Habertürk 05.04.2011

Boğa burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay boğalara, 23 Nisan tarihine kadar yenilik hevesleri nedeni ile yanlışlıklara izin vermemelerini öneriyor.

BOĞA

Boğa burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Boğa Burcu Nisan Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Nisan Mars Koç burcu seyri, yavaşlama ve durumları bilinçli bir şekilde gözden geçirmeniz gerektiğinin işaretidir. Unutmayalım ki, Merkür geri hareketini sürdürmekte. Apansız kararlar daha sonra sizi uğraştırabilir. O nedenle 23 Nisan tarihine kadar beklemede kalmanız, yenilik hevesiniz nedeniyle yanlışlıklara izin vermemeniz gerekir. 20 Nisan Güneşin burcunuzda ilerlemeye başlaması olumlu bir işarettir. Bu seyir moral duygunuzun yükselmesini sağlar. Ardından Merkür düz seyre başladığında engellerle mücadele etmeniz kolaylaşır. 21 Nisan Venüs Koç burcu seyri tüm ilişkilerde ateşliliğin simgesidir. Haksızlıklar sizi gerginleştirebilir. Duygularınız kendinize dönük düşünmenizi sağlar. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında aşk hayatınızla alakalı konularda etkili olacak yöneticiniz Venüsün Balık burcu seyri duyguları hassaslaştırır, fedakarlık olgusunu güçlendirir, sevdiğiniz insanlara karşı fazlasıyla cömert davranmanızı sağlayabilir. Bu enerji altında yaşanabilecek aşklar, gerçek dünyanın çıkarlara dayalı, bencil ilişkilerinden son derece uzak olup, gayet saf, doğal duygularla bezelidir. Bu süreçte ilişkisi olan Boğalar, birlikte oldukları kişiye karşı gayet özverili davranabilir, onun her türlü sıkıntısında yanında olmayı isteyebilir, ilişki adına ellerinden geleni yapabilirler. Romantik duygular ön plandadır ve yaşanan güzelliklerin sanki büyülü bir ışığın altında parlamak kadar özeldir. İlişkisi olmayanlar ise, yaşamlarına girecek kişinin aynı bu tanımlamaya uyacak bir insan olmasını bekleyebilirler. Ayrıca bu enerji altında siz Boğalar arkadaşlık olgusunun ön planda olduğu bir ilişkiyi daha fazla tercih edebilirsiniz. Bu etki altında yardımseverliğiniz özellikle beraberlikte üzerinde en fazla durduğunuz olgulardan biridir. Dar günlerinizde yanınızda olacak bir kişinin varlığı, sizin için son derece önemli olup, kabalıktan ve sadece kendine yönelik düşünen kişilerden çok beğenseniz bile uzak durabilirsiniz.

Bu enerjinin bir başka yansıması ise, platonik aşklara olanak tanımasıdır. Ulaşılması zor kişiler veya bir araya gelmenizin mümkün olmadığı insanlar dikkatinizi çekebilir. Sizin gibi mantıklı bir kişinin böyle bir duyguyla başetmesi normalde mümkündür. Fakat bu dönemin kendi içindeki büyüsü, bu duruma mani olmanıza engel teşkil edebilir. Bu enerji kimi Boğalarda, hayatlarına girecek kişiyi, yaşadıkları sıkıntılı hayatı kendilerine unutturacak, zorluklarla mücadelelerinde yanlarında olacak bir kurtarıcı gibi görmelerine yol açabilir. Tabi ki bu durumun gerçek dünyanın kurallarıyla çoğu zaman uyuşmadığını bilmekteyiz. Fakat bir ruh hali olarak dikkat çekici olabileceğini düşündüğümden paylaşmak istedim. Şimdi gelelim bu etki altında dikkat edilmesi gereken noktalara. Öncelikle bu dönemde tüm Boğaların yaşanabilecek sorunlar karşısında mantıklı davranmaları tabi ki çok önemlidir. Çünkü bu enerji her ne kadar hoş gibi dursa da, sorunlarınızı çözme konusunda kaçış göstermeye yatkın olunabileceğinin de göstergesidir. Yani gerçekler ortadadır fakat her iki taraf da problemleri görmezden gelebilir. Bu durum ise tahmin edersiniz ki daha sonra başka türlü durumlara yol açar. Kimilerinizde ise bu enerji, yaşanan ilişkinin gerçekçi şekilde değerlendirilmesinden ziyade fazla abartılı ele alınmasına yol açabilir. Ki bunun sonu hayal kırıklığı anlamına gelebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya gelmemek için yapmanız gereken, ne olursa olsun her zamanki gibi mantığınızı devrede tutmak ve gerçeklerin ışığı altında ilerlemeye çalışmaktır.Özellikle 18 Nisan tarihinde oluşacak Dolunayla birlikte aynı gün gerçekleşecek Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlayıcı görünümü, gerek maddi ve gerekse ilişki anlamında ileriyi görebilmenizin önünde set oluşturabilir. Bilinçli hareket etmekte fayda var.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, bencil isteklerin ön planda olması demektir. Durum böyle olunca paylaşımda bulunma arzunuz geri planda kalabilir. Kişi ilişkide -Ben haklıyım tarzında davranışlar gösterir veya bu yönde bir alışverişte bulunmayı tercih eder. Ayrıca bu seyir, erotizm duygusunu yoğunlaştırır. İlk bakışta aşk dediğimiz türden bir ilişkiler yaşanır. Ancak bu aşkın temelinde cinsellik vardır. Birlikte olduğunuzu kişiyle aranızdaki ten uyumu beraberliğin özünde büyük bir yüzdeye sahiptir. Sorunları çözme biçiminiz veya ilişkinizi sağlam bir temele alma ihtiyacınız bu paylaşıma bağlı gibidir. Sorunlu bir ilişkiniz olsa dahi, eğer birbirinize karşı tutkuluysanız beraberlik devam eder. Bu enerji Boğa gibi cinsellik konusunda gayet güçlü bir burcun, ilişkideki problemleri bu dürtü çerçevesinde değerlendirmeye alması mümkünse de, ben Boğaların yine de ayakları yere basacak şekilde düşünecekleri kanaatindeyim. Zaten bu tarihte aşk evinizin yöneticisi Merkür hala geri hareketini sürdürdüğü için, özellikle gizli ilişki yaşayanların veya platonik aşka meyilli kişilerin iki misli daha dikkatli düşünmeleri şarttır. 23 ve 27 Nisan olmak üzere Venüsün Uranüs ve Pluto ile yapacağı görünümler özellikle gizli ilişki ve beraberlik sorunları üzerinde dikkatlice hareket edilmesi, bilinçli düşünülmesi gerektiğini göstermektedir.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona erip düz olarak seyrine devam edecek Merkür, geçtiği yaşam evi nedeniyle derin düşünmenin işaretçisidir. Yani kişi kendiyle alakalı konularla zihinsel olarak fazla meşgul olabilir. Ancak bunları birileriyle paylaşmak yerine kendi içinde çözümlemek zorunda kalabilir. Yani ne kadar gergin olursanız olun düşüncelerinizi gizlemeye çalışabilir, sözcükleri seçerken kimi zaman çelişkili kimi zamansa kesin kararlı bir şekilde konuşabilirsiniz. Yeni bir şeyler yapmak, yaşamak isterken bir takım engeller önünüzde dikilebilir. Zaman kavramı önemlidir. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda birçok şeyin gözden geçirilmesi lazımdır. Karar vermeye dönük düşünseniz bile yeni bir adım atabilmek için öncelikle geçmişte yaşananların hesabını kendi içinizde bitirmeniz gerekir. Önyargılı düşünebilirsiniz. Özellikle 12 Nisan tarihindeki Merkür-Jüpiter kavuşumu olayları fazlasıyla abartılı ele almanıza neden olabilir. Örneğin aşk konusunda bir çocuk gibi sabırsız olabilirsiniz. Bağımlılıklarınızdan kurtulmaya çalışırken aslında kendi kendinizle kavga ediyor gibisinizdir. Bunu bir örnekle açıklayayım. Diyelim ki ilişkinizde sorunlar var. Bunları çözümlemek dururken siz kendi kendinize gerilir fakat dile getirmeye çalışırken asıl düşündüklerinizi söylemek yerine sadece kuru bir gürültü şeklinde saman alevi gibi çabucak sönersiniz. Bir başka örnek ise, aşkı şiddetle istiyorsunuzdur, yani yeni bir insan hayatınıza girsin ve tutkulu bir şeyler yaşansın. Fakat içinizde hala bitmemiş bir eski hesap varken, gelecek insana şans veremeyeceğinizi veya verseniz bile eski yaşanmışlıklar nedeniyle bu insanı üzebileceğinizi düşünebilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında, kişisel kararlarınızı uygulama veya kafanızın içinde düşündüklerinizi yürürlüğe koyma anlamında etkili olması muhtemel Güneş-Koç burcu seyri, eylemsel olmaktan ziyade geri planda kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu durum sizin gibi sağlam adımlar atmayı seven kişiler için zorlu bir süreç olmaktan ziyade, kendinizi yeniden düzenlediğiniz, yapacaklarınızı kafanızda kurgulayacağınız bir dönem olarak geçebilir. Çünkü siz herhangi bir şeye adım atmadan önce uzun uzun düşünmeyi her zaman benimsemiş bir insansınız. Bu dönemde düşündüğünüz işlerde, daha önce başarılı olmuş kişilerle ilgili araştırmalar yaparak onların hangi yöntemleri izlediklerini öğrenebilirsiniz. Güneşin Koç burcunda ilerlediği bu tarihler, aileniz, yuvanızla alakalı konularda gizlilik içinde ancak aktif olarak hareket edebileceğinizin göstergesidir. Bunun anlamını açarsak, ev içi aktivitelerinin fazlalaşması, fakat bunların dış dünyada pek görülmesini istememeniz anlamına gelebilir. Yalnızlığı tercih edeceğiniz bu süreçte aslında kendinizi gözden geçirerek neler yapabileceğinizi tasarlıyor olabilirsiniz. Yani sizin bir takım planlarınız vardır ve siz bunların bilinmesini istemediğiniz için paylaşmaktan yana olmazsınız. Bu içine kapanık bir dönemmiş gibi gözükse de, aslında hiç öyle değildir. Sadece projeler üzerinde çalışılması gereken bir aylık bir süreci gösterebilir. Dış dünyada kişi sessiz ve sakin gibi gözükse de, iç aleminizde müthiş bir aydınlanma ve güç kazanımı söz konusudur.

Çünkü Güneş Koç burcunda son derece güçlüdür. Bir Boğa bu güçlü enerjinin etkisi altında bocalayabilir. Enerjinin bir şekilde boşaltılması gerekmektedir fakat bu oldukça zordur. İşte bu nedenle gerilim yaşamak bu dönemin yansımaları arasında yer alabilir. Ne yapılması gerekir, tabii ki sakin olmak, bilinçli ve mantıklı bir şekilde hareket etmek, ruhsal yönden inancınızı sürekli ayakta tutmak ve yaşamınızla alakalı yüzleşmelerde muhakkak bulunmaktır. Gizli ve bilinmeyen bazı düşmanlıklarla karşılaşmak olasıdır. Bütün bunların farkında olarak çevrenizde bulunan insanlara dikkat etmeli, özel ilişkiniz dahil olmak üzere size ait önemli şeyleri güvenmediğiniz insanlarla paylaşmamalısınız. Sizi tedirgin eden veya kafanızın içini kurcalayan konularda lütfen hoşgörülü ve ılımlı davranmaya çalışınız. İçsel öfkelerin sizi esir almasına izin vermeyin. Bu enerjiyi hedeflerinizle alakalı konularda araştırmalar yaparak, çalışarak, kendinizi gözden geçirme anlamında kullanabilirsiniz. Sizin için anlamını çoktan yitirmiş bazı kişi veya olguları devre dışında bırakabilirsiniz. Derinliklerinize çekilerek kendinizi yeniden gözden geçirebilir eksik kaldığınız durumlar için kendinizce önlem alabilirsiniz. Kendinizi aşma anlamında alternatif yollar arayabilir, nasıl daha başarılı olabileceğinizi yine bu süreçte belirmeye başlayabilirsiniz. Ne kadar çok şeye sahip olursanız o kadar güç sahibi olacağınızı düşünebilir, maddi durumunuzu güçlendirmek adına strateji geliştirebilirsiniz. Bundaki amacınız prestij sağlamaktır. Bazı burç mensupları damak zevkleri ve yemek alışkanlıkları nedeniyle bu dönemde aşırı bir kilo alabilir ve verebilmek için tıbbı bir kontrolden geçebilirsiniz. Nisan ayında Güneşin bu seyriyle ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli tarihler 4 Nisandaki Güneş-Satürn karşıtlığıdır. Bunun etkisinden köşemizdeki günlük yorumlarda bahsedeceğim.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, gizli ilişkiniz, bastırılmış öfkeleriniz, seçimleriniz, geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler, dünyadan uzaklaşma isteğimiz(inziva), kaçışlarınız, kaçamaklarınız, gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular, geçmiş hayatınızla ilgili tecrübeler, edebiyatla ilgili çalışmalar (roman, şiir, senaryo), rüyalar, kaçışlarınız(televizyon izlemek, alkol, ilaç bağımlılığı, uyuşturucu, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi), meditasyon, iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi), yüksek bilinci, istekleriniz ve zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz, fizikötesi deneyimleriniz(mistizm, huşu, arınmak için yapılan tüm eylemler), şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz, hastahane ile ilgili durumlar, gizli görüşmeleriniz, ruhsal sınır ve sınırsızlıklarınız, sırlarınız kısaca kendinizi yeniden gözden geçirmeniz ve kurtulmak için çaba sarfettiğiniz konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Son Söz:
Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Mars, astrolojik anlamı itibariyle mücadele ve istek gücümüzün işaretçisidir. Yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrine başladığı günden itibaren isteklerinizi hayata ve başkalarına dayatmadan, gerilime düşmeden, nerede durmanız gerektiğinin bilinci içinde yolunuza ve hedefinize doğru ilerlediğinizin göstergesidir. Koç burcunda ilerleyen Mars, Merkür geri hareketiyle aynı döneme denk geldiğinden özellikle 23 Nisan tarihine kadar sabırlı olmanız, ani kararlar vermemeniz, olgunlaşmamış plan ve projelerinizi gününden evvel yürürlüğe koymamanızdır. Bırakın yavaş ilerlesin herşey. Önemli olan sonuçtur. Yani ne kadar yavaş ve durgun bir dönem gibi gözükse de, amacınız başarılı olmak ve başarılı girişimlerde bulunmaksa, o zaman acele etmemenin bir zararı yoktur. Aksine faydalıdır. Mars-Koç burcu geçişinde dikkat etmemiz gereken iki tarih daha var. 11 Nisan Mars-Pluto ve 18 Nisan Mars-Uranüs zorlayıcı görünümleri. Bu görünümler özellikle dönüşüm ve değişim anlamındaki kararlarınızı çok dikkatli bir biçimde gözden geçirmeniz gerektiğinin göstergesidir. Çünkü bu sert enerjiler, bir anda her şeyi yıkmanız ve gereksiz gerginlikler nedeniyle zor durumda kalmanız anlamına gelebilir. Bu ay ne kadar bilinçli düşünürsek o denli doğru kararlar verebiliriz.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Boğalar, 3 Nisan tarihinde saat 17:32 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay meydan okumalara, yüzleşmelere hevesli olduğumuz zamanın işaretidir. Kendini ifade etmek isteyen bireyin ön planda olma hevesinin işaretidir. Duygular ve düşüncelerin aynı paralelde ilerlemesi anlamına gelir. Hayalleriniz ve iç dünyanızın dinamiklerini yeniden keşfetmek, Ruhsal yapınızı manevi dünyanızı fiziksel gücünüzü yeniden kazanmak, korkularınız, endişeleriniz, gizlilikleriniz, güvensizliklerinizle mücadele etmek, rüyalar, mistik aydınlanma, edebiyat ve sanat yoluyla kendinizi ifade edebilmek, gizli düşmanlarınızla mücadele edebilmek yönünde etkili olan Yeniay, aynı gün Mars ve Uranüsün kavuşumu ve devam etmekte olan Merkür geri hareketi nedeniyle sakin olmamızı gerektiriyor. Peki nelere dikkat etmeliyiz?

Egomuzun başkaları üzerinde baskınlık aracı olarak kullanmamalıyız, kendimizden daha büyük bir bütünün parçası olduğumuzu kabullenmemiz bizi stresten, hayatın karmaşasından koruyabilir. Yani diğerleriyle birlik ve beraberlik içinde olmalı, sadece ben haklıyım dememeliyiz. Hayatın gerçeklerinden kopuk yaşamamalı, güç ve prestij kazanma arzumuzun bizi esir almasına izin vermemeliyiz. Sağlığımıza özel önem göstermeli, ufak rahatsızlıklarımızı hafife almamalıyız. Diğer insanlarla aramızdaki empatiyi güçlendirmeli, kibirden uzak durmalıyız. Bütün bunlar ruhumuzun güçlenmesini ve çok daha bilinçli bir şekilde hayatı kucaklamamızı sağlayabilir.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

4 Nisan tarihinde yöneticisi olduğu Balık burcunda seyrine başlayacak Neptün, 3 Haziran tarihinde gerileyerek 5 Ağustosta tekrar Kova burcuna dönüş yapacak. 2012 yılından itibaren de 14 yıl boyunca Balık burcunda seyrini sürdürecek. Kendi yönettiği bir burçta ilerleyen Neptün aslında soyut konularla uğraşan(sanat, mistizm v.b) kişiler için oldukça faydalıdır. İlham gücü verir, esinleme getirir, sezgileri güçlendirir, ilham verir. Sizlerin ileriye yönelik hedefleriniz evinde gerçekleşecek bu hareket, ideallerinizi, hayallerinizi gerçekleştirmeniz adına yararlı gibi durabilir. Ancak dozunu iyi ayarlamak lazım. Yani sadece hayaller karın doyurmaz biliyorsunuz. Bulutların üstünde yaşamak kimileri için güzel olabilir. Ancak somut bir başarı için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini unutmayalım. Hayallimiz gerçekleşebilirlik çerçevesi içinde olmalı. Bu enerji size değişik çevrelere girme, yeni trendleri takip etme, gerilimli durumlarda kendi kendinizi rahatlatma anlamında destek verir. Gerçeklerden kopmadan ilerlemeniz halinde, hem vizyonunuzu geliştirme hem de yepyeni deneyimler yaşama imkanı bulursunuz. Dostluklarınız konusunda gerçekçi olunuz. Kimlerle nasıl bir sosyal ilişki yaşıyorsunuz bunlara dikkat ediniz. Kısa vadeli düşler yerine uzun soluklu bir gelecek için yaratıcı düşününüz. Kova burcuna tekrar dönüş yaptığında mesleki kariyerinizle ilgili konularda son kez kendinizi gözden geçirmenizi ve 2003 yılından bu yana yaşadığınız durumları gerçekçi bir şekilde ele alarak bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsanız o yönde size ilham gücü verecek.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Boğalar 18 Nisan saat 05:44 itibariyle Terazi burcunda oluşacak Dolunay, 3 Nisan tarihinden bu yana yaşananların gözden geçirilmesi anlamında da etkilidir. Gün sadece bu enerjiyle sınırlı değil. Saat 12:02 Venüs-Kuzey Ay Düğümü zorlu enerjisi ve ardından 19:02 de gerçekleşecek Mars-Satürn karşıtlığı bizlerin gerek ilişkilerimiz gerekse hedeflerimiz anlamında aklı başında hareket etmemizi gerektiriyor. Henüz Merkür geri hareketini bitirmediği için doğal olarak bu Dolunayda acil kararlar vermemiz lazım. Dolunay, iş ilişkilerinizden tutun da, işinizle alakalı her türlü konuda, çevrenizdeki insanlarla işbirliği içinde olmanın önemini işaretliyor. Yani siz, bağımsız bir şekilde hareket etmek isteseniz de, birlikte çalıştığınız kişilerle aranızdaki bağın kopmaması için diplomatik düşünmekte fayda var. Siz kendi ihtiyaçlarınızın nasıl farkında iseniz, başkalarının da sizden beklentilerini farketmek durumundasınız. Cesaretle kimliğinizi kabul ettirmeye çalışırken, diğer kişilerin de kazanmak için aynı güçle mücadele edebileceğini gözden kaçırmamalıyız. Bencil düşünmek yerine, aynı havayı teneffüs ettiğiniz bilincinde olmanız son derece önemli.

Geri planda tek başına gerçekleştirdiklerinizi, diğer insanlara ifade ederek ne düşündüklerini öğrenmeniz gerekiyor. Kısaca ben olmak, bencil hareket etmek yerine, ekip olduğunuzun farkında olmanız lazım. Ben daha başarılıyım, daha iyiyim demek yerine, biz nasıl başarılı olabiliriz, nasıl daha iyi olabiliriz konusunda arkadaşlarınıza destek vermeniz gerekiyor.. Egonuzu geriye çekerek, ne oldum değil, ne olacağız diye düşünmeniz lazım. İşte bütün bu noktalara dikkat etmeniz halinde bugünkü Dolunay sizi iş yaşamınızda usta konumuna yükseltebilir, çevrenizdeki iş arkadaşlarınızla ilişkinizi güçlendirebilir, sağlığınızla ilgili olumlu gelişmeler duymanızı sağlayabilir, kısaca iş yaşamınızı aydınlatıcı olabilir.

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında etkili olacak Güneşin burcunuzdaki ilerleyişi tabii ki çalışma hayatınızla ilgili konularda kararlılık ve güvenilirlilik sağlayan bir enerjidir. Ayrıca kendinizi dış dünyada ifade edebilmeniz ve kararlılık gösterebilmeniz adına destekleyicidir. Genel olarak Boğalar, öyle pek savaşçı ve körü körüne mücadeleci bir profil çizmezler. Sizin için önemli olan güvencenizdir. Yani siz, elinizdekine ve elinize geçirebileceklerinizi önemsersiniz. O yüzden hayali hedefler içinde yer almanız pek mümkün değildir. Yaşamın keyifli yönlerinden zevk aldığınız için, huzurunuzu kaçırabilecek, rahatınızı bozabilecek durumlarda olabildiğince uzak durmaya çalışırsınız. Ancak kafanıza bir şeyi takmaya görün. O zaman elinizden hiçbir şey kurtulmaz. Hele bir de bunun içinde maddi ve manevi açıdan bir fayda varsa, sabit bir şekilde üzerine odaklanarak elde etmeye çalışırsınız. Nisan ayını şöyle bir gözlemlediğinizde bu tarihler arasında, geri plandaki çalışmaların hala devam ettiğini görmekteyiz. Yani her ne kadar Güneş bireysel açıdan size belli bir itekleme ve ifade gücü kazandırsa da, henüz planları uygulamak ve isteklerinizi elde etmek için sabırlı olmayı sürdürmek gerekiyor. Yalnız şu var ki, Güneş gerek iletişimsel ve gerekse kimliğinizi ifade edebilmeniz açısından sizi iki kat sarmalayan bir zırh gibi korumakta. Yani bilinçli bir şekilde planlarınızı uygulamak için son çalışmalarınızı yapıyor olabilirsiniz.

PARA KONULARI

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona erdikten sonra düz olarak yoluna devam edecek Merkür parasal konularda akıllı bir şekilde yola devam etmeniz anlamında destekleyicidir. Böylece hem geri hareket döneminde gözden geçirdiklerinizi uygulayabilir hem de maddi konularda tecrübeli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Merkür dış dünya ile iletişimde bulunmanızı sağlayan astrolojik bir güç. Fakat Koç burcunda ilerlerken çevremizle olan ilişkilerimizde esneklik göstermemiz zor oluyor. Hatta çoğu zaman yerine ve zeminine göre hareket edemiyoruz. Her şeyden önce heveslilik dolu ve isteklerinin peşinden gitmenizi sağlayan bu enerji sizler açısından olumlu bir yanı var. Ancak dozunu bilemediğinizde kavgacı ve tartışmaya ortam hazırlayan biri haline gelebilirsiniz. Ayrıca görüşlerinizi alaycı bir şekilde ifade edebilirsiniz. Geçtiği yaşam evi nedeniyle hayallerinizin ardına sığınarak her şeyi birileri sizin yerinize halletsin diye umabilirsiniz de. Bu durum arenaya çıkmış bir boğanın durumuna benziyor. Müthiş bir gücünüz var ancak sınırlı bir alanda kendinizi göstermek zorundasınız. Demek oluyor ki, parasal kazanç sağlamak için çok akıllı hareket etmek gerekiyor. Eğer geri hareket dönemini iyi değerlendirdiyseniz, yani planlarınızı iyi yapıp, eksiklerinizi tamamladıysanız şunu biliniz ki, 16 Mayıs sonrası Merkür burcunuzda ilerlemeye başladığında hem dış dünyada maddi ve manevi anlamda güç kazanırsınız hem de zihinsel anlamda sakin ve kendinizden emin bir şekilde ekmeğinize sahip çıkarsınız.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-10-11-14-15-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 12-13-18-19-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 14-15

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 7-8-9

Yeniay : 5-6

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 18-19

(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Nisan ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER