Habertürk 02.05.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay ikizlere, ikna kabiliyetlerinin insanları bir mıknatıs gibi kendi yönlerine çekmelerini sağlayacağını söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

İKİZLER

İkizler burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

İkizler Burcu-Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

11 Mayıs Mars ve 16 Mayıs Venüsün Boğa burcunda seyrine başlaması, dünyevi zevklerinize düşkünlüğün işaretidir. Bu düşkünlük özellikle geri planda kimsenin bilmediği özel dünyanızdaki paylaşımları yoğunlaştırır. Sadakat duygunuz yoğundur. Rahatınıza düşkünlük ön plandadır. 21 Mayıs tarihinde Güneş burcunuzda ilerlemeye başladığında kendinizi dış dünyada canlı bir şekilde ifade edebilirsiniz. Her an koşturma halindesinizdir. Bazen eleştirel davranmanız mümkündür. Ancak ikna edici halleriniz insanları bir mıknatıs gibi kendi yönünüze çekmenizi sağlar.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa Burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesi devam edecek olan Güneş, kendinizi dış dünyadan ziyade kendi yalnızlığınızda daha rahat hissedebilirsiniz. Sizin gibi aktif ve iletişimci insanların böyle bir süreç yaşamaları ilginç görülebilir. Fakat siz bunu aktif dönemden önceki güç toparlama olarak görür ve doğal akışında değerlendirirseniz biliyorum ki çok güçlü girişimlerde bulunmanız bu tarihten sonra mümkün olacaktır. Bu dönemde çevrenizde bulunan insanlara gösterdiğiniz yüzünüzle gerçek kişiliğiniz arasında birbirinden farklı bir imaj çizebilir. Genelde meraklı, girişken, iletişimci bir insan olmanıza rağmen, tam tersine içinize çekilebilir daha ağırbaşlı ve sakin davranabilirsiniz. Arzularınız nedeniyle, herkesin gözüönünde ilişkinizi yaşamaktansa gözlerden uzak kalmayı tercih edebilirsiniz. İçinizdekileri dışa vurmamaya özen gösterebilirsiniz. Kendinize bile tuhaf gelen bir yalnızlık duygusu sizi sarabilir. Daha duygusal ve hassas davranmanız kimi anlarda sizi rahatsız ederek bir gerilim altına soksa da genel anlamda böyle olmaktan hoşnut olabilirsiniz. Borç ve alacaklarınız konusunda hesabi davranabilir ve bu konularda oluşabilecek sorunlar nedeniyle sıkılabilirsiniz. Eğer kişisel haritanızda bu yaşam alanında zorlu görünümler varsa, gizli duygularınız ve arzularınız nedeniyle epey bir uğraşabilirsiniz. İçsel yöneliminizi dışa vurmaktan hoşlanmayacağınız için doğal olarak size bunun nedenini anlatmanız istendiğinde tepkisel davranabilirsiniz.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs sosyal hayatın renklenmesi ve duyguların ateşli ifadesi anlamına geliyor. Siz İkizler bu dönemde gayet net ve açık bir şekilde kendinizi ifade edebilir, talepkar davranabilir, liderlik gücünüzü ortaya koyarak karşı cins üzerinde ve diğer kişilerle olan ilişkinizde ön planda olmaya çalışabilirsiniz. Bu nedenle bu seyir altında oldukça girişken ve hevesli olmanız doğaldır. Bu heveslilik devam eden ilişkiniz açısından veya yeni başlayacak beraberliğiniz konusunda da sizi destekleyicidir. İlişkisi olanlar için bu enerjinin anlamı, partnerinizle olan paylaşımınızda öncelikle kendi arzularınızı ön plana alma taraflısı davranacağınızı söylemek mümkündür. Benim tavsiyem ise, ortaklaşa hareket ederek ama ateşli doğanızı da tavırlarınızla da partnerinizi sıkıca kavramanızdır. Yani birbirinizden farklı yönlerinizin bilincinde fakat hedefleriniz konusunda aynı yolda ilerleyecek kadar mantıklı davranmak gayet yararlıdır. Bu seyir, bir çift olarak beraberce yaşamınızı sürdürürken arkadaşlık yönünüzü de iyi beslemeniz gerektiğini göstermektedir. Unutmayınız ki, gerek siz ve gerekse partneriniz aslında bir ekipsiniz. Birbirinize sırt vererek, ideallerinizi bu enerji altında gerçekleştirebilir, ileriye doğru adımlar atabilirsiniz. Burada bencil düşünmemek ve birbirinize destek vermeniz son derece önemlidir. Ben bu enerjinin ilişkinizi daha geniş bir çevrede, gayet tutkulu bir şekilde yaşamanız ve diğer insanların size baktıklarında ne kadar uygun bir çift demelerini sağlayıcı olabileceği kanaatindeyim.

İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjini anlamı ise, hayatınıza girecek yeni bir kişinin varlığını gösterdiği gibi, sizin sosyal hayatın içinde oldukça dikkat çekici bir kişi olmanızı da sağlayabilir. Yani talipler çoğalır desek yeridir. Bu dönemde en önemli arzunuz, kafaca uyuşabileceğiniz, sizinle aynı zevkleri paylaşan bir kişinin varlığıdır. Birlikte gezebileceğiniz, aktivitelerde bulunacağınız, hatta aynı grubun içinde yer alabileceğiniz bir insan oldukça dikkatinizi çekebilir. Sıradışı kişiler, bulunduğu ortama renk katan insanlar gözünüzden asla kaçmaz. Özellikle liderlik özelliklerine sahip, arkadaşça paylaşmaktan hoşlanan ve yeri geldiğinde açık ve net bir dille duygularını dile getirebilen bir insana hayır demeniz mümkün değildir. Siz bu enerji altında, güçlü ve dürtüsel davranışlarda bulunabilir ve kendinizden emin halinizle dış ortamlarda dikkat çekebilirsiniz. Bayan İkizler bu enerji altında feminist doğalarına uygun tavırlar gösterebilirler. Yani ben kendi başıma da ayakta durabilecek kadar güçlüyüm imajı kimi zaman ön plandadır. Bu haliniz ise karşı cins üzerinde inanılmaz bir çekim hissi uyandırabilir. Bilirsiniz güçlü kadınları ele geçirmek erkekler için inanılmaz bir haz duygusudur. Bay İkizler ise bu dönemde bilgisi, tecrübesi ve karizmatik duruşuyla her zaman olduğu gibi ilgiyi üzerine çeker. Bir de bu duruma Venüs Koç burcunun tutkulu titreşimleri eklenince, bu sürecin ne denli aktif ve çarpıcı olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Venüs Koç burcu geçişinde iki önemli tarih dikkat çekici. 1 ve 11 Mayıs. 1 Mayıs Venüs-Satürn karşıtlığı aşk konusunda ateşliliğinizi, istekliliğinizi yükseltici ve yeniliklere olan meylinizi arttırıcı bir yansıma olarak dikkat çekmekte. Kişi böyle bir etki altında ne olursa olsun aşkın kollarına kendini bırakabilir. Aşk öylesine hızlı bir şekilde kapıyı çalar ki, kişi onu hiç düşünmeden buyur etmeye hazırdır. Ancak karşıt burçtaki Satürn geri hareketi kişiye, bu aşkın kökleşmesi için zamanı bekle demektedir. Yani macera ve deneyim yaşama hevesinizle başladığınız bir aşkın temeli pek güçlü olmayabilir. Burada şunu düşünmelisiniz. Yaşadığım ilişki veya karşıma çıkan kişi ile nereye kadar gidebilirim. Verdiğim bu aşkın karşılığında ben ne kazanabilirim. Venüs-Koç burcunda arzuları öyle abartılı hale getirir ki, ilişki uzun mu kısa mı sürecek diye düşünmez. Bu biraz da sizin bu dönemde aşka olan bakış açınıza, yaşam şeklinize göre değişir. Flörte açık birisiyseniz tabii ki aşkın uzun ömürle olmaması sizi fazla rahatsız etmez. Ancak ben ciddi bir ilişki yaşamak istiyorum derseniz sabırlı olmanız lazımdır. Aynı şekilde çocuk sahibi olma, ideallerinizi hayata geçirme, grup faaliyetleri, hedef anlamındaki işlerde de sabırlı, hoşgörülü ve temkinli hareket etmekte fayda var. 11 Mayıs tarihindeki Venüs-Jüpiter kavuşumu gayet hoş ve hızlı gelişmelerin işareti. Yenilikler hayatınıza bir anda dahil olabilir. 12 yıl sonra burcunuzda ilerleyen Jüpiterin Venüs ile kavuşumu, eğlenceli, esprili gayet özgür düşünen bir kişinin hayatınıza girmesi anlamında da destekleyici. İlişkisi devam edenler açısından da oldukça aktif bir enerji. İlişki sorunlarını da ortadan kaldırıcı bir etki. Tabii ki abartmamak kaydıyla. Çünkü Jüpiter Haziran ayında Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak. Yani bu kavuşumun aklınızı başından almasına izin vermeyin.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Mars, 16 Mayıs tarihinden itibaren Venüs tarafından güçlendirilecek. Venüs Boğa burcunda yönetici olduğu için doğal olarak Mars geçişini olumlu yönde değerlendirmek mümkün hale geliyor . Hobilerinizle ilgilenmek, sevdiğiniz aktivitelerde bulunmak ve boş zamanlarınızı değerlendirerek, üzerinizdeki sıkıntılardan kurtulmak. Ünlü sanatçılar hep böyle zamanlarda muhteşem eserler vermişlerdir. İlişkisinde sorun olmayan, mutlu çiftler açısından bu dönem, birlikte hayatın özünü yakalamalarında, geçmişin bütün izlerini beraberce silmelerinde gayet olumludur. El ele sevgilerini büyüttükleri gibi, birlikte olmanın ne denli büyük bir nimet olduğunun bilinci içinde yaşamlarını sürdürebilir, bu dönemi olumlu bir şekilde geçirebilirler. Böyle çiftler baş başa kaldıklarında, fantezilerini doyasıya paylaşabilir, dışarıdaki dünyanın keşmekeşi yerine birlikte olmanın tadını çıkarabilirler. Yani her türlü zorluk, yan yana olmaları halinde güce dönüşmektedir. Ayrıca bu süreçte birikimlerinizi yatırım anlamında kullanmak için planlar bile yapabilirsiniz.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem biraz daha farklı gelişebilir. Aşka aşık olmaya öylesine meyillisinizdir ki, kafanızın içinde, sizi gerçekten tüm yüreğiyle sevebilecek, anlayabilecek, canınız kadar yakın olabilecek bir kişiyi düşler ve bekleyebilirsiniz. Burada ayarınızı öyle yapmalısınız ki, hayalini kurduğunuz kişinin gerçek dünyayla örtüşüyor olması lazım. Yoksa karşınıza çıkabilecek ve çoğu kişinin, bulunmaz biri olarak değerlendireceği kişiyi siz gayet sıradan biri olarak görebilirsiniz. Fırsatlar hayatta her zaman karşımıza çıkmadığına göre, bu kısa süreli enerjiler tükendiğinde pişmanlık duymanız içten bile değildir. İlişkinin kökleşmemesinin nedeni Satürn geri hareketinin aşk evinizde hala devam ediyor oluşudur. Onun için, yaşadığınız ilişkiyi mantıklı bir şekilde gözden geçirmenizde, pürüzleri el birliği içinde çözümlemenizde fayda var. Mars-Boğa geçişinde en etkili tarihler, 12 Mayıs Mars-Neptün arasındaki görünüm. Bu görünüm, ilişkilerde anlayışlı olmanın, empatide bulunmanın işareti olduğu gibi, ilişkinizin niteliğine göre sizi mutsuz eden şeyleri mantıklı bir şekilde gözden geçirmenin önemini gösteriyor. Bu enerjiyi olumlu yönde değerlendirmek için sadece gerçekçi olmanız yeterli. Bir söz vardır. İnsan bazen aşk uğruna muhteşem hatalar yapabilir diye. Doğrudur. Fedakarlık, özveriyle yürütülen veya gizli dünyanızda bir türlü vazgeçemediğiniz bir ilişki sizi kendine esir edebilir. Buna dikkat etmekte fayda var. Lütfen hayatınızı düşünün. Sizi neyin mutlu ve neyin mutsuz ettiğini iyi belirlemeye çalışın.

20 Mayıs Mars-Pluto arasındaki görünüm, aşkı tutkuların yönetmesi, açıkça ifade etmek gerekirse cinselliğin ilişkide baskın hale gelmesi anlamı taşır. Belirsizlikler veya çıkmazlar olsa dahi, eğer aranızda sevgi birliği güçlü ise, tüm engellere rağmen bir arada olmaktan vazgeçmezsiniz. Eğer ilişki gemisi su almaya başlamışsa, böyle bir enerji altında birbiriniz üzerinde baskı kurmanız, güç çatışması yaşamanız mümkündür. Eğer yeni başlayan bir ilişki ise bu görünüm gizli bir aşkın işareti ve her iki kişinin de gözlerden uzak bir şekilde bu aşkı yaşamaya devam etmesi anlamındadır. 23 Mayıs Mars-Venüs kavuşumu aşkın cinsel boyutunun yükselişi ve ilişkide baskın hale gelişi anlamına gelir.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüsün etkisi gerek hayatı ele alış şeklini, gerekse ilişki konusunda bazı gelişmelerle alakalı olarak önem arzeder. Çünkü Venüs bu tarihler arasında şöyle geriye yaslanarak dinlenme ve gözden geçirmelerde bulunmak, huzur bulmak, sakinlik içinde başınızı dinlemek arzunuzun da simgesidir. Ayrıca bazı İkizler burcu kişileri için çok daha özel bir anlamı olabilir. Çünkü Venüs gizlilik evinizde yol almakta. Bu durum gizli bir aşkı, ilişkideki tutkuları, geçmiş mevzuları veya aşkın sizin yaşamınızdaki önemini gösterebilir. Venüs bu alanda oldukça güçlüdür. Yani yaşadığınız aşk sizin açınızdan rahatlatıcı olabilir. Özellikle plotonik ve yasak aşklar gündeme gelebilir. Ancak bunların dış dünyaya yansıtılması mümkün değildir. Ancak Kimileriniz için hayatın zorluklarına katlanmanızı sağlayabilir, bazılarınız için oldukça özel ancak bir o kadar düşündürücüdür. Venüs Boğa burcunda, hayatın ve aşkın derin anlamını keşfetme arzunuzun simgesi olarak ön plana çıkıyor. Karşı cinsten kolayca etkilenmek mümkün. Fakat bu aşkın arkasında durarak radikal kararlar almaya kalkışmak kesinlikle yanlış olur. Söz gelimi evli birini beğenmek veya bir araya gelinmesinin önünde duran engelleri es geçmek sonradan pişmanlık uyandırabilir.

Venüs Boğa burcu geçişinde en etkili tarihler, 16-20-21-23 Mayıs. Bunların hepsi gayet önemli. 16 Mayıs Venüs-Neptün ve 20 Mayıs Venüs-Chiron arasındaki olumlu görünüm aşkla kendinizden geçme arzunuzu yükseltici. Öyle bir aşkın peşindesiniz ki, hem sağlam hem güvenilir hem de tutkulu yaşanmalı. İç derinliklerinizi harekete geçirebilmeli, düş kırıklıklarınızdan sizi kurtarmalı, doyuma ulaşmanızı sağlamalı. Kısaca hayatınızda olan veya hayatınıza girecek kişi sizde güven hissi uyandırabilmeli. Kimileriniz bu enerjilerin ışığı altında gizli veya platonik bir aşka bile evet diyebilirsiniz. 21 Mayıs Venüs-Pluto arasındaki olumlu görünüm tutkuları, aşkın delice gücünü yüreğinizin içinde hissedebilirsiniz. Onunla bütünleşmek, cinsel açıdan doyuma ulaşmak istersiniz. Aşırı tutkularınızla kimi zaman karşınızdaki kişiyi öyle sahiplenirsiniz ki, ya sizin olmalıdır veyahut hiç kimsenin. Kıskançlık gözünüzü bile döndürebilir. 23 Mayıs Venüs ve Mars kavuşumu aşkta kadın ve erkeğin bir araya gelişinin ve aşkla birbirine yönelişinin işaretidir. Tutkuyla yaşanan cinsel açıdan gayet kuvvetli bir erotizmin işareti olarak önem taşıyor. Ben bu aşkın yine gizli ancak fazlasıyla etkili şekilde yaşanabileceği kanaatindeyim.

İŞ VE KARİYER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek iş evinizin yöneticisi Mars ileriye yönelik hedefleriniz, girişimleriniz, plan ve projeleri gerçekleştirmeniz yönünde olumlu bir enerjidir. Kelimenin tam anlamıyla bir savaşçı gibi davranabilirsiniz. Burada önemli olan hedefinizin farkında olmak ve sizi ileriye götürecek sistemin içinde yer almaktır. Yani kendinizi hangi alanda göstermek istiyorsanız, o alanın içindeki kişilerle ilişkilerinizi güçlü tutmak lazım. Subjektif bakış açısı içinde tartışmacı bir kimlik sergilemek veya kavgacı tarzda hareket etmek sakıncalı olabilir. Kendinizi göstermek istiyorsanız, girişim ruhunuzu canlandırmalı fakat ekip halinde ilerlemek gerektiğinin de bilincinde olmalısınız. Ayrıca bu tarihler arasında çevrenizdeki rakiplerinizi geçebilmenin yolu, işinize ve amacınıza ne kadar sarıldığınıza yani odaklandığınıza ve bilinçli düşündüğünüze bağlıdır. Bulunduğunuz ortamda veya genel olarak süreci olumlu geçirmenin yolu, sabırsızlıktan uzak durmak, dışa karşı ılımlı bir kişi profili çizmektir. Bütünün içindeki yerinizin farkında olursanız, karşınıza çıkabilecek engellere rağmen nasıl yol almanız gerektiğini bilirsiniz. Bunu başarmanın yolu ise, varacağınız hedefin farkında olmaktır. İkizler merak ve oldukça girişken yapısıyla, Mars gezegeninin bu güçlü etkisini, eğer dağılmadan kullanabilirse, hakikaten süreci olumlu geçirebilir. Projeleriniz ve hedefleriniz için kimlerle temas etmeniz gerektiğini biliniz. İşte burada parlak zekanız rehberinizdir. Bunu kullanmayı biliniz. Dağılmamanızı öneriyorum. Yani odaklanma gücünüzü asla devreden çıkarmayın. Dünyayı ben yarattım havasında olmayın. Dirsek temaslarında bulunun. Amacınıza gidecek yolun üstünde size gerekli olan kişilerle bir arada olmaya çalışın. Gerisi kolay.

Mars Koç burcu geçişinin en önemli tarihi 1 Mayıs. Bu tarihte Mars Jüpiterle kavuşum yapmakta. Hedef evinizde gerçekleşecek bu enerji, yüksek ideallerinizi gerçekleştirme anlamında iyimser ve cesur kararlar almanın ve hareket etmenin işaretçisi. Kendi yolunda ilerlemek isteyen bireyin hiçbir engele takılmadan mücadelesini sürdürmesini sağlayan bir yansıma. Öncü ruhu başarıya endeksli birey böyle bir kavuşum altında yüksek bir enerjiyle yoluna devam etmek ister. Amacı için her türlü zorluğu göze alabilir. Evet oldukça etkili bir görünüm. Ancak ben bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Yani abartıya kaçmadan akıllıca kullanılırsa hakikaten önemli adımlar atılabilir.

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Güneş, sanatla uğraşan meslek mensupları açısından olumludur. Kapalı mekanlarda dekorasyon işi yapanlar, güzelleştirme ve estetikle ilgili meslek sahipleri için çalışma temposunun yüksekliği söz konusudur. Bazılarınız için gizli aşk ilişkileri yoluyla sevgili desteği veya gizli bazı paralara sahip olmak gibi durumlar söz konusu olabilir. Ambalaj ve imalat sektöründe çalışanlar, mesleği kuyumculuk olanlar, kapalı eğlence mekanları, resim ve renklerle ilgilenenler gibi. Ayrıca bu süreçte mesleki kazanımlarınızla ilgili yapılan gizli görüşmeler etkili olabilir. Tekliflerin değerlendirilmesi için düşünmek zamanıdır. Normalde işiniz sürerken, bu arada başka bir işle alakalı gizliden gizliye bazı kişilerle görüşmeler yapıyor olabilirsiniz.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona erip Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek yönetici gezegeniniz Merkür sosyal ilişkileriniz, arkadaşlarınızla olan bağınız, hedeflerinizi gerçek hayatta uygulamaya çalışmanız ve kendinizi daha geniş bir çerçeveye tanıtımınızı kolaylaştırıcıdır. Hızlı düşüncelerinizi, çarpıcı fikirlerinizi çevrenizdeki insanlarla paylaşabilir, onlara liderlik yapabilir veya ortak çalışmalarda bizzat görev alabilirsiniz. Yalnız çok hızlı bir zihinsel akış sağladığından ayrıntılar gözden kaçabilir, dikkatli olursanız herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Herşeyi kontrol etmekte bu güçlü enerjiyi mantıklı bir şekilde dozunda kullanmakta fayda var. Bu süreç gerek yolculuklar kanalıyla gerekse haberleşme yoluyla bağlantı kurma ve birebir iletişime geçme konusunda son derece etkili enerjiler bulunmakta. Ortak aktiviteler, grup içi çalışmaları, ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda girişkenliğiniz fazlasıyla ön planda. Merkür Koç burcu seyirleri genel anlamda telaşlı ve düşünmeden hareket etmenin yoğun olarak görüldüğü dönemlerdir. Aslında siz bütün bunlara alışık insanlarsınız. Çünkü hız sizin burcunuza ait bir özellik. Fakat ne olursa olsun dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü aşırı heyecan ve tepkisellik bazı detayları görmenize engel olabilir. Gündelik iş hayatınızda aktif ve öncü kimliğinizle yer alırken dikkatsizliklere açık olacağınız bu dönemin sonradan size pişman olacağınız hareketlerde bulunmasına izin vermeyiniz. Tabi ki girişim ve cesaret iyi bir şeydir. Hatta bazı burç mensuplarının en çok arzu ettikleri durumdur. Ama herşeyin dozunda kullanılmadığında vereceği zarar çok daha önemlidir. Kararlarınızı verirken acil hareket etmemeli, ihtiyatsız davranmaktan uzak durmalı, ayırca ön yargılı düşünmemelisiniz. Bir anlık bir öfkenin neler malolacağının hesabını iyi yapmak gerekir. Bu uyarıları bulunmakla sürecin olumsuz olduğunu düşünmeyin sadece enerjiyi yararlı kullanabilmeniz için olumsuz yönlerini bilmenizin yararlı olacağını düşünmekteyim. 11 Mayıs tarihinde Merkür Jüpiter ile bir kavuşum yapıyor. Bu kavuşum hem öğrenme hem de öğrendiğini uygulama anlamında destekleyicidir. Kişi böyle bir kavuşum altında yenilikte bulunmayı istediği alan ve konularda dış dünya ile temasa geçer ve itibarını önemser. Öyle bir adım atmak ister ki, bu adım ona zenginlik kazandırsın ve bulunduğu alanda yükselmesini sağlasın. İkna gücünüz yüksektir. Çevresindeki insanlar üzerinde etkili olmaya çalışır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, üzerinde düşünülmeden olur olmaz heveslerin peşinden koşmamaktır. Uzun ömürlü olmasını istiyorsanız neyin üzerinde yol aldığınızı, karşınıza çıkabilecek yeniliğin ne kadar ciddiyet taşıdığını iyi incelemeniz lazım.

YENİAY BOĞA BURCUNDA

Sevgili İkizler, 3 Mayıs saat 09:51 itibariyle Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay, diğer burçlara göre sizler açısından geri planda kalma, huzur bulma, güvenliğiniz konularında düşünme, biraz içe yönelerek kendinizi rahatlatma anlamında gayet olumlu görmekteyim. İnsan kimi zaman sessizlik ister, kalabalıklardan uzaklaşarak kendi başına olan biteni demlemek, süzgeçten geçirmek katıksız olana ulaşmak ister. Bundan doğal ne olabilir ki? Tabii ki aktif bir burcun mensubu olarak bu haliniz dikkatlerden kaçmaz. Ancak duyguların, düşüncelerle harmanlandığı yeniay zamanlarında insan özündeki asıl cevhere ulaşır. Yani ruhunu hisseder. Hangi konularda kendini ifade etmek hangi konularda geride kalmak isteyeceğini saptar. Bir mevzu üzerinde odaklanmayı, tutarlılık ve kararlılık içinde yol almayı keşfeder.

Yeniay enerjisi, yaşamınızı ilgilendiren her konuda gücünüzü toplamak adına önümüzdeki iki hafta boyunca kendinizi gözden geçirişiniz anlamı taşıyabilir. Bu gözden geçirişte, henüz bitmemiş veya içinizin rahat etmediği işleri tekrar ele alabilir, düzene koyabilir, eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca yeni girişimleriniz için de hazırlıklar yapabilirsiniz. Yavaş ve oldukça temkinli bir şekilde hareket etmeniz halinde, her türlü işin altından kalkabilir, problemleri sonuca bağlayabilir veya daha önceden adım attığınız konuları sağlam bir temele bağlayabilirsiniz. Duygusal konularda ise, gerçekleri daha sakin ve kontrollü bir şekilde ele alarak, içinde bulunduğunuz durumu net ve tarafsız bir şekilde düşünebilirsiniz.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA

Sevgili İkizler 17 Mayıs saat 14:09 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay etkisi altında huzur ve güvenlik arayan, sağlıklı bir şekilde yaşamak isteyen bireyin gündelik koşuşturma, zorunluluklar ve halledilmesi gereken işler nedeniyle yaşadığı strestir. Öyle ki kişi ister istemez kendini çaresiz ve hatta çözümsüz hissedebilir. Bir yanda rahatını bozmak istemez, esnek düşünmeye çalışır, elinden geldiğince hayatı inancı gereği güzel şekilde tanzim etmek ister. Ancak gelin görün ki, yoğun duygular, korkular ve endişeler, yaşanan krizler buna pek müsaade etmez. Doğaldır ki, iki dağ arasında kalan insan, ne yönde hareket etmesi ve ne yöne daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini bilemeyince bunalıma düşer.

İşte Dolunay astrolojik manası gereği yaşanan bu gerilimin işareti olarak kişiyi zorlar, çileden çıkarır. Peki ne yapmamız gerekir. Öncelikle sahip olduğumuz iç huzurunu, kendimize olan güven duygumuzu mutlaka ve mutlaka ayakta tutarak, yeri geldiğinde başkalarının bizi suistimal etmesine izin vermeden dur demeyi bilerek kendimizi korumamız lazımdır. Yapıcı duyguların işareti olan Güneş Boğa ile yıkıcı arzuların simgesi olan Ay Akrep burcu arasındaki bu düelloda başarılı olmanın sırrı, başkalarıyla kendi arzularınız arasındaki ince sınırı düzgün bir şekilde çizmekle mümkündür. Yani ne kendinizden fedakarlık yapın ne de başkalarının sizi rahatsız etmesine, zamanınızı almasına, bencil davranmasına izin vermeyin.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerlemesini sürdürecek Güneş, insanlara olan yaklaşım tarzınızdan tutunda iş hayatınıza kadar geniş yelpaze üzerinde etkin hale gelmenizi sağlayıcıdır. Neşeli, candan ve şirin oluşunuzla son derece sempatik görünebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlarla yakından ilgilenebilir ve durumlarını yakın takibe alabilirsiniz. Zamanınızı herkese sunmaktan hoşlanır, ilgi çekmekten zevk alabilirsiniz. Kıpır kıpır, yerinizde duramayan görüntünüzle insanlar sizin son derece hareketli bir kişi olduğunuzu düşünürler. Güneş size kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizde ve doğuştan özünüzde bulunan iletişim kurma becerikliliğinizle ilgi uyandırmanızda güç kazandırır. Sizin için konuşmak, haberleşmek, yeni insanlar tanımak ve içinizdeki herşeyi paylaşmak çok kolay hale gelir. Zekanızla her işi kolaylıkla çözdüğünüzü, sizi tanıyan tanımayan herkes şahit olur. Her alanda bilginizi ve deneyimlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Haberleşme başta olmak üzere iletişimin her alanında sizi görmek mümkündür. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli tarih 22 ve 27 Mayıs. Bu iki tarihte Güneşin Neptün ve Chironla olan mücadeleci görünümlerini güce dönüştürmenin yolu, sorumlu olduğunuz alanlarda kendinizi nereye odaklamanız gerektiğini bilmeli ve asla değişkenlik, kararsızlık göstermemelisiniz. Kendinizi anlatmaktan daha çok zevk alacağınız bu sürede karşınızdaki insanları dinlemeyi bilmeli ve görüş alışverişinde bulunmalısınız. İşlerinizin yolunda gitmesi için, hedefleriniz adına girişimci olmalı, taktik becerinizi geliştirmelisiniz. Fırsatların kaçmaması için sistemli çalışmayı ve gerektiğinde hemen adapte olmayı da bilmelisiniz.

PARA KONULARI

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda geçişini sürdürecek Güneş, sanatla uğraşanlar açısından çok daha olumludur. Kapalı mekanlarda dekorasyon işiyle uğraşanlar, güzelleştirme ve estetikle ilgili meslek sahipleri için çalışma temposunun yüksekliği söz konusudur. Bazılarınız için gizli aşk ilişkileri yoluyla sevgili desteği veya gizli bazı paralara sahip olmak gibi durumlar söz konusu olabilir. Ambalaj ve imalat sektöründe çalışanlar, mesleği kuyumculuk olanlar, kapalı eğlence mekanları, resim ve renklerle ilgilenenler gibi. Ayrıca bu süreçte mesleki kazanımlarınızla ilgili yapılan gizli görüşmeler etkili olabilir. başka tekliflerin değerlendirilmesi için düşünmek zamanıdır. Normalde işiniz sürerken, bu arada başka bir işle alakalı gizliden gizliye bazı kişilerle görüşmeler yapıyor olabilirsiniz. 16 Mayıs sonrası tarihinde Merkür gezegenin de Güneşle birlikte Boğa burcunda seyretmesi bu konularda yapılacak görüşmeleri ve sağlamlaştırma durumlarını göstermekte.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek yöneticiniz Merkür gezegeninin seyri, finansal konularda öncelikle değerleriniz (maddi-manevi) ve kaynaklarınız(dışarıdan veya kendi elde ettiğiniz para)konuları üzerinde durup düşünmeniz, güvenceniz konusunda durduğunuz yeri iyi bilmeniz gerektiğinin göstergesidir. Pratik, yavaş ve son derece gerçekçi bir şekilde hareket etmek önemli. Uygulanabilir konulara ağırlık vermeniz gerekiyor. İnsan bazen neyi görmek istiyorsa onu görür. Oysaki gerçeği görmek lazım. O zaman bu tarihler arasında elinizdeki paranızı veya para elde etmek amaçlı girişimlerinizi akıllıca yapmak lazım. Plansız, spontan hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Yani dinginlik şart. Sadelik içinde yaşamak elinizdekini korumaya çalışmak önemli. Sabit bir iş, güven veren ilişkiler ağının size maddi olarak geri döneceğini söyleyebiliriz. Parasal konularda Merkür etkisi altında 16-19-20 Mayıs tarihleri önemli. Bilinçli hareket etmeniz, yaptığınız işlerin sistemli yürümesi adına gerçekçi olmanız gayet yararlı. Attığınız imzalara, konuştuğunuz kişilere dikkat ediniz. Ne olursa olsun maddi konularda ayaklarınızı sağlam olarak yere basmaya özen gösteriniz.

Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-9-10-11-14-15-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 12-13-18-19-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 14-15

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 7-8

Yeniay: 5-6

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 18-19

(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,


iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER