideki pürüzler düzeltilmeye çalışılırsa hiçbir problem yaşanmadan atlatılacağına inanıyorum. Ancak taraflardan biri inatlaşırsa ve illa ben haklıyım diye düşünürse tabii ki zorluk yaşanır. Koç burcundaki Venüs süreci, bilinçaltınızda biriken bir öfkenin işareti olabilir. Duygularınızı tam olarak yüreğiniz veya kafanızın içinde oturtmanız kolay olmayabilir. Hala bazı durumlarla ilgili yüzleşmelerde bulunuyor olabilirsiniz. Kendi içinizde inandıklarınızla gerçek hayatta yaşadıklarınız arasındaki farklılıklar kafanızın içini meşgul ediyor olabilir. Yapılması gereken tabii ki beraberliğiniz hakkında gerçekçi düşünmek. Belki çok öfkelenecek veya ters tepkilerde bulunacak veyahut da uzun süredir içinizde birikmiş olanları dışarı boşaltmaya çalışacaksınız. Benim tavsiyem, sizi rahatsız eden ne varsa şapkanızı önünüze koyarak düşünmenizdir. Nerde hatalar yapıldı veya neden bu duruma gelindi, bundan sonra sağlıklı bir şekilde ilerlenilmesi adına ne yapılmalı. Bu soruları tarafsız bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Yeni başlayan ilişkilerde ise zaman mevhumu önemlidir. Taraflar birbirini iyi tanımaya gayret göstermelidirler. Gizli ilişki yaşayanların veya dikkatli olması gerekebilir. Uygunsuz şartlar problemlerin düzeltilmesinin önünde duvar oluşturabilir. 11 Mayıs Venüs-Jüpiter kavuşumu insanı birlik duygusundan uzaklaştırarak bencil olmaya sevkettiricidir. Tabii ki kişi kendini düşünecek buna sözümüz yok. Ancak abartılı hareket etmek, önünüzü göremediğiniz bir yola girmek, kısır bir döngü içinde kaybolup gitmemek koşuluyla. Bir anlık hevesle alınan karar daha sonra pişmanlık uyandırmasın. Lütfen dikkat ediniz.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona erip düz olarak seyrine devam edecek Merkür, geçtiği yaşam evi nedeniyle derin düşünmenin işaretçisidir. Yani kişi kendiyle alakalı konularla zihinsel olarak fazla meşgul olabilir. Ancak bunları birileriyle paylaşmak yerine kendi içinde çözümlemek zorunda kalabilir. Yani ne kadar gergin olursanız olun düşüncelerinizi gizlemeye çalışabilir, sözcükleri seçerken kimi zaman çelişkili kimi zamansa kesin kararlı bir şekilde konuşabilirsiniz. Yeni bir şeyler yapmak, yaşamak isterken bir takım engeller önünüzde dikilebilir. Zaman kavramı önemlidir. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda birçok şeyin gözden geçirilmesi lazımdır. Karar vermeye dönük düşünseniz bile yeni bir adım atabilmek için öncelikle geçmişte yaşananların hesabını kendi içinizde bitirmeniz gerekir. Önyargılı düşünebilirsiniz. Özellikle 12 Nisan tarihindeki Merkür-Jüpiter kavuşumu olayları fazlasıyla abartılı ele almanıza neden olabilir. Örneğin aşk konusunda bir çocuk gibi sabırsız olabilirsiniz. Bağımlılıklarınızdan kurtulmaya çalışırken aslında kendi kendinizle kavga ediyor gibisinizdir. Bunu bir örnekle açıklayayım. Diyelim ki ilişkinizde sorunlar var. Bunları çözümlemek dururken siz kendi kendinize gerilir fakat dile getirmeye çalışırken asıl düşündüklerinizi söylemek yerine sadece kuru bir gürültü şeklinde saman alevi gibi çabucak sönersiniz. Bir başka örnek ise, aşkı şiddetle istiyorsunuzdur, yani yeni bir insan hayatınıza girsin ve tutkulu bir şeyler yaşansın. Fakat içinizde hala bitmemiş bir eski hesap varken, gelecek insana şans veremeyeceğinizi veya verseniz bile eski yaşanmışlıklar nedeniyle bu insanı üzebileceğinizi düşünebilirsiniz. 11 Mayıs tarihinde Merkür Jüpiterle kavuşum yapacak. Bu kavuşum Merkürün Koç burcundaki ilerleyişi esnasındaki en etkili görünüm. İç dünyanızı harekete geçirici, düşüncelerinizi ateşlendirici, eski yaşanmışlıkları bir kalemde silerek yeniye yer açmak isteğinizi yükseltici bir etki olarak göze çarpıyor. Haziran ayında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Jüpiter etkisini düşünürsek, bu kavuşum size, -Yeniye yer açmaya hazır mısın? Diyen iç sesinizin işareti olabilir. Benim tavsiyem durun ve sakin bir şekilde kendinizi ve yapmak istediklerinizi kafanızın içinde tasarlayın. Ben bu kavuşumu, seyahate çıkmayı düşünen kişinin valizini hazırlamasına benzetiyorum. Neleri yanınıza alacağınızı iyi belirlerseniz sonrasında pişmanlık duymazsınız. İşte bu kadar önemli bir yansıma bu. Aceleye getirmeyin hiçbir şeyi. Bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunun. O zaman en doğru tespiti yapabilirsiniz.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüs siz Boğalar başta olmak üzere tüm burçlar açısından olumlu bir yansımadır. Bu süreçte maddi ve manevi değerlerimiz konusunda gayet akıllıca hareket etmemiz gerektiğinin farkına varırız. Toprak grubunda ilerleyen Venüs ister istemez güvence konusunu, üretimi, parayı, güzelliklere sahip olma arzunuzu körükler. Kaliteli yaşamak, hayatın lezzetlerinin tadını çıkarmak için daha fazla kazanmak ihtiyacı duyarız. Rahat yaşamak için paranın ne kadar önemli bir kuvvet olduğunun bilincindeyizdir. İlişki konusunda da durum budur. Sevdiğimizi sahiplenir, kıskanır onu kaybetmekten korkarız. Bizi güçlü kılan ne varsa ona sarılır, hakimiyetimiz altında tutmaya çalışırız. Sevdiklerimizi şımartır, varlığımızla onu etkileyerek yanımızda tutmaya çalışırız. Bütün bunlar aslında Venüsün yansıması olduğu gibi, genel olarak Boğaların hayata bakış açılarının karşılığıdır. Bir Boğa için para demek, herkesi dize getirebilecek ve hayatı en güzel şekilde yaşatabilecek son derece önemli bir kuvvettir. Ben bu sürecin sizler açısından gayet olumlu bir şekilde değerlendirileceğini düşünmekteyim. Venüs Boğa burcu geçişinde en önemli tarihleri, 16-20-21-23 Mayıs. 16 Mayıs Venüs-Neptün arasındaki olumlu enerji akışı, hem aşkı güçlü bir şekilde yüreğinizde hissetmenizi sağladığı gibi size fiziksel anlamda çekicilik kazandırıcı. Neptünle olan etkileşim romantizmi yükseltici. Kişi böyle bir etki altında aşkı idealleştirebilir ve ılımlı bir şekilde aşkı kucaklayabilir. Gayet hoş bir etki. 20 Mayıs tarihindeki Venüs-Chiron arasındaki olumlu yansıma problemlerin azalmasını, aşkın sihirli gücünü üzerinizde hissetmenizi sağlayıcıdır. 21 Mayıs Venüs-Pluto olumlu görünümü, aşkta tutkuların yoğunlaşması, yeni ve oldukça etkileyici birinin hayatınıza girişi, aşkla büyüdüğünüzü, derinlik kazandığınızı hissetmeniz anlamında etkileyicidir. 23 Mayıs burcunuzda kavuşum yapan Venüs ve Mars doğal olarak aşkın cinsellik boyutunun yükselişi ve erkek ve kadının manevi anlamda birbirleriyle bütünleşmeleri şeklinde gayet olumlu bir yansıma olarak dikkat çekiyor.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerlemesini sürdürecek Merkür süresince kendinden emin duruşunuzla, ciddiyet ve tutarlılığınızla karşı cins üzerinde etkili olmanız gayet kolaydır. Romantik yaklaşımlar, çiçekler, mum ışığında buluşmalar, tutarlı konuşmalar, ne istediğini bilen sizlerin aşka yaklaşımınızda son derece önemsediğiniz ayrıntılardır. Ayrıca, sadakat olgusu sizin için olmazsa olmaz en önemli kriterdir. Partnerinizin maddi ve manevi anlamdaki gücü de sizi fazlasıyla etkileyebilir. Yaş tahtaya ayak basmaktan asla hoşlanmayan Boğalar için güvence daima kıymetlidir. Bu nedenle karşınızdaki kişinin kendi ayakları üzerinde duran biri olmasını tercih etmenizi doğal karşılamak gerekiyor. Boğalar eğer doğru bir kişiye rastlamışlarsa, güvenilir olduklarından asla şüphe edilmeyecek burç mensuplarıdır. Yeter ki, onlara karşı yanlış yapmayın. İşte o zaman affetmeleri mümkün dahi değildir. Bir Boğa gitmişse, bir daha asla geri dönmez. Denemekten, bir şans daha vermekten kesinlikle hoşlanmaz.

İlişkisi düzgün bir biçimde sürmekte olanlar açısından bu dönem, değerlerinize her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğinizi ve güvenilirliği çoktan kanıtlanmış beraberliğinizde ortaklaşa hareket etmekten hoşlanacağınızı söyleyebiliriz. Zaten bildiğiniz gibi bir Boğanın sadakatinden asla şüphe edilmez. Onun için sizler bu süreçte eşinize sevgilinize karşı gayet ilgi dolu davranabilirsiniz. Belki sözel açıdan pek konuşkan değilsinizdir ama şu bir gerçek ki, ilişkinize oldukça değer verirsiniz. Paylaşımlarda bulunmak, elinizdekini onunla bölüşmek ve aynı şekilde ondan da karşılık bekleyebilirsiniz. Cinsellik konusunda fazlasıyla tutkulu olacağınız bu süreçte eşinizle erotizm duygusunun üst sınırlarına ulaşmak mümkündür. Dış görünüşünüzden pek anlaşılmasa da, öylesine ihtiraslı ve öylesine hızlı bir cinselliğe sahipsinizdir ki, sanki tüm bir yıl, bu bir aya sığdırılmış gibi birlikte olmayı istersiniz. Ben bu sürecin ilişkisi güçlü olanlar açısından, zevkli ve oldukça güvenli bir şekilde aşkı yaşadığınız, teninizde hissedeceğiniz, paylaşımlarda bulunacağınız bir zaman dilimi olduğunu söyleyebilirim.

İlişkisinde sorun olan çiftlerin inatçılıktan uzak durmaları, her iki tarafın da, birlikte olmanın bilinci içinde hareket etmeleri faydalıdır. Ben ve sen demek yerine biz demenin zamanıdır. Eğer aranızdaki sorunlar partnerinizin sizin bazı huylarınızı değiştirmeye yönelik ısrarları nedeniyle oluşursa bunu kabul etmeyeceğiniz gayet açıktır. Çünkü siz kendiniz istemedikçe buna pek yanaşmazsınız. Eğer ilişkiniz uzun yıllardır sürüyorsa sadece şu aralar problem yaşanıyorsa, geri adım atması gereken sizsiniz. Eğer yeni başlamış ise, ipler sizin elinizde demektir. Kısaca aşk ve flört ilişkilerinde siz ne derseniz o olabilir, fakat evliyseniz, ciddi bir beraberliğiniz varsa, ne olursa olsun eşinizin istekleri konusunda duyarlı davranmak durumundasınız. Çünkü bunun tam tersi hareket beraberliğiniz açısından riskli olabilir. Bir de şöyle bir durum var. Eğer hayal kırıklığına uğramış bir Boğa iseniz, yani ilişkinizdeki sorun bu nedenle kaynaklanıyorsa, bu süreçte tamamen kendinize dönük düşüneceğiniz açıktır. Hani bir söz vardır. Kısasa kısas diye. Madem partneriniz sizi üzmüştür o zaman bu dönemde cezasını çekmeli diye düşünür, geri adım atabilirsiniz. Eğer gerçek anlamda haklıysanız partnerinizin çok dil dökmesi ve tekrar güveninizi kazanması gerekecektir. İşi zor diyebilirim. Çünkü enerjiler sizden yana ve ağzıyla kuş tutsa yaranması zaman alabilir. Fakat şu da bir gerçek ki bu sizi içten içe mutlu edebilir. Yani onun sizinle olmak için verdiği mücadele, gururunuzu okşayabilir. Haksız olan taraf sizseniz, o zaman bu güçlü enerjiler altında, onun kadar yorulmanıza gerek yok. Bir sözünüzle onu size yöneltebilirsiniz. Gördüğünüz gibi, güzel bir dönem ve oldukça etkileyici. Merkürün bu geçişindeki önemli tarihler 16-19-20 Mayıs olarak dikkat çekiyor. 16 Mayıs Merkür-Neptün olumlu yansıması, aşkta romantik iletişimin simgesi. Her iki taraf da aşk konusunda birbirine hoş görünmeye, birbirini etkilemeye çalışabilir. 19 Mayıs Merkür-Chiron sorunları konuşarak çözüme kavuşturmanız anlamında gayet hoş bir yansıma. 20 Mayıs Merkür-Pluto olumlu görünümü, uzak bir yerde oturan kişi ile aranızda yaşanan hoş bir iletişimin simgesi olduğu gibi, aşkta güç ve kontrol arzunuzun yükselmesi anlamına da gelir. Konuşmalar gayet ciddidir ve her iki taraf da birbirini etkileyici tarzda iletişimde bulunmayı tercih edebilir. Bu enerjiler gayet güçlü ve olumlu olarak dönemin hoş geçmesini sağlayıcıdır.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA

Sevgili Boğalar 17 Mayıs saat 14:09 itibariyle Akrep-Boğa burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay, sizin istekleriniz ile partnerinizin duyguları arasındaki köprünün sağlam bir şeklide kurulabilmesi ve devamlılığı anlamında etkilidir. İnsan egosu gereği kendi arzularına düşkün bir varlıktır. Güneş burcunuzda ilerlediği günlerde bu isteklilik iki misli artar. Maddeyi elde etmek için çalışmak gerektiğini bilen kişi, geleceğine güvenle bakmak amacındadır.

Bu amaç çerçevesi içinde doğaldır ki, bir başka kişinin duygularını, arzularını görmezden gelebilir. İşte bu görmezden geliş, bu umursamazlık karşı tarafla aranızda büyük bir sorun oluşturabilir. Bu durumu sadece ilişki anlamında ele almayalım. Dolunay, bizim isteklerimize karşı duran, önümüze set koyarak, hayır benim dediğim olacak tarzında yaklaşan kişinin göstergesidir. durumda yapılması gereken öncelikle dengeli bir paylaşımın gerçekleşmesi için işbirliği yapmaktır. Bu olmadığı takdirde her iki uçta gerçekleşen inatlaşma, kopmalara ve arzu edilmeyen nahoş hadiselere sebep olabilir. Sakin olalım ve esnek düşünmeye çalışarak Dolunayı güç birliğinde bulunmak üzere değerlendirelim.

İŞ VE KARİYER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Mars, astrolojik anlamı itibariyle mücadele ve istek gücümüzün işaretçisidir. Yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrine başladığı günden itibaren isteklerinizi hayata ve başkalarına dayatmadan, gerilime düşmeden, nerede durmanız gerektiğinin bilinci içinde yolunuza ve hedefinize doğru ilerlediğinizin göstergesidir. Ancak burada önemli olan, neyi- neden ve ne adına istediğinizi bilmenizdir. Eğer gerçekçi bir amacınız varsa ve bu amacı gerçekleştirmek için zamana ihtiyaç duyuyorsanız Mars Koç burcu ilerleyişinde bunu yapabilmek pek kolay değildir. Sabırsızlık veren bu enerji bir anda tüm proje ve planlarınızdan sıkılmanıza bırakmanıza neden olabilir. Hatta gerginlik bile yaşatabilir. Peki Astroloji rehberimiz diyorsak o zaman gelin Mars-Koç burcu enerjisini 11 Mayıs sonrası uygulamak istediğiniz konular üzerinde hızlı çalışmak adına kullanalım. Acele etmeyelim ve kendimize olan güven duygumuzu kaybetmeyelim. Zaten sizler sabırlı insanlarsınız. Belki yaşanmış acı deneyimler veyahut hayatınıza sinsice girmiş kişiler, kuyunuzu kazan insanlardan öcünüzü almak isteyebilirsiniz. Mars etkisi bunu size yaptırabilir. Ancak insan iradesi iyi ile kötüyü birbirinden ayırabilecek güçtedir. Ben derim ki, olumlu şekilde kullanalım. Tabii ki karar sizin. Mars-Koç burcu seyri esnasındaki en etkili tarih, 1 Mayısta Jüpiterle kavuşumu. Bu kavuşum yeniye yer açmak isteyen bireyin hararetli aktifliğinin göstergesi. Sizi durdurmak, sabırlı ol demek pek kolay değil. Ancak benim önerim, kızgın suya dalmak yerine, aşırı coşup incir çekirdeğini doldurmayan meseleler uğruna enerjinizi boş yere harcamak yerine 11 Mayıs sonrası ortaya koymak istediğiniz işlerinizi, ideallerinizi, stratejinizi belirlemek için kullanın. İşte o zaman bu enerjinin meyvelerini toplamanız mümkün olur. Benim tavsiyem durun ve sakin bir şekilde kendinizi ve yapmak istediklerinizi kafanızın içinde tasarlayın. Ben bu kavuşumu, seyahate çıkmayı düşünen kişinin valizini hazırlamasına benzetiyorum. Neleri yanınıza alacağınızı iyi belirlerseniz sonrasında pişmanlık duymazsınız. İşte bu kadar önemli bir yansıma bu. Aceleye getirmeyin hiçbir şeyi. Bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunun. O zaman en doğru tespiti yapabilirsiniz.

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında etkili olacak Güneşin burcunuzdaki ilerleyişi tabii ki çalışma hayatınızla ilgili konularda kararlılık ve güvenilirlilik sağlayan bir enerjidir. Ayrıca kendinizi dış dünyada ifade edebilmeniz ve kararlılık gösterebilmeniz adına destekleyicidir. Genel olarak Boğalar, öyle pek savaşçı ve körü körüne mücadeleci bir profil çizmezler. Sizin için önemli olan güvencenizdir. Yani siz, elinizdekine ve elinize geçirebileceklerinizi önemsersiniz. O yüzden hayali hedefler içinde yer almanız pek mümkün değildir. Yaşamın keyifli yönlerinden zevk aldığınız için, huzurunuzu kaçırabilecek, rahatınızı bozabilecek durumlarda olabildiğince uzak durmaya çalışırsınız. Ancak kafanıza bir şeyi takmaya görün. O zaman elinizden hiçbir şey kurtulmaz. Hele bir de bunun içinde maddi ve manevi açıdan bir fayda varsa, sabit bir şekilde üzerine odaklanarak elde etmeye çalışırsınız. Nisan ayını şöyle bir gözlemlediğinizde bu tarihler arasında, geri plandaki çalışmaların hala devam ettiğini görmekteyiz. Yani her ne kadar Güneş bireysel açıdan size belli bir itekleme ve ifade gücü kazandırsa da, henüz planları uygulamak ve isteklerinizi elde etmek için sabırlı olmayı sürdürmek gerekiyor. Yalnız şu var ki, Güneş gerek iletişimsel ve gerekse kimliğinizi ifade edebilmeniz açısından sizi iki kat sarmalayan bir zırh gibi korumakta. Yani bilinçli bir şekilde planlarınızı uygulamak için son çalışmalarınızı yapıyor olabilirsiniz.

YENİAY BOĞA BURCUNDA

Sevgili Boğalar 3 Mayıs saat 09:51 itibariyle burcunuza üzerinde oluşacak Yeniay, yeni bir tohumun toprağa ekilmesi anlamında etkili bir kuvvet ve ayrıca kişisel anlamda yeni bir döngünün işareti olarak son derece değerlidir. Burcunuzda oluşan bu güçlü enerji, hedeflerinizi, isteklerinizi, duygularınızı tümüyle gözden geçirme ve sağlam hale getirebilmek için odaklanmak demektir. Her Yeniay hangi burçta doğuyorsa o burcun kalitesi ve niteliklerine göre şekil alır. Bu Yeniay burcunuzda oluştuğuna göre, huzur arayışınız ve güvenceniz en başta önem taşır. Sahip olduğunuz değerleri, sizi siz yapan ilkeleri ve özellikleri ortaya çıkarabilmenizi sağlar. Boğa burcu zamanlarında düşünmek ve sağlam adımlar atabilmek için kişi çok dikkatli hareket etmeye çalışır.

Yeniliklere öyle hemen intibak etmez. Enine boyuna süzgeçten geçirilir. Artısını eksisini hesap eder. Maddi ve manevi değerler öylesine önemlidir ki, kişi kaybetmemek için elinden geleni yapar. Çünkü geleceğe güvenle bakması gerektiğinin bilincindedir. Şimdi sizler bu Yeniayı sayesinde çalışarak elde etmenin, elde ettiğiniz değerleri korumanın ve üretmenin hazzını yaşamak için güç elde etmiş durumdasınız. Bu gücü iyi değerlendirmek için lütfen bilinçli hareket etmeye özen gösteriniz. Özellikle, iş hayatınızla ilgili konularda ayaklarınızı sağlam olarak yere basmaya çalışın.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars süresince, her konuda olduğu gibi iş ve kariyerinizle ilgili gelişmelerin de yavaş yavaş hayatınıza renk katmaya başlayacağını söyleyebilirim. Ağır fakat emin adımlarla uzun sürecek ve etkili olacak girişimleriniz için şimdiden kolları sıvamalısınız. Artık kolaylıkla kendinizi ve isteklerinizi ifade edeceğiniz bir süreç başlıyor. İşinizi büyük bir özen ve dikkatle ve her zamanki çalışkanlığınızla sürdürmenizin size getirileri oldukça fazlalaşacaktır. Diyelim ki işinizle ilgili belirsizlikler var, bu enerji sayesinde açıklığa kavuşabilir ve siz geleceğinizi ilgilendiren konularda daha net kararlar verebilirsiniz. Bu dönemde maaşınızın artışı veya yeni girişimler için de uygun bir zamandır. Karşınıza çıkacak iş fırsatlarını iyi değerlendirdiğiniz takdirde, olumlu bir cevap verebilirsiniz. Yakın çevrenizle olan iletişiminiz, kardeşlik ilişkiniz, sözel tüm girişimleriniz, kısa seyahatleriniz konusunda da aksaklıklar düzene girmeye başlar, kafanızın içindeki planları hayata geçirebilirsiniz. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken, sağlam ve uzun vadeli seçenekler üzerinde durmanız, hayatınızla ilgili konular üzerinde gerçekçi bir yön belirlemeniz. Unutmayalım ki, Satürn etkisi 2012 yılına kadar çalışma evinizde etkili. Bu ay ortası itibariyle burcunuzda olan gezegen etkinliklerini aklı başında değerlendirirsek Satürnün yaraya parmak basan, bizi test eden sınavından yüz akıyla çıkabiliriz. Kaldı ki Mars, iki yılda bir burcunuz üzerinde ilerliyor. Bu enerjileri iyi değerlendirmek lazım.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerleyecek Merkür, iletişimle alakalı konularda destekleyici bir enerjidir. Güvenliğinizi ön plana almanız, yavaş ama gerçekçi bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Zihinsel açıdan size sakinlik getiren bu enerji, maddi ve manevi güvencenizle alakalı mevzuların da altını belirleyicidir. Yani bir adım atmadan önce, durup düşünme gereği duyabilirsiniz. Etrafınızla olan iletişimsel bağınızda, güvenlik olgusuna fazlasıyla önem verebilirsiniz. Bir konu üzerinde uzun uzun düşünerek anlamaya çalışabilirsiniz. Tabi ki bir Boğa her zaman sabit bir görüş çerçevesinde olayları gözden geçirdiği için, girişimde bulunacağınız mevzularda dışarıdan gelebilecek önerileri kendi kıstasları çerçevesinde değerlendirmeyi tercih edebilir. Denenmiş ve kanıtlanmış usullerle çalışmayı tercih edebilirsiniz. Bu bakış açısı ayaklarınızı sağlam olarak yere basmanızı sağlayabilir.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesi devam edecek olan iş evinizin yöneticisi Venüs, 1 Mayıs tarihinde geri hareketini sürdürmekte olan Satürn ile karşı karşıya geliyor. Bu durum son derece önemli. Ancak burada asıl önemli olan Satürn bize ne söylüyor bunu bilmek lazım. Bir yandan, çalışma hayatınız içersinde ilişkilerinizi belli bir dengede tutabilmek adına verdiğiniz mücadele, diğer yandan ne olursa olsun isteklerinizi elde etme dürtünüz. Öyle bir ayar yapmalısınız ki, bu karşıtlıkta bir sorun yaşanmasın. Öncelikle hayatınızda neyin önemli olduğunu ve ne yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Artık küçük hedefler değil, yükselmek için, kendi içinizdeki düzen duygusunu, yetenekli olduğunuz alanları keşfetmeniz ve kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Satürn bu alanda Ekim 2012 tarihine kadar devam edecek ve bir çok kereler hızlı geçiş yapan gezegenler bu bölgeyi uyaracak. Kendi kimliğinizi kaybetmeden diğer insanlarla ortak olmayı öğrenmek, işbirliğinde bulunmak lazım.

Ayrıca sağlığınıza dikkate etmeli, kontrollerinizi ihmal etmemeli, çalışma ve gündelik yaşamınızın yoğunluğu içinde beslenmenize, uyku düzeninize özel önem vermelisiniz. Satürn gezegeninin yansımaları altında, staj görerek ustalaşmayı, ter dökerek sonuca ulaşmayı, işbirliğinde bulunarak başarılı olmayı, her zamanki gibi disiplinli çalışmayı başarmanız lazım. Size anlamlı gelmeyen tek düze işlerde çalışsanız dahi, azimli olunuz, sabrediniz. Çünkü bütün bu deneyimler ileride size lazım olacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hangi yolda ilerlemek istediğinize karar vermektir. Bunu belirleyip, azimle yol aldığınızda altından kalkamayacağınız güçlü yoktur.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek iş evinizin yöneticisi Venüs geçişi sizler açısından son derece yararlı. Gerek birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkinizde ve gerekse dış dünyada kendinizden emin bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Bu enerji sayesinde ayaklarınız sağlam olarak yere basar ve iş hayatında çok az hata yaparsınız. Önünüze fırsatlar çıkabilir ve siz sağlam bir şekilde düşünerek bu girişimleri güce dönüştürebilirsiniz. Başlangıç yapmayı düşündüğünüz konularda, dış veya iç nedenlerle kendinize set koyduğunuzu farkettiğiniz anda, bu durumu moral motivasyon gücünüzü ayakta tutarak aşabilirsiniz. Sonra tekrar amacınız için atak olmayı sürdürürsünüz. Yoğunluk içinde olsanız bile, çevrenizle sıkı bağlar kurmayı ihmal etmeyiniz. Günün birinde insanın karşısına nasıl bir fırsat çıkacağını kimse bilemez. Amacınıza kitlendiğiniz zaman, her işin üstesinden gelebilecek gücünüz olduğunu biliyorsunuz. İstikrarlı ve ne yapacağını, tepkilerini rahatlıkla bilen bir kişi olarak her türlü yeniliğe açık olunuz. O zaman alışmanız da o kadar kolaylaşacaktır. Örneğin teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmaya çalışın, sosyal trendleri takip edin. İşiniz gereği fırsat buldukça seyahat edin. Ayrı bir iş kurmayı veya ortaklık yapmayı düşünüyorsanız, durumları iyice analiz edin. Eğer aklınıza yatıyorsa, sırf risk almayayım diye vazgeçmeye kalkmayın. İş hayatında balıklama girişimlerde bulunmak ne kadar yanlışsa durup beklemek de bir o kadar sakıncalıdır. Çünkü fırsatlar insanın karşına her zaman çıkmıyor.

Bu tarihler arasında, çalıştığınız mekana özel önem verin. Hatta işlerinizi evden yapıyorsanız, oturduğunuz mekandaki rahatlığınıza özel önem verin. Böylece işlerinizi güçlü bir moral duygusu içinde verimli bir şekilde yaparsınız. Özellikle bu dönemde bankacılık, parayla alakalı meslekler, güzel sanatlar, değerli sanat eserleri, güzellik ve bakım, moda, her türlü takı gibi faaliyetlerde liderliğinizi gösterebilir, müşteri portföyünüzü geliştirebilir, bereketli bir dönem geçirebilirsiniz. İş hayatınızda genel olarak güvenli biri olduğunuzdan söz etmiştik. Bu itibarınız açısından önemli olduğu gibi, diğer kişiler tarafından tercih edilmenizde de çok önemli bir kriter. Güçlü yönleriniz arasında yer alan çalışkanlık, işinize bağlılık ve iş yapma kapasiteniz zaten sizi, diğer kişilerden ayıran en önemli özelliklerinizdir. Bütün bunlara, bir de bu dönemde enerjilerin sizden yana olduğunu düşünürsek, ben sürecin sorumluluklar konusunda sizi itekleyici ve her türlü güçlüğü yenebilmenizde destekleyici ve maddi açıdan da verimli geçeceğini düşünmekteyim.

PARA KONULARI

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona erdikten sonra düz olarak yoluna devam edecek Merkür parasal konularda akıllı bir şekilde yola devam etmeniz anlamında destekleyicidir. Böylece hem geri hareket döneminde gözden geçirdiklerinizi uygulayabilir hem de maddi konularda tecrübeli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Merkür dış dünya ile iletişimde bulunmanızı sağlayan astrolojik bir güç. Fakat Koç burcunda ilerlerken çevremizle olan ilişkilerimizde esneklik göstermemiz zor oluyor. Hatta çoğu zaman yerine ve zeminine göre hareket edemiyoruz. Her şeyden önce heveslilik dolu ve isteklerinin peşinden gitmenizi sağlayan bu enerji sizler açısından olumlu bir yanı var. Ancak dozunu bilemediğinizde kavgacı ve tartışmaya ortam hazırlayan biri haline gelebilirsiniz. Ayrıca görüşlerinizi alaycı bir şekilde ifade edebilirsiniz. Geçtiği yaşam evi nedeniyle hayallerinizin ardına sığınarak her şeyi birileri sizin yerinize halletsin diye umabilirsiniz de. Bu durum arenaya çıkmış bir boğanın durumuna benziyor. Müthiş bir gücünüz var ancak sınırlı bir alanda kendinizi göstermek zorundasınız. Demek oluyor ki, parasal kazanç sağlamak için çok akıllı hareket etmek gerekiyor. Eğer geri hareket dönemini iyi değerlendirdiyseniz, yani planlarınızı iyi yapıp, eksiklerinizi tamamladıysanız şunu biliniz ki, 16 Mayıs sonrası Merkür burcunuzda ilerlemeye başladığında hem dış dünyada maddi ve manevi anlamda güç kazanırsınız hem de zihinsel anlamda sakin ve kendinizden emin bir şekilde ekmeğinize sahip çıkarsınız.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Merkür, bütçeniz sınırları içinde hareket etmek ve düşünmek anlamına gelir. Yani elinizdeki paraya göre kendinizi ayarlamanız ve risk altına girmek yerine, sağlamcı düşünmeniz mümkündür. Maddi güce kavuşmak amacıyla yapılacak girişimler açısından yeterli olmayan bu enerji, tabiatınız gereği kendinizi güvende hissetmek için yavaşlamayı tercih etmeniz anlamına da gelebilir. Yani beklemek ve sabırlı olmak konusunda gayet başarılısınızdır. Ayrıca fikirsel manada maddi ve manevi açıdan sahip olma güdünüz yüksek olduğundan elinizdekini korumak veya var olanı çoğaltmaktan yana düşünebilirsiniz. Bir Boğa için bu dönem kazanım anlamında yapılacak görüşmelerin de işaretidir. Kafanızda tek bir hedef ve tek bir yol olduğu için, bu arada karşınıza bazı fırsatlar çıksa dahi, bunlarla ilgili temkinli yanaşımlarda bulunabilirsiniz. Çünkü kaybetmek pek işinize gelmez. Yine bu süreçte, daha önceden kararlaştırılmış ve elinize geçmesi muhtemel paralarla ilgili görüşmeler gündeme gelebilir. Bu konuda tavırlarınız oldukça katıdır. Esnek ve yaratıcı düşünmenin önünde engeller olduğu için, kafanızın içinde belirlediğiniz ölçülere uyan miktarda ısrar etmeniz mümkündür. Diyaloglarınızda uzlaşmacı bir tutum izleseniz de, eğer dışarıdan size uymayan bir teklif veya baskı gelirse bu konuda taviz vermeyeceğiniz açıktır. Merkür Boğa burcu geçişi esnasındaki en önemli tarihler 16-19-20 Mayıs olarak göze çarpıyor. Bu tarihlerdeki enerjileriniz gayet olumlu. Hem idealleriniz, hem güçlenmeniz hem de sorunlarınızı çözebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-4-7-8-12-13-20-21-24-25-26-29-30-31

Zayıf Enerjili Günler: 9-10-11-16-17-22-23

Aşkta En Şanslı Günler: 12-13

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 5-6

Yeniay: 2-3-4-29-30-31

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 16-17

(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER