mynet 05.04.2010

İkizler burcu aylık burç yorumu (Nisan)

Boğa burcundaki Venüsün etkisi gerek hayatı ele alış şekli, gerekse ilişki konusu konusunda önemli.

Sevgili Okurlarım, Nisan ayının sizlere huzur, mutluluk, şans ve güzellikler getirmesini dileyerek yorumunuza başlamak istiyorum.


Aslında hepimiz bu dünyanın sınırları içinde birlikte yol alıyoruz. Acılarımızla, mutluluklarımızla ilerlemeye çalışırken çoğu zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu desteklerden biri de Astrolojinin güçlü rehberliği olabilir. Lütfen aylık yorumunuzu çok dikkatli bir şekilde gözden geçiriniz. Çünkü her ayrıntının ileride işinize yaraması mümkündür. 17 Nisan akşamı geri hareketi başlayacak Merkür gezegeninin etkisini göz önüne alarak şimdiden bilinçli gözden geçirmelerde bulunmalı, acele kararlar verilmemelidir. Evrensel enerjiler Nisan ayında bizleri uyarıcı, bundan sonraki yolumuzu çizebilmemiz adına kılavuzumuz olabilir. Bastığımız yeri, varmak istediğimiz hedefi ve bunun adına yapılması gerekenleri tespit edebilmek için şimdi beraberce burcunuzun yorumlarını gözden geçirelim.

Herşey umduğunuzdan daha güzel olsun.

Sevgilerimle,
iremSU

Aşk ve İlişkiler

31 Mart-24 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüsün etkisi gerek hayatı ele alış şeklini, gerekse ilişki konusunda bazı gelişmelerle alakalı olarak önem arzeder. Çünkü Venüs bu tarihler arasında şöyle geriye yaslanarak dinlenme ve gözden geçirmelerde bulunmak, huzur bulmak, sakinlik içinde başınızı dinlemek arzunuzun da simgesidir. Ayrıca bazı İkizler burcu kişileri için çok daha özel bir anlamı olabilir. Çünkü Venüs gizlilik evinizde yol almakta. Bu durum gizli bir aşkı, ilişkideki tutkuları, geçmiş mevzuları veya aşkın sizin yaşamınızdaki önemini gösterebilir. Venüs bu alanda oldukça güçlüdür. Yani yaşadığınız aşk sizin açınızdan rahatlatıcı olabilir. Özellikle plotonik ve yasak aşklar gündeme gelebilir. Ancak bunların dış dünyaya yansıtılması mümkün değildir. Ancak Kimileriniz için hayatın zorluklarına katlanmanızı sağlayabilir, bazılarınız için oldukça özel ancak bir o kadar düşündürücüdür. Venüs Boğa burcu seyri bu yıl Merkürün geri hareketiyle yaklaşık bir haftalık sürede yani 17-24 Nisan arasında aynı anlama geliyor. Konuşmalar, birbirinizle olan sevgi alışverişi biraz önce söylediğim gibi keyiflendirici olabilir. Ancak Nisan ayı kendi içinde bilinçli şekilde düşünülmesi gereken bir ay. İlişkisi sağlam temele dayanan ve birbirine önem veren çiftler için bu seyir birlikte olmanın lezzetini, ilişkinizi ellerinize büyütmenin keyfini, ayrıca sosyal hayattan uzak durarak birbirinizle vakit geçirmenin güzelliğini yaşamanız anlamına gelebilir. Biraz önce sözünü ettiğim gizli ve yasak aşklarla ilgili olarak tabii ki dikkatli olmanız gerektiğini söylemeliyim.

Birlikte olduğunuz veya kısa süreli yaşanan bu ilişkiyi adamakıllı irdelemeniz lazım. Çünkü Venüs transitinde başlayan veya daha önce başlayıp da devam eden beraberliğin kökleşmesi pek kolay değil. Bu tarihler arasında Venüs, hayatın ve aşkın derin anlamını keşfetme arzunuzun simgesi olarak ön plana çıkıyor. Karşı cinsten kolayca etkilenmek mümkün. Fakat bu aşkın arkasında durarak radikal kararlar almaya kalkışmak kesinlikle yanlış olur. Söz gelimi evli birini beğenmek veya bir araya gelinmesinin önünde duran engelleri es geçmek sonradan pişmanlık uyandırabilir. Venüs astrolojik olarak aşk hayatımızla ilgili konuların bir numaralı fenomenidir. Kişinin seçeceği partnerde aradığı özellikleri, evliliğinin niteliğini anlamamızda özellikle erkek haritalarında gayet değer taşır. Bu yorumu okuyan Bayların bu süreci geçirdikten sonra beni daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum. Çünkü erkek doğum haritalarında Venüs ve Ay kadını, bayan haritalarında ise Güneş ve Mars erkeği temsil eder.

Bu demek oluyor ki, bu seyir esnada erkekler gizli aşk yaşamaya daha yatkınlar. Venüs gezegeninin Nisan ayında Neptünle ve Marsla yapacağı görünümler İkizler insanının kafasını karıştırabilir. Çünkü o mantık insanıdır. Aşırı duygusal bir ilişkiden ziyade keşfetmek, tanımak ve merakını gidermekten yanadır. Yeni tanışmaları gündeme getirir ve eski bir ilişkiyi yeniden canlandırır. Bu noktaya özel önem vermenizi istiyorum. Ancak şu var ki, Neptün Kova burcunda olduğundan yaşadığınız aşkı iyice bir keşiften, araştırmadan geçirmeniz yararlı olur. Çünkü sağlam olarak düşünülen bir ilişkide hislerinize, arzularınıza, ihtiraslarınıza yenilmeniz mümkündür. İç sesinizle duygularınız arasında kalmamaya çalışın. Çok kolay kandırabilirsiniz. Stratejik düşünün ve ne kadar güvende olduğunuzu sorgulayın.

Bu sorgulama ve incelemeleri yöneticiniz Merkürün geri hareketinin 17 Nisan (akşamı)-11 Mayıs tarihleri arasında yapabilirsiniz. Geri hareket dönemleri onarım süreci olarak değerlidir. İster gizli bir ilişki ister sorunlu bir beraberlik veya isterseniz bu tarihte yalnız olun farketmez. Merkür gezegeninin geri hareketinde tüm yaşamınızı gözden geçirebilirsiniz. Çünkü Venüs hayatın lezzeti ve keyfidir. Eğer keyifli bir süreç yaşıyorsanız ne ala. Fakat tam tersi durumda, nelerin sizi zorladığını veya rahatsız ettiğini kolayca keşfedebilirsiniz. Eviniz ailenizle ilişkiniz, geleceğinizle alakalı meseleler üzerinde de durabilirsiniz. Yeni bir düzen kurmak istiyorsanız bu geri harekette bunları gözden geçirebilirsiniz. Veya çoktandır düşündükleriniz varsa geri hareket başlamadan, 10 Nisana(merkürün geri harekete başlamadan bir hafta öncesi) kadar yürürlüğe koyabilirsiniz. Ancak benim önerim, gölgeli günlerin bitimi olan 18 Mayıs sonrası yürürlüğe koymanızdır.

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında iletişim evinizin yöneticisi olan Güneş gezegeni, Merkür ve Venüsle aynı yaşam alanında olacağı için, ön planda olmak yerine iç dünyanızda kendi kendinizle başbaşa kalmayı, size huzur veren şeyler düşünmeyi, gerçek duygularınızı göstermemeyi tercih edebilirsiniz. Bu seyir devam ederken 25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında Venüs İkizler burcunda ilerlemeye başlar. Bu, yolculuklar, haberleşmeler, görüşmeler, aşk konusunda çelişkili tarzda alışverişler anlamındadır. Bu enerjinin asıl etkisi Mayıs ayında hissedebilir. Fakat şunu söyleyebilirim ki, Merkür geri hareket devam ettiği sürece aklı başında düşünülmesi, ani kararlar alınmaması yerinde olur.

İş ve Kariyer


20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş gezegeni ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda destekleyici bir enerji olarak görülebilir. Ancak bu etki yöneticiniz Merkür gezegeninin gölgeli günleri dahil olmak üzere 10 Nisana kadar etkilidir. Benim önerim girişim anlamında düşündüğünüz ve her türlü incelemeden geçirdiğiniz planlarınızı bu tarihe kadar uygulamanızdır. Çünkü bu tarihten sonra yapacağınız girişimlerin tam olarak çözüme kavuşması Mayıs ortasını bulabilir. Peki Nisan ayının ilk on günü boyunca Güneşin bu güçlü etkisinden nasıl yararlanabilirsiniz. Pek çok kişiden destek isteyebilir ve projelerinizi ifade etmeye çalışabilirsiniz. Değişik gruplarla temasa geçebilirsiniz. Kendinizi gösterme isteğiniz öyle yoğundur ki, cesaretle herşeye adım atabilirsiniz. Sizinle aynı görüşe sahip kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Birleşimden doğacak kuvvetle ileriye dönük hamlelerde bulunabilirsiniz. Sosyal organizasyonlarda veya faal ortamlarda ön safhalarda yer alabilirsiniz. Toplum yararına veya toplum adına hareket etmekten yana olabilirsiniz. Sizden yaşça büyük kişilerle tanışmanız onların ortamlarında bulunmanız geleceğiniz açısından bir umut anlamı taşıyabilir. Liderlik gücünüz, girdiğiniz her ortamı renklendirerek öncülük yapmanızı sağlayacaktır. Bu dönemde bilgi toplama, bilgiyi gerekli yerlere ulaştırma, haberleşme ve iletişim konularında favori zamandır. Sınırlamalardan uzak, yoğun bir çalışma temposu içinde olacağınızdan kendinizi yormamaya da özen göstererek gerekli adımları atmalısınız.

Her yıl bu dönemde sizler gerek yakın çevreniz gerekse ileriye yönelik hedefleriniz adına ivme kazandırıcı olan Güneşin bu yıl ki seyri, yöneticiniz Merkürün geri hareketine rastladığı için açıkçası ben temkinli hareket etmenizi, iki düşünüp bir konuşmanızı tavsiye ediyorum. Yani Güneş geçtiğimiz ay olduğu gibi yeni projeler anlamında öne atılma konusunda cesaretlendirici değildir. Çünkü Merkür nedeniyle sağlam adımlar atmak gerektiğini düşünürsünüz. Bazılarınız için bu dönemin anlamı geri planda yapılacak ve bahar ortasında yürürlüğe konacak işlerin tanzim edilmesi anlamı taşıyabilir.

Çok Önemli
Şimdi gelelim Nisan ayının en önemli enerjisine. Biraz karışık gibi gelebilir. Ancak birkaç kez okumanızı istiyorum. Çünkü okumak kadar yazmak da inanın kolay değil. Kariyer evinizde ilerlemekte olan Jüpiter gezegeninin Balık burcundaki seyrinden yıllık yorumlarda ve kitabımda geniş olarak ancak genel şekilde izah etmiştim. Evet jüpiterin gücünü ve size katacağı güzellikleri, maddi ve manevi anlamdaki yükselişi tümünü kabul ediyoruz. Ancak evrensel enerjiler bazı aylarda dikkatli olmayı gerektiriyor. İşte Nisan ayı da iş anlamında temkinli ve akıllı olunması gereken zaman dilimi. Biliyorsunuz kariyer evinizde sadece Jüpiter değil Uranüs gezegeni de transit yapıyor hem de yıllardır bu enerji sizinle. Kimi zaman bunaltıyor değişimde bulunmanız için baskı uyguluyor, bazen sürprizler yaşatıp şaşkınlaştırıyor. Bütün bunların zaten farkındasınız.

Ancak Uranüs artık yavaş yavaş kariyer evinizi terk etmek üzere. Yani bundan sonra sosyal hayatın içinde yer alacak, değişik kişilerle tanışacak ve kendinizi geliştirebileceksiniz. Tabii ki son yedi yılın derslerini unutmadan. Nisan ayının sonlarına doğru Uranüs gezegeni, yuva evinize geri dönen Satürnle bir karşıtlık oluşturacak. Bu gayet önemli. Bu nedenle 23 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında iş ve yerleşim, ailevi konularda epeyce sıkışabilirsiniz. İş hayatınızdaki gelişmeler, üstlerinizle olan ilişkiniz veya kimlerle işbirliği halinde ve çalışıyorsanız bu kişilerle veya genel olarak eski meselelerle karşı karşıya gelebilirsiniz. Yaşanan gelişmeler nedeniyle geçen yıllarda olduğu gibi zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Yani hem bir yandan ev hayatınızın sorumlulukları ve düzenlemeleriyle uğraşırken diğer yandan iş hayatında karmaşalar yaşanabilir. Burada yapılması gereken iş-ev arası dengeyi iyi kurmak, eskilerin deyimiyle aklı selim düşünmektir. Nitekim bu tarihler arasında dediğim şekilde davrandığınızda, Mayıs ayı sonunda yapmak istediğiniz yenilikleri uygulayabilirsiniz. Onun için sakin olun, olayları abartmayın, akışa ayak uydurun ve gelişmeler karşısında umutsuz olmayın.

17 Nisan (akşam)-11 Mayıs tarihleri arasında ise Boğa burcunda geri hareket yapacak yöneticiniz Merkür hangi konularda etkili şimdi ona bakalım.

Gizli ilişkiniz, bastırılmış öfkeleriniz, seçimleriniz, geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler, dünyadan uzaklaşma isteğimiz (inziva), kaçışlarınız, kaçamaklarınız, gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular, geçmiş hayatınızla ilgili tecrübeler, edebiyatla ilgili çalışmalar (roman, şiir, senaryo), rüyalar, kaçışlarını (televizyon izlemek, alkol, ilaç bağımlılığı, uyuşturucu, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi), meditasyon, iyileşme ve tedavi yeteneğiniz (nekahet dönemi), yüksek bilinci, istekleriniz ve zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz, fizikötesi deneyimleriniz (mistizm, huşu, arınmak için yapılan tüm eylemler), şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz, hastahane ile ilgili durumlar, gizli görüşmeleriniz, ruhsal sınır ve sınırsızlıklarınız, sırlarınız kısaca kendinizi yeniden gözden geçirmeniz ve kurtulmak için çaba sarfettiğiniz konularda, Merkürün gölgeli günleri (başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.
Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.
Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda
İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.


Parasal Konular

Çok Önemli: Satürn gezegeninin 7 Nisan-29 Mayıs arasındaki geri hareketi ve kariyer evinizde ilerleyen Uranüsle yapacağı karşıtlık iş hayatınızla ilgili konularda nasıl etkili ve önemli ise, parasal evinizin yöneticisi olması sebebiyle aynı şekilde ehemmiyet arzediyor. Satürn aylardır aşk evinizdeydi. Terazi burcunda ilerliyordu ve doğal olarak gerek çocuk sahibi olma gerekse ortak yatırımlar konusunda geleceğinizi şekillendirme anlamında sizi düşünmeye sevkediyordu. Amacınız yeni bir şeyler yapmak ve sorumluluklarınızla başedebilmek, hayatınızı sağlam bir temel üzerine inşa etmekti. Bu enerji ve anlattığım bu etkiler Temmuz sonrası yine önemli olmaya başlayacak.

Ancak Nisan ayının sonunda Uranüsle olan karşıtlık eşiniz, iş ortağınız veya başkalarıyla olan maddi alışverişlerinizle ilgili konularda sizi zorlamaya başlayabilir. Yani tek başına yol almanız veya para konusunda herhangi bir karar almanız mümkün olmayabilir.
Son 2.5 yıllık dönemde yaşanan olaylar, verilen kararlar, gidilen yol, yaptığınız iş birlikleri maddi olarak size fazlasıyla rahatsızlık verebilir. Onun için yapılması gereken bu tarihler arasında tekrar eskiyi ele almak ve yanlışlarınız nerede bunları gözden geçirmektir. Bu son düzenleme ve ortak paralar konusunda yaşanacak son durumdur. Ancak geri hareket tarihleri arasında olabilecek sıkıntılar 30 Mayıs-22 Temmuz arasında tam olarak aydınlanır. Fakat bu konudaki tam bir ferahlık ancak Temmuz sonrası oluşabilir. Yanlış kararların sonuçlarıyla karşılaşabilinir veya bu süreçte para konusunda son derece dikkatli olunmalıdır. Eğer sakin olursanız Mayısın son haftasındaki birkaç günlük enerji size bir miktar para ve kısmet açıklılığı sağlayabilir. Yani Nisan ayında yaşanabilecek gelişmeler karşısında sabırlı olmak ve önümüzü görebilmek için gelişen olayları iyi tahlil etmek lazım.

Nisan Ayı Astroloji Takviminiz


Pozitif Enerjili Günler :8-9-13-14-17-18-22-23-26-27

Zayıf Enerjili Günler :3-4-10-11-12-24-25-30

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :19-20-21

Aşkta Şanslı Günler :26-27-30

Yeniay :17-18
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :3-4
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,


iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER