Habertürk 01.02.2011

Boğa burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında boğalara, ılımlı sosyal ilişkiler ve olumlu iş konuları müjdesi veriyor.

Boğa Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Boğa burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde yenilikçi düşüncelerinizi hiç kimseye boyun eğmeden dile getirmek istersiniz. Kurallar veya zorunluluklar kimi zaman sizi rahatsız edebilir. İş konuları ön plandadır. Venüs Oğlak burcu seyri, iş ilişkilerinizi güçlendirme ve yetkili kişilerle belli kurallar çerçevesinde hareket etmenizde yardımcınızdır. 19-21-23 Şubat Merkür ve Mars Balık burcu seyri sosyal ilişkilerinizde ılımlılığın ve yardımlaşmanın işaretidir. Dostlarınızın desteğini görebilirsiniz. İş konusunda ay sonundaki gelişmeler gayet olumlu gözükmekte.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek ciddi ilişki evinizin yöneticisi Mars etkisi altında ister istemez değişime ayak uydurmak durumunda kalabilirsiniz. Her zamanki bakış açınızla yani sabit ve geleneksel anlamda düşünüp aşırı ciddiyet içinde olayları ele alırsanız doğal olarak sıkıntı yaşamanız mümkündür. İlişkinizi ilgilendiren konularda partnerinizle sevgiliden ziyade arkadaş gibi olmayı, onunla paylaşımlarda bulunmayı, duygularınızla değil mantığınızla hareket etmeyi muhakkak başarmalısınız. Bu enerjinin şöyle bir olumlu tarafı var. En azından gerginlikler oluşsa bile çabuk yatışabilirsiniz. Eğer ilişkinizi huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorsanız ne olursa olsun bu tarihler arasında birbirinizi dinlemeyi ve cinsel yaşamınızı düzenlemeyi unutmayınız. İlginç ve değişik tarzda birbirinize yaklaşmaya özen gösteriniz. Sıra dışı ortamlar hazırlamayı ihmal etmeyiniz. Fiziksel açıdan kendinizde yeni değişimler uygulayınız. İster saç şeklinizi değiştirin isterseniz giyim tarzınız hiç farketmez. Yeter ki ilişkinize belli bir canlılık ve aktivite katmayı başarın. Unutmadan şunu da ekleyeyim. Birbirinizle konuşmayı asla ihmal etmeyin. Eğer bu ilişki sizin için önemliyse o zaman sıkıntılarınızı birbirinize açmayı unutmayın. Üçüncü kişilerden akıl alacağınıza birbirinize açılmak çok daha faydalıdır. Böylece olan biteni daha iyi öğrenmiş olursunuz.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Venüs, hem iş hayatınız hem de ilişki konularında etkili bir geçiştir. Şimdi ben burada durumu duygusal açıdan, olasılıklar dahilinde analiz etmeye çalışacağım. Venüs Oğlak burcu geçişleri Boğalar için eğer bir başka enerjinin baskınlığı söz konusu değilse her zaman olumlu bir yansımadır. Ancak bu yılki geçiş, Satürn geri hareketine denk geldi. Geçtiğimiz yıl aynı alanda Merkür geri hareketi söz konusuydu. Ondan önceki yıllarda ise, Satürn Başak burcunda geçiş yapıyordu ve bu burçta güçsüz bir pozisyonda olduğu için aşk konusunda yine pek rahat değildiniz. Yani Boğalar son yıllarda bir ileri bir geri yalpalamaktalar. Hani size sorsalar en çok hangi konuda kendinizi berbat hissediyorsunuz. Bir çoğunuzun önce aşk sonra da iş hayatı dediğini duyar gibiyim. Geriye zaten başka ne kalıyor iremsu hanım diyebilirsiniz. Ancak yaşam düz bir rota değil. Hepimiz bir şekilde testten geçiyoruz, olgunlaşıyoruz ve doğru seçimlerde bulunmak için zamanı kolluyoruz. Evet ben yine konumuza döneyim. Şimdi burada madem dispozitör gücün geri hareketine kulak vermemiz gerekiyor. O zaman bize düşen Haziran ayına kadar kendimizi şöyle bir gözden geçirmek ve ilişkimizle alakalı konularda neler aksamakta, neler sizi yormakta, neler bir türlü düzene kavuşmanızın önünde set oluşturmakta bunları ele almaktır. İlişkisi sorunlu çiftler özellikle Ekim 2010 tarihinden bu yana olan durumları veya tümüyle her şeyi, mutlaka gözden geçirmelidirler. Anlaşmaya gönlünüz varsa, öncelikle ilişkinizi düzenlemeye, zorunluluklarınız konusunda üstünüze düşeni kabullenmeye, birbirinize yardımcı olmaya çalışmalısınız. Hani bir şarkıda olduğu gibi, hastalıkta sağlıkta yan yana ilerlemek adına birbirinize destek olmalısınız. Tabii ki birbirinizi gerçekten seviyor ve ayrılmak istemiyorsanız. Diyelim ki bir tarafın anlaşmaya gönlü yok, diğer taraf sürdürmek istiyor. O zaman da öncelikle sağlıklı bir ilişki nasıl yaşanmalı, bu ilişkinin her ikinize fayda ve zararı nedir bütün bunların hesabını geri hareket bitene kadar mutlaka ele almalısınız. Uzun süredir ilişki yaşamayanlar veya aşk konusunda artık kendini rüzgara bırakmış, nasılsa mutluluk beni bulmaz diyenler, sizler de aşk hayatınızla ilgili mevzularda kendinizi kader mahkumu gibi hissetmemeli, seçilmiş şanssız bir kişi olarak görmemeli, zihinsel ve bedensel sağlığınıza özen göstermelisiniz. Unutmayınız ki, stres öncelikle sizin açınızdan pek de iyi olmaz. Kaldı ki, sağlık evinizde ilerlemekte olan Satürn bilhassa kendinize dikkat etmeniz gerektiğinin göstergesidir. Hayatın güzelliklerinden umudu kesmek sizin gibi Venüs yönetiminde olan burç mensuplarına hiç yakışmaz.

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Merkür, ilişki konularında arkadaşça, mantıklı, gerçekçi tarzda bir iletişimin ön planda tutulmasının faydalı olacağını göstermektedir. Dostlarım aşk hayatınızla ilgili konularda hakikaten ilginç bir devredesiniz. Bir yandan, yöneticiniz Venüsün Oğlak burcunda ilerleyişi ve dispozitör gücü Satürnün geri hareketi, diğer yandan Merkürün Kova burcunda ilerlemeye başlaması ve dispozitör gücü Uranüsün Balık burcundaki bilinç karışıklığı yaratan etkisi ve son olarak birazdan açıklayacağım Merkür Balık burcu seyrinin dispozitörü Neptünün Kova burcunda devam eden yansıması. Bunlar hakikaten insanı hem aşktan hem aşka olan inancından ve hem de ilişki konusunda aklı başında karar vermekten, hareket etmekten ve düşünmekten alıkoyan durumlardır. Sizlere düşen elinizden geldiğince karamsarlaşmadan, umutsuzluğa düşmeden, karmaşaya izin vermeden en azından şu devrede aklı başında hareket etmeye çalışmanızdır. Özellikle ilişkisinde sorun olan çiftler lütfen birbirinizi sıkboğaz etmeyiniz. Görüş ayrılıklarınızı saygıyla karşılayınız. Farklı fikirlerinizi doğal karşılayınız. Bu nedenle çıkabilecek tartışmaların önüne geçmek için el birliğinde bulununuz. Satürn geri harekette olduğu için, özellikle geçtiğimiz Ekim ayından bu yana yaşanan olaylarla sizi tekrar yüzleşmede bulunmaya çağırabilir. Sorunlarınızı kendi içinizde çözümlemek adına ilişkinizde bir durgunluk dönemine girebilirsiniz. İşte bu durgunluk döneminde yaşanan, düşünülen veya çözülmeye çalışılan sorunlar bilinçli bir şekilde ele alınmalıdır. Venüs Oğlak burcu geçişiyle ilgili paragrafta yazılanları lütfen bir daha gözden geçiriniz. İlişkisi yeni başlayanlar veya başlayacak olanlar sizler de lütfen Haziran ayına kadar birbirinize zaman tanıyınız, denizi görmeden paçaları sıvamayınız. Düşüncelerinizi birbirinizle paylaşınız ve önce arkadaş olmayı deneyiniz.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek ciddi ilişki evinizin yöneticisi Mars gezegeninin Balık burcu seyri, beraberliğiniz ileriye yönelik olarak düşündüğünüzde içgüdüsel olarak ne yapmanız gerektiği konusunda belli bir yön ve kararlılık içinde hareket etmenizi zorlaştırabilir. İlişkinizle alakalı sorunları sırf huzurunuz kaçmaması için göz ardı edebilirsiniz. Aslında hayalleriniz son derece güçlüdür. Sezgileriniz size rehberdir. Partnerinizi ve beraberliğinizi, kafanızın içinde belli bir noktada tutmak arzunuz yoğundur. Gördüğünüz eksiklere rağmen bunları çözümlemek için güç kullanmaktan yana değilsinizdir. Hani şu herşeyi oluruna bırakmak hali vardır ya. Bu enerjinin hissettirdiği duygu da aynıdır. Dürtüleriniz son derece yumuşaktır. İlişkinize duyduğunuz güven ve kendinizi motive etme eksikliği yaşamanız mümkündür. Duygusal konularda kontrolünüz zayıf olabilir. Fanteziler ön planda olduğu için, karşınızdaki kişiyi olduğu haliyle kabul etmeyi tercih edebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı, karşı cinsle paylaşımda bulunmaktan yana olduğunuz, arkadaşça yanaşımlara ihtiyaç duyduğunuzun göstergesi olabilir. Bir yandan kendinizi ortaya koymak için mücadele verirken ve ileriye yönelik hedefler belirlemeye çalışırken, açıkçası problemli bir aşkla uğraşacak haliniz pek yoktur. Karşınıza çıkacak kişinin anlayışlı olması, sevecen yaklaşımlara sahip olması, sorun çıkarmaması en önemli isteğinizdir.

İŞ VE KARİYER

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda seyrini sürdürecek Mars, doğası gereği eylem ve inisiyatif almak demektir. Sizi risk almaya, kazanmak ve öne çıkmak adına iteklemeye çalışır. Siz Boğalar Mars gezegeninin Kova burcu seyir süresi içinde, ilgilendiğiniz konularda, keşifçi olmalı, teknolojik gelişmelerden yararlanmalı, başka insanlarla birlikte çalışarak olayları çözmeli, yapıcı ve demokratik bir biçimde ilerlemelisiniz. Aynı amacı ve duyguyu paylaşan insanlarla takım çalışması yapmalısınız. İnsanlar üzerinde hakimiyet ve otorite kurmadan, dengeli ve istikrarlı bir şekilde ilerlemeyi kabul etmelisiniz. Teorik ve soyut düşündüğünüz zaman belki eksantrik biriymiş gibi durabilirsiniz ama yeniliklere açık halinizle kendi devriminizi gerçekleştirmiş ve zirveye bayrağınızı dikmiş olursunuz. Bir boğa için bütün bunlar zor olsa da, bu süreçteki enerjileri olumlu anlamda kullanmanız için bu bakış açısı son derece önemli. Yeni ve bilinmedik yollardan sonuca gitmek için artık yeni adımları atmaya gönüllü olmanız lazım. Yoksa çevrenizdeki değişimlere ayak uyduramaz ve geri kalabilirsiniz. Zaten bu dönemde içinde yer aldığınız sektör veya özel durumunuz, gelişmeniz yönünde size baskıda bulunacağından ister istemez değişimleri uygulamak durumunda kalabilirsiniz. Bu yüzden öncelikle bunlara hazırlıklı olursanız, değişim kapınızı çaldığında şaşırmamış, apansız yakalanmamış olursunuz.

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Güneş, mesleki konularda geniş fikirli düşünmeye, yeniliklerden yana kararlar almaya, özgürlük, eşitlik ilkesi içinde hareket etmeye çalışmalısınız. Bir boğa için bu durum tabi ki zorlayıcı olabilir. Çünkü o, kendi inandığı doğrular üzerinde hareket etmekten, belli kurallarla yaşamını çizmekten yanadır. Durum böyle olunca bu tarihler arasında belli bir miktar zorlanması mümkündür. Toprak grubunun üyesi olarak elindekileri korumaktan yana düşünmek isterken, Güneşin Kova burcu seyri altında ise tam tersine ilerlemek için yeniliklere açık olmak gerekiyor. Yani yeri geldiğinde özgür kararlar vermeniz, tek başına hareket etmekten ziyade, ekip halinde çalışmayı kabullenmeniz lazım. Ayrıca bu etki altında, bulunduğunuz konumda eskinin ağırlaştırıcı veya gelişimi yavaşlatıcı noktaları tespit ederek düzenlemeniz gerekiyor. Yani daha aktif hareket etmeyi, içinde bulunduğunuz iş şartlarını, çalışma hayatınızı tarafsız bir bakış açısıyla gözlemleyerek düzenlenmeniz şart. Dikkatli değerlendirmelerden sonra bilinçli bir şekilde karar almalı, konumunuzu, alışkanlıklarınıza göre değil, bu dönemin gelişmelerine göre yeniden ayarlamayı bilmelisiniz. Yani değişim ve gelişim için kendinizi ve amaçlarınızı yeni bir bakış açısı altında değerlendirmek son derece önemli.

JÜPİTER KOÇ BURCUNDA

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Jüpiter, siz Boğalar için içsel bir uyanışın işareti olarak önem taşıyor. Geçmişin tortularından arınmak isteyen bireyin tepkisel davranmaya da açık olabileceği bir dönem olarak son derece önemli. Enerjiyi kullanış biçiminiz için şimdiden sizi uyarmak isterim. Geçtiği yaşam evinin zodyaktaki işlevi akıl sağlımızla birebir alakalıdır. Kendiniz hakkında ne düşünüyorsunuz, ben kimim sorusunu sorduğunuzda, geçmişin tozlu sayfaları arasında kalanlar mı aklınıza geliyor, yoksa kendinizi yeniden toparlamaya hazır mısınız? Bu çok önemli. Çünkü bu alan bilinçaltımızla birebir alakalı. Korkularımızı endişelerimizi, gizliliklerimizi, güvensizliklerimizi sakladığımız tavan arası gibi bir yer. Mart 2011 itibariyle Uranüsün bu bölgede seyrine başladığını düşünürsek, iki yönlü davranabilirsiniz. Ya geçmişi tümüyle inkar ederek yokmuş gibi sayar veyahut hiddetle kin, öfkeyle hayata kılıç çekerek düelloya hazırlanan bir şövalye gibi davranırsınız. Peki hiddetiniz kime ve neye karşı bunu hiç düşünecek misiniz? Kendini fazlasıyla önemseyen, ben haklıyım, bugüne dek olanlarda hiçbir sorumluluğum yok, bana oyun oynandı gibi cümlelerle bu sürece girerseniz biliniz ki, henüz hayattan ders almamışısınız. Çünkü Jüpiter Koç burcunda fikirlerin abartılması ve onlara gerçekmiş gibi inanılması anlamı taşıyor. Bu durumda kişi görmek istediği şekilde olayları yorumlayabilir ve yanına kimsenin de yanaşması mümkün olmadığından kendi kendine bir duvar örerek dış dünyaya hınç duyabilir. Oysaki bu dönemde, kendinizi, planlarınızı, yapmak istediklerinizi ve her şeyi dikkatlice gözden geçirmeniz yararlıdır. Unutmayalım ki, Satürn iş evinizde 6 ay boyunca geri hareket yapacak. Eğer kendinizden emin değilseniz zorlu zamanlar geçirebilirsiniz.

SATÜRN GERİ HAREKETİ BAŞLADI

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek olan Satürn, iş ortaklığı, işinizle alakalı her türlü konu, sözleşme, yeni iş görüşmeleri, mevcut işinizdeki sorunlar veya ileriye yönelik kararlarınız bakımından dikkatli olmanız gerektiğinin simgesidir. Şubat 2012 tarihine kadar Terazi burcunda seyrini sürdürecek Satürn, iş konusunda düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışmanız gerektiğinin işareti. Ayrıca iş ve ilişki sorunlarınız nedeniyle sağlığınız konusunda da dikkatli olmanız gerekiyor. Başkalarının fikirlerine özellikle açık olmanız, hayatınızda neyin önemli neyin önemsiz olduğu konusunda kendinizi ayarlamanız gerekmekte. Belki yeri geldiğinde bir öğrenci gibi çalışmanız gerekecek. Ben biliyorum demekten ziyade öğrenmeye çalışıyorum demek zorunda kalacaksınız. Ortaklaşa hareket etmeye, paylaşımda bulunmaya gönüllü olmanız gerekecek. Bunlar gözünüzü korkutmasın. Özellikle Satürn gezegeninin geri hareketinde ilerlemeniz yavaşlayabilir. Hatta eski halledilmemiş iş sorunları veya durumları tekrar önünüze gelebilir. Böyle durumlarda soğukkanlı bir şekilde dengenizi muhafaza ederek ne yapmanız gerektiğini bilirseniz kendinize anlamlı gelmeyen herşeyi gözden geçirebilir, hangi yolda ilerlemek istediğinizi tespit edebilirsiniz. Bu tarihler arasında ani kararlar vermek yerine planlamalarda bulunmak gayet önemlidir. Sorumluluklarınız artabilir. Fakat gerçekçi düşünülmesi halinde doğru bir karar verilebilir. Sağlam olmayan, sorun yaratan ve ilerlemenizin önünde engel oluşturan herşey temizlenmeli, ayıklanmalı ve geri hareketin bitiminde yeni şartlara göre hayatınızı düzene koymalısınız.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak
lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, üstünde durmayız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?
Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Venüs etkisini, dispozitör güç Satürn gezegeninin geri hareketi çerçevesinde ele almak gerekiyor. Bunu dikkate almadan bir yorumda bulunursak sizleri yanlış bilgilendirmiş olurum. Öncelikle ne yapmak gerekiyor? Oturup şöyle enine boyuna içinde bulunduğunuz durumu gözden geçirmeniz lazım. Ekim ayı itibariyle verdiğiniz kararları, yaşananları iyice bir süzgeçten geçirmek mutlaka şart. Çünkü Satürn bu geri hareketi boyunca eskiyle alakalı mevzuları tekrar önünüze getirerek, yarım kalan veya bir türlü halledilmemiş meseleleri bilinçli bir şekilde çözmeniz için baskıda bulunabilir. Aslında bu baskı, olaylara yeniden bakabilme anlamında ele alınmalıdır. Hani bazen acele bir karar verir yola çıkarız. Ancak yolun yarısına gelmeden, ileriye gidemeyeceğimizi anlarız. Çünkü yanımızda götürdüğümüz erzak yeterli değildir. İşte bu benzetmede olduğu gibi sizlerin de, geriye dönerek iş yaşamınız veya hayatınızın geneli hakkında, kendinizi dürüstçe ele almanız gayet faydalıdır. Venüs genel anlamıyla Oğlak geçişlerinde burcunuzla uyumlu bir görünüm sergiler. Duygularınız ciddileşir, başkalarına güvenmekte zorlanabilirsiniz. Bazen mesleki durumunuz nedeniyle bulunduğunuz yerden uzaklara gitmek zorunda kalabilirsiniz veya gitmeyi düşünürsünüz. Hatta bunun doğru bir karar olduğuna kesin gözüyle bakabilirsiniz. Ancak dispozitör güç Satürn devreye girdiğinde bir U dönüşü yapmak durumunda kalabilirsiniz. Benim sizlere tavsiyem, Haziran ayına kadar her şeyi bir kez daha ele alarak, ne yapmak niyetindesiniz veya ne yaparsanız mantıklı bir yol izlemiş olursunuz bunları düşünmenizdir. Yine bu etki altında, çalışma yaşamınızla ilgili konulardaki zorunluluklar, sorumluluklar sağlığınızı tehdit edebilir. İş gücü yoğunluğu sürekli olarak çalışmak ve kazanmak hırsı, farkında olmadan sizi hasta edebilir. Burada yapılması gereken iş planınızı düzgün bir şekilde yapmanız ve en azından Haziran ayına kadar sistemli çalışmaya özen göstermenizdir. Kaldı ki, Mars 23 Şubat tarihine kadar Kova burcunda ilerlemesini sürdürüyor. Bu da gösteriyor ki, sıra dışı gelişmeler, yenilikler veya yapılacak düzenlemeler sizi fazlasıyla yorabilir. Diğer bir etki şu olabilir. Siz Satürn geri hareketinden önce bir karar almışsınızdır. Ve bu karar gayet doğrudur. Ancak Satürn geri harekete başladığında bazı eksikleriniz olduğunu daha fazla çalışmanız veya bulunduğunuz ortamdaki insanlara alışmanız gerektiğini düşünürsünüz. Yani zamanla her şey yerine oturacaktır. Böyle durumda olanlara tavsiyem eğer gerçekten kendinizden eminseniz o zaman önümüzdeki bu dönemi sabırla, çevrenizle işbirliği yaparak sakince geçirmenizdir. Yeniliklerin oturması, sizin işe alışmanız tabii ki kolay değildir. Kaldı ki, Boğalar rahatlarına düşkün insanlardır. Öyle kolay kolay alışkanlıklarından vazgeçemezler. Ve en son bir olasılıktan daha söz etmek isterim. Siz iş hayatınızla ilgili mevzularda her şeyin yolunda gittiğini düşünürken, Satürn geri hareketi başlar ve otoriteler sizin yapılacak yenilikte yer almanızın uygun olmayacağını, kendinizi geliştirmeniz gerektiğini söylerler. Bu biraz da -kendine çeki düzen ver anlamında olabilir. İşte bu durumda olan Boğaların özenle çalışmaları, Haziran ayına kadar kendilerini geliştirmeleri yerinde olur. Bazılarınız da bu satırları okurken yeni bir iş arayışında olabilirler. Bu durumda olan Boğalara tavsiyem, yetenekleriniz doğrultusunda hareket etmeniz ve buna göre tercihlerde bulunmanızdır. Eğitim hayatında olanların da aynı şekilde büyük sınava hazırlanmak için Haziran ayına kadar mutlaka çok iyi çalışmaları ve kendilerini hazırlamaları gerekiyor.

KOVA BURCUNDA YENİAY

Sevgili Boğalar 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay, başta mesleki konularda olmak üzere, toplum içindeki konumunuzu, sosyal statünüzü, saygınlığınızı kısaca dünyasal isteklerinizi belli bir amaç ve hedef duygusu içinde gerçekleştirmenizi, yeni bir adım atmanızı sağlayacak önemli bir kuvvettir. Siz bu kuvvet sayesinde farklı yönlerinizi, amaçlarınızı, yeteneklerinizi ortaya koyabilir, kaderinizi kendi ellerinizle şekillendirebilirsiniz. Yeniay, toplum içindeki yerinizi, dış dünyaya sunduğunuz imajınızı, kimliğinizi yeniden düzenlemeniz adına da gayet etkili bir oluşumdur. Başarı ve saygınlık için, öncelikle neler yapabileceğinizi kendi kafanızın içinde tam olarak oluşturmalısınız. Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan, kariyer ve mesleki seçiminiz yapabilmeli, özgür yaklaşımlarda bulunarak ben hayatımı şu yönde geliştirmek istiyorum diyebilmelisiniz. Eğer siz kendinizden emin, çağa uygun, sistemin içinde kaybolmak yerine sistemin bir parçası olduğunuzu duruşunuzla ifade edebilirseniz, hiç kimsenin hakkınız olanı elinizden almasına imkan yoktur. Benim anlatmak istediğim baş kaldırmanız, meydan okumanız değildir. Sizin kendinizdeki gücü açığa çıkarmanız, endişelenmeyi bir yana bırakarak adımlar atmanızdır. Artık oyunu kuralına göre oynama vaktinizdir. Yeniay her zaman insana sunulmuş bir fırsattır. Olumlu yönde değerlendirmenin yolu ise, yetenek ve becerilerinizi toplum önünde göstermek için cesur davranmaktır. Hiçbir şeyin ayağınıza gelmesini beklemeyin. Siz bizzat talip olun. Ben bunu yapabilirim, bununla ilgili yeterince bilgim var, kendime güveniyorum demeyi ihmal etmeyiniz.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Boğalar, 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan-Kova burç düzleminde meydana gelecek Dolunay, yuvanız sınırları içindeki hakimiyet duygunuzu yükselticidir. Bu yükseliş üzerinizde baskı oluşturan her konuda mücadele etmenize ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenize yol açabilir. Dikkati çekme arzunuz yoğundur. Özellikle yuvanızda, söz sahibi olma isteğiniz fazladır. En azından sizin arzularınıza saygı duymalarını bekleyebilirsiniz. Size göre ihtiyaçlarınız son derece önemlidir. Bu ihtiyaçların karşılanmaması halinde isyan etmeniz, tepki göstermeniz mümkündür. Duygusal açıdan sizi böylesine güçlü kılan ifade gücünüz, iş hayatınızla ilgili mevzularda ani ve dürtüsel kararlar vermenize yol açabilir.

Kariyeriniz ve toplumsal aktivitenizde ön planda olabilmek ve kendinize yeni bir yön çizebilmek için karşınıza çıkabilecek fırsatları düşünmeden kabul edebilir veya iş hayatınızla alakalı konularda gerilim içinde olabilirsiniz. Oysaki Dolunay, gerek duygusal hayatınız ve gerekse toplumsal yaşamınızda sakin ve temkinli hareket etmeniz gereken zamanı işaret eder. Yanlış bir karar vermemek için öncelikle içinde bulunduğunuz durumu net olarak görmeli, olayların yatışmasını veya netleşmesini beklemeli, ondan sonra ne yapacağınıza karar vermelisiniz. Karşınıza çıkabilecek bir iş fırsatı veya büyüklerinizle, patronlarınızla aranızda oluşabilecek zorlu durumlar ve iç dünyanızdaki fırtınalara çare bulmanız için bilinçli hareket etmeniz gayet önemlidir.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında, Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş kimlik duygunuzu en iyi şekilde ifade ettiğiniz alanın, arkadaşlık ilişkileriniz ve oluşturduğunuz grup içi faaliyetleriniz olabileceğini göstermekte. Ortak bir amaç çerçevesinde yeni arkadaşlıklar kurabilir ve girişimlerde bulunabilirsiniz. Siz, sahip olduğunuz her şeyi fazlasıyla önemsediğiniz için, dikkat ettiğiniz en önemli şey, en başından güvenilir ve sağlam adımlar atmak, verdiğiniz mücadeleye değecek faaliyetlerde bulunmaktır. Çünkü herhangi bir şeyi elde etmenin kolay olmadığını ve bu yüzden de risk almamak gerektiğini en iyi bilen kişi sizsiniz. Ve siz bu tarihe kadar, birlik ve beraberlik adına, rahatınızdan ve zamanınızdan fedakarlık ederek, elinizden geleni yapmaktan kaçınmazsınız. Çünkü dost eli uzattığınız kişilerin bir gün sizin için de bu yardıma koşacaklarının bilincindesiniz. Ayrıca, yapınızda bulunan üretkenliği çevrenizdeki insanların görmesi size haz duygusu yaşatabilir. Bu dönemde hedeflerinizin üstüne sabırla yürümeli, yılmadan yorulmadan çalışmalısınız. Size ilerde desteği olabilecek insanlarla tanışmak ve yakın görüşmelerde bulunmak, bir yardımlaşma ağı kurmak daha sonra size artı faydalar olarak geri dönebilir. Sosyal hayatınızla bütünleşmek, sevgi, şefkat ve merhamet duyguları altında diğer insanları kucaklamak ihtiyacı duyabilirsiniz. Balık süreci genel olarak kendini aşmakla alakalı olacağından, kendinizdeki eksikleri, sınırları aşarak yeni düzenlemelerde bulunmanız gerekebilir. Dostlarınız, güçlü pozisyonda bulunan insanlar, sizinle ortak amacı paylaşan önemli kişilerle nazik, düşünceli, özverili ve mütevazi şekilde anlaşma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu süreçte ilişkilerinizde hassas davranmak, yaşamınızda olan bitene seyirci kalmak, sanki hiçbir şeyi umursamıyormuş gibi bir izlenim yaratmak kesinlikle yanlış olabilir. Net bir kimlik duygusu geliştirmeli, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeyi bilmelisiniz. Şimdi gelelim bu seyir esnasında dikkat etmeniz gerekenlere. Öncelikle böyle bir enerji altında hayalci yaklaşımlar ve ütopik fikirlere bolca rastlamaktayız. Burada durup mutlaka mantıklı bir şekilde düşünmeniz lazım. Amaçlarınız konusunda ne kadar kararlısınız. Yani gerçekten değişimden yana mısınız yoksa birilerinin gelip sizi kurtarmasını mı bekliyorsunuz? Bu çok önemli. Yoksa kolayca dağılır, hedefinizden uzaklaşırsınız. Oysaki kararlı olmak ve ben bu yolda şu şekilde ilerlemeye söz verdim demeniz gerekiyor. Böylece Güneşin enerjisini doğru manada kullanmış olursunuz. Hangi yönde ilerlediğinizi, kimlerle çalıştığınızı, ne gibi değişimler uygulamak istediğinizi kafanızın içinde, çok iyi belirlemek gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman ona göre bilinçli hareket edebilir, hayal kırıklığı yaşamadan yolunuzda ilerleyebilirsiniz.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında ileriye yönelik hedefler ve gruplarla temas evinizden geçecek olan Merkür etkisi altında, hayaller güçlüdür ve duyarlılığınız yüksektir. Eğer bu enerji doğru şekilde kullanılmazsa, tembellik, yavaştan almalar, kaygısızlık, iş yaparken isteksizlik gibi durumlar oluşabilir. Çalışma hayatınızda ileriye dönük düşünmek geri planda kalmaya başlayabilir. Oysaki yapılması gereken tam tersine hareket etmek ve geleceği düşünerek girişimci olmaktır. Fakat Balık burcunda ilerleyen Merkür kişiyi bağımlılıkları yönünde etkilediği için, aynı noktada saymanız mümkündür. Ruhsal sağlığınız ve sinirleriniz özellikle zayıf olduğundan, girişim ve cesaret arzusu tam anlamıyla geri planda kalır. Oysaki bundan önceki iki bölümde azimli ve yeniliklere açık olmanızı sağlayan bir zaman dilimi geçirmiştiniz. O zaman yapmanız gereken Merkür Balık burcu seyrinin sizi etkilemesine izin vermeden bu enerjiyi pozitif bir şekilde değerlendirmektir. Ne yapmanız lazım. Öncelikle umutlarınızı kaybetmeden yenileşmeye açık olmanız, isteklerinizi uygulamaya dökerek yeni adımlar atmanızdır. Sezgileriniz bu devrede sizi teşvik edicidir. Ayrıca sözlerinizle güven duygunuzu diğer kişilere hissettirmeli, kimsenin etkisi altında kalmadan ilerlemeyi bilmelisiniz. Bu enerji başladıktan bir hafta sonra Mars gezegeninin 15 Mart tarihinde Balık burcunda ilerlemeye başlaması da aynı Merkür gibi hedeflerinizi gerçekleştirmeye çalışırken, tam olarak ne istediğinizi veya ne amaçla harekete geçmeniz gerektiğini bilememeniz anlamına gelebilir. Oysaki yapılması gereken, hayallerinizi gerçekleştirmek için kararlı olmak ve cesaret duygunuzu ön planda tutmaktır.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Mars-Balık burcu geçişinin deneyimleriyle karşı karşıyayız. Geleceğe dönük umutlarınızı ve isteklerinizi gerçekleştirmeniz yolunda kararlılığın önemli olduğu bu dönemde, kendinizden ve yapmayı düşündüklerinizden emin olunuz. Çünkü çelişkiler altında ilerlemeniz, fırsatları değerlendirmeniz zor olabilir. Mars astrolojik olarak savaşçı yönümüzün, mücadele hevesimizin ve hedefe kilitlenerek elde etme dürtümüzün işaretidir. Balık burcunda ise oldukça düşük bir enerjidir. Burada dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Her koşulda ve her zorlukta geri çekilmemek, hedeflerinizin üzerine gitmek, yetersizlik veya beceriksizlik duygunuzu yenmeye çalışarak ilerlemektir. Etrafınızdaki dünyayı iyi gözlemlemeye çalışınız. Olanı biteni, kimlerle iş birliği yaptığınızı, nelerin etkisi altında kaldığınızı veya bağımlılıklarınızı gözden geçiriniz. Bütün bunlar daha hırslı bir şekilde ilerlemenizde size yardımcınızdır.

PARA KONULARI

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında etkili olacak maddi kazanımlar evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Kova burcundaki seyri, parasal konularda geleneksel düşünmekten ziyade özgün bir şekilde kendinizi ifade etmenizi, atak davranmanızı teşvik edicidir. Girişim konusunda, yatırım gibi durumlarda karşınıza çıkabilecek fırsatları iyi değerlendirmek için öncelikle aktif olmak en önemli koşul. Siz de bilirsiniz ki her zaman para konusunda temkinli hareket etmekten hoşlanırsınız. Öyle kolay kolay girişken davranmaz herşeyi iyice tartarsınız. Bu genelde doğru bir harekettir fakat eğer karşınıza çıkan fırsat bu kadar düşünmeyi gerektirmiyorsa ve gerçekten olumluysa burada erken harekete geçmek size çok şey kazandırabilir. Bu enerjinin etkisi altında, parasal konularda bulunduğunuz alana orijinallik katabilmek, sosyal organizasyonlarda tanıtım faaliyetlerinde bulunarak ekip çalışmasını önemsemek, geniş bir çerçeve çizerek kişilerle irtibat içinde olmak, internet üzerinden kendinizi ve işinizi tanımlamak gayet faydalıdır. Sosyal ilişkiler ağı içinde kendinize bir yön tayin etmek ve modern teknolojiden yararlanmak hakikaten faydalı olabilir. İşinizi yeniden düzenleyerek, yeniliklerde bulunarak, modern araç ve gereçlerle donatarak işinizi geliştirdiğiniz takdirde, buna bağlı olarak parasal gelir kaynaklarınızda artışlar olduğu gibi, mesleki açıdan kendinizi tanıtmış olabilirsiniz. Parasal konularda tarafsız objektif ve yaratıcı düşünmeli, orijinal çözümler bulmalı ve ek gelir kaynakları yaratmaya çalışılmalıdır. Mesleki açıdan daha iyi bir gelir elde etmek istiyorsanız, gelebilecek yeni teklifleri mercek altına almalısınız.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Boğalar, 13 Şubat 2010-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde devam edecek Kuzey-Güney düğüm geçişini tek bir cümle ile özetlemek mümkündür. Kişinin ruhsal yönde kendini geliştirmesi. Evet Kuzey düğümün geçtiği alan, her ne kadar maddi konuları, başkalarından elde edilecek kazançları temsil etse de, aslında bu geçişin size kazandıracağı en büyük zenginlik kaynağı, kendi derinliklerinizle olan temasınızdır. Kişisel dönüşüm konularında sizi destekleyici olan bu geçiş, kurumsal finans, vergi, miras ve piyango konuları da kapsar. Kişi bu etki altında dünyevi değerlerle fazlasıyla ilgili olabilir. Çıkarlarını koruma dürtüsü yoğunlaşır. Yoğunlaşan sezgiler ister istemez, nereden yarar elde edeceğine dair kişiyi bilinç aydınlığına kavuşturur. Bu aydınlık doğal olarak dünyevi değerler üzerinde kafasını çalıştırmasını sağlar. Kuzey düğüm Yay geçişi, mistik konulara meyil verir ve kişi bu sayede bu okült bilimler üzerinde çalışma arzusu duyar. İlgi duyacağı konular hakkında bilgi sahibi olarak kendini geliştirir. Cinselliğe bakış açısı farklılaşır. Derin bir aşk yaşama özlemi artar. Böyle bir etki altında insanın değer yargılarını ve inancını dikkate alarak daha esnek düşünmesi mümkündür. Parayı sahiplenme arzusu fazlasıyla büyüdüğü için, dışarıdan ziyade kendi elde ettiği para konusunda cimri davranabilir. Ancak alacakları konusunda fazlasıyla açık gözlü davranabilir. Hatta paranın bir insan için son derece gerekli bir olgu olduğuna eskisinden daha fazla inanır.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında para evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Balık burcu seyri altında finansal konularda ideallerinize uygun ve hayallerinizi gerçekleştirmek adına başkalarıyla iletişiminizi güçlü tutmaya çalışmanız önemli. Çünkü bu enerji, para konusunda size güçlü bir tahmin duygusu verebilir. İç sesiniz ve sezgileriniz gayet yoğundur fakat dikkatli bir şekilde ilerlemek esastır. Yani risk almak yerine incelemelerde bulunmak, kısa yoldan para kazanmak adına temeli sağlam şekilde ilerlemek önemlidir. Hayallerinizin sizi çepeçevre saracağı bu tarihler arasında karar vermeden önce iki yönlü düşünmek, durumların olabilirliği veya imkansızlığı konusunda mantıklı hareket etmek lazımdır. Yani siz kazanç sağlamak üzere aldığınız duyumların etkisi altında kalmak yerine bunların gerçekle ne kadar bağlantılı olduğunu iyice anlamanız gerekir. Kimi zaman maddi konularda başkalarıyla alışverişte bulunurken karşınızdakini etkilemek adına, gereğinden büyük sözler verebilir veya konuşabilirsiniz. Fakat bunları yerine getirmek daha sonra mümkün olmayabilir. Onun için dikkati elden bırakmamak gerekiyor. Bu seyir özellikle mesleği sanatla alakalı olanlar için etkili ve kazançlıdır. İlginç kişilerle tanışmak mümkündür. Bir konuda daha sizi bilgilendirmek isterim. Bu tarihler arasında para konusunda görüşeceğiniz veya bağlantı içinde olduğunuz insanlara dikkat ediniz. Akılla mantıkla açıklanmayacak durumların içinde yer almayınız. Geleceğe yönelik plan ve projelerinizi kazanca dönüştürmek için, farklı insanlarla temasa geçiniz, düşünce alışverişinde bulununuz fakat son noktayı koymadan önce iyi düşünmeye çalışınız. Çevrenizdeki insanlara maddi anlamda destek olurken, bu insanların ne denli dürüst davrandıklarını iyice anlamaya çalışınız. Zevkleriniz ve hayalleriniz için gücünüzü aşan paralar harcamayınız. Sınırlarınızı iyi çiziniz ve kimsenin iyi niyetinizi kullanmasına izin vermeyiniz ve özellikle bağımlılıklarınızın esiri olmayınız.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-4-5-6-9-10-11-14-15-18-19-26-27-28
Zayıf Enerjili Günler: 2-3-16-17-22-23
Aşkta En Şanslı Günler: 18-19
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 12-13
Yeniay: 9-10-11
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 22-23
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER