@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.10.2013

Ekim 2013'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Bu ayın öne çıkan olaylarını ve tarihlerini okuyarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Astroloji Uzmanı Asude Argun, Ekim 2013'te bizi nelerin beklediğini Pudra.com'a anlattı.

Bu aya astrolojik olarak bakarsak, Ekim ayı hepimiz için önemli bir ay olacağa benziyor. İlk günlerinden itibaren gündem dopdolu gözüküyor.

Ekim 2013'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Güneş 23 Ekim’e kadar Terazi burcunda olacak. Dengemizi arayacağımız, ilişkilerimizi gözden geçirip güçlendirmek isteyeceğimiz bir süreç yani. Ekim’in ilk haftasında ilişkilerde oldukça vurgulu, ısrarcı ve tutkulu olabiliriz. Sonrası ise daha rahat geçecek. Ama hayatımızda sadece ilişkiler yok, pek çok konuda sınavdan geçeceğe benziyoruz bu ay.

19 Ekim’de Koç burcunda yaşanacak Ay Tutulması duygusal konuları tetikleyecek. Özellikle Koçlar, Teraziler, Oğlaklar ve Yengeçler en çok etki altında kalan burçlar olacak. Bu saydığım burçtan olanlar sıra dışı değişiklikler yaşayabilirler. Kadersel etkiler altında da kalacaklar. Yapılması gereken şey, tutulma tarihine yakın doğduysanız beklemede kalmanız, olayları yönetmeye çalışmamanız. Yükselen burcunuz bu burçlardansa sizin için daha da etkili olabilir bu tarihler. Tabii ki kişisel haritanız çok daha önem kazanıyor böyle zamanlarda.

Haritanızda Koç, Terazi aksında Merkür, Venüs, Mars ya da diğerleri gibi önemli gezegenler olabilir. Bu gezegenler üzerinde gerçekleşen tutulma, onların yönettiği alanları etkileyecek.

Tutulmalar her sene birden fazla kez, altı ay arayla olur. Tutulma mevsimi başladığında on beş gün arayla en az iki, en fazla üç kez tutulma yaşanır. 19 Ekim’de başlayan tutulma mevsimi, 3 Kasım’da devam edeceği için bu ay başlayan olayların gelişimi de sürecek. O yüzden tepki vermek yerine, gözlemci olmak en iyisi olur.

Ekim 2013'ün önemli tarihleri
2 Ekim: Bu tarih yakınlarında iletişim gezegeni Merkür ile hayallerin gezegeni Neptün arasında üçgen oluşurken, düşünceleriniz bulanabilir. Olayları netleştirme konusunda güçlük yaşayabilirsiniz. Çabuk dağılıp odaklanma sorunu yaşayabilirsiniz. İşin güzel tarafı sanatsal bir ilham gelir. Düşünmekten çok sezebilirsiniz. Daha yaratıcı imajlar elde edersiniz. Ancak konu yeni bir şeyler imzalamak ve yeni bir şeye başlamaksa, gerçekçi olmanız yararlı olur.

Aynı günlerde Güneş’le güçlü Plüton’un sert karesi, gücünüzü ortaya koymanız gereken zamanları işaret eder. Özellikle önem verdiğiniz kişilerle ilgili konularda sorumluluk alabilirsiniz. Arka planda kalan, gölgedeki olaylar gündeme gelebilir. Kendinizi ortaya koymak için bu zorlukları aşmalısınız. Olayları değiştirmek için değil, kendinizi değiştirmek için adım atmanızı öneririm.

3 Ekim: Bugün gerçekleşecek Güneş’le sıra dışı Uranüs’ün karşıtlığı, otorite figürleriyle iniş çıkış yaşayabileceğinizi söylüyor. Beklenmedik olaylarla karşılaşırsanız endişeniz olmasın. Şartlara uyum sağlama ve olaylara farklı çözüm bulma yeteneğiniz devreye girecek. Aynı yere farklı patikalardan da gidebileceğinizi bilin.

7 Ekim: Venüs’ün Akrep burcundan çıkıp, Yay burcuna girmesi sizi rahatlacak. İlişkideki tutkunuz azalacak, hırsınız geçecek. Olayları daha üst boyuttan bakarak yönlendireceksiniz. Uluslararası ilişkiler daha çok gündeme gelebilir. Yabancı kişi ve yerlerle bağlantınız artabilir.

10 Ekim: Güzel Venüs ile hayalci Neptün’ün kare açısı, aşkta dikkatli olmanızı söylüyor. Yabancı sulara yelken açmışken, kaybolmamaya özen gösterin. İlham gerektiren işler yapıyorsanız, rahat olacaksınız. Aşk istemediğiniz kadar yakınınızda, söyleyeyim. Ancak konu rasyonel dünyaysa, kendinizi kaptırıp gitmemelisiniz.

12 Ekim: Özümüzü ifade eden Güneş’in bereketli Jüpiter’le kare açısı, kendinizi göstermek ve ortaya koymak konusunda şans veriyor. Bu nedenle özgüveninizin artacağı bir gün olacak. Yaşamınıza daha iyimser bakıp, başarıyla yakınlaşmak isteyebilirsiniz. Ancak burada da gerçekçi olmanız yararlı olacak. Fazla iyimserlikle gerçeklerden uzaklaşmamanızı tavsiye ederim. Olayları ve beklentinizi abartmayın.

15 Ekim: Bu tarihten itibaren savaş gezegeni Mars, Başak burcunda olacak. 6 Aralık’a kadar süren yolculuğunda, detaylar için savaştıracak bizleri. Ancak fazla detaya inip, enerjinizi boşa harcamamalısınız. Bu enerjiyi bir soruna pratik çözüm bulma konusunda kullanmanız yararlı olur.

19 Ekim: Bugün yaşanacak Ay tutulması, bu günden 3-4 gün öncesi ve sonrası çok etkili olacak. Özellikle kişisel doğum haritanızda Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burçlarında vurgu varsa, bu oldukça önemli.Bu tarihlerde başlayan olaylar yaklaşık 1 sene boyunca etkili olmaya devam edecek. O yüzden öncelikle gözlemci olmalısınız. Ay tutulmasını gözlemler gibi beklemeli, Ay’ın karardığı zamandaki gibi, olayların altında kalmış gizli şeylerin ortaya çıkmasını izlemelisiniz. Ay tutulması daha çok duygusal konuları ilgilendirdiği için, size özel, duygusal konularda adı üstünde tutulma olacak. Süregiden olaylarda iniş çıkışlar yaşamanız mümkün. Bunu bir sorun olarak değil, kadersel bir sınavı verip yükselme olarak görmelisiniz. Hayat size acı vermez aslında, sadece kendi gücünüzü göstermek için uyarır.

21 Ekim: Ayın önemli bir diğer vurgusu da, iletişim gezegeni Merkür’ün geri harekete geçmesi. 21 Ekim’den 10 Kasım’a kadar sürecek bu zaman içinde, her türlü yanlış anlamaya açık olabilirsiniz. Birçok konuda gecikmeyle karşılaşabilirsiniz. Teknik aletler, elektronik eşyalar bozulabilir. Toplantılar uzayabilir ya da iptal olabilir. Yeni bir işe başlamak zor olabilir. Bu yüzden, en iyisi elde olan işleri gözden geçirmek olacak. Eski arkadaşları aramak, bozulan eşyalarla birlikte gereken düzeni kurmak gerek.

23 Ekim: Güneş’in Akrep burcuna girmesiyle daha tutkulu günler bizi bekliyor. Gelecek ay sonuna kadar süren bu dönemde, hırstan uzak durmak gerek. Ancak gökyüzünün etkisine bakınca bu çok da mümkün olmayacağa benziyor. Eşzamanlılık prensibiyle işleyen astroloji, dikkatli ve sabırlı olmamamız gereken bir süreci anlatıyor. Kimsenin moralini bozmak istemem, ancak ülkece dar bir zamandan geçtiğimizi kabul etmek bizi daha da güçlendirir. Sabırlı bir millet olduğumuzu hatırlamalı, Ekim'in ilk günlerinden sonuna kadar gereksiz savaşlardan kaçınmalıyız.

Ayın son günlerinde, cesur Mars ile güçlü Plüton arasındaki üçgen açı, aradığımız gücü bulacağımızı ifade ediyor. Güç göstermek için hareket etmemeli, sakinliğinizi korumalısınız. Sene içinde çok enerjiye ihtiyacınız olacağını bilerek ilerlemenizi öneririm. Sorunu bir kez çözmek değil, kökünü kazımak için yavaş yavaş adım atmanız gerek.

Ayrıca Astroloji Uzmanı Asude Argun'un Pudra.com okurları için yazdığı Ekim 2013 aylık burç yorumlarını da okumanızı tavsiye ederiz.

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.asudeargun.com
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun
twitter.com/AsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER