mynet 05.04.2010

Boğa burcu aylık yorumu (Nisan)

Venüs Boğa burcunda ilerlerken maddi ve manevi değerlerimiz konusunda akıllıca hareket etmemiz gerektiğinin farkına varırız.

Sevgili Okurlarım, Nisan ayının sizlere huzur, mutluluk, şans ve güzellikler getirmesini dileyerek yorumunuza başlamak istiyorum.


Aslında hepimiz bu dünyanın sınırları içinde birlikte yol alıyoruz. Acılarımızla, mutluluklarımızla ilerlemeye çalışırken çoğu zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu desteklerden biri de Astrolojinin güçlü rehberliği olabilir. Lütfen aylık yorumunuzu çok dikkatli bir şekilde gözden geçiriniz. Çünkü her ayrıntının ileride işinize yaraması mümkündür. 17 Nisan akşamı geri hareketi başlayacak Merkür gezegeninin etkisini göz önüne alarak şimdiden bilinçli gözden geçirmelerde bulunmalı, acele kararlar verilmemelidir. Evrensel enerjiler Nisan ayında bizleri uyarıcı, bundan sonraki yolumuzu çizebilmemiz adına kılavuzumuz olabilir. Bastığımız yeri, varmak istediğimiz hedefi ve bunun adına yapılması gerekenleri tespit edebilmek için şimdi beraberce burcunuzun yorumlarını gözden geçirelim.

Herşey umduğunuzdan daha güzel olsun.

Sevgilerimle,
iremSU

Aşk ve İlişkiler
6 Haziran tarihine kadar etkisi devam edecek Mars gezegeninin Aslan burcu seyrinin sizin açınızdan olan önemine aylardır değiniyorum. Nisan ayında da söz edeceğiz. Çünkü bir yandan ailevi konular, geçmişle alakalı meseleler, yuvanızla ilgili güvence ve yerleşim problemleri, geleceğinizle ilgili üzerinde önemle durulması gerekenler var diğer yandan partner ve ortaklık evinizin ikinci yöneticisi olduğu için iş veya özel ilişkilerinizle alakalı mevzularda sabırlı olmak durumundasınız. Özellikle plan dışı durumlar, üzerinizdeki sorumluluklar aylardır çileden çıkarıcı. Deyim yerindeyse öyle her babayiğidin kaldıracağı cinsten değil. Bütün bunlar Mars gezegeninin Aslan burcundaki egoyu ön plana alan ancak geçmişle alakalı konular nedeniyle istediğiniz gibi hareket edememeniz yüzünden oluyor. Haziran ayına kadar bu anlamda zorlanmalar devam edecektir. Benim tavsiyem esnek düşünmeye çalışmanız, içinizde öfke biriktirmemeniz, durumunuza geniş bir açıdan bakmayı denemenizdir. Bunun tam tersi durumda bencilce yanlışlıklar yapabilirsiniz.

31 Mart-24 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni Boğalar ve tüm burçlar açısından olumlu bir yansıma gibi durabilir. Neden durabilir dedim birazdan açıklayacağım. Genel olarak Venüs Boğa burcunda ilerlerken maddi ve manevi değerlerimiz konusunda gayet akıllıca hareket etmemiz gerektiğinin farkına varırız. Toprak grubunda ilerleyen Venüs ister istemez güvence konusunu, üretimi, parayı, güzelliklere sahip olma arzunuzu körükler. Kaliteli yaşamak, hayatın lezzetlerinin tadını çıkarmak için daha fazla kazanmak ihtiyacı duyarız. Rahat yaşamak için paranın ne kadar önemli bir kuvvet olduğunun bilincindeyizdir. İlişki konusunda da durum budur. Sevdiğimizi sahiplenir, kıskanır onu kaybetmekten korkarız. Bizi güçlü kılan ne varsa ona sarılır, hakimiyetimiz altında tutmaya çalışırız. Sevdiklerimizi şımartır, varlığımızla onu etkileyerek yanımızda tutmaya çalışırız. Bütün bunlar aslında Venüsün yansıması olduğu gibi, genel olarak Boğaların hayata bakış açılarının karşılığıdır. Bir Boğa için para demek, herkesi dize getirebilecek ve hayatı en güzel şekilde yaşatabilecek tek güçtür. Ancak bu yıl Venüsün Boğa burcu geçişi açıkçası diğer zorlayıcı enerjilerle aynı zamana denk geldi. Bu nedenle tam olarak keyfini sürmemiz kolay olmayabilir. Bir yandan Merkür nedeniyle geçmiş önümüze geliyor ve ne kadar güvendesin diyerek bizi dürtüklüyor, diğer taraftan Satürn gezegeni aşk evimizde bizi tekrar düşünmeye sevkediyor ve bütün bunların yanında Marsla olan görünüm arzuları ateşliyor, cinselliği vurguluyor. Ancak ay sonunda Neptünle yapacağı görünüm kafaları karıştırıyor. Durum böyle olunca ilişkilerde ve hayatın genel akışında dikkatli olmak ve kendimizi şöyle gerçekçi bir şekilde gözden geçirmek gerekiyor.

Çok Önemli
Hatırlarsanız Satürn gezegeni geçtiğimiz Ocak ayından bu yana Terazi burcunda geri hareket yapıyordu. Bu durum iş hayatınızla ilgili konularda zorlayıcı olmuştu. Bunu aylık yorumlarınızda geniş anlamda açıklamıştım. Bu geri hareket 7 Nisan tarihinde Satürn gezegeninin Başak burcuna, yani aşk evinize geri dönmesiyle bu sefer ve son kez aşk yaşamınızla ilgili mevzuları gündeme taşıyacak. İşte şimdi üzerinde duracağımız en önemli nokta bu. Bu ne kadar sürecek. 29 Mayıs tarihine kadar. Bu tarih geldiğinde geri hareket bitecek ve Satürn düz olarak seyrine devam edecek. 22 Temmuz günü tekrar iş evinize dönerek sizi Ocak-Nisan ayları arasındaki derslerle karşı karşıya bırakacak. Bildiğiniz gibi geri hareket dönemleri yavaşlatıcı, engelleyici ve kimi zaman zorlayıcıdır. Ancak bir önemli durum daha var. Satürn geri hareketini yaparken karşıt burçta ilerleyen Uranüs gezegeniyle Nisan sonunda 180 derecelik bir görünüm oluşturuyor. Geçtiğimiz sene içinde bu karşıtlığı yaşamıştık. Kimbilir neler yaşadınız ve ne yönde ilerlediniz. Bunlar doğum haritanızda saklı. Ancak şu var ki eskilerin deyimiyle yüzdünüz yüzdünüz kuyruğa geldiniz. Yani artık bi rşeylerin gerçekçi manada ele almanız gerekiyor. Tabii ki asıl dikkat etmesi gereken kişiler, şu anda bunu okuyup aşk konusunda neden sıkıntı çekiyorum diyerek üzülen kişiler olmalı. Ben de bu durumda olan dostlarıma diyorum ki, gelin bir yandan neyin önemli neyin gereksiz olduğunu iyice oturtmak ve diğer yandan kendinizi feda etmeden ileriye yönelik hareket etmek için lütfen kendinizi, beraberliğinizi, geçmişte yaşadıklarınızı şöyle adamakıllı ele alın. Nisan ayı gözden geçirmeler konusunda etkili. Söz gelimi Merkür geri hareket dönemi bunlardan biri. Diyelim ki rehavete kapıldınız, tutkularınızın esiri oldunuz ve bu gözden geçirmeleri yapmadınız. O zaman hiç şikayet etmeye kalkmayın. Satürn gezegeninin Başak burcundaki bu geri hareketinde neler yaşanabilir tekrar bir hatırlayalım. Öncelikle karşınızdaki kişinin sizi algılaması veya sizi anlaması bu dönemde zor olabilir. Siz ne kadar kendinizi ifade etmeye çalışsanız da, o sizin için ne düşünüyorsa ona göre davranacaktır. Öyle durumlarla karşılaşırsınız ki, sanki görünmeyen bir buzlu camdan birbirinize bakıyor gibisinizdir. Aynı şekilde kendinizi ifade etmeye çalıştığınız her alanda böyle bir sorun yaşamınız mümkündür. Dışarıdaki dünyaya kendinizi ispat etmek adına çaba sarfetme zamanınızdır. Bu durumda yılgınlık, sabırsızlık göstermemelisiniz. Aslında bakış açınızı biraz farklılaştırdığınızda göreceksiniz ki aslında Satürn sizi aşk anlamında olgunlaştırmakta.

Size düşen, öncelikle nerelerde aksaklıklar yaşanıyor, aşkın lezzeti veya hayatın kalitesi nerelerde bozuluyor, aşk size göre nasıl olmalı, yaşadığınız ilişkide eksikler nedir bütün bunları mantıklı ve olgun bir şekilde gözden geçirmektir. Bütün bunları ayarlamanız ve yapabilmeniz halinde biliniz ki Temmuz sonrası önünüzde açılan yeni yolda ilerleyebilirsiniz. Ancak bunun için Nisan ayında aklı selim hareket etmek, gerçekçi düşünmek ve inatçı davranmamak lazım. Yaşadığınız aşk size zorluklar ve sorumluluklar yüklese dahi, siz öncelikle edindiğiniz tecrübe ve öğrenebileceğiniz derslerin farkına varmalısınız. Temel duygunuzu ve kimliğinizi sağlam temeller üstüne oturtmanız halinde bu süreç gayet yararlıdır. İlişkilerden kaçmamak, bir aşk ilişkisinde üstlendiğiniz rolün farkında olmak, karşınıza çıkan kişi veya yaşadığınız ilişkinin sizi olgunlaştırdığını kabul edin. Hatta bir düşünün 2,5 yıl boyunca neler yaşadığınızı. Bazen öyle olaylarla karşılaşırız ve öyle insanlarla bir arada oluruz ki, hayatımızdan çıktıklarında aslında ne büyük dersler verdiklerini anlarız. Onlar bizim büyümemiz için hayatımıza giren kişilerdir. Olaya bu anlamda bakarsak işte o zaman Satürnün dersini öğrenmişiz demektir.

Bu süreç içinde bazı Boğalar kendilerinden yaşça büyük veya tam tersine küçük bir kişiyle aşk yaşayabilirler. Bu kişinin ruhsal, iş veya başka bir sebeple engeli olabilir. Veyahut birlikte olduğunuz insanla problemleriniz bir türlü yoluna giremeyebilir. Böyle anlarda biraz önce dediğim gibi, bu ilişki size neler kazandırıyor neler kaybettiriyor hesabını iyi yapmaktır. Bu sorulara cevap bulmak için geri hareket dönemi son derece önemli. Ya bu ilişkide her iki taraf da eksiklerini tamamlayacak ve düzenlemelerde bulunacak veyahut kendinize yeni bir yol çizmek için hayata dört elle sarılacaksınız. Birlikte olduğunuz kişinin sizi hayattan uzaklaştırmasına, ilişkilerden soğutmasına izin vermediğiniz gibi siz de aynı şekilde kendinizi düzenleyiniz. Eğer yanlışlarınız varsa bunları masaya yatırıp nasıl düzeltebileceğinizi düşününüz. Çevrenizdeki dünyayla barışık olunuz ve umudunuzu kaybetmeyiniz. Yüreğinizin içindeki sevgiyi büyütmek adına çaba sarfetmeniz gerekiyorsa detayları gözden kaçırmayı ihmal etmeyiniz.

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında ise, burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş ilişkinizle alakalı mevzularda ve genel olarak yaşamsal konularda kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmenizi sağlayan bir enerjidir. Kişinin her türlü sorunla mücadele etmesini sağlayan en önemli gücü kendine olan güven duygusudur. Zaten bu tarihe kadar olan diğer yansımalara bakarsak güven olgusunun ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Güneşin burcunuzdaki seyri başladığında Merkür hala geri harekette olacak ve yöneticiniz Venüs ise İkizler burcuna girmeye hazırlanacak. Tam bu esnada Güneşin burcunuzda ilerlemesi, hem duygusal hem de iletişimsel konularda, maddi ve manevi anlamdaki meseleler üzerinde kendinizi şöyle bir toparlayarak ne yapmanız gerektiği hususunda destekleyici olabilir.

İş ve Kariyer
2 Nisan-17 Nisan akşam saatlerine kadar burcunuzda düz olarak seyrini devam ettirecek Merkür, iletişimsel konularda bu tarihler arasında destekleyici bir enerjidir. Güvenliğinizi ön plana almanız, yavaş ama gerçekçi bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Zihinsel açıdan size sakinlik getiren bu enerji, güvencenizle alakalı mevzuların da altını belirleyicidir. Yani bir adım atmadan önce, durup düşünme gereği duyabilirsiniz. Etrafınızla olan iletişimsel bağınızda, güvenlik olgusuna fazlasıyla önem verebilirsiniz. Bir konu üzerinde uzun uzun düşünerek anlamaya çalışabilirsiniz. Tabi ki bir Boğa her zaman sabit bir görüş çerçevesinde olayları süzdüğünden, girişimde bulunacağınız mevzularda dışarıdan gelebilecek önerileri kendi kıstasları çerçevesinde değerlendirmeyi tercih edebilir. Denenmiş ve kanıtlanmış usullerle çalışmayı tercih edebilirsiniz. Ancak birazdan ele alacağım Merkürün geri hareketi ne olursa olsun durup şöyle bir olan bitene göz gezdirmeniz gerektiğini gösteriyor. Bir de Güneşin Koç burcunda hala devam etmekte olan huzursuz enerjisini göz önüne alırsak sakinlik son derece önemli. Evet şimdi gelelim Merkür geri hareketinin sizler açısından anlamına.

Merkür Geri Hareketi Hangi Konularda Etkili

17 Nisan(akşamı)-11 Mayıs tarihleri arasında ise burcunuzda geri hareketine başlayacak Merkür gezegeni, Fiziksel görünümünüz ve dış dünyada nasıl görünmek istediğiniz(imajınız), kendiniz ifade biçiminiz(dışardan görünen), yaşam enerjiniz(canlılığınız), mizacınız, kendinizi ortaya koyma gücünüz, insanlara yaklaşım biçiminiz, yeni girişimleriniz(başlangıç yapmak istediğiniz durumlar), davranışlarınızdaki kararlılığınız, kimlik duygunuz, cesaretiniz, yaşam bilinciniz, genel sağlık durumunuz, baskın davranışlarınız, girişimleriniz konularında, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.

Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.
Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda

İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz

Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Parasal Konular
2 Nisan-17 Nisan akşam saatlerine kadar düz olarak burcunuzda ilerlemesini sürdürecek finans evinizin yöneticisi olan Merkür, parasal konularda gayet gerçekçi ve sağduyulu yaklaşımlar içinde olmanızı sağlayıcıdır. Genel doğanız gereği her zaman tedbirli hareket etmekten yana olan sizler için bu enerji son derece olumludur. Çünkü alışık olduğunuz bir yansımadır. Peki böyle bir enerji maddi konularda ne anlama gelebilir. Herşeyden önce bütçeniz sınırları içinde hareket etmek ve düşünmek anlamına gelir. Yani elinizdeki paraya göre kendinizi ayarlamanız ve risk altına girmek yerine, sağlamcı düşünmeniz mümkündür. Maddi güce kavuşmak amacıyla yapılacak girişimler açısından yeterli olmayan bu enerji, tabiatınız gereği kendinizi güvende hissetmek için yavaşlamayı tercih etmeniz anlamına da gelebilir. Yani beklemek ve sabırlı olmak konusunda gayet başarılısınızdır.

Ayrıca, fikirsel manada maddi ve manevi açıdan sahip olma güdünüz yüksek olduğundan elinizdekini korumak veya var olanı çoğaltmaktan yana düşünebilirsiniz. Bir Boğa için bu dönem kazanım anlamında yapılacak görüşmelerin de işaretidir. Kafanızda tek bir hedef ve tek bir yol olduğu için, bu arada karşınıza bazı fırsatlar çıksa dahi, bunlarla ilgili temkinli yanaşımlarda bulunabilirsiniz. Çünkü kaybetmek pek işinize gelmez. Yine bu süreçte, daha önceden kararlaştırılmış ve elinize geçmesi muhtemel paralarla ilgili görüşmeler gündeme gelebilir. Bu konuda tavırlarınız oldukça katıdır. Esnek ve yaratıcı düşünmenin önünde engeller olduğu için, kafanızın içinde belirlediğiniz ölçülere uyan miktarda ısrar etmeniz mümkündür. Diyaloglarınızda uzlaşmacı bir tutum izleseniz de, eğer dışarıdan size uymayan bir teklif veya baskı gelirse bu konuda taviz vermeyeceğiniz açıktır. Nitekim gerek aşk gerek iş ve gerekse maddi konularda asıl önemli olan etki, Merkür gezegeninin geri hareketidir. Merkür hem aşk hem de parasal açıdan sizin için en önemli belirteçtir. Bu nedenle her transitine iyi odaklanmak lazımdır. Şimdi gelelim Merkürün geri hareketinin parasal konulardaki etkisine.

17 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında burcunuzda geri hareketine başlayacak para evinizin yöneticisi Merkür, aşk hayatınızla ilgili konularda olduğu gibi finansal açıdan da dikkatli hareket etmek gerektiğini gösteriyor. Yetenekleriniz yoluyla olan tüm maddi kazanımlarınız,(geliriniz), kayıplarımız (parasal), duygusal anlamda güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız, gelir ve giderleriniz(bütçeniz), yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız, zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri, değer yargılarınız, menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz, borçlarımızla alakalı konuları gölgeli günlerin başlangıcı olan 10 Nisan tarihinden itibaren ele alarak gözden geçirmeye başlamalı, aniden karşınıza çıkabilecek yeni teklif veya durumları incelemeden olur yanıtı vermemeli, tekrar tekrar incelemeli, elde ettiğiniz sonuçlara göre, gölgeli günlerin bitimi olan 18 Mayıs tarihinden itibaren uygulamaya koymalısınız.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz


Pozitif Enerjili Günler : 5-6-7-10-11-12-15-16-19-20-21-24-25

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-8-9-22-23-28-29

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :17-18 (Ancak, geri harekete rastladığı için olumlu etkisi tam olarak görülmeyebilir)

Aşkta Şanslı Günler :24-25

Yeniay :15-16
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :1-28-29
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,


iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER