Habertürk 01.06.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay ikizlere, maddi konularda geleceği düşünerek hareket edeceklerini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

İkizler Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

İkizler burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

2 Haziran burcunuz üzerinde oluşan Parçalı Güneş Tutulması, sizi başkalarının rahatlıkla fark edebilmesini ve parlamanızı sağlayıcı. Bu ay enerjiler sizin yükselişe geçmeniz adına evrenin sunduğu bir armağan gibi. Bu tutulma her duruma kolayca adapte olmanız, çok yönlülüğünüzü her alanda gösterebilmeniz, entelektüel, sosyal ve dışa dönüklüğünüzün göstergesi. Merkürün burcunuzda ilerleyişi, ay sonuna doğru başlayacak Güneşin seyri, Venüsün burcunuzdaki ilerleyişi tümüyle hareketliliğin ve zihinsel konular üzerinde başarılı bir grafik çizmenin mümkün olduğunu gösteriyor. 15 Haziran tarihindeki Ay Tutulması, ilişkinizle alakalı konular üzerinde yoğunlaşmayı gösteriyor. İşte bu noktada birlikte olduğunuz kişiye göstereceğiniz özen ve beraberliğinize vereceğiniz değer o kadar önemli ki. Bunu yaptığınızda aranızdaki bağın ne kadar güçlendiğini farkedebilirsiniz. Sizi bir arada tutan veya tutacak unsurların daha da kuvvetlenmesi için ilişkinizle alakalı her konuyu derinlemesine bir hoşgörü içinde ele alınız. Bu tutulma bazılarınız için yeni bir beraberliğin işaretçisi olabilir. Sorunları olanların birbirlerine karşı anlayışlı olmaları, problemlerin çözümünü sağlar. 21 Haziran Güneş Yengeç burcu seyri maddi konularda geleceğinizi düşünerek hareket etmenizi sağlarken, aynı gün burcunuz üzerinde etkili olan Mars, bilgilenme, bildiklerinizi diğer insanlarla paylaşma ve aktif bir şekilde amaçlarınızı gerçekleştirme anlamında destekçinizdir.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Haziran tarihine kadar Boğa burcunda ilerleyecek Venüsün etkisi gerek hayatı ele alış şeklini, gerekse ilişki konusunda bazı gelişmelerle alakalı olarak önem arzettiği gibi, gözden geçirmelerde bulunmak, huzur ve sakinlik içinde başınızı dinlemek arzunuzun da simgesidir. Ayrıca bazı İkizler burcu kişileri için çok daha özel bir anlamı olabilir. Çünkü Venüs gizlilik evinizde yol almakta. Bu durum gizli bir aşkı, ilişkideki tutkuları, geçmiş mevzuları veya aşkın sizin yaşamınızdaki önemini gösterebilir. Venüs bu alanda oldukça güçlüdür. Yani yaşadığınız aşk sizin açınızdan rahatlatıcı olabilir. Özellikle plotonik ve yasak aşklar gündeme gelebilir. Ancak bunların dış dünyaya yansıtılması mümkün değildir. Ancak Kimileriniz için hayatın zorluklarına katlanmanızı sağlayabilir, bazılarınız için oldukça özel ancak bir o kadar düşündürücüdür. Venüs Boğa burcunda, hayatın ve aşkın derin anlamını keşfetme arzunuzun simgesi olarak ön plana çıkıyor. Karşı cinsten kolayca etkilenmek mümkün. Fakat bu aşkın arkasında durarak radikal kararlar almaya kalkışmak kesinlikle yanlış olur. Söz gelimi evli birini beğenmek veya bir araya gelinmesinin önünde duran engelleri es geçmek sonradan pişmanlık uyandırabilir.

21 Haziran tarihine kadar Boğa burcunda ilerleyecek Mars, hobilerinizle ilgilenmek, sevdiğiniz aktivitelerde bulunmak ve boş zamanlarınızı değerlendirerek, üzerinizdeki sıkıntılardan kurtulmak. Ünlü sanatçılar hep böyle zamanlarda muhteşem eserler vermişlerdir. İlişkisinde sorun olmayan, mutlu çiftler açısından bu dönem, birlikte hayatın özünü yakalamalarında, geçmişin bütün izlerini beraberce silmelerinde gayet olumludur. El ele sevgilerini büyüttükleri gibi, birlikte olmanın ne denli büyük bir nimet olduğunun bilinci içinde yaşamlarını sürdürebilir, bu dönemi olumlu bir şekilde geçirebilirler. Böyle çiftler baş başa kaldıklarında, fantezilerini doyasıya paylaşabilir, dışarıdaki dünyanın keşmekeşi yerine birlikte olmanın tadını çıkarabilirler. Yani her türlü zorluk, yan yana olmaları halinde güce dönüşmektedir. Ayrıca bu süreçte birikimlerinizi yatırım anlamında kullanmak için planlar bile yapabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem biraz daha farklı gelişebilir. Aşka aşık olmaya öylesine meyillisinizdir ki, kafanızın içinde, sizi gerçekten tüm yüreğiyle sevebilecek, anlayabilecek, canınız kadar yakın olabilecek bir kişiyi düşler ve bekleyebilirsiniz. Burada ayarınızı iyi yapınız. Hayalini kurduğunuz kişinin gerçek dünyayla örtüşüyor olması lazım. Yoksa karşınıza çıkabilecek ve çoğu kişinin, bulunmaz biri olarak değerlendireceği kişiyi siz gayet sıradan biri olarak görebilirsiniz.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili İkizler burcunuz üzerinde 2 Haziran tarihinde saat 00:02 de gerçekleşecek Yeniay ve ardından 00:16 da oluşacak Parçalı Güneş Tutulması iki yıl sürecek yeni bir gelişimin işaretçisidir. Tam da size uygun bir enerji bu. Aktif, hızlı, tarafsız bir gözlemle kendinize yeni bir dünya kurmanız adına sizi itekliyor. Zaten alışıksınız bu aktif yaşama. Şimdi önünüzde, kim olduğunuzu, neler yapabileceğinizi görebileceğiniz çok önemli bir dönem başlıyor. Başlangıç anlamındaki her şey artık sizin için önemli. Kendinizin bir kez daha ama bu sefer tam manasıyla akıllı bir şekilde farkına varıyorsunuz. Dünyaya yaklaşım tarzınızla, karakterinizle, başkaları üzerinde önemli etkiler bırakabilirsiniz. Kişisel görünümünüzde bu hızlılığın tüm izlerine rastlamak mümkün. Sanki ana rahminden yeni çıkmış bir bebek gibi kendinizi hissedebilirsiniz. Dünyada neler olup bitiyor, ben kimim sorularına cevap bulacak, hayat okyanusunda yeni kıtalar keşfedeceksiniz. Bir birey olarak başkalarından ne kadar farklı ve özel biri olduğunuzu, hayatın size getireceği yeni fırsatların kokusunu çok önceden almayı deneyimliyorsunuz. Dediğim gibi bu iki yıla yayılan bir gelişme. Acele etmeden akıllıca olan biteni süzmenizde fayda var. Ben bu tutulmayı bir ürünün yeniden ambalajlanmasına benzetiyorum. Yani siz zaten vardınız. Ancak insanlar farketmiyordu. Şimdi bu değişimle fark edilmeniz artık mümkün. Artık birileri için değil kendiniz için doğru olanı yapmayı daha fazla isteyeceksiniz. Hayatın tadını çıkarmak isteyecek, üzerinizde hiçbir şeyin denetim uygulamasına izin vermeyeceksiniz. Geçmişte kalmış, işlevini kaybetmiş her şeyi benzetme yerindeyse çöpe atarak yeniye yer açabilirsiniz. Artık bir savaşçısınız, dilinizle, yazdıklarınızla, tavırlarınızla, fikirlerinizle dış dünyaya açılıyorsunuz. Zayıflıklarınızdan bir an evvel kurtulmalısınız. Çünkü önünüzde açılan yol, yavaş düşünenlerin, kulak arkası yapanların yolu değil. Ne kadar akıllı olursanız o kadar hızlı ilerleyebilirsiniz. Ayrıca artık durmak yok, sürekli aktif olmaya hazırlanınız. Aynı anda iki yerde olmayı, iki işle uğraşmayı bilmeniz lazım. Sizin için yavaş bir hayat tarihe karışıyor. Fırsatları değerlendirmek için önünüzde bir kapı açılıyor. Bu kapıdan girin ve iki yıl boyunca ilerleyerek o zirveye ulaşın.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesi devam edecek Venüs etkisi altında iletişim, arkadaşlık, hız, aktivite, popülerlik anlamında gücünüz oldukça yüksek. Yani karşı cinsin gözü üzerinizde diyebiliriz.

-İlişkisi düzgün seyirde yürümekte olan çiftler için bu dönem, hayatın zevkli yanlarının tadına varılması, eğlence anlayışınıza göre keyifli bir dönem geçirilmesi anlamına gelebilir. Kısa seyahatlere çıkılarak yeni insanlarla tanışılabilir, farklı şeyler denenebilir yeni fikirler sahibi olunabilir, başka kişilerle veya bizzat tanıdığınız insanlarla bilgi alışverişinde bulunabilir. Yani ilişkinin duygusal boyutlarından ziyade, arkadaşlık bölümü çok daha ön plandadır. Her ne kadar bu enerji altında özgürlük ön planda olsa da, başta da belirttiğim gibi, ilişki eğer düzgün seyirde gidiyorsa, bu dönemi birlikte geçirmenin hiçbir eksisi yoktur. Çünkü her iki kişi de beraberliklerini çoktan oturtmuşlardır. Ama şu var ki, bireyselliğiniz öyle veya böyle kendini bazı anlarda hissettirecektir.

-İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönem, birbiriniz hakkında oldukça meraklı, tanımaya istekli heyecanlı bir sürecin işaretidir. Farklı dil veya din, farklı ülkelerden gelmiş olsanız da bu aşkın başlamasına hiçbir şey mani değildir. Belki uzun sürmeyecek diye en başından adını koyduğunuz bir aşktır veya yapınız gereği, uzun veya kısa ne farkeder, önemli olan eğlenmek ve hayattan keyif almak değil mi diye yüzeysel düşünüp adım attığınız bir ilişkidir. Uzak bir ihtimal ama, belki de doğum haritalarınızdaki kadersel olgular uzun bir aşkın ilk startını vermiş olabilir. Bütün bunlar bir yana, bir gerçek var ki, bu aşk bir ömür boyu, o ilk heyecanıyla hatırlanacak gayet hareketli ve hızlı bir dönemin işaretidir. Genelde Venüs transitleri veya doğum haritalarındaki Venüsün konumu, sevdiğimiz, bir ömrü beraber geçireceğimiz kişi ve tanışılan ortam, zaman hakkında bize değerli ipuçları sunan bir gezegendir. İşte bu tarihler arasında tanışacağınız kişi, her ikinizin de haritasında aynı anlama geliyorsa, hakikaten önem taşıyacağı aşikardır. Genel anlamıyla sorarsanız Venüs İkizlerde derinlikten yoksun bir enerji olduğu için, ilişkinin kökleşmesi oldukça zordur. Bilirsiniz İkizler insanları zor aşık olur. En başında flörtçü bir yaklaşım sergiler. Aklı duygularını yönettiği için kolay kolay kendini bir başkasına adayamaz. Bir ömür boyu beraberlik yaşaması için, partnerinin hem çok yönlü hem de çok zeki olması gerekir. İşte bu özelliklerinizi de göz önüne alırsak, yaşayacağınız ilişkinin sağlam olması için, partnerinizle aranızda güçlü bir enerji akışı şarttır.

-İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemin anlamı, her ikinizin de öncelikle aranızdaki iletişimi güçlendirmeniz ve eskilerin tabiriyle yüzgöz olmamanızdır. Çünkü sinirli anlarda söylenen sözler yaralayıcı olduğu gibi, sonrasında değil problemi çözmek bir arada durmak bile mümkün olmayabilir. Bu dönemin altın sırrı, ılımlı, gerçekçi, mantıklı ve sağduyulu bir şekilde birbirinizi anlamaya çalışmak ve bu olgular çerçevesinde anlaşmaktır. Bir İkizler daima bir durumu tam anlamıyla kavramadan rahat duramaz. Neden, niçin sorularına devamlı cevap aramaya çalışır. Herhangi bir şeyi kafasının içinde oturtamadığında ne kendine ne de karşısındakine rahat yoktur. Bu inceleme, burgulama sürekli devam eder. Ta ki, cevaplar bulununcaya kadar. Eğer karşınızda sizi gerçekten anlayan biri varsa, sabretmek ve sizi rahatlatmak durumundadır. İşte bu tarihler arasında sabırsızlık fazlasıyla ön planda olduğundan, eğer ortada bir olay varsa, ılımlı bir iletişimde bulunmanız zor olabilir. Çünkü hakimiyet sizdedir ve partneriniz eğer inatçı biriyse sorunlar kaçınılmazdır. Ayrıca İkizler evlilik veya uzun süreli ilişkide kendini hiçbir zaman belli bir sınır içine hapsetmez. Bunu yapmaya çalışman kişiyle sonuna kadar mücadele edebilir. Ruhunun dinlenmesi, kendisinin büyümesi için, özgürlüğe ihtiyacı vardır. O özgürlüğün sınırlarını da kendi belirler. Bu sınırı geçen kişiyi canından çok sevse bile cezalandıracağı kuşkusuzdur. Siz beyaz dersiniz, İkizler inadına siyah diye tutturur. Ve bütün bu özellikler bu tarihler arasında iki misli artacağından, benim önerim ilişkinize değer veriyorsanız, sürdürmek istiyorsanız, el birliği içinde olmanız ve bu dönemi olumlu bir şekilde geçirmenizdir. Çünkü güçlü enerjinizle altından kalkamayacağınız hiçbir sorun yok.

Venüsün bu geçişinde etkili tarihler: 10, 14, 28 Haziran olarak öne çıkıyor. Ben bu tarihlerde aşk konusunda bilinçli hareket etmenizi, ilişkilerde yanılmamak için enine boyuna düşünmenizi, iş veya başka bir sebeple birbirinizi kırmamanızı, destek olmanızı tavsiye ediyorum. Yeni başlayacak ilişkilerde çok dikkatli olunması, partnerinizin mesleki durumu, toplum içindeki yeri veya sorunlarını mutlaka göz önüne alarak ilişkiye başlamanızı öneriyorum. Hele hele farklı ülkenin insanıyla ilişki kuruyorsanız, onun din, dil, gelenek ve göreneklerinin sizden değişik olabileceğini iyice düşününüz. Bunları sizi daha sonra yaşanabilecek hayal kırıklıklarına karşı koruyucudur.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili İkizler, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, evlilik(uzun süren ciddi beraberlik), anlaşma veya anlaşmazlıklar(ilişki ve iş ortaklığı), rakipleriniz, size karşı olan tüm insanlar, sizinle işbirliği yapan insanlar, eşinizin statüsü (iş gücü), partnerinizden beklentileriniz ve arzuladığınız ilişkinin kalitesi gibi geniş bir alana yayılan konular üzerinde etkilidir. İlişkinizi ilgilendiren problemler varsa, bir araya gelerek ne yapmanız gerektiği yönünde düşünebilirsiniz. Yürümeyen bir evliliğiniz varsa, taraflar olarak anlaşmazlıkları eğer sevgi birliğiniz devam ediyorsa olgun bir şekilde konuşarak tatlıya bağlayabilirsiniz.

Tabii ki tek taraflı bir çaba, yeterli değildir, bu olsa olsa acı çekmekten başka bir işe yaramaz. O nedenle karşı görüşlerinizi belirli bir denge içinde oturtmaya çalışarak, birbirinizin farklılıklarını kabullenerek, evliliğiniz adına yeniden düzenlemeler yapmak en akıllıca yöntemdir. Yalnız bunları gerçekleştirirken, bir daha aynı durumların yaşanmaması adına kararlı olmalısınız. Detayları gözden geçirmeli, yüzeysel davranmamalısınız. Birbiriniz için ne ifade ettiğinizi kendinize sormalısınız. Bu enerjinin etkisi altında, bazı şeyler artık yoluna girmekten uzaksa, yaşamınıza yeni bir sayfa açabilmek için kararlı olmalısınız.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrini sürdürecek Mars, Venüs gibi gerek popülerliğinizin yükselişi ve gerekse aşk hayatınızla ilgili konularda yaşanabilecek hızlılık açısından etkileyicidir. Çevrenizle ve karşı cinsle bağlantı kurabilmeniz açısından destekleyicidir. Cana yakın, eğlendirici ve sosyal ilişkilerinize önem verdiğiniz bu seyir esnasında, ilişkilerinizde arkadaşlık olgusunu ön planda tutabilirsiniz. Duygusal yönden hassasiyet taşımayan bu enerji, flört konusunda popülerliğinizi yükselticidir. Tabii ki bu her selam verdiğinizle aşk yaşayacağınız anlamına gelmez. Sadece beğenilmek, takdir edilmek ve girdiğiniz ortamlarda dikkat çekmek isteğinizi körükler. Bu durumda fiziksel cazibeniz de doğal olarak artacağından karşı cinsin tercih edeceği kişiler siz olabilirsiniz. İnsanlarla öyle kolay ve öylesine hızlı bir şekilde kaynaşırsınız ki, bu dönem bildik çevrenizin gittikçe genişlediğini fark edebilirsiniz. İlişkilerde sohbet kavramı ön planda olduğundan herkesle yakından ilgilenebilir ve yardımcı olmaya çalışabilirsiniz. Yaşam stilinize göre bu enerjiyi ister flört ilişkileriyle, isterseniz iletişimi arttırarak partnerinizle, zihinsel uyumunuzu güçlendirmek şeklinde kullanabilirsiniz. Bu arada kimi zaman kafanız karışabilir. Aynı anda iki kişi arasında tercih yapmanız gerekebilir veya ister istemez karşılaştırmada bulunursunuz. O böyle davranıyor öbürü şöyle gibi. Benim tavsiyem ise kısa sürecek bu dönemi ilişki konusunda enine boyuna düşünerek değerlendirmenizdir. 22 ve 28 Haziran tarihlerinde dikkatli olmakta fayda var.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında aşk evinizde geri hareketini sürdüren Satürn, ilişki konusunda dikkatli hareket etmek, seçimlerinizi yaparken akıllıca davranmak, dengeli hareket etmek gerektiğini gösteriyordu. Satürn geri hareketinde aşk hakkındaki düşünceleriniz içe yönelik olduğundan, birlikte olduğunuz kişi ile aranızdaki paylaşımın niteliği ve süresi önemliydi. Artık eskisi gibi olayları yüzeysel şekilde değil, daha derinlemesine ve ciddi manada ele alınmalıydı. Değişimde bulunmak, alışkanlıklarınızdan kolay kolay vazgeçmek mümkün değildi. Ben bu sürecin, aşk hayatınızla ilgili konularda sizi fazlasıyla olgunlaştırdığını düşünüyorum. Kimi zaman kendinizi savunmak ihtiyacı duyarken çoğu zaman savunmasız kalarak önünüzdeki gerçeği kabul etmek zorunda kaldınız. Bu etki altındayken geçmişin gözden geçirilerek değerlendirilmesi mümkündü. Daha önce yaşanan ilişkiler, şu anki durum ciddi manada ele alınmalıydı. Dürüstlük ve açıklık hareket etmek gayet yararlıydı. Yeni bir aşk ilişkisinin kökleşmesi zaman alıcı olduğu gibi, sizin de maceracı düşünmekten ziyade geleceğe dönük hareket etmeniz gerekiyordu.

13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda düz olarak ilerleyecek Satürn, aşkın sevgiye dönüşmesi, sevginin sorumluluk duygusu çerçevesinde büyütülüp beslenmesi anlamındaki münasebetlerin göstergesi. Bu ister bir annenin yavrusu, ister bir insanın birlikte olduğu kişi, isterse emek verdiğiniz bir uğraşınız olsun farketmez. Burada önemli olan sevgiyi adım adım sabırla büyütmektir. Sevdiğiniz insanların sorumluluklarını üzerinize almayı, onlarla ortak yaklaşımlar içinde hareket etmeyi öğreneceğiniz bu süreçte, yeni bir çocuk sahibi olabilir ve ilk kez anne ve baba olmanın tatlı heyecanını yaşayabilirsiniz. Gayet akıllıca hareket edeceğiniz bu dönemde, aşkta gerçekçi, partner seçiminde oldukça başarılı, uzun bir ilişkide sabırlı davranabilirsiniz. Artık sen ve ben demek yerine biz olmayı öğreneceğiniz bir aşk ilişkisi yaşayabilirsiniz. Devam etmekte olan ilişkinizi evlilikle noktalayabilir veya yaşadığınız aşka sahip çıkabilirsiniz. Hatta bugüne dek özgür şekilde yaşayanlarınız, aşk konusunda daha seçici ve özenli düşünmeye başlarlar. Kısaca sevgide başarısızlığa düşmeniz böyle bir etki altında ancak ve ancak sizin bencil ve havai düşünmeniz nedeniyle oluşur ki, böyle durumda kendinize çeki düzen vermeniz gerekir.

Satürn karmik bir gezegen olduğu için, yıllar önce bitmiş bir ilişki yeniden canlanabilir. Zaman sizi oldukça değiştirmiştir fakat o aşk hala yüreğinizin bir yanında durmaktadır. İşte şimdi tekrar el ele bir hayat kurabilmek için mücadele verebilirsiniz. Bu süreçte yaşanan ve başlayan aşklar uzun ömürlüdür ancak sabırlı olmanız halinde. Çocukları olanlar bu dönemde geçmişte yaşananları tekrar gözden geçirebilirler. Yaratıcı yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz bu süreçte sanatsal ortaklıklar kurulabilir. Başarılı sanat eserleri üretebilirsiniz. Güzel Sanatlar alanında kariyer sahibi olabilirsiniz. Kısaca akılcı, gerçekçi, disiplinli ve sorumlu davranacağınız bu dönemde sorumluluklarınızın farkında olmanız, birleşmeci ve uyumlu bir bakış açısı altında hareket etmeniz halinde Satürn size en çok istediğiniz güzelliği sunacaktır.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

İŞ VE KARİYER

21 Haziran tarihine kadar burcunuzda ilerleyecek Güneş, insanlara olan yaklaşım tarzınızdan tutunda iş hayatınıza kadar geniş yelpaze üzerinde etkin hale gelmenizi sağlayıcıdır. Neşeli, candan ve şirin oluşunuzla son derece sempatik görünebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlarla yakından ilgilenebilir ve durumlarını yakın takibe alabilirsiniz. Zamanınızı herkese sunmaktan hoşlanır, ilgi çekmekten zevk alabilirsiniz. Kıpır kıpır, yerinizde duramayan görüntünüzle insanlar sizin son derece hareketli bir kişi olduğunuzu düşünürler. Güneş size kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizde ve doğuştan özünüzde bulunan iletişim kurma becerikliliğinizle ilgi uyandırmanızda güç kazandırır. Sizin için konuşmak, haberleşmek, yeni insanlar tanımak ve içinizdeki her şeyi paylaşmak çok kolay hale gelir. Zekanızla her işi kolaylıkla çözdüğünüzü, sizi tanıyan tanımayan herkes şahit olur. Her alanda bilginizi ve deneyimlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Haberleşme başta olmak üzere iletişimin her alanında sizi görmek mümkündür.

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak yöneticiniz Merkür, gerek mesleki anlamda ve gerekse yaşamınızı birebir ilgilendiren konularda akıllıca ilerlemenin ve zihinsel açıdan hızlı düşünmenin işaretidir. Dış dünya ile temasınızda konuşma, yazışma, haberleşme ve çevrenizdeki insanlarla birebir bağlantıya geçme, hızlı bir şekilde kendinizi ifade etme olanağına kavuşmaktasınız. Bu enerji önemli kararları verebilmeniz açısından da destekleyici. Yaşam mücadelenizde size zihinsel anlamda destek verecek bu enerjiden yararlanarak girişimlerde bulunmanızı öneriyorum ve önermekle kalmıyorum bilhassa aktif olmanız halinde başarılı olmamanız için hiçbir sebebin kalmadığını da ekliyorum. Sizler bu etki altında, kendinizi ve kafanızın içindekileri her şeyi hayatınızda uygulamak adına enerjik olacaksınız. Kişisel ilgi alanlarınızı yeniden belirleme, potansiyel yeteneklerinizi sergileme, her türlü bağlantıyı kurma ve temasa geçmek açısından pozitif bir dönem. Başkalarına uymak zorunda olmadığınız gibi, isteklerinizi kabul ettirme yönünde de etkilisiniz. Kültürel konularda bilgilenme ve bu bilgileri iş ve özel dünyanızda gösterme, fikirlerinizi aktif olarak sunabilme yetiniz de bu süreçte yükselecektir.

Mantıklı bir bakış açısı altında her problemi kolaylıkla çözebilir, topladığınız bilgileri belirli bir alana yönlendirebilir, çeşitli aktivitelerde boy gösterebilir objektif düşüncelerinizle takdir toplayabilirsiniz. İş girişimleri açısından da etkili dönemdir. Eğer kafanızda daha aktif olacağınız bir mesleki konum varsa, gerekli kişilerle diyalog kurmanız size faydalar sağlayabilir. Yönetici gezegeniniz Merkür bu devrede her zamanki gibi neşeli, konuşkan ve zeki hareket etmenizi gibi, girdiğiniz ortamlarda ilgi uyandırmanızda da gayet etkilidir. Konuşmalarınız ilginç ve zevkli olduğundan herkesin sizi dinlemek istemesi doğaldır. Beraber olduğunuz kişiler sizin sözlerinizden ve zekanızdan etkilenebilirler. Genç insanlarla olan ilişkiniz sayesinde daha enerjik ve daha girişimci olmanız mümkündür. Birden fazla konuya merak duymanız mümkündür. El sanatları, reklamcılık, yayıncılık ve edebiyat, basın, çevirmenlik, avukatlık mesleklerinde faal olan burç mensupları için de bu dönem gayet parlak bir şekilde geçebilir. Bu geçişte dikkatli olunması gereken en önemli tarihler 3, 5, 14 Haziran olarak öne çıkıyor. Kimlerle işbirliği yaptığınıza özen gösteriniz. Karşınıza çıkan teklifleri iyice inceleyiniz. Ortaklık, sözleşmeler konusunda akıllı ve uyanık olun. Ayrıca siz de iş yaptığınız kişilere karşı özenli davranın. İleriye dönük düşünün, acil kararlar vermeyin.

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Jüpiter, özellikle geri planda sizi koruyucu bir kalkandır diyebiliriz. Hani bazen son anda bir el uzanır insana. Sarıp sarmalar ve gözetir. İşte Jüpiter seyri böyle bir anlama geliyor. Zararları siz farketmeden kıl payı önlüyor. Hayatın anlamını, kendinizi ve bugüne dek yaşadıklarınızı ve şu anda geldiğiniz noktayı algılamanıza yardımcı oluyor. Ayaklarınızın sağlam olarak yere basmanız için sizi iç dünyanızın derinliklerine çekerek maddi ve manevi konular üzerinde gerçekçi manada düşünmeye sevkediyor. Fiziksel ve ruhsal manada özellikle 2012 sonrası Jüpiter burcunuzda ilerleme başladığında yapacaklarınızı şöyle kendi içinizde bir ele almanıza yardımcı oluyor. İlişki konusu özellikle önemli. Çünkü partner evinizin yöneticisi olan Jüpiter bu seyir esnasında eşinizin sağlık ve iş meselelerini bütçeniz anlamında ele alarak düşünmenizi sağlıyor. Ne kadar güvendeyiz sorusuna cevap aramanıza destek veriyor. Değerli şeylere sahip olmanız için öncelikle hayata ve kendinize ne kadar güvendiğiniz çok önemli. Cömertliğinizin sınırlarını iyi belirlemek lazımdır. Ayrıca çalışmadan çabalamadan nasılsa bir yerlerden para gelir diyerek oturmamak lazım. Ben Jüpiter Boğa burcu geçişini manevi yönüyle ele alıyorum. Yani kişinin kendi iç dinamiklerinde hayatla olan bağlantısını sağlamlaştıran bir kuvvet olarak görüyorum. Tabii ki bu güçten yararlanmak biraz da sizin hayatı nasıl ele aldığınıza bağlı. Eğer sadece paranız olduğunda kendinizi mutlu hisseden birisiyseniz o parayı elde ettiğinizde doymanız yine mümkün değil. Yok eğer kendinizi geliştiren, azimle, inançla ilerleyen sadece kendiniz adına değil tüm dünya için güzellikler isteyen bir kişiyseniz biliniz ki, hiç ummadığınız yerlerden ilahi yardımlar görebilirsiniz. 30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek Jüpiter hem yukarıda yazılanları kendi içinizde tekrar ele almanız, sağlığınız ve iş hayatınızla ilgili konularda dikkatli hareket etmeniz, aşırı iyimser veya aşırı kötümserlikten uzak durmanız anlamında önem taşır. Bu devrede sırlarınızı koruyunuz, güvenmediğiniz insanlarla parasal alışverişlere girmeyiniz, ilişkinizin hayatınızdaki önemini kendi içinizde iyice sorgulayınız.

PARA KONULARI

16 Haziran-2 Temmuz Yengeç burcunda seyrini sürdürecek olan Merkür, parasal kazanımlarınızla ilgili konularda güvenliğinizi sağlamak üzere daha fazla yoğunlaşmanız anlamı taşıyabilir. Zihinsel olarak bu mevzularda konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak hoşunuza gidebilir. Bu paylaşımlarda eskiye dair konular daha fazla yoğunluk taşıyabilir. Size göre bütün bunlar halledilmeden kafanızın içinde yeni bir adım atmak mümkün değil gibidir. Bir İkizler için bu enerji doğal olarak durdurucu bir etki yaratabilir, duygusallaşmanız anlamına gelebilir, hatta oldukça değişken hale geldiğiniz de açıktır. Çevrenizdeki kişiler ne düşündüğünüzü bu süre içinde pek anlamasalar da hassasiyetiniz yükselmiştir. Bu enerji olayların sadece sizin kontrolünüzde olmadığını söylüyor gibidir. Bağlantı kuracağınız diğer insanların da, ne düşündüğünü ne gibi kararlar vermeye çalıştıklarını öğrenmeniz gerekmektedir. Yengeç burcunda ilerleyen Merkürün yarattığı bir diğer yansıma ise, parayla alakalı konularda ihtiyaçlarınız hakkında fazlasıyla hassaslaşmanız, güvencenizi kaybetmekten korkmanız, işlerin istediğiniz gibi gitmeyeceğine dair panik duygusu yaşamanızdır. Oysaki burada yapmanız gereken, öncelikle kendinizden emin olmak, dalgalanan düşüncelerinizi belirli bir netlik içinde kilitlemek ve öncü bir şekilde harekete geçmektir. Çünkü sizin durmanız veya kendinizden emin olmamanız demek, başkalarının gözünde kararsız bir insan haline gelmeniz anlamı taşıyabilir. Bu dönem içinde ev, aile, yakınlarınızla alakalı maddi ve manevi değerlerinize fazlasıyla sahip çıkabilir, iç dünyanızdaki güvenlik arzunuzun çıtasını yükseğe çıkarabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken tarihler: 18, 19, 21 Haziran olarak öne çıkıyor. Maddi konularda temkinli hareket etmekte fayda görüyorum.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında finans evinizde seyrine başlayacak Güneş, maddi konularda güvenlik dürtüsü içinde hareket etmeye özen göstermeniz anlamı taşıyabilir. Amacınız, güvenceniz ve yarınlarınızı en olumlu şekilde kurmak şeklindedir. Bunu iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Birincisi işinizde güçlenmek ve gelirinizi yükseltmek ikincisi ise, kazanımlarınızı doğru yer ve doğru alanlarda değerlendirmektir. Böylece kimseye muhtaç olmadan ilerlemeniz de mümkün olabilir. Sizin için bu süreçte para son derece önemli olabilir. Mutluluk ve huzur bulabilmenin finansal açıdan güçlü olmakla eş değer olduğunu düşünmeniz doğaldır ve hatta gerçektir. İşte bu dürtü elinizdekileri korumanızı veya parasal açıdan kimle işbirliğiniz varsa o kişilere dikkat etmenizi sağlar.

Ayrıca Güneş gezegeninin Yengeç burcu seyri esnasında ekonomik konularda sezgi gücünüz yükselebilir. Bu dönemde çevrenizdeki insanlar desteğe ihtiyacınız varmış gibi zannetseler de, borç alacak konularında gayet dikkatli hareket edebileceğinizi söyleyebiliriz. Bireysel isteklerden ziyade, ailenizin geçimi ve geleceğini garanti altına alma güdünüz oldukça yükselebilir. Üzerinizdeki sorumluluk ağırdır fakat yatırım konusunda fazlasıyla dikkatlisinizdir. Bir kenara para koymak ihtiyacı bu tarihler arasında artabilir. Tek dezavantajınız eski alışkanlıklarınızdan vazgeçememenizdir. Buna dikkat ettiğiniz takdirde bu tarihlerde doğanızın tam tersi, paranızı çok daha dikkatli harcamanız ve bütçe açığı vermemeniz mümkündür.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-5-6-7-10-11-18-19-20-23-24-25-28-29

Zayıf Enerjili Günler : 8-9-14-15-21-22

Aşkta En Şanslı Günler: 10-11

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 3-4

Yeniay: 1-2-28-29

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 14-15

(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER