Mynet 03.12.2012

İkizler burcu aylık burç yorumu (Aralık 2012)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

İkizler burcu aylık burç yorumu (Aralık 2012)
21 Aralık saat 13.12 olana dek Yay burcunda geçiş yapacak Güneşin etkisini önce her zaman yaptığım gibi genel astrolojik ifadesiyle ele alacağım. Ciddi ilişki meselelerinde bir hayli etkili olan Güneş-Yay seyri, öncelikle partnerinizle aranızdaki farklılıkları gözden geçirme anlamında önemli bir süreç. Bu süreçte birbirinizi çözmeye, tanımaya dönük hareket etmek lazım. Bilhassa yeni tanışanların buna mutlaka önem vermeleri lazım. İlişki bir ortaklıksa, ortak bir amacınız olmalı. Bu amacınızı gerçekleştirirken birbirinizle güçlü bir dayanışmada bulunmuş olursunuz. Bu da sizi birbirinize yaklaştırıcı bir unsurdur. Vicdanlı olmak lazım ama bunun sınırları da iyi ayarlamakta fayda var. Çok fazla iyimserlik, vurdumduymazlık kadar tehlikelidir. Net anlamaya çalışalım ve dürüst davranalım. Sorunları olan çiftlerin bu dönemde biraz önce yazdığım gibi, problemleri ortaklaşa gözden geçirmelerinde fayda var. Evlilik kararı alanların da şöyle geçmişe dönük yaşanılanları ele alarak, bundan sonraki uzun hayat yolculuğunda problem çıkartabilecek meseleler var mı diye bakmaları iyi olur. İş ortaklığı, sözleşmeler ve yasal konularda da, bu devrede konusunda gerçekten uzman kişilere danışmakta yarar var. Ortağınızı iyi seçin. Haklarınızı karşılıklı olarak gözden geçirin.

Şimdi gelelim, bu yıl ki Güneş-Yay burcu geçişinin önemine. Bu anlamda son dispozitör Merkür seyirleri belirleyici faktör. Şu aralar iş hayatınız, sağlığınız, verimli hale getirmek istediğiniz her konuda zorlandığınızı biliyorum. Bir yandan koşuşturuyorsunuz diğer yandan birilerine karşı kendinizi savunmak zorunda kalıyorsunuz. İş hayatında gariplikler, tuhaflıklarla mücadele ediyorsunuz. İşinizden memnun olsanız bile etrafınızdaki insanlardan sıkılıyorsunuz. Etrafınızdaki insanlar iyi olsa, bu sefer de işten yana şikayetçisiniz. Sağlık anlamında da, bir gün iyisiniz diğer gün bir şikayetiniz var. Bütün bunlar aslında 3 Aralık tarihine kadar sizleri zorlamaya devam edebilir. Ancak bu zorlanmalar bir şeylerin yerli yerine oturtulması için faydalı olabilir. En azından aksaklıkları saptıyorum, gözden geçirmede bulunuyorum diye düşünün. 3-11 Aralık tarihleri arasında en azından biraz daha rahatlar ve son gelişmelere göre hareket edersiniz. 11-21 Aralık tarihleri arasında ilişkinizle ilgili konularda, Ekim ayından bu yana yaşanılanları bir daha ele alırsınız. En azından gözlemde bulunduğunuz noktaları şimdi hızlıca çözümleyebilirsiniz. Güneş-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 3, 4, 6, 13, 20.

11 Aralık saat 03.40-31 Aralık saat 16.03 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Merkür, iş ilişkilerinden özel hayata kadar her alanda, iletişimin önemini ortaya koyuyor. Ancak bu iletişimin dengeli ve taraflar arasında doğru biçimde düzenlenmiş olması, çıkabilecek sorunların önüne geçebilir. Sözgelimi bir iş ortaklığı kurulacaksa, her iki kişinin de, öncelikle hangi iş sahasında ne denli tecrübeye sahip olduklarının ve birbiriyle anlaşıp anlaşamayacaklarının mutlaka bilinmesi şarttır. Şimdi diyeceksiniz ki, anlaşmışlar ki, iş yapmaya karar vermişler. Unutmayalım ki, ortaklık bir sözleşmedir. İki kişiyi bağlayıcıdır. Yarar ve zararın birlikte pay edilmesidir. İşin içine daha fazla kazanma hırsı girince, birbirinizi tanımakta zorluk çekersiniz. O nedenle özellikle 11 ve 16 Aralık civarı günlerde iyice bir düşünmekte yarar var. Partnerinizle aranızdaki iletişim ise, bundan biraz daha farklıdır. İnsan ortağıyla yolları ayırdığında zaman ve para kaybedebilir. Ancak sevdiğiyle yolları ayrılırsa canı fena halde yanabilir. Ben de, Merkür-Yay burcu geçişinin kendine dönük düşünmeyi teşvik eden yapısını göz önüne alarak evlilik veya ayrılık gibi kararların üzerinde mutlaka iyice düşünülmesinden yanayım. Bu süreçte, bu geçişi dispozite eden Jüpiter geri hareketini sürdürdüğü için, geçmişte verilen kararlar tekrar gözden geçirebilir veya kişi kısa vadeli düşünmeyi tercih edebilir. Bugün anlaşıyorum yarın da anlaşırım nasılsa denilebilir. İlişkisi olmayanlar bu süreçte bir yolculuk, iletişim, bir arkadaşı vasıtasıyla veyahut sürpriz bir şekilde yeni biriyle tanışabilirler. Bu kişinin sözleri, düşünceleri, hayatı ele alış biçimi sizi bir hayli etkileyebilir. Aranızda hızlıca kurulan bu ilişki hakkında tek tavsiyem onu çok iyi tanımanızdır. Birbirinize zaman tanımanızdır. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 11, 14, 15, 17 Aralık.

16 Aralık saat 06.38-9 Ocak 2013 saat 06.11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, ikili tüm ilişkilerde karşı tarafın farkına varış sürecidir. Beraberlikler kolayca kurulur, çabuk gelişir ancak kökleşmesi için zaman olgusu mutlaka önemsenmelidir. Sürpriz karşılaşmaların, bir arkadaşlığın ilişkiye dönmesinin, hiç hesapta yokken birine aşık olmanın kolaylaştığı bu dönemde hiçbir şeyin kafamızı yormasına izin vermeyiz. Partnerimizin de aynı düşüncede olması mümkündür. Ancak her İkizler böyle hareket eder diyemem. Eğer ilişkinizin temeli kuvvetli ise ve çoktandır bir arada huzurlu bir şekilde yaşanıyorsa, ortaklaşa noktalarda buluşuluyorsa bu dönem ileriye dönük bir karar almanın zamanıdır. Fakat yine de her iki taraf bir daha düşünmeyi ihmal etmemelidir. Eğer beraberlik problemli ise, taraflar olarak anlaşmazlık iyice su yüzüne çıkmışsa, bu süreçte çok gerçekçi bir şekilde durumu tespit etmekte yarar vardır. Nitekim bazı çiftler için 16 Aralık ve civarı günler bir hayli önemlidir. Ne haddinden fazla iyi niyetli davranıp gerçekler göz ardı edilmeli ne de ben bilirimci davranıp köprüler atılmalı. Konuşulmalı, birbirinizin hedefine uymayan beklentiler tespit edilmelidir. Bazen bir iş sorunu, aile baskısı, moral bozukluğu, kişinin kendi ruh yapısı, bu süreçte ilişkiyi bitirmeye neden olabilir. Karşı taraf üzerinize geldiğinde dayanmak pek kolay olmayabilir. İlişkisi olmayanlar bu süreçte arkadaş çevresinde olan veya bir arkadaşı vasıtasıyla yeni biriyle tanışabilirler. Bu kişinin orijinal özellikleri dikkatinizden kaçmaz. Çabucak ilişkiye girilebilir. Ancak ani bir evlilik kararı almak veya birbirinizi tanımadan, anlamadan birbiriniz için abartılı düşünmek yanlış olabilir. Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık.

İŞ VE KARİYER
11 Aralık(saat 03.40) olana dek Akrep burcunda düz seyrine devam edecek Merkür, geri hareket döneminde çalışma hayatınızla ilgili konularda gözden geçirilen işlerin, tekliflerin, yürürlüğe koymayı düşündüğünüz projelerin uygulama vaktidir. Ancak diğer burçlara da bildirdiğim gibi Merkür-Akrep burcunda takıntılı düşünmeye neden olabilir. Kişi olayları, durumları geniş bir açıdan görmez, esnek düşünmez. Ya hep ya hiç tarzında ele alabilir. Onun için lütfen iş ortamınızdaki insanlarla ilişkinizde biraz daha anlayışlı olmanızı tavsiye ediyorum. Bu dönemde plan ve projeleriniz üzerinde derinlikli araştırmalarda bulunabilirsiniz. Sağlık kontrollerinizi yaptırabilir veya tedavinizi sürdürebilirsiniz. Bir işin düzgün şekilde yürütülmesi için gerekli düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Haksızlığa uğradığınız bir mesele varsa, onu aydınlatmak için uğraşabilirsiniz. Bir hayli derin düşünürsünüz. En ufak bir nokta kafanızı kurcaladığında günlerce kurcalayıp, neden böyle, neden şöyle değil diye kendinizi yer bitrirsiniz. Tabii ki bu durumda en başta zihinsel açıdan huzursuz olacağınız için ben dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Bu süreçte, genel olarak fikirlerinizin mutlak kabulünden yana davranırsınız. Gerekirse baskı uygulamaktan kaçınmazsınız. Ben derim ki, sözlerinize dikkat ediniz. Tartışmalardan veya sürekli olarak her şeyin altında bir şey aramaktan vazgeçiniz. İşinize odaklanınız ve bir şeyleri düzelteceğim, halledeceğim derken kendinizi strese sokmayınız. Uykunuza dikkat ediniz. Aralık ayında etkili tarih: 7 Aralık

16 Aralık saat 06.38 olana dek Akrep burcunda ilerleyecek Venüs geçişini önce genel astroloji ifadesi olarak sizlere açıklayacağın ve ikinci paragrafta bu yıl ki öneminden söz edeceğim. Venüs astrolojide sadece ilişki konularında etkili olmayıp, hayatın güzelliklerini hissetme ve yaşama duygumuzun da belirtecidir. Bazen hayat hem sağlık hem iş hem de güncel olarak bizi rahatsız edici bir hal alabilir. Böyle zamanlarda direncimiz düşer ve ağzımızın tadı bozulur. Bazen de tam tersine hayat güllük gülistanlıktır ve biz işimize dört elle sarılırız ve yaşamdan zevk alırız. Zorunluluklar o kadar canımızı sıkmaz. İşteVenüs-Akrep burcu seyirlerinde, hayatın gündelik koşuşturması içinde karşılaştığımız insanlarla olan ilişkimiz, zorunlulukların üzerimizdeki etkisi, sağlığımız, cinsel hayatımız, tutkularımız, hırslarımız, korkularımız, saplantılarımız ister istemez ortaya çıkar ve bizi içten içe zorlamaya başlar. Sadece bizi mi? bizim gibi tüm insanları farklı alanlarda etkilediği için, birbirimize karşı güç savaşlarına girişiriz. Oysaki kişi bu duyguları hissettiğinde yüzleşmeyi bilmelidir kendiyle ve yaşamıyla ilgili konular üzerinde. Yoksa hem sağlığı bozulmaya başlar hem de verimli bir şekilde çalışamaz.

Şimdi gelelim bu yıl ki geçişin etkilerine. Bu seneki Venüs-Akrep geçişini Mars ile yakın bir ilişkide. Mars güçlü olduğu Oğlak burcunda. Ancak hırs bir hayli yüksek. Aşk hayatınızla ilgili konuların mutlaka gözden geçirilmesi şart. Aşk bir hastalık halini almaya başlıyorsa veya bu sebeple sizi kendine esir ediyorsa, cinsellik aranızdaki belirleyici bir unsursa ve türlü sebeplerle birbirinize yükleniyorsanız durum bir hayli zor olur. Öncelikle çekişmeleri, birbiriniz üzerindeki güç mücadelelerini bırakmalısınız. Venüs sizin aşk evinizin yöneticisidir. O zaman gelin ilişkilerinizde, iş hayatınız, sağlığınızla ilgili konularda dikkatlice gözden geçirmelerde bulunun ve sizi rahatsız eden şeyin ne olduğunu tespit edin ve bunları elden geldiğince düzenlemeye çalışın. Mali konularda dikkatlice hareket edin. Dürüst insanlarla çalışın ve alışverişte bulunun. Sağlığınızı ihmal etmeyin. İdeallerinize önem verin. Hayatta huzuru yakalamanın yolu, önce huzur vermeyi bilmek ve huzur alabileceğiniz işlere, ilişkilere, ortaklıklara yönelmektir. Kaldı ki, eğer istenirse pekala bir çok güçlüğün üstesinden gelinebilir. Venüs-Akrep burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 7, 11 Aralık.

PARA KONULARI
26 Aralık tarihine kadar Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars, özellikle başkalarıyla olan maddi ve manevi paylaşımlarınız konusunda yüzeysel hareket etmekten ziyade, derinlemesine düşünme, sağlam hareket etme zamanı olarak değerlidir. Yani düşünmeden karar vermemeli, çıkarlarınızın farkında olmalı, özellikle iş hayatınızla alakalı konularda her şeyi garanti altına almadan bir borcun altına girmemeye çalışmalısınız. Çünkü bu dönemde gerek yaşadığınız ülke ve gerekse çalıştığınız sektörün içinde bulunduğu durum ve herşeyden önce kendi durumunuz hakkında net ve gerçekçi bir şekilde saptamada bulunmanız lazım. Bunlar tam belirlenmeden ve sağlam olmadan alınacak bir kredi veya borç, daha sonra ödeme güçlüğü çekmeniz anlamına gelebilir. Mars Oğlak burcunda oldukça güçlüdür. Bu durumda, hedeflerinize göre hareket etmeniz, mücadele ederken, sosyal ilişkilerinizi önemsemeniz, dostlarınızla iyi geçinmeye çalışmanızın faydası büyük. Kısaca paranın değerini iyi bilmek gerekiyor. Belirsizlikler yine gündemde olacağından, elinize geçen parayı iyi tutmak lazım. Temkinli gitmekte fayda var. Maddi ve manevi her konuda, gerçekçi olalım. Mars-Oğlak burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 17, 23, 25, 27 Kasım.

21 Aralık saat 13.12-19 Ocak 2013 saat 23.52 tarihleri arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Güneş seyri, astrolojik olarak hayata gerçekçi bir şekilde bakıldığı, sorumluluk çerçevesinde hareket edildiği zamanlardır. Bu süreç, eşiniz veya partnerinizin iş hayatı, mali durumu, ortak kazançların dürüst bir şekilde pay edilmesi, birbirinize duyduğunuz sadakat tümüyle önemli hale gelir. Hem iş konuları üzerinde birlikte gözden geçirmelerde bulunulur hem de birbirinizle olan birlik ve bütünlük duygunuz gözden geçirilir. Eğer bu anlamda bir problem varsa ve bunlar bir türlü düzeltilmiyorsa, iki kişinin de oturup saygı çerçevesi içinde bunları ele almaları mutlaka gerekir. Çünkü birlikte bir hayat sürdürülecekse, sorunların üstünün kapatılması pek hayra alamet değildir. Burada önemli olan her iki kişinin de nelere önem verdikleri, değerleri, ilkeleri, prensipleridir. Bu olgular çerçevesinde eğer bir çıkar ilişkisi, bağımlılık veya zoraki bütünlük söz konusuysa hır gür çıkması veya tarafların birbirine kin duyması mümkündür. Kendi hayatını yönlendiremeyen, kendi ilkelerine sadık olmayan, parasını kazanmayan, işine gücüne sahip çıkmayan biriyle yola devam etmek mümkün değildir. Böyle ilişkisi olanlar bu dönemde oturup iyice düşünmeli dürüstçe yüzleşmelerde bulunmalıdırlar. Güneş-Oğlak sürecinde, iş hayatınızla ilgili hedefler belirlerken, maddi açıdan rahatlık ve güvenilirlik gayet kıymetlidir. İş ortaklığında da aynı ilkeler geçerli olacaktır. Hukuki ve yasal haklarınızın farkında olmak gerekir. İnsanın kendine ait doğasını, bir başka kişiyle çıkarlarını gözeterek kurgulamaya çalıştığı bu dönem aslında her anlamda bir test zamanıdır. Bu testten başarıyla geçebilmenin yolu, ilişkideki istikrar, güven olgusu ve dürüstlüktür. Bugüne dek bu sağlanmışsa, her türlü sorun kolaylıkla çözülür. Güneş-Oğlak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 22, 26, 27, 28, 30 Aralık

2012 Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

11 Aralık Merkür Yay burcuna girişi 03.40

13 Aralık Uranüs düz seyrine geçişi 14.02 Koç burcu

16 Aralık Venüs Yay burcuna girişi 06.38

21 Aralık Güneş Oğlak burcuna girişi 13.12

26 Aralık Mars Kova burcuna girişi 02.48

31 Aralık Merkür Oğlak burcuna girişi 16.03

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-8-9-16-17-20-21-25-26-27-30-31

Zayıf Enerjili Günler: 6-12-13-18-19

Aşkta En Şanslı Günler: 8-9

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-2-28-29

Yeniay: 25-26-27

(Ay-İkizler burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 12-13

(Ay-Yay burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER