Habertürk 03.10.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Ekim 2011)

Ekim ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

İKİZLER

İkizler burcu aylık yorumu (Ekim 2011)

İkizler Burcu-Ekim Ayı Genel Değerlendirmesi

9-13-23 Ekim Akrep burcunda toplanan gezegen etkinliği, özellikle sağlığınızla alakalı konularda kontrollerinizi mutlaka yaptırmalısınız. Bayanlar jinekolojik muayenelerini ihmal etmemeliler. İş hayatınızın gündelik temposunda detayları atlamadan çalışmanın önemi büyüktür. Odaklanma gücünüz yoğundur. Ancak çevrenizde bulunan insanlarla aranızda kimi zaman işin gereği kıskançlıklar oluşabilir. Çıkarları için başkalarını kullanan kişilerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Kararlılık öylesine etkilidir ki, ya hep ya hiç tarzı hareketlerde bulunabilirsiniz. Daha esnek düşünmeye çalışmalısınız.

Ekim Ayı Astrolojik Takvimi

9 Ekim Venüs Akrep burcuna girişi 08:50
13 Ekim Merkür Akrep burcuna girişi 13:52
23 Ekim Güneş Akrep burcuna girişi 21:30

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Ekim tarihine kadar etkili olacak Venüs Terazi burcu seyrinin sizler açısından şans verici etkisi devam etmekte. Bu enerji Ekim ayının dokuz günlük süresi boyunca, aşk anlamında olumlu bir enerji olarak önemini koruyor. Gayet renkli bir dönem geçirebilirsiniz. Bu ister çocuk, ister sosyal yaşamınız, partneriniz, flört ilişkileriniz olsun farketmez, gayet barış dolu, ahenk içinde insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Erotizm gücünün de simgesi olan Venüs, bu süreçte ilişkinizdeki haz duygusunu romantik imgelerle bezeyeceği için, ilişkiniz açısından gayet zevkli bir zaman geçirebilirsiniz. Aşk açısından oldukça verimli olan bu süreçte yeni bir aşka yelken açmak, bunu ifade etmek gayet kolaydır. Her ne kadar fazla derinleşmese de, adım atılan bu ilişki belirli bir denge ve paylaşım içinde sürdürüldüğü takdirde ömrü uzun olabilir. Beğeni ölçünüzün yükselmesi, seçimlerinizde çok daha hoş nüanslar taşıyan kişilere yönelmenizi sağlayabilir. Sosyallik arzunuz yoğunlaşır ve bu durum sizi değişik insanlarla tanışmanız adına destekleyicidir. Uzlaşmadan yana olan tavırlarınız ilişkinizdeki problemlerin kalıcı bir şekilde çözümünü sağlamasa da, en azından bu süreçte birlikte olduğunuz insanı mutlu etmek adına çabalayacağınız bir gerçektir. Tensellik arzunuzun yükselmesi ise, dokunduğunuz herşeyi güzelleştirmeye, sakinleştirmeye, isteklerinizi elde etmeye ve elde ettiğiniz herşeyden zevk almanıza neden olabilir. 8 Ekim tarihindeki Venüs-Neptün olumlu görünümü, yeni tanışmaların, romantik paylaşımların işaretçisi olarak görünmekte. Devam eden ilişkinizde de aşkı lezzetlendirici bir enerji olarak olumlu gözükmektedir.

13 Ekim tarihine kadar etkisini hissedeceğimiz Merkür-Terazi burcu seyrini genel anlamıyla incelediğimizde konuşarak, tarafsız düşünerek ve mantıklı davranarak bunun sağlanabileceğini göstermektedir. Merkür iletişimle birebir alakalı bir gezegendir. Bu tarihler arasında, fikir alışverişlerimizde, kendi düşüncelerimizle partnerinizin düşünceleri arasında dengeyi yakalamaya çalışmamız gerekir. İletişimde ılımlı ve politik davranmamız gereken bu dönemde, geri hareket zamanında gözden geçirdiklerimizi, ilişkimiz adına düşündüklerimizi ortaya koyabilir, oturup konuşabilir, bir karara varabiliriz. Karşıt fikirleri algılama zamanı olan bu dönemde adil olmak, hak yememek, kim haklı kim haksız diye düşünmeden gerçekçi şekilde düşünmek şarttır. Bu süreç ilişkisi sağlam temelli olan İkizler, kafalarının içindeki planladıkları durumu partnerleriyle paylaşabilir, ne düşündüğünü öğrenmeye çalışabilirler. Hatta evlilik kararı genelde böyle bir dönemde mantıklı bir şekilde konuşularak sonuca bağlanabilir. Sorunları olan çiftler ise bu dönemde öncelikle birbirlerini dinlemeyi bilmeli, yaptığınız konuşmalarda partnerinizin size karşı olduğunu düşünmek yerine, nasıl orta bir nokta bulunur bunu tespit etmektir. Bir İkizler genelde kendine yönelik düşünmeyi tercih ettiğinden eğer bu dönemde partnerinize yeteri kadar söz hakkı tanımazsanız, anlaşmanız tabi ki mümkün olmaz. Bu etki altında benim fikrim diye ısrar etmektense söylenenleri ve olanları olduğu gibi tarafsız bir şekilde görmeye çalışırsanız hem boşuna ortam gerilmez hem de çok daha mantıklı bir şekilde durumlar ele alınır. Böylece aranızda sağlıklı bir iletişim kurulmuş olur. Merkür Terazi burcu seyrinin etkili tarihleri: 7 ve 12 Ekim olarak önemlidir. 7 Ekim Merkür-Satürn kavuşumu, aşk hayatınızla ilgili konularda iletişimin ciddileşmesini sağlayıcıdır. Karşınızdakine güven duymak ve niyetini anlamak istersiniz. 12 Ekim Merkür-Neptün arasındaki olumlu görünüm duyarlı, haklara saygılı, ılımlı bir iletişimin simgesidir. Konuşmalarda romantik ögeler yer alabilir. Her iki kişi de farklı görüş yapısında olsalar da birbirlerine karşı kırıcı olmamaya gayret gösterirler. Yeni bir tanışmanın da işaretçisi olabilir.

23 Ekim tarihine kadar aşk evinizde etkili olacak Güneş-Terazi burcu geçişi, bay ve bayan İkizlerin cazibelerini, çekiciliklerini yükseltici, nazik, hassas ve dengeli bir şekilde hareket etmelerini sağlayıcı gayet hoş bir yansımadır. Güneş Terazi burcunda benlik kavramının bizliğe dönüşmesi anlamına geldiğinden, bu tarihler arasında partnerinizle paylaşımda bulunmaya gönüllü olmanız gayet faydalıdır. Eğer gerçekçi gözlemlerde bulunup, karşılıklı konuşmalar yaparak yanlış ve doğruları bir kefeye oturtabilirseniz bu dönemi gayet olumlu geçirmiş olursunuz. İlişkisinde sorun olanlar, özellikle sakin davranmak, birbirlerine karşı anlayışlı olmak ve güven olgusunu ön planda tutmak durumundalar. Burada önemli olan ben haklıyım veya sen haksızsın şeklinde tepkilerde bulunmak yerine biz olmanın keyfine varmaktır. Terazi burcu seyirlerinde kendi zararınıza bile olsa haktan ve haklılıktan yana gerçekçi yüzleşmelerde bulunmak gerekiyor. Çünkü bilirsiniz aşk daima kazanır. Öyleyse size düşen kazanan aşkın tadına varmaktır. Amaç bir arada olmaksa her iki tarafın da kendi payına düşen düzenlemelerde bulunması ve aksayan noktalar üzerinde işbirliği yapması faydalıdır. Hem birbirinizi dinlemeli hem de ne yapmanız gerektiğini saptamalısınız. Bunu başardığınızda Güneş ışığıyla sizleri aydınlatabilir. Böyle bir enerji altında aşk hayatınız başta olmak üzere, yaratıcı özelliklerinizin ortaya çıkmasıyla, hayatın keyifli ve güzel yanlarının tadını çıkarabilmeniz, düzenlemelerde bulunarak yaşamınıza olumlu anlamda bir yön çizebilmeniz gayet kolaydır. Güneş Terazi burcu süreçlerinde en fazla üzerinde durmanız gereken konu, birbirinize karşı nazik ve saygılı bir şekilde davranmaktır. İster yeni tanışacaklar isterse uzun süredir aşk yaşayan bir çift olun farketmez, bu noktaya özelikle dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü beraberliğin güçlü bir şekilde sürmesi bu sayede mümkün. Bu enerjiyi olumlu bir şekilde kullandığınız zaman, daha uzun süre beraber olabilir hatta ciddiyete dökebilirsiniz. Bu yeni tanışan kişiler açısından önemli bir detay. Bu enerjinin evli veya birlikte yaşayan kişiler açısından önemi ise, her ikinizin de mutluluğunuzu ön planda tutmaya çalışacağınızı söylemek mümkündür. Aranızdaki bağın güçlenmesi için, özverili davranışlar sergileyebilir herhangi bir olayı sadece kendiniz açısından değil, partnerinizin de çıkarlarını gözeterek değerlendirmeyi tercih edebilirsiniz.14 ve 22 Ekim tarihleri bu geçişte önemli gözükmektedir.

9 Ekim-2 Kasım arasında Akrep burcunda ilerlemesini devam ettirecek Venüsü genel anlamıyla incelersek, aşk konusunda tutkular, arzular, ihtiras ve cinselliğin ön planda olduğu bir dönem olduğunu söyleriz. Öncelikle bu zaman süresince, ilişkinin verimli bir şekilde devamı adına, çiftlerin birbirleri üzerinde baskıcı tavırlardan uzak kalmalarında fayda vardır. Bireylik duygunuzdan ödün vermeden, kendi kimliğinizle diğer kişi arasındaki farklılıkları, ortak paylaşım çerçevesi içinde ele almak gayet faydalıdır. Aşk evinizin yöneticisi Venüs Akrep burcunda ilerlerken gündelik hayatın içinde ve genel anlamda, ya hep ya hiç tarzı yaklaşımlar içinde olmanız mümkündür. Bir önceki Venüs terazi sürecinde halim selim ve nezaket içinde yürütülen bir ilişki, Mars yönetimine geçince farklı bir anlama bürünebilir. Bir yandan karşınızdaki insanla bağ kurmaya gönüllüsünüzdür diğer yandan onun üzerinde hakimiyet kurmaya kalkışabilirsiniz. Güçlü seks dürtüleriniz ve ortak paylaşımlarınız fırtınalı bir aşkın işareti olarak birbirinizden vazgeçmemenize ama bir o kadar da saplantılı bir şekilde aşkınızı sahiplenmenize yol açabilir. Venüs geçişinde etkili olan tarihler: 10-13-15 Ekim olarak öne çıkmakta. 10 ve 13 Ekimdeki enerjiler ilişkinizdeki pürüzlerin düzeltilmesi adına sorun yaratan noktaların tedavisinde etkilidir. 13 Ekim Venüs-Pluto olumlu enerjisi, aranızdaki tutkuyu güçlendiricidir. 15 Ekim tarihinde her iki taraf da egosu gereği abartılı düşünebilir. Dikkatli olmakta yarar vardır.

İŞ VE KARİYER

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Mars, kararlılık, azim ve güven duygusuyla çevrelenerek hedefinizin üzerine gitmeniz anlamında sizi destekleyicidir. Sanatsal konularda sizi yeni bir çevrede kendinizi ifade etmeniz, yeteneklerinizi göstermeniz yönünde itekler. Belirli bir yön konu üzerinde gayet net bir şekilde odaklanmanızı desteklediği için, başarısız sonuçlar almanız pek mümkün değildir. Yaratıcı yönlerinizi eserlerinizi insanlara sunabilir, takdir edilebilirsiniz. Artistik kabiliyetiniz hakikaten görülmeye değerdir. Önemli kişilerle görüşmelerde bulunabilir, bağlantılar kurabilirsiniz. Konuşmalarınız genel olarak kendinize dönüktür. Etrafınızdaki insanların sizi dinlemesini, pohpohlamasını beklersiniz. Liderlik gücünüzün kabul edilmesini beklediğiniz için, buna karşı çıkılması halinde aşırı gururlu tepkilerde bulunabilirsiniz. Ailenizin geçimi ve huzuru için elinizden geleni yaparak ekmeğinizi kazanmaya çalışırsınız. Bu tarihler sizin hedef olarak belirlediğiniz zirve için kendinizi gösterme zamanıdır. Giyiminizle dikkatleri üzerinize çekebilir, tavırlarınızla ve mağrur duruşunuzla her girdiğiniz ortamda dikkatleri üzerinize toplarsınız. Size tek bir tavsiyem, her durum ve olayda kendinizi sürekli haklı görmek yerine, başkalarının da fikirlerini dinlemeyi bilmenizdir.

25 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Merkür, İş ortamı, verimlilik ve gündelik zorunlulukların zamanınızı fazlasıyla alabileceği bu dönemde bir yandan başkalarına yardımcı olmaya ve hizmet etmeye çalışırken diğer yandan iş ortamınızdaki arkadaşlarınızla kaynaşma ve bütünleşme aşamasındaki sorunlarla ilgilenmek durumundasınız. Yöneticiniz Merkür, uzlaşmadan yana olduğunuzun göstergesi. Ancak bunu başarmakta zorluklar yaşanabilir. Tutku, ihtiras, kuruntu ve şüpheler verimli şekilde çalışmanın önüne geçebilir. Mücadeleci yanınız gayet güçlü olacağı bu dönemde en fazla sorun çıkaran durum iş ilişkileridir. Ancak köklü bir değişim bazı durumlara katlanmak zorunluluğunuz vardır. Daha fazla çaba ve üretkenlik gösterilmesi gereken bu dönemde çok zorlandığınızı hissettiğiniz anlarda ani kararlar vermeye kalkışabilirsiniz. Ancak kısa dönemli streslerin gelecek hedeflerinizi ve profesyonel yaşamınızı etkilemesine izin vermemek lazımdır. Merkür bildiğiniz gibi iletişim ve haberleşme konularından sorumlu astrolojik bir temsilci. Ayrıca tarafsız algılama gücümüz. Onun enerjileri sayesinde insanlarla kontak kurabiliyor, düşüncelerimizi ifade etmeye çalışıyor, zihinsel açıdan kendimizi gözden geçiriyoruz. Terazi burcu ise, sosyal hayat, bir başka insanla ortaklık kurabilmek adına biz olmayı kabul etmeyi, bencil olmamayı, paylaşmayı, dengeli ve uyumlu bir şekilde hareket etmeyle alakalı yanlarımızı gösteriyor.

DOLUNAY KOÇ BURCUNDA-12 Ekim saat 05:06

Sevgili İkizler 12 Ekim saat 05:06 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, geleceğinizle alakalı gerçekleştirmeyi düşündüğünüz bazı projelerin, planların, partneriniz, çocuğunuz veya başka kişilerle işbirliği içinde olunmasıyla yerine gelebileceğinin göstergesidir. Yaşam stilinize göre, bu enerjiyi ister çocuğunuz, ister aşk, isterse sadece bireysel amaçlarınız için ele alın farketmez. Burada önemli olan işbirliğidir. Yani siz tek başınıza değilsiniz ve başkalarıyla ortaklaşa hareket etmek durumundasınız. Özellikle ileriye yönelik düşündüğünüz bazı değişimler veya yerine getirmeyi düşündüğünüz işlerle alakalı olarak bireysel istekleriniz bu Dolunayda artabilir. Fakat görev aldığınız sistem veya içinde bulunduğunuz grubun yararına olacak şekilde düzenlenmesi şarttır. Yani siz kendiniz adına ne kadar başarılı olmayı düşünseniz de, yeri geldiğinde başkalarıyla ortak olarak ilerleyebilmek için ayarlamalar yapmanız lazımdır. Dolunayın bu bakış açısı altında ele alınmasında fayda vardır. Dolunay astrolojik açıdan Güneş-Ay karşıtlığı anlamına geldiğinden, aşk hayatınız, çocuklar, borsa, spekülasyon, sanatsal konular kısaca yaratıcılık ihtiva eden alanlarda başkalarıyla işbirliği ve paylaşım içinde olmak en doğrusudur. Yani hayatın güzelliklerinin tadına varabilmeniz için daha geniş açıdan dünyaya bakmanız gerekiyor. Ancak o zaman özgürce kararlar almanız mümkündür.

13 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda ilerleyecek. Genel anlamıyla, hangi konularda etkilidir birlikte inceleyelim. Günlük hayattaki uğraşılarınız, işyeri ortamınız, birebir iş ilişkilerinde bulunduğunuz insanlar, işi daha iyi öğrenmek adına gördüğünüz eğitim, işyeri arkadaşlarınız ve her şeyden önemlisi sağlığınızı ilgilendiren konuları derinlemesine gözden geçirmeniz gereken bir dönem anlamı da taşımaktadır. Eksiklerinizi ve aksayan tarafları tespit etmenizi sağlayan bu süreçte, amacınız güvenli bir çalışma ortamı yaratmaktır. Ancak bu enerji, yapmaktan keyif almadığınız görevleri de içerdiğinden dolayı sağlığınızı ihmal etmemelisiniz Öncelikle gündelik temponuzda sizi karamsar düşünmeye ve yaptığınız işlerden zevk almamanıza yol açan konuları şöyle bir çerçeve içine alınız. Eğer bunun altında yatan sebep, yetersizlik duygunuz veya sürekli yoğunluğun getirdiği tekdüzelik ise öncelikle sizin yapınıza ve beklentilerinize uygun bir iş için araştırmada bulununuz. Gerekirse ustalaşmak adına eğitim görebilir ve yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Bunu yapmanız halinde kendi içinizde doyumu yakalamak kolaylaşır. Buradaki kilit nokta hizmet duygunuzun ortaya çıkması ve ilerisi adına gelişiminizi sağlayacak iş alanınızla ilgili tecrübe edinmenizdir. Başka insanlara işiniz aracılığıyla hizmet sunmak veya hizmet almakla ilgili konularla da ilgilenmeli, derinlikli manada düşünmeli ve kendiniz hakkında en doğru kararı vermelisiniz. Tabii ki şu sıralar geri hareketi sürmekte olan Venüs bu alanda etkili olduğundan, iş ortamındaki ilişkiler ve kendinizi ifade etme anlamında zorlanıyor olabilirsiniz. Yukarıdaki noktaları dikkate alırsanız bu dönemi daha rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Merkür-Akrep burcu geçişinin etkili tarihleri: 14-16-17-18-28 Ekim olarak öne çıkıyor. 14 ve 16 Ekim iletişim anlamında gayet olumludur. 17 Ekim tarihinde iş hayatınızla ilgili konularda dikkatli konuşmakta, inatçı davranmamakta, gözden geçirmelerde bulunmakta yarar vardır. 28 Ekim tarihinde Merkür-Mars arasında zorlu bir görünüm oluşacaktır. Bu tarih özellikle gerginlik yaratıcı söz düellolarına veya egosantrik bakış açısıyla durumların ele alınmasına yol açıcıdır.

23 Ekim-22 Kasım tarihleri arasında çalışma evinizde ilerlemesini sürdürecek Güneş-Akrep burcu seyri, genel anlamıyla dönüşüm ve yenilenme konularında etkili olup, gayet hırslı bir şekilde çalışmanızı, isteklerinizi elde etmek için azami çaba harcamanızı sağlayıcı önemli bir kuvvettir. Bu süreçte Pluto idaresinde olan Güneş doğal olarak liderlik gücünü ortaya koymak isteyen kişinin, kimi zaman karşısındaki insanları çıkarları doğrultusunda kullanmasına neden olabilir. Bu etki altında, negatif her şeyden kaçarak, pozitif bir şeyler yapma içgüdünüz yoğunlaşabilir. Söz gelimi iş değiştirmek isteği veya yarım gün çalışma tarzı bir iş kurmanız mümkündür. Şimdiye kadar kullanmadığınız kaynaklarınız ve yetenekleriniz, durumunuzu geliştirerek ileri gitmenize yardımcıdır. Görünenlerden ziyade, her mevzunun geri planındaki bilgilere ulaşma isteğiniz size derinlik kazandırabilir. Sezgileriniz güçlenir. Kurnazlık, çıkarlarınızı iyi kollayarak ilerlemeye çalışmanız mümkündür. Yalnız şunu belirteyim. Bu tarihler arasında en çok nerede ve hangi konuda çabalamanız gerekiyorsa enerjinizi o yönde kullanmaya bakın. Zihninizi boşaltın. O zaman işte kullanabileceğiniz üretkenlik gücünüzü ortaya çıkarmış olursunuz. 24 ve 29 Ekim tarihleri, Güneş-Akrep burcu seyrinin etkili günleri olarak öne çıkmaktadır.

PARA KONULARI

YENİAY AKREP BURCUNDA-26 Ekim saat 22:57

Sevgili İkizler 26 Ekim saat 22:57 itibariyle Akrep burcunda meydana gelecek Yeniay, kendinizi tanımlama, sınırlarınızın farkına varma, hatalarınızı düzenleyerek yaşamınızı şekillendirme konusunda size güç vericidir. Böylece bedeniniz ve zihniniz arasındaki dengeyi sağlayarak huzurlu bir biçimde işlerinizi yapabilirsiniz. Sağlık, çalışma hayatı, hizmet konularında destekleyici olan bu enerji yeni bir tohumun toprağa serpilmesi gibi, önünüzdeki bir ay boyunca büyüyecek ve iş hayatınızın gündelik temposu içinde başarılı girişimlerde bulunmanızı sağlayacaktır. Yeniay umut demektir. Bu umut, yerine getirmenizin zorunlu olduğu her görevi sorumluluğunuz kabul ederek ve bunun size getireceği katkıların farkında olarak seve seve yapmanızı sağlayıcıdır. İş hayatınızla alakalı her konuda yeni bir düzen kurmanızı ve kurulmuş düzeninizi sağlamlaştırmanızı destekleyecek bu enerji, olabileceğiniz en güçlü seviyeye ulaşmanızda da size güç katabilir.

Potansiyel gücünüzü açığa çıkararak, bugüne dek bilmediğiniz yanlarınızı görmenizi destekleyebilir. Yapılacak iyileştirmeler sayesinde eskisinden daha güçlü yol almanız adına sizi teşvik edicidir. Bir başka kişi veya olguyla birleşerek iş yaşamınızdaki değişimi gerçekleştirmeniz anlamına gelen bu enerji sayesinde eskiyi restore ederek yenileşmeniz mümkündür. Sağlıklı yaşamak adına, sizi engelleyen ve gelişiminizin önünde set oluşturan hastalıklarınız için yeni bir umut ve alternatif bir yöntem keşfetmenizi sağlayabilir. Bu sayede sıkıntılarınız sona erebilir ve hayata güçlü bir şekilde katılabilirsiniz.

Ekim Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 5-6-7-10-11-12-15-16-17-20-21-24-25

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-8-9-22-23-28-29

Aşkta En Şanslı Günler: 24-25

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 18-19

Yeniay: 15-16-17

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 1-2-28-29

(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Ekim ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,
iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER